Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση Σχετικά Με την Εσωτερική Καλωδίωση ( Σωστή εσωτερική καλωδίωση VDSL)

nikosaek2121
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nikosaek2121,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά την Πρόσφατη αναβάθμιση του ίντερνετ σε vdsl απο adsl στην περιοχή μου, παρατήρησα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τα στατιστικά ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εσωτερικό ή εξωτερικό. Η γραμμή μαζεύει πολλά CRC Errors όμως σε τυχαία διαστήματα, πολλές φορές χωρίς να κατεβάζω κάποιο αρχείο επιστρέφω σπίτι μετά την δουλεία και ανοίγω και βλέπω 15000 CRC κτλ. Τα στατιστικά επίσης της γραμμής αρχικός ήταν άσχημα, μπορεί η γραμμή να έπιανε τα 100 mbps αλλά για 35b profile και απόσταση καμπίνας στα 50 μέτρα με τα πόδια σίγουρα δεν δικαιολογούσε το Attainable και την εξασθένηση. Μάλιστα όταν δοκίμασα και με Super User να αλλάξω το Profile στα 17α δεν έπιασε ούτε τα 100 mbps.

Screenshot_20220620-000231_Chrome.jpg.ac465dede5dcf3c44751a8f01d309bc2.jpg

Screenshot_20220619-235457_Chrome.jpg.75659973a3f03dcfbac08af16e95349b.jpg

Από ερωτήσεις σε Forum και από τον τεχνικό που ήρθε την πρώτη φορά στο σπίτι μου είπε ότι κανονικά στο vdsl πρέπει να συνέδεσε κατευθείαν στην πρώτη πρίζα. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι δεν είμαι γνώστης αλλά το οίκημα είναι μονοκατοικία και η εγκατάσταση καινούργια με ηλεκτρολόγο που του τόνισα ότι με ενδιαφέρει να γίνει καλή δουλεία στο κομμάτι του ίντερνετ. Σαφώς κατανοώ ότι δεν παίζει πάντα ρόλο αυτό και μπορεί και σε νέες εγκαταστάσεις να μην γίνει καλή δουλεία, για αυτό και απευθύνομαι  εδώ διότι δεν έχω γνώσεις πάνω στις εσωτερικές εγκαταστάσεις να με βοηθήσετε να καταλάβω πως έχει το πράγμα.

Πρόσφατα λοιπόν πέρασα την δωρεάν αναβάθμιση της Vodafone σε VDSL 200 και τα στατιστικά της γραμμής μου είναι αυτά, σίγουρα όχι ικανοποιητικά.

image.jpeg.deebb691725bfd031461042d4acbcd69.jpeg

Η εγκατάσταση μου ξεκινάει από το χαλύβδινο κουτί του ΟΤΕ έξω στην αυλή, εκεί αύριο θα γίνει και η μέτρηση του τεχνικού για να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα είναι εσωτερικό. Στην συνέχεια το μπλε καλώδιο όπου είναι ενωμένο μόνο το ένα ζεύγος του δεν υπάρχουν διακλαδώσεις εκεί, έρχεται λογικά στο το Spliiter (central τηλεφωνικό κατανεμητή) που φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία  με μπλέ καλώδια να κρέμονται που λογικά είναι τον πριζών που υπάρχουν στο σπίτι συνολικά 5. 

Έχω δοκιμάσει στις 4 από τις 5 πρίζες σε όλες παίρνω περίπου τους ίδιους συγχρονισμούς με μικρές αποκλίσεις, το Router το έχω στο δωμάτιο μου και το τηλέφωνο στον κάτω όροφο στην πρίζα που είναι στην είσοδο κοντά στο σαλόνι. βέβαια σε όλες τις δοκιμές δοκίμασα χωρίς καλώδια και splitter κατευθείαν το Router και δεν βλέπω διαφορά. Εσωτερικά τι μπορεί να είναι λάθος σε αυτή την εγκατάσταση και πως μπορώ να το μάθω ?

image.jpeg.47cab91faacdf31fc96b1c6cb18c9736.jpegimage.jpeg.a153e014dadd7b2444fcd37009cd7e10.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, καλωδιακά φαίνεσαι οκ τουλάχιστον στις φωτογραφίες!
Όταν έρθει ο τεχνικός πες του αν είναι εύκολο να σου πάρει μετρήσεις και στο κουτάκι του ΟΤΕ αλλά και στο Central χωριστές και αν είναι εύκολο να σου δώσει τι αντιστάσεις βρήκε (μονάδα μέτρησης τα nanofarand (nF)). 

Χωρίς να έχω εικόνα από μέσα στο ΒΟΧ νομίζω ότι λογικά σου έχει ενώσει όλες τις πρίζες εσωτερικά με την γραμμή, εκεί πιθανά να είναι και κάποιο πρόβλημα και να χρειαστεί να σου κάνει απομόνοση οριζόντιας. Και πάλι χωρίς εικόνα του κουτιού αυτού και που είναι μετά το router, ίσως να έχεις μερικές επιλογές συνδεσμολογίας με την καλύτερη είναι να σου φέρει τα καλώδια από τις άλλες πρίζες σε κάποιο "Τ" τηλεφωνικό για πολλές θέσεις και αυτό να το βάλεις στην phone1/tel1 του router.

Πόσες άλλες τηλεφωνικές συσκευές είναι στο χώρο; Αν είναι μόνο 1 και αυτή ασύρματο πχ και δίπλα στο router, καλύτερα να σου απομονώσει τις υπόλοιπες και να δεις πως πάει για μερικές μέρες.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα, σε ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση, είμαι σε αναμονή του τεχνικού και θα ανηνερωσω τι ακριβώςβρήκαμε. Το σπίτι είναι 2 όροφο και έχω στον κάτω όροφο δίπλα στη πόρτα εισόδου το τηλέφωνο με Splitter και στον επάνω όροφο στο δωμάτιο μου το Router με splitter για να δίνει και στο τηλέφωνο κάτω.

Συνολικά υπάρχουν 5 τέτοιες πρίζες 2 κάτω και 3 στον πάνω όροφο.

20220718_085515-min.jpg

20220718_011604-min.jpg

Επεξ/σία από nikosaek2121

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παιδιά ήρθαν οι τεχνικοί, τελικά το πρόβλημα ήταν εσωτερικό και ευτυχώς επιδιωρθόθηκε. Είχατε απόλυτο δίκιο πάνω στον κατανεμητή (central) υπήρχαν ένα σωρό γέφυρες και διακλαδώσεις. Λοιπόν ευτυχώς σήμερα έπεσα στην περίπτωση ήρθαν δύο τεχνικοί όπου ήταν ένας μαθητευόμενος και 1 Super expert ο άνθρωπος να νε καλά και ασχολήθηκε και το επέλεισε 100%. Λοιπόν αρχικός μέτρησαν μέσα είδαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Πήγαμε έξω στο κουτί του ΟΤΕ και μπαμ τέρμα η γραμμή 220 / 20. Εκεί λέω έμπλεξα τώρα θα θέλω ένα κάρω λεφτά σε ηλεκτρολόγος κτλ. Ευτυχώς Λοιπόν ήρθαν τα παιδιά στο central το άνοιξαν και έκαναν τα μαγικά τους. Παντού μέσα διακλαδώσεις τύπου αστέρα όπως άκουγα που εξηγούσε ο αρχιτεχνικος στον μαθητευόμενο. Τα αποσύνδεσε όλα είδε που ήταν η παρεμβολή. Πήγαμε στην πρίζα που ήταν το Router τα μετρήσαμε ξανά μου άλλαξε πρίζα και όπως μου είπε έκανε αυτή την πρίζα την πρώτη και όλες τις άλλες για τηλέφωνο μόνο. Πραγματικά ότι μέτρηση πήραμε κάτω κατευθείαν από το κουτί του ΟΤΕ έρχεται και στο σπίτι.

Ευτυχώς πλέων το πρόβλημα της ταχύτητας έχει λυθεί πλήρως, θα παρακολουθήσω και τα crc μέσα στην μέρα να δω αν επιδιορθοθήκαν καο αυτά. 

Σάς ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και στα δύο νήματα comfuzio και poulinos.

Πάντα τόνιζα ότι η εγκατάσταση ήταν ολοκαίνουρια. Πλέων έβαλα μυαλό χάχα....

Screenshot_20220718-111033_Chrome.jpg

20220718_112144-min.jpg

Επεξ/σία από nikosaek2121
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...