vactirio Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα στην κοινότητα! Εχω βιβλιο pdf στα ελληνικά το οποίο όταν κάνω convert σε epub γίνεται scrambled και χάνει τα ελληνικά. Η μετατροπή εχει δοκιμαστεί με calibre αλλα και με διάφορα online εργαλεία...... Το χαλασμένο κείμενο δείχνει έτσι: Καμιά ιδέα? Να προσθέσω: 1. Το pdf δεν είναι scanned 2. Copy Paste κειμένου από το pdf σε notepad είναι επίσης scrambled....
tasanton Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Υποψιάζομαι ότι το αρχικό pdf είναι image και όχι κείμενο. Αν το ανοίξεις, μπορείς να ψάξεις με μια λέξη; Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από tasanton
vactirio Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, tasanton είπε Υποψιάζομαι ότι το αρχικό pdf είναι image και όχι κείμενο. Αν το ανοίξεις, μπορείς να ψάξεις με μια λέξη; Ναι ειναι κείμενο και όχι εικόνα. Δεν ειναι σκαναρισμένο...
tasanton Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Ίσως εδώ βρεις κάποια άκρη: https://community.adobe.com/t5/acrobat-discussions/copying-and-pasting-text-turns-to-gibberish/td-p/10194796#:~:text=Hi quintonv,-,As mentioned, you are getting gibberish text when copying and,garbage characters during copy%2Fpaste.
micos000 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ θα προσπαθούσα να το κάνω πρώτα doc αλλά όχι με τα online αλλά με κάποιο πρόγραμμα όπως το finereader. Μετά το κάνεις ότι θέλεις. Έχω κάνει πολλά Ελληνικά pdf σε doc με το παραπάνω πρόγραμμα (και χρησιμοποιώ παλιά έκδοση) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοσή του. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από micos000
vactirio Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, micos000 είπε Εγώ θα προσπαθούσα να το κάνω πρώτα doc αλλά όχι με τα online αλλά με κάποιο πρόγραμμα όπως το finereader. Μετά το κάνεις ότι θέλεις. Έχω κάνει πολλά Ελληνικά pdf σε doc με το παραπάνω πρόγραμμα (και χρησιμοποιώ παλιά έκδοση) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοσή του. Εχω δοκιμάσει το finereader. Μετατροπή σε word δεν κάνει σωστά. Το κείμενο ειναι παλι αλαμπουρνέζικα. Η μόνη λύση που έχω βρει ειναι μετατροπή σε pdf με εικόνες και μετά ocr - με ότι κακό αυτό μπορεί να σημαίνει. Το πρόβλημα με το pdf είναι οτι δεν έχουν γίνει embeded διάφορα fonts που λείπουν. Εχω φαεί αρκετή ωρα στο πως θα διορθώσω το αρχείο αλλά δεν βρίσκω πειστικές λύσεις.....
accipio Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει αυτοματοποιημένη λύση αλλά δεν μπορώ να την εντοπίσω τώρα. Παραθέτω όμως τις αντιστοιχίσεις των ακατανόητων χαρακτήρων προς τους κανονικούς ελληνικούς. Στην πρώτη λίστα είναι τα ακατανόητα και στη δεύτερη κατ' αντιστοιχία τα ελληνικά. Με προσεκτική Εύρεση και Αντικατάσταση στον επεξεργαστή κειμένου, θα έχεις σε λίγη ώρα το σωστό κείμενο. Το έχω κάνει σε ολόκληρο βιβλίο με επιτυχία. Ύστερα το κάνεις epub ή ό,τι άλλο θέλεις. ´, ¡, ¢, ¸, ¹, º, ¼, ¾, ¿, À, Á, Â, Ã, Ä, Å, Æ, Ç, È, É, Ê, Ë, Ì, Í, Î, Ï, Ð, Ñ, Ó, Ô, Õ, Ö, ×, Ø, Ù, Ú, Û, Ü, Ý, Þ, ß, à, á, â, ã, ä, å, æ, ç, è, é, ê, ë, ì, í, î, ï, ð, ñ, ò, ó, ô, õ, ö, ÷, ø, ù, ú, û, ü, ý, þ ΄, ΅, Ά, Έ, Ή, Ί, Ό, Ύ, Ώ, ΐ, Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ, Ω, Ϊ, Ϋ, ά, έ, ή, ί, ΰ, α, β, γ, δ, ε, ζ, η, θ, ι, κ, λ, μ, ν, ξ, ο, π, ρ, ς, σ, τ, υ, φ, χ, ψ, ω, ϊ, ϋ, ό, ύ, ώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα