Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα συν-insomniac's. Θα ήθελα κάποιο μπιχλιμπίδι που να καταγράφει παλμούς 24/7, για τον πατέρα, που έχει διαγνωστεί με αρρυθμίες επικίνδυνες για κολπική μαρμαρυγή. Ιδανικά, να μπορεί να γίνει και export των μετρήσεων σε κάτι readable απ' το γιατρό. Ο ντόκτορ μας προέτρεψε στην συνεχή παρακολούθηση των παλμών, οπότε το λογικό είναι να μπορεί και αυτός να δει τι γίνεται . Αρχικά, σκέφτηκα για Apple Watch Series-6 ή 7 το οποίο μπορεί και να κάνει ένα υποτυπώδες καρδιογράφημα on request, έχει οξυγόνο, καθώς και άλλα καλούδια. Αλλά η μπαταρία του με ενοχλεί, με δεδομένο ότι θα 'ταν καλό να το φοράει και στον ύπνο (άμα δε γράφουμε για το 1/3 του χρόνου, τι καταφέραμε...). Γνωρίζω ότι φορτίζει σε < 1 ώρα (άλλωστε έχω κι εγώ το Series-5), άρα μπορεί να το φορτίσει πριν τον ύπνο και να το φορέσει όταν ξαπλώσει, αλλά πιστεύω ότι θα τον κουράσει το καθημερινό φόρτισμα. Εναλλακτικές επιλογές, αν τελικά δεν πάμε σε AW; Θέλω κάτι του στυλ "ρολόι" - όχι band. Επίσης, θέλω σοβαρές μάρκες (π.χ. Garmin, Fitbit, κ.λπ). Όχι κινεζέ.
Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μιλήσαμε ένα τσακ και μου λέει ότι δεν έχει θέμα να το φορτίζει 1 ώρα τη μέρα, όταν π.χ. βλέπει TV το βράδυ. Οπότε ξαναμπαίνει το AW στο παιχνίδι. Έλα όμως που... έκανα μία δοκιμή με το δικό μου AW, ώστε να'χω μία εικόνα. Το έκανα reset και πήγα να το σετάρω σαν μέλος οικογένειας, αλλά... δε γίνεται! Πρέπει λέει να 'ναι cellular μοντέλο, ώστε να μπει σαν family member. Έλα όμως που τα cellular στη χώρα μας είναι δώρον- άδωρον, αφού κανένας πάροχος δε τους δίνει eSIM. Τώρα; Ξεχνάω -ξανά- το AW και πάμε σ' άλλη μάρκα; Ή αν του πάρω cellular μοντέλο, παίζει έστω και χωρίς eSIM; Σημειωτέον ότι στο σπίτι, ήμαστε στο ίδιο WiFi, τόσο το διαμέρισμα των γονιών, όσο και το δικό μου (παίρνουν από 'μένα internet, έχω ρίξει ένα AP και στο δικό τους).
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Ο γιατρός που το θέλει δεν πρότεινε και με ποιον τρόπο θα γίνουν οι μετρήσεις;
Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ο γιατρός που το θέλει δεν πρότεινε και με ποιον τρόπο θα γίνουν οι μετρήσεις; Ο καρδιολόγος είπε επί λέξη "τώρα εάν πάρετε και κάποιο ρολόι να γράφει όλη μέρα, καλό θα'ναι". Καταλαβαίνω ότι το πρότεινε ως εκ περισσού, για το κάτι παραπάνω. Holter έχει γίνει (και θα ξαναγίνει) προφανώς. Δε ψάχνουμε ιατρική διάγνωση σε... gadget! Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από Haldol
kostasbm Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 15 ώρες πριν, Haldol είπε Ο καρδιολόγος είπε επί λέξη "τώρα εάν πάρετε και κάποιο ρολόι να γράφει όλη μέρα, καλό θα'ναι". Καταλαβαίνω ότι το πρότεινε ως εκ περισσού, για το κάτι παραπάνω. Holter έχει γίνει (και θα ξαναγίνει) προφανώς. Δε ψάχνουμε ιατρική διάγνωση σε... gadget! ρολοι με ζωνη στηθους για ακριβεις μετρησεις......κατι σαν αυτο https://www.cosmossport.gr/el/407056-suunto-suunto-smart-heart-rate-belt.html#/58708-μεγεθοσ-one_size/412186-χρωμα-black
Haldol Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Εν τω μεταξύ, ξανα-απορρίπτω το AW! Όλα τα περίεργα με το Family Sharing, να θέλει μοντέλο Cellular (χωρίς να 'χουμε υποστήριξη στη χώρα), κ.λπ, νιώθω ότι θα με βάλουν σε μπελάδες. Εμένα μ' έχει βολέψει σούπερ το Series-5 μου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω να μας κάτσει καλά. Έβαλα το θέμα προς συζήτηση και σ' ένα group περί AW. Και εκεί μου προτάθηκε λύση τύπου "ζώνη στο στήθος", την οποία και (επίσης) απέρριψα. Οι λόγοι; Πρώτον, δε βολεύει καθόλου για 24/7. Θέλω κάτι να το φοράει, όχι να το πετάξει μετά από 5 μέρες. Δεύτερον, δε θέλω να του καταρρακώσω την ψυχολογία, κάνοντάς τον να νιώθει ότι φοράει μόνιμα "κάτι σαν" ιατρική συσκευή. Στον αντίποδα, ένα ρολογάκι είναι κάτι που φοράει έτσι κι αλλιώς, ενώ του άρεσε και η ιδέα για ένα smart μπιχλιμπίδι! Μου είπαν επίσης (στην κοινότητα που προανέφερα) ότι για πιο σωστές μετρήσεις, πάμε σε Polar. Πάντα φυσικά σε τύπου smartwatch, διότι *και* αυτή η εταιρεία βγάζει chest bands (που είπαμε δε τα θέλουμε). Οπότε άρχισα να κοιτάω κι αυτά. Polar δε του άρεσε κανένα! Ναι, έχουμε και αυτά τα θέματα. Εν τέλει, προσανατολίζομαι σε Fitbit Sense, το οποίο και του άρεσε πολύ (ευτυχώς). Καταγράφει παλμούς 24/7, μετράει stress, έχει sleep tracking, μπαταρία ~6 μέρες, κ.λπ. Πως σας φαίνεται; Spoiler Τι λέτε;
elio_1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Και τα Garmin έχουν καταγραφέα παλμών στον καρπό. πχ Vivoactive 4
Haldol Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα guys & gals. Τελικώς, μπήκε παραγγελία για Withings ScanWatch. Thank y'all!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα