Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και απόλυτα ευχαριστημένος χρόνια με τα προιόντα της Logitech δυστηχώς το G413 Carbon δεν βγήκε καλή αγορά ( και μαλλον ειναι και θέμα παρτίδας ) καθώς μετα απο περίπου 3.5  χρόνια άρχισε τα  προβλήματα με κουμπιά να ξεκολλάνε , να  μην πατιούνται καθόλου να πατάς  ενα κουμπί και να γίνεται κατι   αλλο κτλπ (  3 φίλοι με το ίδιο keyboard εχουν παρόμοια προβλήματα )

Υ.Γ :  Το G15 μου μετα απο τόσα χρόνια ακόμη ειναι σκυλί δεν έχει πάθει το παραμικρό.

Στην ουσία του θέματος τώρα ειναι οτι ψάχνω για gaming πληκτρολόγιο full με το numeric pad χωρίς όμως να θέλω να δώσω ενα σκασμό χρήματα ,  δηλαδή κοιτάω και σε κατι λιγότερο  επώνυμο αλλα ποιοτικό με το budget μου να αγγίζει τα 50 euro.

Αγορά μπορεί να  γίνει και απο εξωτερικό αν  αξίζει τον κόπο και υπάρχουν πχ εταιρίες που δεν  υπάρχουν τα πληκτρολόγια ελλάδα , για να το πω και πιο της πιάτσας :P δεν θα με χάλαγε και κατι πιο Underground σε μάρκα / εταιρία 😎

Επεξ/σία από SPANK
Δημοσ.

Αν έχεις όρεξη για πειραματισμό μπορείς να δοκιμάσεις A4tech με LK Libra διακόπτες. Στην πραγματικότητα είναι ένα Huntsman του φτωχού. 
Για να κρατήσει κάτι στο χρόνο θα πρέπει να αποφύγεις μηχανικό διακόπτη. Οπότε πας αυτομάτως σε μεμβράνη ή οπτικό. 

Δεν θα έχεις την καλύτερη ποιότητα κατασκευής που μόνο λίγα πληκτρολόγια στα 70-120€, αλλά τουλάχιστον δεν θα σου χαλάσουν οι διακόπτες. 
Δυστυχώς δεν έχει βγει κάτι αξιοπρεπές κάτω από το 50αρικο τόσα χρόνια.
Ειδικά αν είσαι μέρα νύχτα πάνω στο πληκτρολόγιο αναγκάζεσαι να πληρώσεις την κατασκευή και μετά το στρώνεις για να το φέρεις στα μέτρα σου. 

Με το A4Tech Bloody B930 πιστεύω θα είσαι αρκετά ικανοποιημένος. 

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Αν έχεις όρεξη για πειραματισμό μπορείς να δοκιμάσεις A4tech με LK Libra διακόπτες. Στην πραγματικότητα είναι ένα Huntsman του φτωχού. 
Για να κρατήσει κάτι στο χρόνο θα πρέπει να αποφύγεις μηχανικό διακόπτη. Οπότε πας αυτομάτως σε μεμβράνη ή οπτικό. 

Δεν θα έχεις την καλύτερη ποιότητα κατασκευής που μόνο λίγα πληκτρολόγια στα 70-120€, αλλά τουλάχιστον δεν θα σου χαλάσουν οι διακόπτες. 
Δυστυχώς δεν έχει βγει κάτι αξιοπρεπές κάτω από το 50αρικο τόσα χρόνια.
Ειδικά αν είσαι μέρα νύχτα πάνω στο πληκτρολόγιο αναγκάζεσαι να πληρώσεις την κατασκευή και μετά το στρώνεις για να το φέρεις στα μέτρα σου. 

Με το A4Tech Bloody B930 πιστεύω θα είσαι αρκετά ικανοποιημένος. 

Βασικά αυτο που ξέχασα να αναφέρω ειναι οτι θέλω να ειναι full δηλαδή να έχει και το numeric pad στο δεξιά μέρος καθώς με βολεύει οταν εχει να κάνει με νούμερα

Δημοσ.

Γενικώς η ποιότητα στα logi έχει πέσει και εμφανίζονται πολλά κρούσματα με προβληματικά πληκτρολόγια-ποντίκια. Παρόλαυτά θεωρώ οτι τόσα που πουλάνε παγκοσμίως το ποσοστό προβλημάτων είναι χαμηλό.

Είχα και γω 413 που έκανα 2 φορές RMA. Το επόμενο 413 παρουσίασε το ίδιο θέμα και μου έκαναν 2ο RMA με το 512 το οποίο λειτουργεί άριστα εδώ και κάνα χρόνο με πολύ γράψιμο εκτός gaming.

Ξέρω οτι βγαίνεις εκτός budget αλλά κάποια στιγμή έπαιζε και στα 75ευρώ που μπορεί να ξαναπαίξει.

δε ξέρω αν διόρθωσαν τα προβλήματα στο SE

https://www.skroutz.gr/s/33876014/Logitech-G413-SE-Gaming-Μηχανικό-Πληκτρολόγιο-με-Romer-G-Tactile-διακόπτες-και-Φωτιζόμενα-πλήκτρα-Αγγλικό-US.html

@SPANK

επίσης για το πιο οικονομικό g213 δεν έχει ακουστεί κάτι και είναι στο budget σου.

https://www.skroutz.gr/s/10799528/Logitech-G213-Prodigy-Gaming-Πληκτρολόγιο-με-RGB-φωτισμό-Αγγλικό-US.html?from=catspan#reviews

https://www.amazon.de/-/en/Logitech-programmable-multimedia-integrated-splashproof/dp/B01L6L46LK/ref=sr_1_2?c=ts&keywords=PC+Gaming+Keyboards&qid=1657899277&refinements=p_89%3ALogitech+G&rnid=669059031&s=videogames&sr=1-2&ts_id=430253031

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Γενικώς η ποιότητα στα logi έχει πέσει και εμφανίζονται πολλά κρούσματα με προβληματικά πληκτρολόγια-ποντίκια. Παρόλαυτά θεωρώ οτι τόσα που πουλάνε παγκοσμίως το ποσοστό προβλημάτων είναι χαμηλό.

Είχα και γω 413 που έκανα 2 φορές RMA. Το επόμενο 413 παρουσίασε το ίδιο θέμα και μου έκαναν 2ο RMA με το 512 το οποίο λειτουργεί άριστα εδώ και κάνα χρόνο με πολύ γράψιμο εκτός gaming.

Ξέρω οτι βγαίνεις εκτός budget αλλά κάποια στιγμή έπαιζε και στα 75ευρώ που μπορεί να ξαναπαίξει.

δε ξέρω αν διόρθωσαν τα προβλήματα στο SE

https://www.skroutz.gr/s/33876014/Logitech-G413-SE-Gaming-Μηχανικό-Πληκτρολόγιο-με-Romer-G-Tactile-διακόπτες-και-Φωτιζόμενα-πλήκτρα-Αγγλικό-US.html

@SPANK

επίσης για το πιο οικονομικό g213 δεν έχει ακουστεί κάτι και είναι στο budget σου.

https://www.skroutz.gr/s/10799528/Logitech-G213-Prodigy-Gaming-Πληκτρολόγιο-με-RGB-φωτισμό-Αγγλικό-US.html?from=catspan#reviews

https://www.amazon.de/-/en/Logitech-programmable-multimedia-integrated-splashproof/dp/B01L6L46LK/ref=sr_1_2?c=ts&keywords=PC+Gaming+Keyboards&qid=1657899277&refinements=p_89%3ALogitech+G&rnid=669059031&s=videogames&sr=1-2&ts_id=430253031

Να πω την  αλήθεια θα ήθελα να αποφύγω τα logitech αν και το 213 δεν ειναι άσχημο

Δημοσ.
27 minutes ago, SPANK said:

Να πω την  αλήθεια θα ήθελα να αποφύγω τα logitech αν και το 213 δεν ειναι άσχημο

εγώ θα έλεγα να κάνεις μια απόπειρα στο 213. είναι και σε νορμαλ τιμή στο you.gr οπότε και με θέμα εγγύησης δε θα ταλαιπωρηθείς αν προκύψει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι λογι πληκτρολόγιο. Ρίξε μια ματιά στα huntsman της ραζερ. Αν θες να πας λίγο ποιο πάνω σε τιμή δες το duck one 3.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πάρει Logi 512 100 euros και μου έχουν καεί LEDs στο 6 μηνο :spit_emoji:

Γιατί όχι ένα motospeed με outemu red (το click των blue είναι τραγικό) στα 30-35 ευρώ;
Θα μπορούσες να το ανοίξεις να βάλεις και λίγο foam για να μην ακούγεται σαν τενεκές.
Έχω 2 τέτοιες κινεζιές που ειναι 3-4 χρόνων και έχουν φάει μπουνιές σε gaming sessions και δεν εχούν failarei ούτε switches ουτε LEDs και νομίζω πως τα ck104 γενικά έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος πλζ.

Επεξ/σία από iVentz
ξέχασα να βάλω τονους
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Δεν διαφωνώ απαραίτητα στην πρόταση για μεμβράνη, αλλά γιατί το λες αυτό με τους διακόπτες; Έχω ένα DAS, στο οποίο έχω φερθεί πολύ άσχημα, και εδώ και 5-6 χρόνια δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα και δεν του έχω κάνει καμία μόντα/αναβάθμιση/οτιδήποτε άλλο.

Στις 15/7/2022 στις 5:32 ΜΜ, SPANK είπε

Στην ουσία του θέματος τώρα ειναι οτι ψάχνω για gaming πληκτρολόγιο full με το numeric pad χωρίς όμως να θέλω να δώσω ενα σκασμό χρήματα ,  δηλαδή κοιτάω και σε κατι λιγότερο  επώνυμο αλλα ποιοτικό με το budget μου να αγγίζει τα 50 euro.

Εφόσον έχεις το G15 καβάτζα, εγώ θα πήγαινα σε κάτι όπως λέει ο @iVentz. Πάρε ένα φτηνό κινέζικο (motospeed, zeroground κλπ), δες και κανένα βίντεο πώς να το σουλουπώσεις λίγο και παίξε μ' αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, clampro είπε

Δεν διαφωνώ απαραίτητα στην πρόταση για μεμβράνη, αλλά γιατί το λες αυτό με τους διακόπτες;

Είναι θέμα χρόνου το πότε θα κολλήσει κάποιος διακόπτης. Tο μεταλλό ( leaf ) μέσα στο διακόπτη θα μαζέψει οξείδωση - χνούδια - βρωμιά και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει να κάνει λάθος register. 
Το DAS των 5 ετών δεν είναι ίδιο με τα τωρινά. Όλες οι εταιρίες έχουν ρίξει την ποιότητα κατακόρυφα. H DAS έβαλε τους Gamma Zulu για να κόψει κόστος, που είναι κακή προσπάθεια της Omron για να βγάλει διακόπτες. 

Ειδικά τη Logitech που αναφέρουν τα παιδια είναι τραγική. Οι romer-G είναι από τους χειρότερους διακόπτες στην αγορά. Κρατάει ένα καλό σχεδιασμό αλλά βγαίνουν τόσα προβλήματα ( πέρασαν από 3 G403 ) που απορείς τι πλήρωσες τελικά. 
Μόλις πιάσει κάποιος στα χέρια ένα καλό πληκτρολόγιο στην κατασκευή το καταλαβαίνει. 
Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά σωστός σχεδιασμός. Leopold, Varmilo και οι σχετικές. Σε πιο gaming Xtrfy και HyperX. 

Δεν πίστευσα πόσο λάθος ποιοτοτικά είναι τα περισσότερα πληκτρολόγια, μέχρι που πήρα το Leopold F980 επί πρώτης καραντίνας και έτυχε να κάνω μία βόλτα να δω από κοντά το gaming zone από ένα public. Ξεκίνησα από ένα HyperX Alloy FPS, και μετά το πρώτο RMA όσο ήταν του κουτιού το έδωσα. 
Τα 150€ για ένα πληκτρολόγιο δεν είναι πάντα λογικά. Αλλά τουλάχιστον αγόρασα μία βάση προιόντος που θα κρατήσει και σκοπεύω να τη συντηρήσω. 
Αρκετοί φίλοι μου πριν αγοράσουν πληκτρολόγιο έχουν έρθει να δοκιμάσουν το Leopold. Κανένας δεν έχει αγοράσει Logitech Razer κλπ που είχαν πριν. Όλοι πήγαν στις αντίστοιχες "ψαγμένες". Και συνεχίζουν άτομα από το δικό τους κύκλο να πηγαίνουν να τα δοκιμάσουν γιατί τα βλέπουν και απορούν.  

Στις 15/7/2022 στις 6:11 ΜΜ, SPANK είπε

Βασικά αυτο που ξέχασα να αναφέρω ειναι οτι θέλω να ειναι full

Στο 50αρικο πάντως είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να χωρέσεις από 70-80 τους 108 διακόπτες στην τιμή. Αν τα νούμερα τα θέλεις μόνο για τη δουλειά όπως και εγώ πάρε ένα Numpad του 5-10ευρου. Συνολικά θα είσαι στα 60-65 (?) ευρώ. 
Όσο ένα HyperX σε έκπτωση αν θυμάμαι καλά. 

Υπάρχει πάντα η επιλογή να πάρεις διακόπτες από Κίνα/Ευρώπη και να το φτιάξεις ( 108 x 2 pin desolder και solder ) .  
https://keygem.store/collections/gateron/products/gateron-milky-black-10pcs?variant=43609202196748

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε

Το DAS των 5 ετών δεν είναι ίδιο με τα τωρινά. Όλες οι εταιρίες έχουν ρίξει την ποιότητα κατακόρυφα. H DAS έβαλε τους Gamma Zulu για να κόψει κόστος, που είναι κακή προσπάθεια της Omron για να βγάλει διακόπτες. 

Δεν είχα ιδέα, ευχαριστώ. Τώρα ξέρω ποιον θα ρωτήσω όταν χρειαστεί να αντικαταστήσω το πληκτρολόγιό μου 🤣

Δημοσ.

Θα πρεπει να δωσεις απο 80 και πανω αν θελεις να παρεις κατι που θα το εχεις χρονια. 

https://www.skroutz.gr/s/31871240/Corsair-K60-Pro-Gaming-Μηχανικό-Πληκτρολόγιο-με-Cherry-Viola-διακόπτες-και-Φωτιζόμενα-πλήκτρα-Ελληνικό.html

Αυτο ειναι και καλη μαρκα και καλους διακοπτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αλλάξεις γνώμη για το full πάντως θα μπορούσες να πας και σε ενα Redragon 552 το οποίο είναι TKL και hotswap, για να μην μπλέκεις με soldering αν σου χαλάσει διακόπτης.

Απλά αν χρειαστεί να αλλάξεις διακοπές θα περιοριστείς σε Outemu (νομίζω ταιριάζουν και διακοπές Akko) Με πατέντα βέβαια βάζεις ότι διακόπτη θες.

Και αν σου λείψει τόσο πολύ το numpad παίζεις μπαλίτσα έτσι
IMG_20220717_150751.jpg.699b48bd55cf9de98f729f8977e117ff.jpg

Επεξ/σία από iVentz
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...