Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jim_p είπε

Βαλε 32αρια w7 καλυτερα, ειναι προτιμοτερο απο το να ψαχνεις για 32αρα διανομη σημερα...

Αυτά έχει. Είναι κόλαση μιλάμε, δεν πάει μία 😂

Θα δοκιμάσω live debian 32bit xfce και μετά mint xfce και βλέπουμε..

• Like 1
Δημοσ.

Σε παλιο Laptop Acer με παρόμοια σύνθεση και αυτό με 2GB RAM, είχε WinXP Home, μετά από δοκιμές κατέληξα και πέρασα Linux Mint (32bit). Έδωσε ζωή στο μηχάνημα αλλά μη φανταστείς τίποτα επιδόσεις. Το χρησιμοποιώ για web radio streaming. Όμως του έβαλα ένα mSATA Kingston SSD 120GB με αντάπτορα mSATA to IDE κυρίως για να bootάρει χωρίς να γεράσω. Ο αρχαίος IDE δίσκος που είχε πήγε στην άκρη. Δε θα είχα ασχοληθεί καθόλου, αλλά το laptop είναι σε κατάσταση βιτρίνας, ζήτημα αν είχε δουλέψει μια εβδομάδα όταν αγοράστηκε... κάποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Liakos10 είπε

Καλημέρα, εγώ βρίσκομαι σε χειρότερη κατάσταση από τον TS και θα ήθελα μια διανομή 32bit για netbook πάνω από δεκαετίας, Intel atom 1.3Ghz,  ram 2gb. Το ξέθαψα για να με εξυπηρετεί κάποιες φορές που το χρειάζομαι για web development, μιλάμε κυρίως για χρήση browser και notepad++, ούτε καν vs code απ΄ ότι διάβασα πλέον δεν υποστηρίζει 32bit, άντε και κάνα filezilla client. Γενικά θα περιοριστώ στις δυνατότητες του τι να κάνουμε...
Αν μου πείτε να το βάψω μπλε και τα λοιπά,  οκ κατανοητό 😛

Θα επιμείνω , δοκίμασε AntiX 32bit. (έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά)

Το τρέχω σε msi wind u100 αντίστοιχα specs. Έκανα ένα distrohopping και είναι το καλύτερο απο όλες τι απόψεις. W7 μην βάλεις σε καμία περίπτωση.

Επεξ/σία από Hasta La Vista
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Liakos10 είπε

Καλημέρα, εγώ βρίσκομαι σε χειρότερη κατάσταση από τον TS και θα ήθελα μια διανομή 32bit για netbook πάνω από δεκαετίας, Intel atom 1.3Ghz,  ram 2gb. Το ξέθαψα για να με εξυπηρετεί κάποιες φορές που το χρειάζομαι για web development, μιλάμε κυρίως για χρήση browser και notepad++, ούτε καν vs code απ΄ ότι διάβασα πλέον δεν υποστηρίζει 32bit, άντε και κάνα filezilla client. Γενικά θα περιοριστώ στις δυνατότητες του τι να κάνουμε...

4 ώρες πριν, Liakos10 είπε

Αυτά έχει. Είναι κόλαση μιλάμε, δεν πάει μία 😂

Θα δοκιμάσω live debian 32bit xfce και μετά mint xfce και βλέπουμε..

Update: Δοκίμασα σε live τα δύο που ανέφερα, δεν κατάλαβα ιδιαίτερα διαφορές μεταξύ των δύο. Τελικά έκανα install το mint και το μηχάνημα πάει λίγο καλύτερα από τα win7 αλλά και πάλι εγώ δεν θα αντέξω να δουλέψω έτσι. Μάλλον θα δοκιμάσω και Antix που λέτε μερικοί και θα επανέλθω.

Δημοσ.
12 hours ago, Liakos10 said:

Είναι στα 1.66 GHz νομίζω όλα αυτά τα  netbooks... Το notepad++ δεν υπάρχει για Linux οπότε είτε το τρέχεις μέσω wine  είτε δοκιμάζεις το notepadqq... Σε ένα παρόμοιο netbook έχω εγκατεστημένο Arch με XFCE , αλλά έχω παγώσει την εγκατάσταση εδώ και 5 χρόνια γιατί το Arch σταμάτησε να υποστηρίζει επίσημα 32-bit... Ότι και να περάσεις επέλεξε ελαφρύ γραφικό περιβάλλον (για browsing όμως μην περιμένεις θαύματα) και βάλε πάνω και έναν SSD θα δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα φόρτωσης των προγραμμάτων

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Oxygene είπε

Είναι στα 1.66 GHz νομίζω όλα αυτά τα  netbooks... Το notepad++ δεν υπάρχει για Linux οπότε είτε το τρέχεις μέσω wine  είτε δοκιμάζεις το notepadqq... Σε ένα παρόμοιο netbook έχω εγκατεστημένο Arch με XFCE , αλλά έχω παγώσει την εγκατάσταση εδώ και 5 χρόνια γιατί το Arch σταμάτησε να υποστηρίζει επίσημα 32-bit... Ότι και να περάσεις επέλεξε ελαφρύ γραφικό περιβάλλον (για browsing όμως μην περιμένεις θαύματα) και βάλε πάνω και έναν SSD θα δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα φόρτωσης των προγραμμάτων

1.33ghz, το έψαξα το συγκεκριμένο και στο νετ για να δω αν σηκώνει upgrading ram (σιγά που θα σήκωνε...), καλά μικρή σημασία έχει αυτό βέβαια, το netbook είναι για τ' ανάθεμα έχει όλα τα αρνητικά με το μέρος του. Δοκίμασα και antiX, και όντως είχε το καλύτερο performance αλλά μην γελιόμαστε, για την δουλειά που το θέλω δεν κάνει. Στον γιο μου να το δώσω θα το πετάξει απ' το παράθυρο.
Θα το αφήσω στην άκρη με το AntiX κι αν τόσο πολύ πέσω στην ανάγκη του θα το δουλέψω με notepadqq πού είπες.

Δημοσ.

Ειναι γεγονος οτι το ΑντιΧ πεταει.
Αλλα οταν πας να ανοιξεις ενα προγραμμα.... να κανεις τη δουλεια σου,
κλαφτα Χαραλαμπε.
Περασε του WinXP, βαλε ενα Winamp, παιχνιδια παλια, κι οτι αλλο εχεις που δουλευες παλια
και βαλ' το στην ακρη.
(κρεμασε το διπλα απο το καριοφιλι το Κολοκοτρωνέικο για ενθυμιο)
Ειναι τελειωμενη η υποθεση.

Υ.Γ.  μη διανοηθεις να μπεις ιντερνετ. Ποτε και για κανενα λογο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...