Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα έκανα ραπιντ τεστ  οπου με ενημέρωσαν πως είμαι θετικός, ξέρει κανείς σε ποια σελίδα ακριβώς μπορώ να κατεβάσω  το πιστοποιητικό;

Δημοσ.

Όταν πάω να το βάλω μου λέει με κόκκινα γράμματα:

Η νόσηση για την οποία έχετε δικαίωμα να εκδώσετε πιστοποιητικό δεν διαγνώσθηκε με μέθοδο PCR.

Τη φάση;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gregory83 είπε

Δεν έχεις κάνει εμβόλιο και πρέπει να κάνεις test PCR για να κατεβάσεις το πιστοποιητικό.

Ραπιντ τεστ εκανα σε φαρμακείο οπού έδωσα το αμκα μου και είπαν πως θα το δηλώσουν, δεν θα έπρεπε να μπορώ να το κατεβάσω δλδ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nikcv είπε

Ραπιντ τεστ εκανα σε φαρμακείο οπού έδωσα το αμκα μου και είπαν πως θα το δηλώσουν, δεν θα έπρεπε να μπορώ να το κατεβάσω δλδ;

Εαν δεν εισαι εμβολιασμένος μόνο με μοριακό σε κάποιο εργαστήριο ( ~ 45€)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikcv είπε

Αφού βγήκε θετικό το αποτέλεσμα δεν μπορείς πρέπει να κάνεις και άλλο test μοριακό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Nikcv είπε

Όταν πάω να το βάλω μου λέει με κόκκινα γράμματα:

Η νόσηση για την οποία έχετε δικαίωμα να εκδώσετε πιστοποιητικό δεν διαγνώσθηκε με μέθοδο PCR.

Τη φάση;

Κάποια στιγμή το προηγούμενο έτος, άλλαξε η νομοθεσία και αν δεν έχεις κάνει το εμβόλιο, δεν αρκεί το θετικό ραπιντ για πιστοποιητικό, απαιτείται θετικό PCR.
Δωρεάν μοριακό μπορεί να γίνει σε δημόσια δομή, αφού δηλώσει αυτός που προσέρχεται πως έχει συμπτώματα.
Αν βγει θετικό το PCR από δημόσια δομή θα ανεβάσουν πιστοποιητικό.
Αν βγει αρνητικό δεν θα ανεβάσουν, καθώς αρνητικά σε όσους δεν έχουνη εμβολιαστεί δίνονται μόνο απο ιδιώτικα εργαστήρια

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εαν δεν κανω λαθος πλεον δεν ανεβαζουν τα θετικα PCR απο κεντρο υγειας / δημοσιο νοσοκομειο.

Γνωστος που κολλησε προσφατα covid και ηθελε να εκδοσει πιστοποιητικο νοσησης ρωτησε σε 2-3 νοσοκομεια και κεντρα υγειας και η απαντηση ηταν οταν δεν εκδιδουν πιστοποιητικο. Επρεπε να παει σε ιδιωτικο και να πληρωσει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις test pcr σε δημόσια δομή και να ανεβάσουν το αποτέλεσμα αν είσαι ανεμβολίαστος.Μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gregory83 είπε

Δεν μπορείς να κάνεις test pcr σε δημόσια δομή και να ανεβάσουν το αποτέλεσμα αν είσαι ανεμβολίαστος.Μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Μόνο τα αρνητικά δεν ανεβάζουν. Τα θετικά ανεβαίνουν κανονικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hln3 είπε

Μόνο τα αρνητικά δεν ανεβάζουν. Τα θετικά ανεβαίνουν κανονικά.

Αυτό ισχύει που λες μόνο αν είσαι εμβολιασμένος, αν είσαι ανεμβολίαστος μόνο ιδιωτικά μπορείς να κανεις pcr για να πάρεις το πιστοποιητικό νόσησης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς μιλάμε για άνθρωπο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, σωστά;

Όπως σωστά είπαν, για να πιστοποιηθεί η νόσηση χρειάζεται να γίνει μοριακό τεστ σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ εργαστήριο. Έχεις δικαίωμα να κάνεις τεστ σε δημόσια δομή εφόσον έχεις συμτώματα κτλ αλλά πιστοποιητικό ΔΕΝ εκδίδεις αν δεν βάλεις το χέρι στη τσέπη (έλεγχος σε ιδιωτικό).

Χωρίς εμβόλιο και με rapid test βγάζουν πιστοποιητικό ΜΟΝΟ οι ανήλικοι (<18)

Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα να βγάλεις πιστοποιητικό νόσησης για 2η φορά

Spoiler

κάπου άκουσα πως αν έχεις εμβολιαστεί στο μεσοδιάστημα οτι μπορείς να βγάλεις πιστοποιητικό 2η φορά, όμως δεν το έχω διαβάσει σε φεκ και διατηρώ επιφύλαξη...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.

σαν ανεμβολίαστος με ενημερωσαν απο δημοσια δομή που μου έγινε το pcr τεστ ότι θα εκδοθεί το πιστοποιητικο κανονικότατα

επίσης φάνηκε ο διαγνωστικός έλεγχος στο e-efka που χρειαζεται να χορηγηθεί ο κάθε εργαζόμενος την ειδική άδεια covid

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Προφανώς μιλάμε για άνθρωπο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, σωστά;

Όπως σωστά είπαν, για να πιστοποιηθεί η νόσηση χρειάζεται να γίνει μοριακό τεστ σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ εργαστήριο. Έχεις δικαίωμα να κάνεις τεστ σε δημόσια δομή εφόσον έχεις συμτώματα κτλ αλλά πιστοποιητικό ΔΕΝ εκδίδεις αν δεν βάλεις το χέρι στη τσέπη (έλεγχος σε ιδιωτικό).

Χωρίς εμβόλιο και με rapid test βγάζουν πιστοποιητικό ΜΟΝΟ οι ανήλικοι (>18)

Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα να βγάλεις πιστοποιητικό νόσησης για 2η φορά

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

κάπου άκουσα πως αν έχεις εμβολιαστεί στο μεσοδιάστημα οτι μπορείς να βγάλεις πιστοποιητικό 2η φορά, όμως δεν το έχω διαβάσει σε φεκ και διατηρώ επιφύλαξη...

Ανεμβολίαστος φίλε ναι. Απλά μου  είχαν πει στο φαρμακείο πως θα το δηλώσουν και θα μπορώ να το δω από εκεί ,anyway   υπήρξες κατατοπιστικότατος σε ευχαριστώ!

Ευχαριστώ  όλους που έγραψαν.

Επεξ/σία από Nikcv
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...