Basilhs23___ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Η ΓΣ της πολυκατοικίας μετά από πρόταση του διαχειριστή αποφάσισε να κάνει βάψιμο στην προσοψη της πολυκατοικίας. Αφού ο διαχειριστής έλαβε διάφορες προσφορές επέλεξε την φθηνότερη και μας ανακοίνωσε στο email το ποσόν που οφείλει το κάθε διαμέρισμα για τις εργασίες. Οι εργασίες περιλάμβαναν αφαίρεση της παλιάς μπογιάς και πέρασμα της νέας μαζί με τα υλικά και τις σκαλωσιές. Ο μπογιατζής ήρθε, έβαλε τις σκαλωσιές και ξεκίνησε το ξύσιμο της παλιάς μπογιάς. Από εδώ και έπειτα ξεκινάει το πανηγύρι. Εντοπίστηκαν πολλά σημεία με σαθρους σοβάδες τους οποίους έπρεπε κάποιος να ξηλώσει. Ο μπογιατζής ζήτησε έξτρα πόσον αν θέλουμε να τα ξηλώσει αυτός αλλιώς να καλέσουμε σοβαντζη διότι το σοβαντισμα δεν είναι δουλειά του. Ο διαχειριστής δέχτηκε καλώντας όσους ιδιοκτητες ήταν εκεί εκείνη την στιγμή και είπαν εντάξει. Του είπα του διαχειριστή ότι έπρεπε να ξέρει από το συνεργείο να ενημερωθεί από πριν για το θέμα αυτό, δεν γίνεται να μην ήξεραν τίποτα. Ο διαχειριστης απαντάει "τι να κάνω δεν το ήξερα", του λέω ότι έπρεπε αυτά να του τα είχε επισημάνει ο εργολάβος διότι από ότι μου είπε γνωστός μου εργολάβος πάντα σε κάθε τέτοια επέμβαση προκύπτουν σαθροι σοβάδες και υπάρχει πρόβλεψη στην προσφορά που δίνεται. Ο διαχειριστής απαντάει ότι εγώ προσφορές για βάψιμο πήρα όχι για οτιδήποτε άλλο, οπότε ο μπογιατζής του λέει τα άλλα δεν είναι δουλειά μου δεν έδωσα εγώ προσφορά για σοβαντισμα αλλά μόνο για βάψιμο. Έρχεται η ώρα του σοβαντζη, βρήκε έναν που μας έκανε και κάποια έκπτωση, καλεί πάλι όλους τους ιδιοκτητες που ήταν εκεί και συμφωνούν στο ποσό που ζήτησε για την μισή πολυκατοικία μόνο διότι σκαλωσιές έχουν μπει μόνο στην μισή οπότε μόνο στην μισή έχει γίνει αφαίρεση μπογιάς και σαθρών σοβαδων και τώρα ξεκίνησε το σοβαντισμα. Τωρα ο διαχειριστης έψαξε μόνος του να βρει τα υλικά να τα αγοράσει για το σοβαντισμα οπότε προστέθηκε έξτρα κόστος και προστίθεται συνέχεια. Αυτά είχα την εντύπωση ότι τα παραγγέλνει ο εργολάβος και δεν μπορεί ο καθένας άσχετος που δεν ξέρει από οικοδομικά να ψάχνει σε μάντρες. Του λέω να μου πει περίπου πόσο παραπάνω κόστος θα προκύψει ανά ιδιοκτησία γιατί τα υπόλοιπα έξτρα είναι δύσκολο να τα δώσουμε εφάπαξ μόνο σε δωσεις. Δεν φταίμε εμείς στο ότι δεν πρόσεξε κάποια πράγματα παραπάνω και τώρα προκύπτει έξτρα κόστος και δουλειές. Απάντηση "τι να γίνει δεν το ήξερα και οι άλλοι έχουν προβλήματα κτλ....." Τώρα μας καλει ο διαχειριστής στο τηλέφωνο σε κατάσταση απόγνωσης και μας λέει ότι από τους 10 μόνο οι 2 πλήρωσαν το αρχικό συμφωνηθέν ποσον χωρίς τα έξτρα και αν μέχρι την άλλη βδομάδα δεν έχει μαζέψει το ποσόν θα σταματήσουν τα έργα. Τον ρώτησα γιατί δεν πληρώνουν και μου λέει τον δουλεύουν να του δώσουν λιγοτερα τώρα και τα άλλα μετά, άλλοι έφυγαν διακοπές και δεν απαντάνε στα τηλέφωνα. Ναι οκ και εγώ τι να κάνω τώρα να δώσω το μερίδιο μου που αναλογεί χωρίς φυσικά τα έξτρα για την συνέχεια και να πληρώσει οφειλές ενώ οι άλλοι δεν ξέρω ακόμα αν θα πληρώσουν τα δικά τους; Στο δια ταύτα, εγώ δεν του μετέφερα ακόμα τα λεφτά, τον διαβεβαίωσα για αυτή την βδομάδα. Αυτό όμως που σκέφτομαι είναι αν έχει νόημα. Από ότι φαίνεται οι άλλοι δεν θα πληρώσουν το συνολικό κόστος αφού ήδη δεν πλήρωσαν το αρχικό. Εγώ είμαι σε σκέψεις καθώς φοβάμαι ότι αν πληρώσω τώρα τα χρήματα μαζί με τους άλλους δύο, δεν θα αφαιρέσει μόνο το μερίδιο μας αλλά τα δώσει όλα για να πληρώσει το σοβαντζη διότι αν δεν πάρει τα λεφτά του αυτός δεν θα συνεχίσει την υπόλοιπη μισή πολυκατοικία, μετά επειδή δε βλέπω να πληρώσουν οι άλλοι ο μπογιατζής δεν θα έχει τα λεφτά του και θα μείνει ημιτελής η πολυκατοικία ενώ 3 άτομα πιθανότατα θα πληρώσουν πρακτικά μόνο το σοβαντισμα της μισής πολυκατοικιας και οι άλλοι θα κουνάνε το μαντίλι. Θέλω να πληρώσω με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν τα έργα αλλά δεν το βλέπω. Το συνολικό κόστος ανά ιδιοκτήτη θα βγει περίπου το διπλάσιο, είδη μου λέει από το συνεργείο καθαρισμού ζητάει 1500 ευρώ για ταράτσα πυλωτή και τα γύρω μέρη του οικοπέδου όταν τελειώσουν τα έργα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο διαχειριστης γνωρίζει δικό μου πρόσωπο εργολάβο που θα μας έκανε σίγουρα καλύτερη τιμή και όλη την δουλειά φίνα αλλά δεν θέλησε να συνεργαστεί μαζί του. Όλα αυτά τα λεφτά των μαστορων είναι μαύρα στο χέρι χωρίς αποδείξεις. Έχουν παιχτεί παρόμοια σκηνικά στις δικές σας πολυκατοικιες όσον αφορά ανακαίνιση; Οι εργάτες που δεν θα πληρωθούν φοβάμαι ότι θα μας τρέχουν στα δικαστήρια, ενώ τελικά μάλλον η πολυκατοικία θα μείνει σκατα εξωτερικά και αυτό θα έχει αποτέλεσμα στην μείωση της οποίας αξίας.
Bourdoulas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Πήρε τον πιο φθηνό χωρίς να ξέρει τι χρειάζεται η πολυκατοικία και τι περιλαμβάνει η προσφορά. Καλός στόκος και ο διαχειριστής. Να δωσει λίγο από τον εαυτό του στον σοβατζή να στοκάρει και να σας κόψει από την τελική τιμή. 3
greekfragma Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 το πρόβλημα είναι η άγνοια ή/και ασχετοσύνη σε έρευνα διαπραγμάτευση για τις εργασίες από τον διαχειριστή. κοινώς τα έκανε σκ@τ@ και τώρα ψάχνει να βγάλει την ουρά του απέξω. διαχειριστής δε μπαίνει ο 1ος που δέχεται, αλλά ο κατά κοινή ομολογία ικανότερος να τα φέρει πέρα από όσους μοιράζονται τη πολυκατοικία. αλλιώς εξωτερική διαχείριση με ότι αυτό συνεπάγεται. θα σου πω που πάει η φάση πλέον εδώ που φτάσατε. οι εργασίες θα μείνουν μισές κάτι μήνες, θα έρθουν βροχές και θα γίνει τελικά ένα πασάλειμμα όπου σε 1-2 χρόνια θα δείτε όλη τη πρόσοψη να ξεφλουδίζει και να μαζεύετε τα κομμάτια τις προχειροδουλειάς. το ποιος τελικά θα πληρώσει τη νύφη είναι πιάστο το αυγό και κούρευτο που λένε. μάλλον μετά από πολλές φωνακλάδικες συνελεύσεις ή θα αφεθεί η πρόσοψη χάλια και δε θα γίνει ποτέ ή θα πληρώσετε διπλά όλοι από κοινού και ο διαχειριστής ένα μεγαλύτερο ποσοστό στο μερίδιο που αναλογεί. με μαύρα λεφτά στο χέρι μάλιστα που θα μάθουν οτι δε θα πληρωθούν.....ετοιμαστείτε να μαζευτούν οι σκαλωσιές μέσα στη βδομάδα και να εξαφανιστούν. βγάλε και μια φώτο της πρόσοψης έτσι για να πάρουμε και μια ιδέα να χαζέψουμε. και συνοψίζω. διαχειριστής σημαίνει γάτα με πέταλα που θα ψάξει να βρει το σωστό επαγγελματία στη σωστή τιμή και που θα προνοήσει να προετοιμάσει για έξτρα κοστολόγια αν βρεθεί κάτι στη πορεία. σε εργασίες συντήρησης ανακαίνισης μπορεί να εμφανιστούν έξτρα κόστη ενδιάμεσα γιατί πριν ξυστεί δεν είχαν φανεί τα σαθρά ή άλλα ζητήματα. κοινώς....ο συγκεκριμένος δεν κάνει για διαχειριστής. 1
Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Όλα στραβά, απ' την αρχή... από που να το πιάσεις και που να το πας! Αυτό που συστήνω τώρα είναι να προσπαθήσετε να βρείτε τι πραγματικά εργασίες πρέπει να γίνουν. Από το 0. Ύστερα μιλάτε για λεφτά και προσφορές.
mihanikos1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Ποιος διαχειριστής ξεκινάει επισκευές χωρίς να έχει πρώτα μαζέψει τα χρήματα; Ειδικά την σήμερον ημέρα; 23 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Συμφωνώ σε όσα είπατε όλοι. Γενικά εκεί το θέμα δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά αλλά μάλλον δεν θέλουν να πληρώσουν. Ο διαχειριστής είναι ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια διότι άλλοι δεν θέλουν να γίνουν, τα 3 διαμερίσματα μαζί με το δικό μας είναι κλειστά, τα 3 ενοίκιο και τα 4 μένουν οι ιδιοκτήτες όλοι συνταξιούχοι. Ένας ιδιοκτήτης ήξερα ότι δεν πλήρωνε τίποτα γιατί είναι σε διαμάχη με δικαστήρια με άλλους κληρονόμους. Και οι δικοί μου απορούσαν πως θα γίνει ανακαίνιση έτσι, αλλά αφού οι άλλοι συμφώνησαν είπαμε οκ. Τώρα μου λέει ο διαχειριστής αν έχω το τηλ. άλλων ενοικων να τους καλέσω για να έρθουν να πληρώσουν, του λέω όχι. Δεν είμαι εισπρακτική εταιρεία. Κλαίγεται ότι δεν θα μπορέσει να πάει διακοπές και του ρίχνει βρισίδι η γυναίκα του.... Οκ λυπάμαι αλλά δεν φταίω εγώ..... 16 λεπτά πριν, Haldol είπε Όλα στραβά, απ' την αρχή... από που να το πιάσεις και που να το πας! Αυτό που συστήνω τώρα είναι να προσπαθήσετε να βρείτε τι πραγματικά εργασίες πρέπει να γίνουν. Από το 0. Ύστερα μιλάτε για λεφτά και προσφορές. Εργασίες θέλει μόνο σοβαντισμα από την μισή μεριά που ολοκληρώνεται την Δευτέρα, μετά βάψιμο από την μισή μεριά, και μεταφορά τις σκαλωσιές από την άλλη μισή για ξύσιμο μπογιάς, αφαίρεση σοβαδων και βάψιμο συν τα υλικά, δεν το βλέπω να γίνεται αφού ότι λεφτά μιλάμε να πληρώσουμε ως τώρα είναι μόνο το βάψιμο για τα έξτρα δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Ο μπογιατζής λέει για επιπλέον ημέρες παραμονή στις σκαλωσιές θα πληρώσουμε και εκεί έξτρα διότι πάει με τις ημέρες.... Τωρα απορώ τι χρήματα να κάτσω να πληρώσω εκεί αφού θα τα πάρει να βουλώσει δικές του τρύπες από τα υλικά και μάλλον σοβατση με αποτέλεσμα να μην γίνει τίποτα πρακτικά.....
Bitbit Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, mihanikos1 είπε Ποιος διαχειριστής ξεκινάει επισκευές χωρίς να έχει πρώτα μαζέψει τα χρήματα; Ειδικά την σήμερον ημέρα; αυτό ακριβώς. Σε μια εποχή που όταν έρχεται ο λογαριασμός η πλειοψηφία κάνει τους κινέζους (ασχέτως αν έχει χρήματα), δε ξεκινάς τέτοια δουλειά. 12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Γενικά εκεί το θέμα δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά αλλά μάλλον δεν θέλουν να πληρώσουν. αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις και να είσαι σίγουρος. Δε ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου. Αλλά το να πλήρωνα κανονικά και με τα χρήματα αυτά να καλυφθούν πχ τα υλικά μόνο και στην πράξη το έργο να μη προχωρήσει καθόλου μέχρι να θυμηθούν οι άλλοι να πληρώσουν (μπορεί και μετά από μήνες) δε με ψήνει ιδιαίτερα. 1
SabotazNic Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 13 ώρες πριν, greekfragma είπε διαχειριστής δε μπαίνει ο 1ος που δέχεται, αλλά ο κατά κοινή ομολογία ικανότερος να τα φέρει πέρα από όσους μοιράζονται τη πολυκατοικία. Αν και οφφτοπικ, αν δεν κανω λαθος εχουν υποχρεωση ολοι οι ιδιοκτητες να περασουν απο αυτην την θεση. Αλλιως με μεταξυ τους συμφωνια να αναλαβει καποιος/οι για μεγαλυτερο διαστημα με την αναλογη πληρωμη
dpolal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ο διαχειριστής είναι ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια διότι άλλοι δεν θέλουν να γίνουν, Κατά τα άλλα φταίει πάντα ο «άσχετος και κακός» διαχειριστής. 6
1comment Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Πολλά τα προβλήματα στις πολυκατοικίες. Ευτυχώς ο πατέρας μου φρόντισε ώστε να έχουμε δικά μας σπίτια και ποτέ να μην χρειαστεί να μπούμε σε τέτοιες περιπέτειες.... 1 4
greekfragma Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 3 minutes ago, 1comment said: Πολλά τα προβλήματα στις πολυκατοικίες. Ευτυχώς ο πατέρας μου φρόντισε ώστε να έχουμε δικά μας σπίτια και ποτέ να μην χρειαστεί να μπούμε σε τέτοιες περιπέτειες.... μπράβο σας. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, 1comment είπε Πολλά τα προβλήματα στις πολυκατοικίες. Ευτυχώς ο πατέρας μου φρόντισε ώστε να έχουμε δικά μας σπίτια και ποτέ να μην χρειαστεί να μπούμε σε τέτοιες περιπέτειες.... εννοείς ότι έχετε σπίτια σε μονοκατοικίες. Όταν πολλές φορές εδώ μέσα, έχω πει πολλακις μακρυα απο πολυκατοικίες, καθονται μερικοί έξυπνοι και αναφέρουν ότι τους καπνίσει. Αν είχα χρήματα και ήθελα να παρω δικο μου σπιτι, σιγουρα θα επαιρνα μονοκατοικία. Διαφορετικά ενοίκιο σε πολυκατοικία. Τις προάλλες φίλος μου, είχε θέμα σε πολυκατοικία που μόλις αγόρασε δικό του σπίτι στην Αθήνα, διότι υπάρχει κεντρική θέρμανση, η πολυκατοικία έχει ηλικιωμένους, και θέλουν να βάλουν πετρέλαιο για το χειμώνα και οι μισοι διαφωνούσαν και οι άλλοι μισοι ήθελαν. Και έγινε το έλα να δεις... Οπότε μη το ψάχνεις. Εγώ προσωπικά έχω δυο σπίτια δικά μου, νοικιάζω το ένα, και θα νοικιάσω και το άλλο, καθώς στην Αθήνα μένω σε ενοίκιο, οπότε αποφεύγω την ιδιοκατοίκηση για προφανώς λόγους ( γείτονες, περιοχή κλπ). Μονοκατοίκια πάλι μονοκατοικία όποιος θέλει για αγορά 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Αν και οφφτοπικ, αν δεν κανω λαθος εχουν υποχρεωση ολοι οι ιδιοκτητες να περασουν απο αυτην την θεση. Αλλιως με μεταξυ τους συμφωνια να αναλαβει καποιος/οι για μεγαλυτερο διαστημα με την αναλογη πληρωμη όχι ακριβώς. Μπορεί να τα αναλάβει και εταιρεία εκτός πολυκατοικίας 4
SabotazNic Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε όχι ακριβώς. Μπορεί να τα αναλάβει και εταιρεία εκτός πολυκατοικίας Προφανως και αναφερομαι στην περιπτωση που δεν θελουν κατι τετοιο 🤦♂️
Nabuko Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Προφανως και αναφερομαι στην περιπτωση που δεν θελουν κατι τετοιο 🤦♂️ Αν ο διαχειριστής δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο στις υποχρεώσεις του και παραιτηθεί και δε θέλει κανένας να αναλάβει, τότε η μόνη λύση δεν είναι η εταιρία διαχειρίσεως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα