Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα service στην αθήνα για να που να αναλαμβάνει σέρβις για να αλλάξει καλώδιο σε ένα ποντίκι που έχω; Το να αγοράσω άλλο ποντίκι το αποκλείω καθώς το συγκεκριμένο με βολεύει στο χέρι πολύ και έχει σταματήσει η παραγωγή του από τον κατασκευαστή.

Επεξ/σία από marios02
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, marios02 είπε

Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα service στην αθήνα για να που να αναλαμβάνει σέρβις για να αλλάξει καλώδιο σε ένα ποντίκι που έχω; Το να αγοράσω άλλο ποντίκι το αποκλείω καθώς το συγκεκριμένο με βολεύει στο χέρι πολύ και έχει σταματήσει η παραγωγή του από τον κατασκευαστή.

Δεν νομίζω να συμφέρει θα πρέπει να βρεις μάστορα που όσο και φθηνός να είναι ένα 20άρι θα στο χρεώσει 

Μετά ειναι το κόστος καλωδίου (που ναι δεν είναι τέρμα αμελητέο γιατί θα χρειαστεί ανταλλακτικό - που σίγουρα θα ειναι πάνω απο 10άρικο αν μιλάμε για ανταλλακτικό απο την εταιρία -  ή καλώδιο USB type Α απο την μία και "γυμνό" απο την άλλη και επίσης θα πρέπει να ειναι μεγάλο με 1 μέτρο καλώδιο για ποντίκι δεν κάνεις δουλειά, οκ θα μπορούσε να πάρει ένα τυχαίο μεγάλο απο κάποιο κατάστημα και να κόψει την μια άκρη... αλλά δύσκολα να βρει κάποιο ιδανικό πχ μαύρο, να ειναι μεγάλο, να μην ειναι βαρύ/χοντρό -γιατί είπαμε ποντίκι θα το σέρνεις και θα καταλαβαίνεις το καλώδιο δεν λέει- αλλά παράλληλα να ειναι και καλά μονωμένο για να μην έχεις πρόβλημα με το σήμα λόγω μήκους δηλαδή είτε πάρεις επίσημο ανταλλακτικό είτε κάνεις ταρζανιά σε βλέπω για παραγγελία καλώδιο που θα κρατήσει αρκετό καιρό και δεν θα ειναι πολύ ακριβό αλλά σίγουρα όχι αμελητέου κόστους) 

Μετά ειναι και τα pads που και αυτά έχουν κόστος γιατί ειναι δύσκολο να αφαιρεθούν χωρίς να χαλάσουν έστω και λίγο και να μην "τσαλακώσουν" για να πεις οκ θα κολλήσει πάλι τα ίδια. 

Τώρα αν βρεις τεχνικό που θα έχει ήδη ιδανικό καλώδιο και θα κάτσει να ασχοληθεί με την ψιλοδουλειά για να μην χαλάσουν τα pads δύσκολα το βλέπω να σου πάρει μόνο ένα 20άρι... σε αυτή την περίπτωση σε βλέπω άνετα για 30άρι 40άρι + 

Καλύτερα να ψάξεις στο ebay για μεταχειρισμένο ή να αγοράσεις κάποιο άλλο τι ποντίκι έχεις; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.jpeg.e68e105c2c73a5243ae603dd661cd87a.jpeg

Όλα τα ποντίκια που έχω ανοίξει πάνω στην πλακέτα τους έχουν μία υποδοχή (πάντα την ίδια) στην οποία κουμπώνει με αντίστοιχο βύσμα το usb καλώδιο (δες την φωτό πάνω).

Αυτό είτε σε επώνυμα (microsoft - logitech κλπ) είτε σε no name (turboX, innovator κλπ).

Αν θυμάμαι καλά έχω δει μία και μοναδική φορά καλώδιο usb κολλημένο κατ' ευθείαν στην πλακέτα.

Οπότε δεν χρειάζεσαι κολλήσεις, απλά βγάλε - βάλε.

Παίρνεις ένα φθηνό ποντίκι και αλλάζεις το καλώδιο με αυτό που θέλεις.

Το καλώδιο της φωτό  είναι από ένα usb ποντίκι της microsoft. Το καλώδιο έχει κοπεί εσωτερικά και δεν δουλεύει πια. Έχει αντικατασταθεί από ένα καλώδιο από ποντίκι innovator και φυσικά δουλεύει μια χαρά. 

Στις 16/7/2022 στις 2:36 ΠΜ, marios02 είπε

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.
2 ώρες πριν, afm είπε

image.jpeg.e68e105c2c73a5243ae603dd661cd87a.jpeg

Όλα τα ποντίκια που έχω ανοίξει πάνω στην πλακέτα τους έχουν μία υποδοχή (πάντα την ίδια) στην οποία κουμπώνει με αντίστοιχο βύσμα το usb καλώδιο (δες την φωτό πάνω).

Αυτό είτε σε επώνυμα (microsoft - logitech κλπ) είτε σε no name (turboX, innovator κλπ).

Αν θυμάμαι καλά έχω δει μία και μοναδική φορά καλώδιο usb κολλημένο κατ' ευθείαν στην πλακέτα.

Οπότε δεν χρειάζεσαι κολλήσεις, απλά βγάλε - βάλε.

Παίρνεις ένα φθηνό ποντίκι και αλλάζεις το καλώδιο με αυτό που θέλεις.

Το καλώδιο της φωτό  είναι από ένα usb ποντίκι της microsoft. Το καλώδιο έχει κοπεί εσωτερικά και δεν δουλεύει πια. Έχει αντικατασταθεί από ένα καλώδιο από ποντίκι innovator και φυσικά δουλεύει μια χαρά. 

Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα, πρώτα απ'όλα τα pads απο κάτω (για να ξεβιδώσει τις βίδες) πως θα τα βγάλει χωρίς να τα χαλάσει; 

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση η χρήση του ποντικιού χωρίς τα pads (άσε που χωρίς τα pads θα φθείρει το mousepad ή την όποια επιφάνεια) 

Αν δεν έχει pads μάλλον ειναι αρκετά φθηνό για να μην αξίζει ούτε να δώσει τα λεφτά για ανταλλακτικό καλώδιο.

Έπειτα αν και παίζει να έχει molex σαν αυτό που έδειξες δεν ξέρω αν είναι όλα τα ποντίκια έτσι εγώ σίγουρα έχω δει α) χωρίς β) με διαφορετικό πάχος

Τέλος ακόμη και να ταιριάζει το καλώδιο όσο αφορά την υποδοχή (αν έχει) δεν σημαίνει ότι 

α) θα χωράει, μέσα στο ποντίκι το καλώδιο περνάει απο πολύ στενό δρομάκι,

β) θα αντέξει πολλά ποντίκια έχουν κάτι σαν τάπα για να τραβιέται μέχρι εκει το καλώδιο και όχι πιο μέσα (τα υπόλοιπα απλά έχουν πιο σφιχτό "δρομάκι" όπως περιέγραψα πιο πάνω) -κόκκινο κυκλάκι στην φωτό για να καταλάβεις τι εννοώ "ταπα"  

image.png.5b3c8e36a0607b1e2f619262f12be73d.png

Και δεν το έχει το συγκεκριμένο επειδή το USB ειναι γυμνό, πχ ένα logitech g600 που άνοιξα για να αλλάξω τα omron και έχει molex σαν αυτό που δείχνεις εσύ (αν και νομίζω πιο λεπτό) έχει πάλι τέτοια τάπα. 

3) Δεν ξέρεις μετά αν ειναι καλό το καλώδιο γενικά στην αίσθηση. 

Τέσπα ας το δοκιμάσει δεν λέω ότι θα αποτύχει ντε και καλά απλά μου φαίνεται μεγάλη περιπέτεια για έναν άνθρωπο που δεν σκαλίζει συσκευές και κόστος (αναλογικά με το να αγοράσει ένα καινούργιο) για να μπει σε μια τέτοια ταλαιπωρία. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Επίσης κάτι αρκετά βασικό μετά από διάφορα πειράματα (το έχω κάνει στο παρελθόν) θα πρέπει να δεις την σειρά των καλωδίων πάνω στο βύσμα (αλλάζουν εύκολα) αρκεί μην τα βάλεις λάθος γιατί θα κάψεις πλακέτα αλλιώς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...