Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν ο διαχειριστής δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο στις υποχρεώσεις του και παραιτηθεί και δε θέλει κανένας να αναλάβει, τότε η μόνη λύση δεν είναι η εταιρία διαχειρίσεως? 

Πωναει κεφαλι κοβει κεφαλι. Θα παρακαλατε να φυγετε 

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν ο διαχειριστής δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο στις υποχρεώσεις του και παραιτηθεί και δε θέλει κανένας να αναλάβει, τότε η μόνη λύση δεν είναι η εταιρία διαχειρίσεως? 

Αν δεν θελει κανενας αλλος, τοτε πεφτει στην περιπτωση που προφανως θα παει σε εξωτερικη εταιρεια. Δεν ξερω γιατι συνεχιζουμε οφφτοπικ ομως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Η ΓΣ της πολυκατοικίας μετά από πρόταση του διαχειριστή αποφάσισε να κάνει βάψιμο στην προσοψη της πολυκατοικίας. Αφού ο διαχειριστής έλαβε διάφορες προσφορές επέλεξε την φθηνότερη και μας ανακοίνωσε στο email το ποσόν που οφείλει το κάθε διαμέρισμα για τις εργασίες. Οι εργασίες περιλάμβαναν αφαίρεση της παλιάς μπογιάς και πέρασμα της νέας μαζί με τα υλικά και τις σκαλωσιές. 

Ο μπογιατζής ήρθε, έβαλε τις σκαλωσιές και ξεκίνησε το ξύσιμο της παλιάς μπογιάς. Από εδώ και έπειτα ξεκινάει το πανηγύρι. 

Εντοπίστηκαν πολλά σημεία με σαθρους σοβάδες τους οποίους έπρεπε κάποιος να ξηλώσει. Ο μπογιατζής ζήτησε έξτρα πόσον αν θέλουμε να τα ξηλώσει αυτός αλλιώς να καλέσουμε σοβαντζη διότι το σοβαντισμα δεν είναι δουλειά του. Ο διαχειριστής δέχτηκε καλώντας όσους ιδιοκτητες ήταν εκεί εκείνη την στιγμή και είπαν εντάξει. 

Του είπα του διαχειριστή ότι έπρεπε να ξέρει από το συνεργείο να ενημερωθεί από πριν για το θέμα αυτό, δεν γίνεται να μην ήξεραν τίποτα. Ο διαχειριστης απαντάει "τι να κάνω δεν το ήξερα", του λέω ότι έπρεπε αυτά να του τα είχε επισημάνει ο εργολάβος διότι από ότι μου είπε γνωστός μου εργολάβος πάντα σε κάθε τέτοια επέμβαση προκύπτουν σαθροι σοβάδες και υπάρχει πρόβλεψη στην προσφορά που δίνεται. Ο διαχειριστής απαντάει ότι εγώ προσφορές για βάψιμο πήρα όχι για οτιδήποτε άλλο, οπότε ο μπογιατζής του λέει τα άλλα δεν είναι δουλειά μου δεν έδωσα εγώ προσφορά για σοβαντισμα αλλά μόνο για βάψιμο. 

Έρχεται η ώρα του σοβαντζη, βρήκε έναν που μας έκανε και κάποια έκπτωση, καλεί πάλι όλους τους ιδιοκτητες που ήταν εκεί και συμφωνούν στο ποσό που ζήτησε για την μισή πολυκατοικία μόνο διότι σκαλωσιές έχουν μπει μόνο στην μισή οπότε μόνο στην μισή έχει γίνει αφαίρεση μπογιάς και σαθρών σοβαδων και τώρα ξεκίνησε το σοβαντισμα. 

Τωρα ο διαχειριστης έψαξε μόνος του να βρει τα υλικά να τα αγοράσει για το σοβαντισμα οπότε προστέθηκε έξτρα κόστος και προστίθεται συνέχεια.

Αυτά είχα την εντύπωση ότι τα παραγγέλνει ο εργολάβος και δεν μπορεί ο καθένας άσχετος που δεν ξέρει από οικοδομικά να ψάχνει σε μάντρες. Του λέω να μου πει περίπου πόσο παραπάνω κόστος θα προκύψει ανά ιδιοκτησία γιατί τα υπόλοιπα έξτρα είναι δύσκολο να τα δώσουμε εφάπαξ μόνο σε δωσεις. Δεν φταίμε εμείς στο ότι δεν πρόσεξε κάποια πράγματα παραπάνω και τώρα προκύπτει έξτρα κόστος και δουλειές. Απάντηση "τι να γίνει δεν το ήξερα  και οι άλλοι έχουν προβλήματα κτλ....."

Τώρα μας καλει ο διαχειριστής στο τηλέφωνο σε κατάσταση απόγνωσης και μας λέει ότι από τους 10 μόνο οι 2 πλήρωσαν το αρχικό συμφωνηθέν ποσον χωρίς τα έξτρα και αν μέχρι την άλλη βδομάδα δεν έχει μαζέψει το ποσόν θα σταματήσουν τα έργα. Τον ρώτησα γιατί δεν πληρώνουν και μου λέει τον δουλεύουν να του δώσουν λιγοτερα τώρα και τα άλλα μετά, άλλοι έφυγαν διακοπές και δεν απαντάνε στα τηλέφωνα.

Ναι οκ και εγώ τι να κάνω τώρα να δώσω το μερίδιο μου που αναλογεί χωρίς φυσικά τα έξτρα για την συνέχεια και να πληρώσει οφειλές ενώ οι άλλοι δεν ξέρω ακόμα αν θα πληρώσουν τα δικά τους; 

Στο δια ταύτα, εγώ δεν του μετέφερα ακόμα τα λεφτά, τον διαβεβαίωσα για αυτή την βδομάδα. Αυτό όμως που σκέφτομαι είναι αν έχει νόημα. Από ότι φαίνεται οι άλλοι δεν θα πληρώσουν το συνολικό κόστος αφού ήδη δεν πλήρωσαν το αρχικό. Εγώ είμαι σε σκέψεις καθώς φοβάμαι ότι αν πληρώσω τώρα τα χρήματα μαζί με τους άλλους δύο, δεν θα αφαιρέσει μόνο το μερίδιο μας αλλά τα δώσει όλα για να πληρώσει το σοβαντζη διότι αν δεν πάρει τα λεφτά του αυτός δεν θα συνεχίσει την υπόλοιπη μισή πολυκατοικία, μετά επειδή δε βλέπω να πληρώσουν οι άλλοι ο μπογιατζής δεν θα έχει τα λεφτά του και θα μείνει ημιτελής η πολυκατοικία ενώ 3 άτομα πιθανότατα θα πληρώσουν πρακτικά μόνο το σοβαντισμα της μισής πολυκατοικιας και οι άλλοι θα κουνάνε το μαντίλι. 

Θέλω να πληρώσω με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν τα έργα αλλά δεν το βλέπω. Το συνολικό κόστος ανά ιδιοκτήτη θα βγει περίπου το  διπλάσιο, είδη μου λέει από το συνεργείο καθαρισμού ζητάει 1500 ευρώ για ταράτσα πυλωτή και τα γύρω μέρη του οικοπέδου όταν τελειώσουν τα έργα. 

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο διαχειριστης γνωρίζει δικό μου πρόσωπο εργολάβο που θα μας έκανε σίγουρα καλύτερη τιμή και όλη την δουλειά φίνα αλλά δεν θέλησε να συνεργαστεί μαζί του. Όλα αυτά τα λεφτά των μαστορων είναι μαύρα στο χέρι χωρίς αποδείξεις. 

Έχουν παιχτεί παρόμοια σκηνικά στις δικές σας πολυκατοικιες όσον αφορά ανακαίνιση; Οι εργάτες που δεν θα πληρωθούν φοβάμαι ότι θα μας τρέχουν στα δικαστήρια, ενώ τελικά μάλλον η πολυκατοικία θα μείνει σκατα εξωτερικά και αυτό θα έχει αποτέλεσμα στην μείωση της οποίας αξίας.

Τρεις λαλλουν και 2 χωρευουν. Ή καλυτερα οπου λαλλουν πολοι κοκκοροι αργει να ξημερωσει.

αγαπητε πανω κατω ολες οι πολυκατοικες τραβαν βασανα. Αλλους εγκαταλςιπουν αποχετευσεις κ τους τρωνε τα ποντικια, αλλοι φτανουν στ δικαστηρια..κτλ Σε εσας δεν εχει ξεφυγει ακομα πολυ μπορειτε να το μαζεψετε, αρκει να αφησετε εναν να κ ει την δουλεια του χωρις εξυπναδες και αχαριστια. Εκτος αν σας κλεβει.

Επεξ/σία από Greengreen
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν ξερω γιατι συνεχιζουμε οφφτοπικ ομως.

Δεν είναι οφτόπικ. Αν δεν μπορεί ο διαχειριστής στην πολυκατοικία του ts να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά τους ας παραιτηθεί. 

8 λεπτά πριν, Greengreen είπε

Πωναει κεφαλι κοβει κεφαλι. Θα παρακαλατε να φυγετε 

Τι θέλεις να πει ο ποιητής με το ασυνάρτητο ποστ? 😅

5 λεπτά πριν, Greengreen είπε

Τρεις λαλλουν και 2 χωρευουν. Ή καλυτερα οπου λαλλουν πολοι κοκκοροι αργει να ξημερωσει.

Ξέχασες το Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρωνε οι κότες

Δημοσ.

Δυστυχώς αν μένεις σε πολυκατοικία αυτά είναι στο πρόγραμμα. Και το κυριότερο κανείς δε θέλει να είναι διαχειριστής. Ούτε έχει όρεξη να είναι ο μ@κ@κ@ς της παρέας, ούτε να βάζει από τη τσέπη του κάθε φορά που το κάθε χαϊβάνι ξεχάστηκε/είχε δουλειές/πήγε 3 μήνες διακοπές με την γκόμενα κλπ. Παθών και μαθών. Και αν ο ιδιοκτήτης είναι (μη πω καμιά κουβέντα), πολλές φορές πληρώνεις και γ@μησιάτικα από το πουθενά που ακόμα και στο Μπαγκλαντές θα τα αναλάμβανε εκείνος αν τον ένοιαζε η περιουσία του.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, michael92 είπε

Αποθεματικό δεν υπάρχει; 

Αποθεματικό υπάρχει, είπε θα δώσει 4-5k από αυτό. Τώρα αν τα έφαγε και τι τα έκανε δεν ξέρω, μπορεί να πλήρωσε για τα υλικά από αυτά και να μην έχει άλλα, μου λέει δεν μπορεί να πληρώσει από την δική του περιουσία για να φτιάξει το κτίριο, συμφώνησα ότι δεν γίνεται αυτό. 

8 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αν και οφφτοπικ, αν δεν κανω λαθος εχουν υποχρεωση ολοι οι ιδιοκτητες να περασουν απο αυτην την θεση. Αλλιως με μεταξυ τους συμφωνια να αναλαβει καποιος/οι για μεγαλυτερο διαστημα με την αναλογη πληρωμη 

Φυσικά και έχουν αλλά εδώ και πολλά χρονια επειδή οι υπόλοιποι δεν θέλουν αναγκάζεται και δέχεται ένας για να μην μείνει παρατημένη η πολυκατοικία. Εμείς δεν κατοικουμε εκεί. 

6 ώρες πριν, dpolal είπε

Κατά τα άλλα φταίει πάντα ο «άσχετος και κακός» διαχειριστής.

Δεν λέει κάτι αυτό. Και οι υπόλοιποι δεν φρόντισαν να ρωτήσουν τον μπογιατζή αφού ήρθε σε αυτούς στην ΓΣ και τους είπε τις εργασίες τι θα γίνει με τους σοβάδες, δεν είναι οικοδόμοι για να ξέρουν να ρωτήσουν τι και πως. 

6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

εννοείς ότι έχετε σπίτια σε μονοκατοικίες. Όταν πολλές φορές εδώ μέσα, έχω πει πολλακις μακρυα απο πολυκατοικίες, καθονται μερικοί έξυπνοι και αναφέρουν ότι τους καπνίσει. Αν είχα χρήματα και ήθελα να παρω δικο μου σπιτι, σιγουρα θα επαιρνα μονοκατοικία. Διαφορετικά ενοίκιο σε πολυκατοικία. 

Τις προάλλες φίλος μου, είχε θέμα σε πολυκατοικία που μόλις αγόρασε δικό του σπίτι στην Αθήνα, διότι υπάρχει κεντρική θέρμανση, η πολυκατοικία έχει ηλικιωμένους, και θέλουν να βάλουν πετρέλαιο για το χειμώνα και οι μισοι διαφωνούσαν και οι άλλοι μισοι ήθελαν. Και έγινε το έλα να δεις... Οπότε μη το ψάχνεις.

Εγώ προσωπικά έχω δυο σπίτια δικά μου, νοικιάζω το ένα, και θα νοικιάσω και το άλλο, καθώς στην Αθήνα μένω σε ενοίκιο, οπότε αποφεύγω την ιδιοκατοίκηση για προφανώς λόγους ( γείτονες, περιοχή κλπ). Μονοκατοίκια πάλι μονοκατοικία όποιος θέλει για αγορά

όχι ακριβώς. Μπορεί να τα αναλάβει και εταιρεία εκτός πολυκατοικίας

Εταιρεία τα έχει αναλάβει. Αλλά στην εύρεση συνεργείων για ανακαίνιση έψαξε μόνος του να πάρει προσφορές δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον διαχειριστή από την εταιρεία. 

Δημοσ.

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν φταιει μονο ο διαχειριστης φταίτε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Οταν πήρε την προσφορά σας την παρουσίασε; Σας ειπε αναλυτικά τι εργασίες θα γίνουν, και τι θα γίνει με ότι έξτρα προκύψει απο φθορές κατω απο την μπογιά που δεν φαίνονται; Όλοι σας δεχτηκατε την πιο φτηνή προσφορά χωρίς να αναρωτηθείτε τι θα γίνει με φθορές που δεν φαίνονται και σίγουρα θα προκύψουν; Και όλα μαύρα χωρίς χαρτιά χωρίς τίποτα βάλατε σκαλωσιές. Άδεια μικρής κλίμακας τουλάχιστον βγάλατε; (που δεν νομίζω). Αν αύριο κάποιος καλοθελητής γυρίσει και σας πει εγω δεν αναγνωρίζω καμία εργασία και δεν πληρώνω, φέρτε μου να δω παραστατικά τι θα του δείξετε;

Μπλέξατε και μπλέξατε άσχημα, γιατι κατά πάσα πιθανότητα τα έργα δεν θα τελειώσουν, αν βρείτε άλλον να τελειώσει τις εργασίες η προσφορά του θα ειναι φυσικά κατά πολύ μεγαλύτερη προκειμένου να συμμαζέψει τα πασαλλείματα του άλλου, θα έρθουν τα πρωτοβρόχια και θα αρχισει να ξεφτίζει και να πέφτει ότι βάφτικε.

Μαζευέται η κατάσταση, αλλά ο οικονομικός παράγοντας δεν ειναι υπέρ σας.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το βασικό θέμα είναι ότι για σημαντικές επισκευές (αναβάθμιση ανελκυστήρα, βαψίματα, αλλαγή λέβητα ή καμινάδας) που κόβουν πολλά χιλιάρικα δεν ξεκινάει καμία εργασία αν πρώτα δεν πάρεις λεπτομερέστατες προσφορές από την οποία να συμφωνήσουν όλοι στην καλύτερη (όχι κατ ανάγκη φθηνοτερη) και δεύτερον αν δεν μαζευτούν ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Απλά αν έστω και ένας δεν πληρώσει το έργο δεν γίνεται. Αλλιώς η φάση είναι χαμένη από τα αποδυτήρια.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, wesker είπε

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν φταιει μονο ο διαχειριστης φταίτε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Οταν πήρε την προσφορά σας την παρουσίασε; Σας ειπε αναλυτικά τι εργασίες θα γίνουν, και τι θα γίνει με ότι έξτρα προκύψει απο φθορές κατω απο την μπογιά που δεν φαίνονται; Όλοι σας δεχτηκατε την πιο φτηνή προσφορά χωρίς να αναρωτηθείτε τι θα γίνει με φθορές που δεν φαίνονται και σίγουρα θα προκύψουν; Και όλα μαύρα χωρίς χαρτιά χωρίς τίποτα βάλατε σκαλωσιές. Άδεια μικρής κλίμακας τουλάχιστον βγάλατε; (που δεν νομίζω). Αν αύριο κάποιος καλοθελητής γυρίσει και σας πει εγω δεν αναγνωρίζω καμία εργασία και δεν πληρώνω, φέρτε μου να δω παραστατικά τι θα του δείξετε;

Μπλέξατε και μπλέξατε άσχημα, γιατι κατά πάσα πιθανότητα τα έργα δεν θα τελειώσουν, αν βρείτε άλλον να τελειώσει τις εργασίες η προσφορά του θα ειναι φυσικά κατά πολύ μεγαλύτερη προκειμένου να συμμαζέψει τα πασαλλείματα του άλλου, θα έρθουν τα πρωτοβρόχια και θα αρχισει να ξεφτίζει και να πέφτει ότι βάφτικε.

Μαζευέται η κατάσταση, αλλά ο οικονομικός παράγοντας δεν ειναι υπέρ σας.

Αγαπητέ, εμείς ένα email λάβαμε ότι αποφασίστηκε βάψιμο και το κόστος θα είναι το τάδε για την ιδιοκτησία μας, θεώρησα λοιπόν ότι όλα αυτά τα έχουνε δει και συζητήσει μεταξύ τους. Στις ΓΣ δεν πάμε εδώ και χρόνια γιατί όποτε πηγαίναμε παλιά γινοντουσαν τσακωμοι και φωνάζανε όλοι.

Με το θέμα της ανακαίνισης ήμασταν υπέρ και τους το είχαμε πει καθώς φαίνεται απεριποιητο το κτίριο εξωτερικά. Τις προσφορές τις είδαν οι υπόλοιποι και αποφάσισαν στην ΓΣ να πάρουν την φθηνότερη προσφορά. Όλες είχαν να κάνουν με βάψιμο όχι με σοβαντισμα καθώς ο διαχειριστής κάλεσε μόνο μπογιατζή και αυτός θεώρησε ότι τα υπόλοιπα τα έχουμε κανονίσει με άλλα συνεργεία ξέχωρα. Οικοδόμος δεν είμαι εγώ ούτε οι άλλοι να ξέρουμε τι θα προκύψει. Ο μπογιατζής δεν είπε κάτι για σοβάδες, έδωσε προσφορά μόνο για αφαίρεση μπογιάς και βάψιμο σκαλωσιές συν υλικά. Όταν αποκαλύφθηκαν οι σοβάδες άρχισαν τα προβλήματα που έγραψα στο 1ο ποστ. 

Στο θέμα των αποδείξεων, δεν είμαι σίγουρος αν είναι όλα μαύρα, αλλά επειδή πριν λίγα χρόνια νοικιαζαμε το διαμέρισμα και είχανε θυμώσει οι νοικαρηδες επειδή δεν έβαζε αποδείξεις στο ταμπλό και του λένε δεν σου πληρώνουμε τίποτα στα δικά μας κοινόχρηστα, έγινε χαμός και διαπληκτισμοι μεταξύ όλων των πλευρών, συνενοησεις από τα τηλέφωνα ο ένας στον άλλον για να βγάλουμε άκρη, μάλλον οι δουλειές γίνονται μαύρα για να γλιτώσουν τον ΦΠΑ και δεν έχει κανένας πρόβλημα. Για την άδεια και αυτό δεν το ξέρω, μάλλον δεν βγήκε άδεια διότι τότε υπάρχει και μηχανικός που επιβλέπει το έργο υποχρεωτικά από ότι μου είπε άλλος εργολάβος, εκεί στο κτίριο δεν υπάρχει μηχανικός. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Confused 1
Δημοσ.

@Basilhs23___ μεγαλο μπλεξιμο ....καλη δυναμη ευχομαι

παντως σε πολυκατοικια που μενει η θεια μου στο τελευταιο οροφο και η οικοδομη ηθελε φτιαξιμο οπως και η δικη σας, ξυσιμο,σοβατισμα και βαψιμο και επειδη κανεις δεν ψηνοταν να φτιαχτει, ρωτησε αν καποιος αλλος ηθελε να κανει κατι στο διαμερισμα του και ολοι αρνηθηκαν....σαν αποτελεσμα πληρωσε απο την τσεπη της τις σκαλωσιες 5 οροφων για να κανει δουλεια μονο στον δικο της οροφο...

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει πάρα μόνο το 1ο post. 

Στην δική μου πολυκατοικία για 18 διαμερίσματα που χρειάζεται βάψιμο και επισκευές στις προσόψεις των μπαλκονιων ο διαχειριστής που έχουμε, μόλις άκουσε τις τιμές, είπε ότι παραιτείται. Παραιτείται γιατί δεν θέλει να παρακαλάει τον καθένα να πληρώσει και να του λέει ο καθένας την πιπ@ του για κάτι που πρέπει απαραίτητα να γίνει. Και η διαχείριση είναι μια τεράστια ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν αξίζει πραγματικά να ασχοληθεί κανείς χωρίς αμοιβή και να τραβάει τέτοιο λουκι. 

Ενημερωτικά εμάς βγήκε 3000€ ανά διαμέρισμα, για 18 διαμερίσματα. 

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Στην δική μου πολυκατοικία για 18 διαμερίσματα που χρειάζεται βάψιμο και επισκευές στις προσόψεις των μπαλκονιων ο διαχειριστής που έχουμε, μόλις άκουσε τις τιμές, είπε ότι παραιτείται. Παραιτείται γιατί δεν θέλει να παρακαλάει τον καθένα να πληρώσει και να του λέει ο καθένας την πιπ@ του για κάτι που πρέπει απαραίτητα να γίνει. Και η διαχείριση είναι μια τεράστια ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν αξίζει πραγματικά να ασχοληθεί κανείς χωρίς αμοιβή και να τραβάει τέτοιο λουκι. 

54.000 ευρώ για εξωτερική ανακαίνιση; ουρανοξύστης είναι η πολυκατοικία σας; 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αγαπητέ, εμείς ένα email λάβαμε ότι αποφασίστηκε βάψιμο και το κόστος θα είναι το τάδε για την ιδιοκτησία μας, θεώρησα λοιπόν ότι όλα αυτά τα έχουνε δει και συζητήσει μεταξύ τους. Στις ΓΣ δεν πάμε εδώ και χρόνια γιατί όποτε πηγαίναμε παλιά γινοντουσαν τσακωμοι και φωνάζανε όλοι.

Με το θέμα της ανακαίνισης ήμασταν υπέρ και τους το είχαμε πει καθώς φαίνεται απεριποιητο το κτίριο εξωτερικά. Τις προσφορές τις είδαν οι υπόλοιποι και αποφάσισαν στην ΓΣ να πάρουν την φθηνότερη προσφορά. Όλες είχαν να κάνουν με βάψιμο όχι με σοβαντισμα καθώς ο διαχειριστής κάλεσε μόνο μπογιατζή και αυτός θεώρησε ότι τα υπόλοιπα τα έχουμε κανονίσει με άλλα συνεργεία ξέχωρα. Οικοδόμος δεν είμαι εγώ ούτε οι άλλοι να ξέρουμε τι θα προκύψει. Ο μπογιατζής δεν είπε κάτι για σοβάδες, έδωσε προσφορά μόνο για αφαίρεση μπογιάς και βάψιμο σκαλωσιές συν υλικά. Όταν αποκαλύφθηκαν οι σοβάδες άρχισαν τα προβλήματα που έγραψα στο 1ο ποστ. 

Στο θέμα των αποδείξεων, δεν είμαι σίγουρος αν είναι όλα μαύρα, αλλά επειδή πριν λίγα χρόνια νοικιαζαμε το διαμέρισμα και είχανε θυμώσει οι νοικαρηδες επειδή δεν έβαζε αποδείξεις στο ταμπλό και του λένε δεν σου πληρώνουμε τίποτα στα δικά μας κοινόχρηστα, έγινε χαμός και διαπληκτισμοι μεταξύ όλων των πλευρών, συνενοησεις από τα τηλέφωνα ο ένας στον άλλον για να βγάλουμε άκρη, μάλλον οι δουλειές γίνονται μαύρα για να γλιτώσουν τον ΦΠΑ και δεν έχει κανένας πρόβλημα. Για την άδεια και αυτό δεν το ξέρω, μάλλον δεν βγήκε άδεια διότι τότε υπάρχει και μηχανικός που επιβλέπει το έργο υποχρεωτικά από ότι μου είπε άλλος εργολάβος, εκεί στο κτίριο δεν υπάρχει μηχανικός. 

Λυπάμαι αλλά για τέτοιας έκτασης κόστη θα ήμουν παρόν στην Γ.Σ. Πέρα απο το γεγονός οτι έγινε η μαλακία ο διαχειριστής πήγε να το διορθώσει με ακόμα μια μαλακία κανοντας σπασμωδικές κινήσεις.

Όσον αφορά τους νοικάρηδες σας και πολύ καλά κανανε. Κι εγω εχω ζητήσει απο τον διαχειριστή αντιγραφο των παραστατικών καθε μήνα στο email μου. Μέχρι να το λάβω εννοείται δεν πληρώνω δεκάρα στα κοινόχρηστα.

Τώρα για την άδεια δεν θέλω να γινω μαντης κακών, αλλά ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω αν τραυματιστεί καποιος εργάτης ή περαστικός...

8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Γι'αυτο δεν προχωρας σε καμια εργασία αν δεν μαζευτεί το σύνολο του ποσού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Nabuko είπε

8 ώρες πριν, Nabuko είπε
8 ώρες πριν, Greengreen είπε

Τι θέλεις να πει ο ποιητής με το ασυνάρτητο ποστ? 😅

Δεν προκειται να λυθει κανενα προβλημα παρα μονο θα ανοιξουν αλλα 4-5 παραπανω αν πανε σε γραφειο. Τι νομιζεις οτι λυνει προβληματα το γραφειο; Του Δημοτικου ειναι ολοι αυτοι θα παρακαλαΣ να φυγετε οπως ειπα.

το αποθεματικο κλειδωνει με το πρωτο χρεος και γινεται η μια μαλακια πισω απ την αλλη

Επεξ/σία από Greengreen

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...