Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά να έχουμε στα υπόψιν ότι τα ελληνικά αυτοκίνητα δεν επαρκούν για την αγορά μας,είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνονται εισαγωγές μεταχειρισμένων από το εξωτερικό.

Παλιοτερα μάλιστα πολλοί τα προτιμούσαν από τα ελληνικά αφού ερχόντουσαν φορτωμένα με πιο πολλά έξτρα.

Εχω αγοράσει στο παρελθόν δυο αυτοκίνητα που είχαν έρθει από Γερμανία,και τα δυο βγήκαν άριστα.Για μένα δεν έχει σημασία η προέλευση ή αν το πουλάει ιδιώτης ή έμπορος αλλά ο καλός έλεγχος πριν την αγορά.Οποίος αρνείται τον έλεγχο θα πρέπει να τον απορρίπτεις χωρίς δεύτερη κουβέντα όσο καλό και αν φαίνεται το αυτοκίνητο.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμπορος και ελεγχος συνηθως δεν πανε μαζι

Σου δειχνει ενα αυτοκινητο χωρις πινακιδες,και σου λεει αυτο ειναι.

Tωρα καποιοι που εχουν συνεργειο in the house μπορει να σου δειξουν κατι παραπανω,να δεχτουν ισως να πας με ενα μηχανικο,αλλα κι αυτο αναλογα την ορεξη τους και κατα ποσο θεωρουν οτι αξιζει να τους φας τον χρονο (πχ αν ειναι μοντελο που φευγει δυσκολα )

Δημοσ.

Για τις εταιριες που ελεγχουν μεταγχειρισμενα  αν και δεν εχω στοιχεια θα αμφεβαλα για τυχον αξιπιστια τους φοβουμενος συμφωνιες κατω απο το τραπεζι με εμπορους.

Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για τις εταιριες που ελεγχουν μεταγχειρισμενα  αν και δεν εχω στοιχεια θα αμφεβαλα για τυχον αξιπιστια τους φοβουμενος συμφωνιες κατω απο το τραπεζι με εμπορους.

Πάντως σε αγορά τον Φεβρουάριο που έκανα, μια χαρά έκαναν την δουλειά τους και καλά που τους φώναξα γιατί το αμάξι αν και Ελληνικής αντιπροσωπίας είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο και το παιδί τα βρήκε όλα και με ενημέρωσε ανάλογα, αντίστοιχα σε έλεγχο από την ίδια εταιρεία σε αμάξι ιδιώτη τα βρήκε όλα καλά και τελικά το αγόρασα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tost12 είπε

Πάντως σε αγορά τον Φεβρουάριο που έκανα, μια χαρά έκαναν την δουλειά τους και καλά που τους φώναξα γιατί το αμάξι αν και Ελληνικής αντιπροσωπίας είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο και το παιδί τα βρήκε όλα και με ενημέρωσε ανάλογα, αντίστοιχα σε έλεγχο από την ίδια εταιρεία σε αμάξι ιδιώτη τα βρήκε όλα καλά και τελικά το αγόρασα.

Πως το βρηκε οτι ειχε εμπλακει σε σοβαρο τροχαιο ?

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, deoxyribose είπε

Καλημέρα κοινότητα!
Σκέφτομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και θα ήθελα να μάθω από τις προσωπικές σας εμπειρίες ποιες μάντρες είναι αξιόλογες και ποιες θα ήταν καλό να αποφύγω. Αν δε θέλετε να γράψετε κάτι δημόσια μπορείτε να στείλετε ένα PM, θα το εκτιμήσω. Το ίδιο και για υπηρεσίες ελέγχου μεταχειρισμένων...
Ευχαριστώ!!!

απο την εμπειρια μου:

οι μεγαλες μαντρες συνηθως πουλανε ακριβα (ως και πανακριβα) αυτοκινητα σε σχεση με την αγορα. Θεωρητικα δινουν και εγγυηση καποιο χρονικο διαστημα. Αυτο βεβαια ειναι λιγο οτιναναι γιατι γνωστος μου πηρε απο μια τετοια μαντρα (συνορα Βριλισσια/χαλανδρι στην Αθηνα) και του βγηκε σκαρτος ο κινητηρας και τωρα ειναι στα δικαστηρια με τη περιοβοητη εγγυηση!

Απο την αλλη σε μικρες μαντρες εχω αγορασει 2 φορες: τη μια φορα με ανταλλαγη και μου βγηκε σχεδον αψογο το αυτοκινητο (αν και ηταν δεκαετιας ηταν σα καινουργιο) και οταν αγορασα με χρηματα ενα ιχ μου βγηκε τελειως μαπα (π.χ μετα απο μια εβδομαδα εμεινε απο μπαταρια, ειχε καποιο θεμα ο κινητηρας μικρο κτλ που ο μαντρας προφανως δεν ειπε τπτ). Οποτε αν πας μαντρα να αγορασεις τρελο ελεγχο σα να το παιρνεις απο ιδιωτη. Αν εισαι Αθηνα και θες γνωμη για καποια μαντρα πμ

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Makis38 είπε

Η spotawheel νομίζω είναι καλή!

Οχι...ειναι ακριβη,αργει να βρει ραντεβου,και περιστασιακα εχουν υπαρξει θεματα με συμφωνιες κατω απο το τραπεζι με καποιους συγκεκριμενους μηχανικους της 

• Like 2
Δημοσ.
7 hours ago, G.bar said:

Spotawheel μην εμπιστεύεσαι και μην σου φανεί περίεργο αν δεν τους δέχονται οι μαντράδες για έλεγχο. Και καλά κάνουν για εμένα. Πολλές φορές έχει τύχει να ΄πάνε να τσεκάρουν ένα αυτοκίνητο, να το βγάλουν σκάρτο, και να προτείνουν κάποιο αντίστοιχο από τα δικά τους "ελεγμένα" και "πιστοποιημένα".  Για αυτό και τρώνε άκυρο πλέον από τις μάντρες.

Αυτό το ξέρουμε από κάπου? 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Πως το βρηκε οτι ειχε εμπλακει σε σοβαρο τροχαιο ?

Μέτρησε την βαφή και βρήκε ότι μέχρι την κολώνα στην μέση του αυτοκινήτου είχε ξαναβαφεί, μετά είδε ότι είχε αλλάξει όλο το ταμπλό και η κονσόλα (είχε ανοίξει ο αερόσακος) και τέλος ο δεξιός "θόλος" το αυτοκινήτου ήταν χτυπημένος, είχε εμφανέστατο βαθούλωμα (που εγώ νομιζα ότι έτσι βγαίνει το αμάξι!!!!) η εξήγηση του ήταν ότι είχε κάνει μια πολύ καλή πλαγιομετωπική από δεξιά και παρότι οδηγικά δεν είχε κάποια αστάθεια θεώρησε ότι έπρεπε να με ενημερώσει. Αυτά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tost12 είπε

Μέτρησε την βαφή και βρήκε ότι μέχρι την κολώνα στην μέση του αυτοκινήτου είχε ξαναβαφεί, μετά είδε ότι είχε αλλάξει όλο το ταμπλό και η κονσόλα (είχε ανοίξει ο αερόσακος) και τέλος ο δεξιός "θόλος" το αυτοκινήτου ήταν χτυπημένος, είχε εμφανέστατο βαθούλωμα (που εγώ νομιζα ότι έτσι βγαίνει το αμάξι!!!!) η εξήγηση του ήταν ότι είχε κάνει μια πολύ καλή πλαγιομετωπική από δεξιά και παρότι οδηγικά δεν είχε κάποια αστάθεια θεώρησε ότι έπρεπε να με ενημερώσει. Αυτά.

Νομιζω εχουν καποιο μαγνητη ή κατι τετοιο που δειχνει που ειναι βαμενο το αυτοκινητο  αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, G.bar είπε

Όλοι οι μαντράδες κοιτάνε το εύκολο κέρδος, οπότε στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απατεώνες. Είναι κανόνας αυτό. Ειδικά αν το αυτοκίνητο είναι εισαγωγής, έχει έρθει ήδη με γυρισμένα χιλιόμετρα από τη χώρα προέλευσης και πολύ πιθανό να έχει αλλάξει και 2-3 χώρες μέχρι να έρθει εδώ ώστε να χαθούν τα "ίχνη". Πχ αυτοκίνητα από Ιταλία τα πηγαίνουν Βουλγαρία όπου τα περνάνε και από εκεί ένα "ΚΤΕΟ" με τα γυρισμένα χιλιόμετρα, άρα εσένα σου έρχεται με πιστοποίηση χιλιομέτρων και αν το ανάκαλύψεις μετά, δεν μπορείς να κυνηγήσεις τον έμπορο γιατί θα σου πει εγώ το πήρα με πιστοποίηση. 
  Βρες ένα ελληνικό, με βιβλίο σέρβις σε αντιπροσωπεία η εξουσιοδοτημένο -αν ψάχνεις για ψιλοκαινούργιο- και πάρε μαζί καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο που ξέρει να "μπριζώνει" ένα αυτοκίνητο ώστε να δει λεπτομέρειες, και έναν φανοποιο που ξέρει να διακρίνει αν το αμάξι έχει πει σε καλιμπρα και έχει τραβηχτεί. Κανένας δεν πρόκειται να σου πει "πάρε το αυτοκίνητο και πήγαινε το σε αντιπροσωπεία", εκτός κι αν είναι απέναντι .  Φαντάσου να πήγαιναν κάθε μέρα ενδιαφερόμενοι και να πηγαινοέρχονταν με το αυτοκίνητο στις αντιπροσωπείες. Οι περισσότεροι έχουν αναβατόρια και μπορείς να το τσεκάρεις εκεί.

Spotawheel μην εμπιστεύεσαι και μην σου φανεί περίεργο αν δεν τους δέχονται οι μαντράδες για έλεγχο. Και καλά κάνουν για εμένα. Πολλές φορές έχει τύχει να ΄πάνε να τσεκάρουν ένα αυτοκίνητο, να το βγάλουν σκάρτο, και να προτείνουν κάποιο αντίστοιχο από τα δικά τους "ελεγμένα" και "πιστοποιημένα".  Για αυτό και τρώνε άκυρο πλέον από τις μάντρες.

ΓΝΗΣΙΟ Βιβλίο service αντιπροσωπείας και ένας φανοποιός είναι τα πιο σημαντικά για εμένα.

Εγώ που ηλεγξα περί τα 5 αυτοκίνητα με SpotMechanic, δε μου προτάθηκε καμία δική τους λύση.

Δικαιολογίες φτηνές των μαντραδων...

Δαπανούν αυτές οι εταιρείες ελέγχου πολύ χρόνο στον έλεγχο της μέτρησης του πάχους χρώματος, σε καταγραφή χτυπηματων και στον έλεγχο πλαισίου...

...πολλα μεταχειρισμένα έχουν περιστατικά τρακαρισματων, αλλά καλή κατάσταση εσωτερικού, κ η αποκάλυψη / γνωστοποίηση τους αποθαρρύνει αγοραστές.

Για αυτό λυσσουν κ μαντραδες κ ιδιώτες πωλητές...

Κ δυστυχώς δεν υπάρχει φανοποιος σε συνεργείο που θα δαπανήσει τον ίδιο χρόνο για έλεγχο του αμαξώματος 

Σε αυτοκίνητα "με εργοστασιακό χρώμα/χωρίς χτυπήματα", που έδειξε ο έλεγχος βάψιμο, μου τα μασούσαν κ έβρισκαν φτηνές δικαιολογιες.

Οι υπηρεσίες αυτές αξίζουν τα λεφτά τους

Επεξ/σία από definitio
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Νομιζω εχουν καποιο μαγνητη ή κατι τετοιο που δειχνει που ειναι βαμενο το αυτοκινητο  αν δεν κανω λαθος.

Εχουν ενα οργανο, μηχανηματακι μικρο ειναι, με αντιστοιχο μηχανηματακι ειχε ερθει και ο αγοραστης του δικου μου αυτοκινητου ξαι το μετρησε. Παντως τελικα οταν ειπα στον μαντρα οτι ειναι σοβαρα χτυπημενο δεν το αρνηθηκε και μου ειπε οτι μου δινει εγγυηση η οποια ομως ειναι χωρις αντικρυσμα. Τι να την κανω την εγγυηση οταν μιλαμε για ενα renault clio του 15 τσακισμενο στα 12.000 ευρω, αν το εδινε 7500 θα το σκεφτομουνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...