Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ξενοδοχεία (σε 2 που έχει δουλέψει ο κολλητός μου μέχρι στιγμής) μπορεί να δει κανονικά το νούμερο της κάρτας.

Τον ρώτησα τώρα από περιέργεια.

Για υπόλοιπα καταστήματα τύπου περίπτερα κλπ, δεν έχω ιδέα. 

ΥΓ:  Ο @SabotazNic μ@λ@κίες δεν πρέπει να λέει πάντως και το λέω επειδή τον γνωρίζω αρκετά χρόνια στο φορουμ και παίζαμε και ένα διάστημα battlefield 1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kon1to είπε

αρχικά μπορουμε να συμφωνήσουμε οτι μαγαζάτορες (εστιατόρια, καφε) και ξενοδοχεία είναι δυο διαφορετικά πράγματα και το να τους εξισώνουμε είναι λάθος;

Οχι δεν είναι λάθος. Όλοι τα ίδια pos χρησιμοποιούμε. Βλέπουμε μόνο τα 4 τελευταία στοιχεία της κάρτας και τέλος. 

2 ώρες πριν, kon1to είπε

στο ξενοδοχείο ομως, που μιλάμε για μεγαλύτερα ποσά, πολιτικές ακύρωσης κτλ, το ξενοδοχείο χρειάζεται την κάρτα του πελάτη σαν εγγύηση, οπότε έχει πρόσβαση στην κάρτα, μπορει να ζητήσει άλλη κάρτα από τον πελάτη αμα η κάρτα δεν είναι έγκυρη και λοιπά.

ΔΕΝ έχεις πρόσβαση στην κάρτα του πελάτη. Ως επιχειρηματίας έχεις δικαίωμα να χρεώσεις ΜΟΝΟ για την χρέωση που έχει δώσει την εγκριση ο πελάτης. Δεν βλέπεις στοιχεία, δεν μπορείς να αλλάξεις πόσο χρέωσης. Μόνο βλέπεις επί τόπου αν μπορείς να χρεώσεις τον πελάτη. 

Για παράδειγμα. Είχα κάνει παραγγελία από eshop με δόσεις. Παρέλαβα, και εν τέλει το έστειλα doa. Ενώ χρεώθηκε η 1η δόση την ημέρα που έστειλαν τον προϊόν, όταν έφτασε στα χέρια τους το doa την ακύρωσαν την δόση. ΑΛΛΆ. Πήρα τηλ στην Πειραιώς μα δω γτ δεν προχωράνε οι δόσεις και μου είπε ότι βλέπει στο ιστορικό την επιστροφή του eshop με δικαίωμα να ξανά κάνει την χρέωση εντός 6 μηνών (ή κάτι τέτοιο). Εν τέλει έγινε μετά από 1-2 εβδομάδες που έστειλαν το νέο προϊόν. 

Edit: δηλαδή μου λες ότι αν πατήσεις το 'View credit card details" βλέπεις ΌΛΑ τα στοιχεία της κάρτας? Έστω και να βλέπεις τον 16ψηφιο, δεν νομίζω να μπορείς να δεις τον 3ψηφιο πίσω (CVV)

edit2: Φαινεται οτι μπορεις να ζητησεις το cvv, αλλα φανταζομαι οτι θα πρεπει να υπαρχει σοβαρος λογος για να στο δωσουν

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Οχι δεν είναι λάθος. Όλοι τα ίδια pos χρησιμοποιούμε. Βλέπουμε μόνο τα 4 τελευταία στοιχεία της κάρτας και τέλος.  

Edit: δηλαδή μου λες ότι αν πατήσεις το 'View credit card details" βλέπεις ΌΛΑ τα στοιχεία της κάρτας? Έστω και να βλέπεις τον 16ψηφιο, δεν νομίζω να μπορείς να δεις τον 3ψηφιο πίσω (CVV)

edit2: Φαινεται οτι μπορεις να ζητησεις το cvv, αλλα φανταζομαι οτι θα πρεπει να υπαρχει σοβαρος λογος για να στο δωσουν

ωραια, απο τα συμφραζομενα καταλαβαινω οτι απασχολείσαι σε άλλο κλαδο... ολοι τα ιδια Pos χρησιμοποιουμε και η αποδειξη του pos εχει τα τελευταια 4 στοιχεια της καρτας αλλα τι σχεση εχει αυτο με τα ξενοδοχεια; στο περιπτερο πχ θα πληρωσεις με την καρτα σου και θα φυγεις.

στο ξενοδοχειο, αν εχεις κανει κρατηση και δεν εμφανιστεις ετσι ξαφνικα, θα εχεις στειλει τα στοιχεια της κάρτας σου βδομάδες ή και μήνες πριν.

και για να απαντήσω στην άλλη ερώτηση, βλέπω κανονικά όλα τα ψηφία και το CVV,  και υπάρχει σοβαρος λογος, ειναι απαραιτητη προϋποθεση για να γινει μια κράτηση.

δηλαδη τι νομιζεις οτι μπορει να παει στραβα; να αρχισω να χρεώνω αυθαίρετα κάρτες πελατών ελπιζοντας οτι δεν θα το καταλαβει κανεις;

οπως βλεπεις στη φωτο που ανεβασα πριν, μπορω να δω τα στοιχεια μεχρι 3 φορες, το CVV εμφανιζεται μονο την πρωτη φορα, τις επομενες δύο δεν εμφανίζεται.. και αυτο ίσως σε σοκαρει, αλλα δεν χρειάζεται το CVV για να χρεώσεις μια κάρτα remotely.

αφου εχεις προσβαση σε pos κανε μια δοκιμή. πληκτρολογησε ενα ποσο, πχ 1€, οταν σου ζητησει να περασεις την καρτα, μην την περασεις, πληκτρολογησε την, γραψε την ημερομηνια ληξης, οταν σου ζητησει CVV πατά skip, και θα δεις οτι θα χρεωθεί κανονικά η κάρτα.

εν τω μεταξυ πήγα να ποστάρω το link που εξηγεί πως λειτουργεί το σύστημα, αλλά τώρα είδα οτι το ανέβασες κι εσύ.

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kon1to είπε

και υπάρχει σοβαρος λογος, ειναι απαραιτητη προϋποθεση για να γινει μια κράτηση.

Δεν το θεωρω απαραιτητη προυποθεση να μπορεις να δεις εσυ τα στοιχεια της καρτας για μια κρατηση. Και μια αγορα στο e-shop γινεται χωρις να δει το καταστημα τα στοιχεια. Και εσυ μπορεις να χρεωσεις την προκαταβολη ή ολο το ποσο με την ιδια λογικη.

Εστω οτι κανω κρατηση και δεν ερχομαι. Ωραια. Τι μπορεις να κανεις με τα στοιχεια της καρτας? Αν κανω ακυρωση μεχρι πριν την ημ που πρεπει να χρεωθω εσυ γιατι να βλεπεις για 10 μερες τα στοιχεια της καρτας, μετα την ακυρωση? (το λεει στο λινκ). Με τα στοιχεια της καρτας μου, εσυ τι κερδιζεις στο αν εμφανιστω, αν ακυρωσω πριν την ημ πληρωμης, ή αν δεν εμφανιστω (οπου και θα εχω ηδη χρεωθει)?

btw εχουμε ξενοδοχειο,  απλα δεν ασχολουμαι. Σε εστιατοριο μας σε αλλη πολη ειμαι. 

26 λεπτά πριν, kon1to είπε

αφου εχεις προσβαση σε pos κανε μια δοκιμή. πληκτρολογησε ενα ποσο, πχ 1€, οταν σου ζητησει να περασεις την καρτα, μην την περασεις, πληκτρολογησε την, γραψε την ημερομηνια ληξης, οταν σου ζητησει CVV πατά skip, και θα δεις οτι θα χρεωθεί κανονικά η κάρτα.

Το εχω γραψει στο θεμα του fuel pass, αλλα αυτο δεν γινεται σε ολα τα pos αλλα πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο (σταματει η διαδικασια στην ημ ληξης και λεει οτι δεν υποστηριζεται στο δικο μας)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...