Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε πολ.κια πρέπει να έχει αφμ κ να ανοίξει λογαριασμό τραπέζης ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες..κάθε μεγάλο έργο θέλει ιδ.συμφωνητικο εργασιών επισκευής με ρήτρες καθυστερήσης! μαύρα δεν παίζουν μόνο μειωμένα φανερά. Πιο πριν παίζουν γραπτώς κ οι προσφορες..Δεν γίνεται να προπληρώσει ένα εργο...

Τελικά θα κάνατε μετώπες μπαλκονιών ή κ βάψιμο τοίχων ? Το να ξέρει κάποιος από πριν πόσα σημεία ειναι κούφια δεν είναι εύκολο..θέλει χτύπημα.συνηθως καλουπατζης/σοβατζης τα κάνει αυτά...έφευγαν κομμάτια κάτω?αν ναι αφήνεις το σοβά όπως είναι καλές αστυνομία γ καταγραφή;) φαίνονται ηδη σίδερα/οπλισμός?  Η σκαλωσιά δεν έχει δίχτυ?τι 1500€ γ καθαρισμό?ότι φεύγει από σοβάδες συνήθως μένει στην σκλωσια πάνω.εχουν σάκο ή κουβά κ τα μαζεύουν δεν γίνεται αλλιως

Παίρνει όλο το αποθεματικό το χρησιμοποιεί...κλείνει ρεύμα (?)μειώνει καθαρισμούς ,έξτρα πόσο συμμετοχής γ αύξηση αποθεματικου κάθε μήνα μέχρι να πληρώθει. ..στέλνει εξώδικο κ μετά δικαστικά ζητάει το ποσό...

50κ για 18διαμερισματα χλωμό 

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμεις παντως ειχαμε διαχειριστες ιδιοκτητες που κλεβαν, και ενα απο τα χαρακτηριστικα τους ηταν οι μαυρες χειρογραφες αποδειξεις. Ο επομενος που εκλεβε και αυτος, δουλευε με δικους του με ΑΦΜ οχι μαυρα αλλα ολα τα εργα τα χτυπουσαν στην διπλασια τιμη.

πολυς κοσμος φρικαρει και πουλαει φευγει δεν θελει να πληρωνει κλεψιμεϊκα ας ειναι και +100€ το χρονο.(τα κλεμμενα).

• Like 1
Δημοσ.

Ο διαχειριστης επρεπε πρωτα να μαζεψει τα λεφτα απο ολους τους ιδιοκτητες. Τωρα οι εργατες θα τα παρατησουν και θα φυγουν και θα μεινετε ξεκρεμαστοι τον Χειμωνα που θα καλοπερασετε με τις βροχες. Αυτα συμβαινουν σε πολυκατοικιες που υπαρχει τρομερη ασυνενοησια των γειτονων. Αφου δεν συμφωνησαν στο κοστος των εργασιων γιατι γκρινιαζουν τωρα και δεν θελουν να πληρωσουν? Ελλαδαρα αθανατη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Titos301 είπε

@Basilhs23___ μεγαλο μπλεξιμο ....καλη δυναμη ευχομαι

παντως σε πολυκατοικια που μενει η θεια μου στο τελευταιο οροφο και η οικοδομη ηθελε φτιαξιμο οπως και η δικη σας, ξυσιμο,σοβατισμα και βαψιμο και επειδη κανεις δεν ψηνοταν να φτιαχτει, ρωτησε αν καποιος αλλος ηθελε να κανει κατι στο διαμερισμα του και ολοι αρνηθηκαν....σαν αποτελεσμα πληρωσε απο την τσεπη της τις σκαλωσιες 5 οροφων για να κανει δουλεια μονο στον δικο της οροφο...

Σε εμάς έχουν πέσει σοβάδες και στην πυλωτή. Αυτό που έγινε με την θεία σου γίνεται συχνά σε περιπτώσεις υγρομόνωσης στην ταράτσα. Καλά έκανε η θεία σου και κοίταξε το σπίτι της, όταν φυσικά έρθει η σειρά των υπολοίπων να κάνουν τα δικά της μην της ζητήσουν cents.

2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Δεν έχω διαβάσει πάρα μόνο το 1ο post. 

Στην δική μου πολυκατοικία για 18 διαμερίσματα που χρειάζεται βάψιμο και επισκευές στις προσόψεις των μπαλκονιων ο διαχειριστής που έχουμε, μόλις άκουσε τις τιμές, είπε ότι παραιτείται. Παραιτείται γιατί δεν θέλει να παρακαλάει τον καθένα να πληρώσει και να του λέει ο καθένας την πιπ@ του για κάτι που πρέπει απαραίτητα να γίνει. Και η διαχείριση είναι μια τεράστια ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν αξίζει πραγματικά να ασχοληθεί κανείς χωρίς αμοιβή και να τραβάει τέτοιο λουκι. 

Ενημερωτικά εμάς βγήκε 3000€ ανά διαμέρισμα, για 18 διαμερίσματα. 

Παρα πολλά..... Σε εμάς το μισό αναμένεται με όλα τα έξτρα.

Αντε να δούμε τι θα γίνει..... 

2 ώρες πριν, wesker είπε

Λυπάμαι αλλά για τέτοιας έκτασης κόστη θα ήμουν παρόν στην Γ.Σ. Πέρα απο το γεγονός οτι έγινε η μαλακία ο διαχειριστής πήγε να το διορθώσει με ακόμα μια μαλακία κανοντας σπασμωδικές κινήσεις.

Όσον αφορά τους νοικάρηδες σας και πολύ καλά κανανε. Κι εγω εχω ζητήσει απο τον διαχειριστή αντιγραφο των παραστατικών καθε μήνα στο email μου. Μέχρι να το λάβω εννοείται δεν πληρώνω δεκάρα στα κοινόχρηστα.

Τώρα για την άδεια δεν θέλω να γινω μαντης κακών, αλλά ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω αν τραυματιστεί καποιος εργάτης ή περαστικός...

Γι'αυτο δεν προχωρας σε καμια εργασία αν δεν μαζευτεί το σύνολο του ποσού.

Οι νοικαρηδες αντέδρασαν περισσότερο επειδή ο ένας ήταν μηχανικός και μου λέει όλες αυτές τις τιμές από επαγγελματίες που βλέπουμε ανά διαμερίσματα και χιλιοστά εμείς μπορούμε να βρούμε φθηνότερους, οπότε ζήτησαν αποδείξεις να δούνε τι χρεώναν, το έλεγαν στον διαχειριστή και αυτός τους συμπεριφέροταν άσχημα και μετά έπαιρνε εμένα να μου πει να μαζέψω τους ενοικιαστές μου, στα τηλέφωνα μου έλεγε η μεν μια πλευρά έριχνε το φταίξιμο στην άλλη. Τελικά έκλεισα το τηλεφωνο να μην με βρίσκει καθόλου ο διαχειρτης μέχρι να τα βρω με τους νοικαρηδες. Αποδείξεις δεν παίζει να μας δείχνει αφού οι περισσότεροι αν τους πεις για ΦΠΑ και παραπανω τιμή γκρινιάζουν έτσι τον βολεύει να μην ζητάει απόδειξη και να κάνει παζάρια. 

Το πρόβλημα με τις συνέπειες από την μη έκδοση άδειας το ξέρω, ας ελπίσουμε να μην συμβεί τίποτα. Παλαιότερα πηγαίναμε σε συνελευσεις που υποτίθεται ότι θα συζητούσαν για την ανακαίνιση που την περιμέναμε 10 χρόνια, τελικά τσακωνοντουσαν μόνιμα για το πετρέλαιο τον Χειμώνα και αν θα βγουν 100 ευρώ παραπάνω κάτι αλλά έξοδα, για την ανακαίνιση έλεγαν δεν έχουμε να πληρώσουμε, στο τέλος βαρεθήκαμε να πηγαίνουμε γιατί δεν είχε νόημα και σταματήσαμε. 

2 ώρες πριν, kage είπε

Κάθε πολ.κια πρέπει να έχει αφμ κ να ανοίξει λογαριασμό τραπέζης ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες..κάθε μεγάλο έργο θέλει ιδ.συμφωνητικο εργασιών επισκευής με ρήτρες καθυστερήσης! μαύρα δεν παίζουν μόνο μειωμένα φανερά. Δεν γίνεται να προπληρώσει ένα εργο...

Τελικά θα κάνατε μετώπες μπαλκονιών ή κ βάψιμο τοίχων ? Το να ξέρει κάποιος από πριν πόσα σημεία ειναι κούφια δεν είναι εύκολο..θέλει χτύπημα.συνηθως καλουπατζης/σοβατζης τα κάνει αυτά...έφευγαν κομμάτια κάτω?αν ναι αφήνεις το σοβά όπως είναι καλές αστυνομία γ καταγραφή;) φαίνονται ηδη σίδερα/οπλισμός?  Η σκαλωσιά δεν έχει δίχτυ?τι 1500€ γ καθαρισμό?ότι φεύγει από σοβάδες συνήθως μένει στην σκλωσια πάνω.εχουν σάκο ή κουβά κ τα μαζεύουν δεν γίνεται αλλιως

Παίρνει όλο το αποθεματικό το χρησιμοποιεί...κλείνει ρεύμα (?)μειώνει καθαρισμούς ,έξτρα πόσο συμμετοχής γ αύξηση αποθεματικου κάθε μήνα μέχρι να πληρώθει. ..στέλνει εξώδικο κ μετά δικαστικά ζητάει το ποσό...

50κ για 18διαμερισματα χλωμό 

Σοβάδες από μόνοι τους λίγοι έπεσαν, είχανε πέσει κάποιοι και φαινόταν σίδερα αλλά εγώ δεν τους έχω δει μου το είπε ο διαχειριστής. 

Το πανηγύρι άρχισε όταν ήρθε ο μπογιατζής που είδε τις μετωπες έξυσε με τα εργαλεία για την μπογιά και άρχισαν να πέφτουν, μετά λέει δεν μπορώ να κάνω.τιποτσ αν θες στους ρίχνω εγώ και φέρε σοβατζη, ο σοβατζης θα κάνει μετωπες και τα πάντα από την μισή πολυκατοικία πρώτα. Τώρα όμως αν δεν πάρει τα λεφτά του για την μισή που έκανε λογικά δεν θα συνεχίσει στην άλλη, τα λεφτά για τον μπογιατζή μετά ακόμα δεν τα μαζεψε. 

Σίδερα έχουν αποκαλυφτεί πάρα πολλά. 

Λογικά κάπως έτσι θα τα κάνει με το Αποθεματικό αλλά αμφιβάλλω πόσοι θα πληρώσουν αφού εδώ άλλοι χρωστάνε ήδη από κοινόχρηστα, και εμείς σε δώσεις μικρες θα πληρώσουμε τα παραπάνω έτσι κι αλλιώς το εφάπαξ καταβολή δεν παίζει. 

1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Αφου δεν συμφωνησαν στο κοστος των εργασιων γιατι γκρινιαζουν τωρα και δεν θελουν να πληρωσουν? Ελλαδαρα αθανατη.

Δεν καταλαβες. Με το κόστος συμφώνησαν, τουλάχιστον το αρχικό του βαψίματος όπως και αυτό που είπε ο σοβαντζης. Αλλά δεν πληρώνουν τίποτα. Οπότε αυτό με έχει και εμένα σε σκέψεις αν θα γίνουν τα έργα μην δώσω τα λεφτά μου έτσι για αρχή και φαγωθούν για υλικά και διάφορα που έχει πληρώσει ο διαχειριστής και μετά άμα δεν πληρώσουν οι υπόλοιποι τα λεφτά μας να έχουν πάει περίπατο, δεν ξέρω πως θα το ρυθμίσει αυτό το θέμα ο διαχειριστής. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Σε εμάς έχουν πέσει σοβάδες και στην πυλωτή. Αυτό που έγινε με την θεία σου γίνεται συχνά σε περιπτώσεις υγρομόνωσης στην ταράτσα. Καλά έκανε η θεία σου και κοίταξε το σπίτι της, όταν φυσικά έρθει η σειρά των υπολοίπων να κάνουν τα δικά της μην της ζητήσουν cents.

Παρα πολλά..... Σε εμάς το μισό αναμένεται με όλα τα έξτρα.

Αντε να δούμε τι θα γίνει..... 

Οι νοικαρηδες αντέδρασαν περισσότερο επειδή ο ένας ήταν μηχανικός και μου λέει όλες αυτές τις τιμές από επαγγελματίες που βλέπουμε ανά διαμερίσματα και χιλιοστά εμείς μπορούμε να βρούμε φθηνότερους, οπότε ζήτησαν αποδείξεις να δούνε τι χρεώναν, το έλεγαν στον διαχειριστή και αυτός τους συμπεριφέροταν άσχημα και μετά έπαιρνε εμένα να μου πει να μαζέψω τους ενοικιαστές μου, στα τηλέφωνα μου έλεγε η μεν μια πλευρά έριχνε το φταίξιμο στην άλλη. Τελικά έκλεισα το τηλεφωνο να μην με βρίσκει καθόλου ο διαχειρτης μέχρι να τα βρω με τους νοικαρηδες. Αποδείξεις δεν παίζει να μας δείχνει αφού οι περισσότεροι αν τους πεις για ΦΠΑ και παραπανω τιμή γκρινιάζουν έτσι τον βολεύει να μην ζητάει απόδειξη και να κάνει παζάρια. 

Το πρόβλημα με τις συνέπειες από την μη έκδοση άδειας το ξέρω, ας ελπίσουμε να μην συμβεί τίποτα. Παλαιότερα πηγαίναμε σε συνελευσεις που υποτίθεται ότι θα συζητούσαν για την ανακαίνιση που την περιμέναμε 10 χρόνια, τελικά τσακωνοντουσαν μόνιμα για το πετρέλαιο τον Χειμώνα και αν θα βγουν 100 ευρώ παραπάνω κάτι αλλά έξοδα, για την ανακαίνιση έλεγαν δεν έχουμε να πληρώσουμε, στο τέλος βαρεθήκαμε να πηγαίνουμε γιατί δεν είχε νόημα και σταματήσαμε. 

Σοβάδες από μόνοι τους λίγοι έπεσαν, είχανε πέσει κάποιοι και φαινόταν σίδερα αλλά εγώ δεν τους έχω δει μου το είπε ο διαχειριστής. 

Το πανηγύρι άρχισε όταν ήρθε ο μπογιατζής που είδε τις μετωπες έξυσε με τα εργαλεία για την μπογιά και άρχισαν να πέφτουν, μετά λέει δεν μπορώ να κάνω.τιποτσ αν θες στους ρίχνω εγώ και φέρε σοβατζη, ο σοβατζης θα κάνει μετωπες και τα πάντα από την μισή πολυκατοικία πρώτα. Τώρα όμως αν δεν πάρει τα λεφτά του για την μισή που έκανε λογικά δεν θα συνεχίσει στην άλλη, τα λεφτά για τον μπογιατζή μετά ακόμα δεν τα μαζεψε. 

Σίδερα έχουν αποκαλυφτεί πάρα πολλά. 

Λογικά κάπως έτσι θα τα κάνει με το Αποθεματικό αλλά αμφιβάλλω πόσοι θα πληρώσουν αφού εδώ άλλοι χρωστάνε ήδη από κοινόχρηστα, και εμείς σε δώσεις μικρες θα πληρώσουμε τα παραπάνω έτσι κι αλλιώς το εφάπαξ καταβολή δεν παίζει. 

Δεν καταλαβες. Με το κόστος συμφώνησαν, τουλάχιστον το αρχικό του βαψίματος όπως και αυτό που είπε ο σοβαντζης. Αλλά δεν πληρώνουν τίποτα. Οπότε αυτό με έχει και εμένα σε σκέψεις αν θα γίνουν τα έργα μην δώσω τα λεφτά μου έτσι για αρχή και φαγωθούν για υλικά και διάφορα που έχει πληρώσει ο διαχειριστής και μετά άμα δεν πληρώσουν οι υπόλοιποι τα λεφτά μας να έχουν πάει περίπατο, δεν ξέρω πως θα το ρυθμίσει αυτό το θέμα ο διαχειριστής. 

Δεν παμε καλά.... Λες οτι χρωστάνε πολλοί για κοινόχρηστα και ανοιγει ιστορίες με επισκευές με κόστος άνω των 3-4κ χωρίς να μαζευτούν τα λεφτά πρώτα;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, wesker είπε

Δεν παμε καλά.... Λες οτι χρωστάνε πολλοί για κοινόχρηστα και ανοιγει ιστορίες με επισκευές με κόστος άνω των 3-4κ χωρίς να μαζευτούν τα λεφτά πρώτα;

Μας είχε πει ο διαχειριστής προ πολύ καιρου, όχι πάνω από 1.5 ετος, ότι χρωστάνε γενικά κοινόχρηστα και δεν πληρώνουν στην ώρα τους αλλά όλοι κάποια στιγμή τα πληρώνουν εκτός από έναν. Οσον αφορά αυτόν τον έναν που γνωρίζουμε την ιστορία του μέχρι από πολύ καιρό, δεν πληρώνει καθόλου γιατί είναι σε δικαστικές διενέξεις με κληρονόμους και σου λέει ας τα αφήσω όλα απλήρωτα ώστε αν πάρουν οι άλλοι το ακίνητο από το δικαστήριο θα κληθούν να πληρώσουν και αυτά μαζεμένα. Τώρα αν και κατά πόσο άλλαξε αυτό δεν ξέρω, πάντως τον Απρίλη που είχα κατέβει να πάρω κάτι λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ από το ταχυδρομικό κουτί είδα πάλι τα εξωδικα στο όνομα του άρα μάλλον δεν άλλαξε κάτι ακόμα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Μας είχε πει ο διαχειριστής προ πολύ καιρου, όχι πάνω από 1.5 ετος, ότι χρωστάνε γενικά κοινόχρηστα και δεν πληρώνουν στην ώρα τους αλλά όλοι κάποια στιγμή τα πληρώνουν εκτός από έναν. Οσον αφορά αυτόν τον έναν που γνωρίζουμε την ιστορία του μέχρι από πολύ καιρό, δεν πληρώνει καθόλου γιατί είναι σε δικαστικές διενέξεις με κληρονόμους και σου λέει ας τα αφήσω όλα απλήρωτα ώστε αν πάρουν οι άλλοι το ακίνητο από το δικαστήριο θα κληθούν να πληρώσουν και αυτά μαζεμένα. Τώρα αν και κατά πόσο άλλαξε αυτό δεν ξέρω, πάντως τον Απρίλη που είχα κατέβει να πάρω κάτι λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ από το ταχυδρομικό κουτί είδα πάλι τα εξωδικα στο όνομα του άρα μάλλον δεν άλλαξε κάτι ακόμα. 

To κάποια στιγμή δεν μου λέει κάτι. Κανένας μάστορας δεν θα σας πει θέλω 5000€ και κάποια στιγμή μου τα δίνετε. Όταν ειχαμε κανει εμεις παρομοια εργασία στην πολυκατοικία μας ζήτησε το 30% προκαταβολή μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, και εξόφληση πριν την παράδοση παλι σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε περιπτωση αθέτησης της ημερομηνίας στην μεν μια περιπτωση δεν ξεκινούσε καν, στην δε δευτερη περιπτωση θα παρατούσε το έργο μισοτελειωμένο. Σε ερωτηση μου για το αν θα μαζευτουν η οχι εγκαιρως τα λεφτα η απαντηση του ηταν κατά λέξη "Πρόβλημα σας, όχι δικό μου".

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, wesker είπε

To κάποια στιγμή δεν μου λέει κάτι. Κανένας μάστορας δεν θα σας πει θέλω 5000€ και κάποια στιγμή μου τα δίνετε. Όταν ειχαμε κανει εμεις παρομοια εργασία στην πολυκατοικία μας ζήτησε το 30% προκαταβολή μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, και εξόφληση πριν την παράδοση παλι σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε περιπτωση αθέτησης της ημερομηνίας στην μεν μια περιπτωση δεν ξεκινούσε καν, στην δε δευτερη περιπτωση θα παρατούσε το έργο μισοτελειωμένο. Σε ερωτηση μου για το αν θα μαζευτουν η οχι εγκαιρως τα λεφτα η απαντηση του ηταν κατά λέξη "Πρόβλημα σας, όχι δικό μου".

Ναι λογικό είναι αυτό να το πει ο μάστορας, θέλει να διασφαλίσει ότι θα πάρει τα λεφτά του δεν τον νοιάζει τι θα κάνουν οι ένοικοι. Καλό είναι να δίνεται ένα ποσόν στην αρχή για να ξέρει ότι θα ξεκινήσει και ένα στο τέλος με την περατωση. 

Με τον μπογιατζή δεν ξέρω ποια ήταν η συνεννόηση με τον διαχειριστή. Ο σοβατζης ζήτησε έναντι με λεφτά μπροστά ένα ποσόν αλλά ο διαχειριστής το αρνήθηκε, τώρα λογικά είτε δεν θα πάρει τίποτα είτε θα του δώσει ο διαχειριστής τα λεφτά όσων λιγων πληρώσουν για βάψιμο και μετά θα σου πει πληρώστε κι άλλα για να βάψει ο μπογιατζής ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τι θα κάνουνε οι υπόλοιποι, ένα ποσόν θα δωθει από το αποθεματικό. Περισσότερα νέα για το τι και πως θα έχω αυτή την βδομάδα. 

Δημοσ.

Εγώ να πω πως ,άσχετα με την εμπάθεια που έχουν κάποιοι προς τους οικοδόμους η ότι νομιζουν ότι ξέρουν περισσότερα,αυτοί στην ιστορία δεν φταίνε καθόλου..τους φώναξαν,έδωσαν προσφορά και είναι οκ .Με η χωρίς απόδειξη,ακριβοί φτηνοί κλπ δεν παίζει ρόλο από την στιγμή που δεχτηκατε την προσφορά...πολλές φορές το φτηνό είναι και ακριβό ,χωρίς να είναι κανόνας.

πέρα από αυτό, απορώ πως ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς να έχει συγκεντρωθεί ήδη το ποσό, δηλαδή πως πήρε το ρίσκο ο ,έμπειρος όπως καταλαβαίνω, διαχειριστής...κάτι δεν κολλάει.

Καλά ξεμπερδεματα,οι μαστόροι πάντως πρέπει να κόψετε το κεφάλι σας να πληρωθούν για τις εργασίες που έχουν κάνει.

Δημοσ.
9 hours ago, kage said:

Κάθε πολ.κια πρέπει να έχει αφμ κ να ανοίξει λογαριασμό τραπέζης ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες..

Έχω την εντύπωση ότι, τώρα τελευταία με μια νομοθετική πρωτοβουλία είχαν δώσει την δυνατότητα σε πολυκατοικίες να έχουν ΑΦΜ και τραπεζικό λογαριασμό. Για ευκολία στην συμμετοχή εξοικονομώ κλπ. 

Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό αλλά υπάρχει η δυνατότητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Nabuko είπε

Αν ο διαχειριστής δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο στις υποχρεώσεις του και παραιτηθεί και δε θέλει κανένας να αναλάβει, τότε η μόνη λύση δεν είναι η εταιρία διαχειρίσεως? 

Η εταιρία διαχειρίσεως το μόνο που μπορεί να κάνει και δεν έκανε ο αρχικός διαχειριτής είναι να κάνει προ_είσπραξη όλου του ποσού. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να κάνει.Κάποιοι λένε ότι η πολυκατοικία πρέπει να έχει ΑΦΜ.... Και τι θα αλλάξει αν η πολυκατοικία έχει ΑΦΜ......????Οταν υπάρχουν διαφωνίες πρώτα συλέγεται όλο το κόστος της δαπάνης και μετά ξεκινάει το έργο, αν τώρα συμπεριλάβουμε ότι τον πίεσαν τον διαχειριστή και εκείνος δεν είχε κάνει σωστή μελέτη όλου του έργου από την αρχή και βγήκαν έξοδα στην πορεία... τότε πίασε το αυγό και κούρεφτο.

Επεξ/σία από chipakos
Δημοσ.
11 ώρες πριν, wesker είπε

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν φταιει μονο ο διαχειριστης φταίτε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Οταν πήρε την προσφορά σας την παρουσίασε; Σας ειπε αναλυτικά τι εργασίες θα γίνουν, και τι θα γίνει με ότι έξτρα προκύψει απο φθορές κατω απο την μπογιά που δεν φαίνονται; Όλοι σας δεχτηκατε την πιο φτηνή προσφορά χωρίς να αναρωτηθείτε τι θα γίνει με φθορές που δεν φαίνονται και σίγουρα θα προκύψουν; Και όλα μαύρα χωρίς χαρτιά χωρίς τίποτα βάλατε σκαλωσιές. Άδεια μικρής κλίμακας τουλάχιστον βγάλατε; (που δεν νομίζω). Αν αύριο κάποιος καλοθελητής γυρίσει και σας πει εγω δεν αναγνωρίζω καμία εργασία και δεν πληρώνω, φέρτε μου να δω παραστατικά τι θα του δείξετε;

Μπλέξατε και μπλέξατε άσχημα, γιατι κατά πάσα πιθανότητα τα έργα δεν θα τελειώσουν, αν βρείτε άλλον να τελειώσει τις εργασίες η προσφορά του θα ειναι φυσικά κατά πολύ μεγαλύτερη προκειμένου να συμμαζέψει τα πασαλλείματα του άλλου, θα έρθουν τα πρωτοβρόχια και θα αρχισει να ξεφτίζει και να πέφτει ότι βάφτικε.

Μαζευέται η κατάσταση, αλλά ο οικονομικός παράγοντας δεν ειναι υπέρ σας.

Έτσι ακριβώς, έγιναν λάθη απ' όλες τις πλευρές. Πρόσφατα κάναμε ένα κοστοβορο έργο. Μαζέψαμε γραπτές προσφορές που είχαν αστερίσκους του τύπου αν προκύψει το τάδε είναι + τόσα, υπέγραψαν οι ιδιοκτήτες, προπληρωσαν, βγήκε η άδεια από μηχανικό (και αυτά προπληρωμένα μετά από προσφορές), έγινε το έργο στον χρόνο του και βγήκε ένα σωστό αποτέλεσμα. Όταν όμως επιλέγεται η προσφορά με μοναδικό κριτήριο το κόστος υπάρχει μπλέξιμο. 

Δημοσ.

Καλά ξεμπερδέματα....Όταν οι δουλειές γίνονται στο πόδι και εμπλέκονται πολλοί αυτά συμβαίνουν. Να φανταστώ ούτε άδεια βγάλατε, αμα γίνει κάτι είστε ποινικά όλοι υπεύθυνοι.
Επι της ουσίας, έπρεπε να πάρετε μια προσφορά απο εργολάβο-εταιρία-μηχαικό για όλες τις εργασίες, να μαζευτούν τα χρήματα, να βγουν οι άδειες και να αρχίσουν οι εργασίες, όλα με γραπτά συμφωνητικά. Σίγουρα θα κόστιζε αρκετά παραπάνω απο ότι να μαζεύει μαύρες προσφορές αλλά θα είχατε το κεφάλι ήσυχο. Δεν μπορείς να έχεις μια περιουσία που αξίζει χιλιάδες ευρώ αλλά να μην θες να δώσεις μια για συντήρηση. ΓΙα εμένα αν το κτίριο είναι παλιό, και αφού μπήκαν σκαλωσιές θα έπρεπε να κάνετε και θερμοπρόσοψη, θα τα βγάζατε τα λεφτά σε 5 χειμώνες.
Και κάτι ακόμα, όσες μ@λ@κιες και αν έκανε ο διαχειριστής, και μόνο που ανέλαβε το έργο είναι ήρωας, όλο αυτό το τρέξιμο και άγχος δεν πληρώνεται.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αγαπητέ, εμείς ένα email λάβαμε ότι αποφασίστηκε βάψιμο και το κόστος θα είναι το τάδε για την ιδιοκτησία μας, θεώρησα λοιπόν ότι όλα αυτά τα έχουνε δει και συζητήσει μεταξύ τους.

Αγαπητέ, προς ενημέρωση και μόνο μια απόφαση δεν έχει καμία απολύτως ισχύ αν δεν έχει παρθεί στη ΓΣ ιδιοκτητών, αν δεν έχουν υπογράψει όλοι στο πρακτικό της ΓΣ που περιγράφει αναλυτικά τα πάντα σχετικά με την εργασία, και φυσικά αν δεν υπάρχει γραπτή προσφορά από τον εργολάβο. Το email αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο από τον ισχυρισμό του αποστολέα, κακώς που θεώρησες ότι αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό.

Πάντως από όλα όσα έχεις γράψει βγαίνει το συμπέρασμα πως σε αυτή τη πολυκατοικία γίνονται όλα στραβά και ανάποδα, οπότε λογικό είναι να δημιουργούνται προβλήματα.

Δημοσ.

Aυτά συμβαίνουν οταν σε μια πολυκατοικία το 95% αδιαφορουν και περιμένουν τα πάντα να γινονται ως εκ θαυματος.

Μετά βριζουν τον διαχειριστή που οι ίδιοι ψηφίζουν, η βγαίνει ερημην αφου κανεις δεν πατάει σε συνελεύσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...