Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα βρηκα ενα παλιο μου λαπτοπ turbo x με 2gb ram και επεξεργαστη Intel celeron N3050 1.60 GHz

Υπαρχει καποια διανομη που να του δωσει ζωη και να ειναι φιλικη σε χρηστες απο windows?

Χρηση μονο περιηγηση στο διαδικτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, Θα ακουσεις πολλες αποψεις θεωρω, η δικη μου γνωμη ειναι να δοκιμάσεις το Linux Mint Xfce Edition

Minimum χρειάζεται τα παρακάτω, + οτι εχει interface παρόμοιο των windows.

https://www.linuxmint.com/download.php

CPU: 1.0Ghz+ (needs to support PAE)
RAM: 512MiB+ for Desktop/LiveCD.
Hard drive space: 7.5GB.
Graphics card and monitor capable of 800×600 resolution.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, flexpick είπε

Καλησπερα βρηκα ενα παλιο μου λαπτοπ turbo x με 2gb ram και επεξεργαστη Intel celeron N3050 1.60 GHz

Υπαρχει καποια διανομη που να του δωσει ζωη και να ειναι φιλικη σε χρηστες απο windows?

Έτσι όπως είναι με τα 2GB RAM θα ζοριστεί αρκετά, ειδικά στο ίντερνετ.

Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο παλιό σαν μηχάνημα και μπορείς να βρείς μνήμη στα μεταχειρισμένα και να το ανεβάσεις, νομίζω DDR3L πρέπει να φοράει.
Ειδικά δε αν του ρίξεις και έναν 120ρη SSD επάνω θα πετάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υποπτευομαι οτι ειναι αυτο που εδινε το πλαίσιο το '15 με τις επιδοτίσεις, αν ναι, μια χαρα τρεχει και mxlinux xfce και με τα 2 γιγα. Αν και τελικα αποφάσισα να του βαλω 4αρα ραμ (ddr3L,καινούργια από e-shop) και αυτονόητο θεωρώ οτι πετάς τον μηχανικό 500αρη και βάζεις εναν φτηνό 120αρη ssd. Το πιο γρήγορο που είχα δοκιμάσει ήταν το lubuntu lts, αν και για καποιο λόγο μετά από λίγο διάστημα με πέταγε εκτός gui, ίσως από δικό μου λάθος...δεν το εψαξα παραπάνω, έβαλα το mxlinux με xfce με τα 2 γιγα, και αργότερα μετά την αναβάθμιση της ραμ, το αντιστοιχο με kde και μέχρι τώρα πάει αρκετά καλά.

Επεξ/σία από kostaspatra
Δημοσ.
11 ώρες πριν, flexpick είπε

Βαλτο εναν ssd και 1 ή 2 gb ram ακομη και σηκωνει και 10αρια.

Κατα πασα πιθανοτητα εχεις το Flynote το 14αρι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρχικα μακρια απο διανομες με gnome._ αν δε θες να βαλεις ssd δοκιμασε διανομες με openbox όπως το https://www.bunsenlabs.org/ και μετα xfce και mate.

αν θες να βαλεις ssd τρεχει τα παντα εκτος απο gnome, ακομα και windows 11....

Επεξ/σία από cli22
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα, εγώ βρίσκομαι σε χειρότερη κατάσταση από τον TS και θα ήθελα μια διανομή 32bit για netbook πάνω από δεκαετίας, Intel atom 1.3Ghz,  ram 2gb. Το ξέθαψα για να με εξυπηρετεί κάποιες φορές που το χρειάζομαι για web development, μιλάμε κυρίως για χρήση browser και notepad++, ούτε καν vs code απ΄ ότι διάβασα πλέον δεν υποστηρίζει 32bit, άντε και κάνα filezilla client. Γενικά θα περιοριστώ στις δυνατότητες του τι να κάνουμε...
Αν μου πείτε να το βάψω μπλε και τα λοιπά,  οκ κατανοητό 😛

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Liakos10 είπε

θα ήθελα μια διανομή 32bit για netbook πάνω από δεκαετίας, Intel atom 1.3Ghz,  ram 2gb

Καλη επιλογη απο την λιστα. Θεωρητικα αυτες ειναι οι διανομες που υποστηριζουν 32bit. Απο κει και περα , αν σε καλυπτουν τα specs του μηχανηματος ή οχι , εσυ το ξερεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...