mitsoschios Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Γεια σας παιδιά 🙂 Χρειαζόμαι τα "φώτα" σας για ένα πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε στα Linux mint 20.1 (αν θυμάμαι καλά την έκδοση). Είμαι αρχάριος στα Linux. Εδώ και λίγες μέρες μου έβγαινε ένα μήνυμα σχετικά με λίγο χώρο στο δίσκο. Ο σκληρός δίσκος γενικά δεν είναι φορτωμένος.Δε ξέρω αν κάποιο partition έχει γεμίσει. Ενώ πατούσα στην επιλογή για εκκαθάριση και ενώ εξαφανιζόταν η ειδοποίηση, μετά από λίγο εμφανιζόταν πάλι. Χθες λοιπόν ανοίγω τον υπολογιστή και μόλις πάτησα το password για να μου κάνει login, μετά από λίγα δευτερόλεπτα με πέταξε πάλι στην αρχική οθόνη για να βάλω ξανά το password. Με λίγα λόγια, δε με βάζει στην επιφάνεια εργασίας. Υπάρχει λύση ή θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση από την αρχή τα Linux;;; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας 🙂
cli22 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 εκκινησε με μια live usb linux εκδοση και καθαρισε το δισκο σου.....
Petros Electron Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα για να δεις τι εχει γινει με το password δοκίμασε να τον κάνεις reset. 1) Την ωρα του reboot στην διαρκεια του grub πατα το "e" 2) Θα δεις κατι σαν script. Με προσοχή πας εκει που λεει linux, και ψαξε μεχρι να δεις το " ro quiet splash" και πρόσθεσε το rw init=/bin/bash. 3) Πάτα έπειτα ctrl + x ή F10 4) Δώσε την εντολη " passwd root " (χωρις τα " ") 5) Βαλε 2 φορες τον νεο κωδικο και θα σου βγαλει "password updated successfully" 6) Ctrl + Alt + Del για exit και reboot και δοκιμαζεις τον νεο pass. Edit: κανε πρωτα αυτο που γραφει ο cli22 και αν δεν αλλαξει κατι δοκιμασε να αλλάξεις το pass Καλη επιτυχία και πες μας αν μπήκες τελικα. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από Petros Electron 1
mitsoschios Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 46 λεπτά πριν, cli22 είπε εκκινησε με μια live usb linux εκδοση και καθαρισε το δισκο σου..... Επειδή είμαι εντελώς καινούριος στα. Linux, θα πρέπει να κατεβάσω τη live usb linux έκδοση και να τη περάσω σε στικάκι; Μετά θα πρέπει να κάνω εκκίνηση του υπολογιστή με το στικάκι, σωστά; Μόλις τώρα, mitsoschios είπε Επειδή είμαι εντελώς καινούριος στα. Linux, θα πρέπει να κατεβάσω τη live usb linux έκδοση και να τη περάσω σε στικάκι; Μετά θα πρέπει να κάνω εκκίνηση του υπολογιστή με το στικάκι, σωστά; 39 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καλησπέρα για να δεις τι εχει γινει με το password δοκίμασε να τον κάνεις reset. 1) Την ωρα του reboot στην διαρκεια του grub πατα το "e" 2) Θα δεις κατι σαν script. Με προσοχή πας εκει που λεει linux, και ψαξε μεχρι να δεις το " ro quiet splash" και πρόσθεσε το rw init=/bin/bash. 3) Πάτα έπειτα ctrl + x ή F10 4) Δώσε την εντολη " passwd root " (χωρις τα " ") 5) Βαλε 2 φορες τον νεο κωδικο και θα σου βγαλει "password updated successfully" 6) Ctrl + Alt + Del για exit και reboot και δοκιμαζεις τον νεο pass. Edit: κανε πρωτα αυτο που γραφει ο cli22 και αν δεν αλλαξει κατι δοκιμασε να αλλάξεις το pass Καλη επιτυχία και πες μας αν μπήκες τελικα. Θα το κάνω και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα 😁 Σε ευχαριστώ πολύ 🙂
Petros Electron Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, mitsoschios είπε Επειδή είμαι εντελώς καινούριος στα. Linux, θα πρέπει να κατεβάσω τη live usb linux έκδοση και να τη περάσω σε στικάκι; Μετά θα πρέπει να κάνω εκκίνηση του υπολογιστή με το στικάκι, σωστά; Οτι εκανες κατα την εγ/ση οταν το εβαλες (για πρώτη φορα). Αν δεν το εχεις (το αρχειο) θα πρεπει να το ξανακατεβασεις και να το γράψεις bootable στο USB stick.
dancer_69 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δηλαδή το ότι έχει γεμίσει ο δίσκος το παραβλέπουμε ως πρόβλημα? Κατά πάσα πιθανότητα το θέμα με τον κωδικό είναι σύμπτωμα. Δεν είναι ο κωδικός το πρόβλημα, αλλά η είσοδος στο γραφικό περιβάλλον. Μάλλον δεν υπαρχει χώρος καθόλου και δεν μπορεί να φορτωθεί το γραφικό περιβάλλον και γι' αυτό επιστρέφει στην οθόνη σύνδεσης ξανά. 1
cli22 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 36 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Δηλαδή το ότι έχει γεμίσει ο δίσκος το παραβλέπουμε ως πρόβλημα? Κατά πάσα πιθανότητα το θέμα με τον κωδικό είναι σύμπτωμα. Δεν είναι ο κωδικός το πρόβλημα, αλλά η είσοδος στο γραφικό περιβάλλον. Μάλλον δεν υπαρχει χώρος καθόλου και δεν μπορεί να φορτωθεί το γραφικό περιβάλλον και γι' αυτό επιστρέφει στην οθόνη σύνδεσης ξανά. ε γι αυτο του ειπα να καθαρισει το δισκο και να κανει χωρο ρε μεγαλε.... 1
xrhstosiak Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 μην προσπαθεις να κανεις login στο γραφικο περιβαλλον πατα ctrl + alt + και καποιο απο f1-f5 στην προτροπη για login δες εκει αν μπαινεις με το username και το password σου αν μπεις τρεξε df -h για να δεις αν κάποιο partition σου είναι στο 100%
Le Perv Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πολύ αργεί. Πρέπει να ξανάβαλε windows να κάνει δουλειά του ο "άθωπος". Δε βρέθηκε ένας να του πει να αλλάξει διανομή ρε παιδιά. Κρίμα. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2022 από Le Perv
mitsoschios Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Παιδιά έχω μπλέξει (έκτακτα) με τη δουλειά και δεν δοκίμασα ακόμα τις λύσεις. Σήμερα το βράδυ πιστεύω ότι θα δοκιμάσω
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Le Perv είπε Πολύ αργεί. Πρέπει να ξανάβαλε windows να κάνει δουλειά του ο "άθωπος". Δε βρέθηκε ένας να του πει να αλλάξει διανομή ρε παιδιά. Κρίμα. Καλο, πλακα πλακα ομως πες καμια ιδεα απο τα συνηθισμενα.
Petros Electron Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, Le Perv είπε Δε βρέθηκε ένας να του πει να αλλάξει διανομή ρε παιδιά. Κρίμα. Γιατί να αλλάξει διανομή?. Τι έχει το mint? Μια χαρά είναι.. (1 χρόνο το δουλεύω αποκλειστικά) Αν πάμε την συζήτηση πάλι στις διανομές το θέμα θα κλειδωθεί, όποτε ας μείνουμε στο τοπικ!. 3 ώρες πριν, mitsoschios είπε Παιδιά έχω μπλέξει (έκτακτα) με τη δουλειά και δεν δοκίμασα ακόμα τις λύσεις. Σήμερα το βράδυ πιστεύω ότι θα δοκιμάσω Περιμένουμε με ανυπομονησία 😁 1 ώρα πριν, Bullrich είπε πλακα πλακα ομως πες καμια ιδεα απο τα συνηθισμενα. Λαθος τοπικ για να αρχίσουμε τις "διανομες"
mitsoschios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Στις 16/7/2022 στις 11:39 ΠΜ, Petros Electron είπε Καλησπέρα για να δεις τι εχει γινει με το password δοκίμασε να τον κάνεις reset. 1) Την ωρα του reboot στην διαρκεια του grub πατα το "e" 2) Θα δεις κατι σαν script. Με προσοχή πας εκει που λεει linux, και ψαξε μεχρι να δεις το " ro quiet splash" και πρόσθεσε το rw init=/bin/bash. 3) Πάτα έπειτα ctrl + x ή F10 4) Δώσε την εντολη " passwd root " (χωρις τα " ") 5) Βαλε 2 φορες τον νεο κωδικο και θα σου βγαλει "password updated successfully" 6) Ctrl + Alt + Del για exit και reboot και δοκιμαζεις τον νεο pass. Edit: κανε πρωτα αυτο που γραφει ο cli22 και αν δεν αλλαξει κατι δοκιμασε να αλλάξεις το pass Καλη επιτυχία και πες μας αν μπήκες τελικα. Δυστυχως, παρολο που παταω το "e" στην εκκινηση, δε γινεται τιποτα....δε μου βγαζει το script Στις 16/7/2022 στις 5:36 ΜΜ, xrhstosiak είπε μην προσπαθεις να κανεις login στο γραφικο περιβαλλον πατα ctrl + alt + και καποιο απο f1-f5 στην προτροπη για login δες εκει αν μπαινεις με το username και το password σου αν μπεις τρεξε df -h για να δεις αν κάποιο partition σου είναι στο 100% Μπηκα με username και password αλλά όταν πατάω την εντολη df-h μου λεει οτι δεν βρεθηκε τετοια εντολη (εκτος βεβαια και αν δε παταω κατι σωστα εγω στην εντολη)
Petros Electron Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, mitsoschios είπε Δυστυχως, παρολο που παταω το "e" στην εκκινηση, δε γινεται τιποτα....δε μου βγαζει το script Εφόσον "μπήκες" δεν χρειάζεται να κάνεις την διαδικασία. Τρεξε το df -h να δεις, και επίσης καλή εντολή για να δεις τι εχει το ~ ειναι η ncdu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα