flexpick Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Καλησπερα βρηκα ενα παλιο μου λαπτοπ turbo x με 2gb ram και επεξεργαστη Intel celeron N3050 1.60 GHz Υπαρχει καποια διανομη που να του δωσει ζωη και να ειναι φιλικη σε χρηστες απο windows? Χρηση μονο περιηγηση στο διαδικτυο.
Petros Electron Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ακουσεις πολλες αποψεις θεωρω, η δικη μου γνωμη ειναι να δοκιμάσεις το Linux Mint Xfce Edition Minimum χρειάζεται τα παρακάτω, + οτι εχει interface παρόμοιο των windows. https://www.linuxmint.com/download.php CPU: 1.0Ghz+ (needs to support PAE) RAM: 512MiB+ for Desktop/LiveCD. Hard drive space: 7.5GB. Graphics card and monitor capable of 800×600 resolution. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από Petros Electron 2
flexpick Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, jim_p είπε Chrome os flex, που εινια και επικαιρο Δωσε δυο gb ακομα με ακουςς
dpolal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 42 λεπτά πριν, flexpick είπε Καλησπερα βρηκα ενα παλιο μου λαπτοπ turbo x με 2gb ram και επεξεργαστη Intel celeron N3050 1.60 GHz Υπαρχει καποια διανομη που να του δωσει ζωη και να ειναι φιλικη σε χρηστες απο windows? Χρηση μονο περιηγηση στο διαδικτυο. Έτσι όπως είναι με τα 2GB RAM θα ζοριστεί αρκετά, ειδικά στο ίντερνετ. Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο παλιό σαν μηχάνημα και μπορείς να βρείς μνήμη στα μεταχειρισμένα και να το ανεβάσεις, νομίζω DDR3L πρέπει να φοράει. Ειδικά δε αν του ρίξεις και έναν 120ρη SSD επάνω θα πετάει.
kostaspatra Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) υποπτευομαι οτι ειναι αυτο που εδινε το πλαίσιο το '15 με τις επιδοτίσεις, αν ναι, μια χαρα τρεχει και mxlinux xfce και με τα 2 γιγα. Αν και τελικα αποφάσισα να του βαλω 4αρα ραμ (ddr3L,καινούργια από e-shop) και αυτονόητο θεωρώ οτι πετάς τον μηχανικό 500αρη και βάζεις εναν φτηνό 120αρη ssd. Το πιο γρήγορο που είχα δοκιμάσει ήταν το lubuntu lts, αν και για καποιο λόγο μετά από λίγο διάστημα με πέταγε εκτός gui, ίσως από δικό μου λάθος...δεν το εψαξα παραπάνω, έβαλα το mxlinux με xfce με τα 2 γιγα, και αργότερα μετά την αναβάθμιση της ραμ, το αντιστοιχο με kde και μέχρι τώρα πάει αρκετά καλά. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από kostaspatra
duffyduck Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Xubuntu Linux Mint Xfce MX Linux Xfce Manjaro Xfce 1
triplex1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 11 ώρες πριν, flexpick είπε Καλησπερα βρηκα ενα παλιο μου λαπτοπ turbo x με 2gb ram και επεξεργαστη Intel celeron N3050 1.60 GHz Υπαρχει καποια διανομη που να του δωσει ζωη και να ειναι φιλικη σε χρηστες απο windows? Χρηση μονο περιηγηση στο διαδικτυο. Βαλτο εναν ssd και 1 ή 2 gb ram ακομη και σηκωνει και 10αρια. Κατα πασα πιθανοτητα εχεις το Flynote το 14αρι 1
cli22 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) αρχικα μακρια απο διανομες με gnome._ αν δε θες να βαλεις ssd δοκιμασε διανομες με openbox όπως το https://www.bunsenlabs.org/ και μετα xfce και mate. αν θες να βαλεις ssd τρεχει τα παντα εκτος απο gnome, ακομα και windows 11.... Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από cli22
gakos1112 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με Linux Mint Xfce, ublock origin για να κοβει την σαβουρα του ιντερνετ και ενα φτηνο SSD του εικοσαρικου θα κανει σουζες στην ανηφορα. Οδηγός εγκατάστασης Linux Mint Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από gakos1112 1
Hasta La Vista Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 AntiX ή MXLinux xfce . Ιδιαίτερη προτίμηση μιας και είναι και ελληνικές. 3 1
Liakos10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα, εγώ βρίσκομαι σε χειρότερη κατάσταση από τον TS και θα ήθελα μια διανομή 32bit για netbook πάνω από δεκαετίας, Intel atom 1.3Ghz, ram 2gb. Το ξέθαψα για να με εξυπηρετεί κάποιες φορές που το χρειάζομαι για web development, μιλάμε κυρίως για χρήση browser και notepad++, ούτε καν vs code απ΄ ότι διάβασα πλέον δεν υποστηρίζει 32bit, άντε και κάνα filezilla client. Γενικά θα περιοριστώ στις δυνατότητες του τι να κάνουμε... Αν μου πείτε να το βάψω μπλε και τα λοιπά, οκ κατανοητό 😛
mphxths Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 44 λεπτά πριν, Liakos10 είπε θα ήθελα μια διανομή 32bit για netbook πάνω από δεκαετίας, Intel atom 1.3Ghz, ram 2gb Καλη επιλογη απο την λιστα. Θεωρητικα αυτες ειναι οι διανομες που υποστηριζουν 32bit. Απο κει και περα , αν σε καλυπτουν τα specs του μηχανηματος ή οχι , εσυ το ξερεις.
jim_p Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Βαλε 32αρια w7 καλυτερα, ειναι προτιμοτερο απο το να ψαχνεις για 32αρα διανομη σημερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα