Αλέξανδρος Δρόσος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, μιας που πρέπει να υποβάλλω και το μηχανογραφικό σύντομα, θα ήθελα να ρωτήσω τι άποψη έχετε για αυτό το τμήμα, όσοι ήσασταν ή είστε φοιτητές. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον είναι η αλήθεια και το πιάνω σχεδόν σίγουρα αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τους καθηγητές κ.λ.π. Ευχαριστώ πολύ!
Gingerbread Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Ξέρω 2-3 που τέλειωσαν ΔΕΣ και είχαν φοβερό πρόβλημα στην εύρεση εργασίας, κατέληξαν σε άλλους κλάδους. Ήθελαν διπλωματικό σώμα το οποίο με βάση τα λεγόμενά τους θέλει γερό δόντι οπότε δεν είχαν και πολλές επιλογές. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Eγώ είχα μια συμφοιτήτρια στο ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ που τελείωσε την ίδια σχολή στο ΠΑΠΕΙ. Δυστυχώς όπως τα λέει ο φίλος πάνω είναι. Πολύ ανεργία, χρειάζεται μέσον να σε προωθήσει σε ευρωπαικές υπηρεσίες. Γενικά επέλεξε καλύτερα κάτι να μπορείς να το αξιοποιήσεις , γιατί η συγκεκριμένη σχολή θέλει λεφτά για μεταπτυχιακό σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο όπως το Χοπκινς
Sibyl Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Στις 15/7/2022 στις 1:30 ΜΜ, Αλέξανδρος Δρόσος είπε Καλησπέρα σε όλους, μιας που πρέπει να υποβάλλω και το μηχανογραφικό σύντομα, θα ήθελα να ρωτήσω τι άποψη έχετε για αυτό το τμήμα, όσοι ήσασταν ή είστε φοιτητές. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον είναι η αλήθεια και το πιάνω σχεδόν σίγουρα αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τους καθηγητές κ.λ.π. Ευχαριστώ πολύ! Στην κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (που μπορείς να πάρεις από το ΣΤ εξάμηνο), ασχολείσαι με οικονομικά, μάρκετινγκ, λογιστική, νομισματικές σχέσεις, εμπόριο, στατιστική, επιχειρήσεις κτλ. Εγγράφεσαι κανονικά στο Οικονομικό Επιμελητήριο και έχεις όλες τις επιλογές εργασίας που έχει ένας οικονομολόγος (και όχι μόνο την διπλωματία και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες). Επίσης (ψάξτο κι εσύ) το τμήμα έχει καλές διασυνδέσεις με πανεπιστήμια και οργανισμούς του εξωτερικού.
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 44 λεπτά πριν, Sibyl είπε Στην κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (που μπορείς να πάρεις από το ΣΤ εξάμηνο), ασχολείσαι με οικονομικά, μάρκετινγκ, λογιστική, νομισματικές σχέσεις, εμπόριο, στατιστική, επιχειρήσεις κτλ. Εγγράφεσαι κανονικά στο Οικονομικό Επιμελητήριο και έχεις όλες τις επιλογές εργασίας που έχει ένας οικονομολόγος (και όχι μόνο την διπλωματία και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες). Επίσης (ψάξτο κι εσύ) το τμήμα έχει καλές διασυνδέσεις με πανεπιστήμια και οργανισμούς του εξωτερικού. Kανενας εργοδότης-Εταιρεία στην Ελλάδα δεν θα πάει να πάρει απόφοιτο από αυτό το τμήμα. Γιατί δεν δίνει μια ταυτότητα στον απόφοιτο άσχετα με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Όσα παιδιά τελείωσαν αυτές τις σχολές, είτε είναι άνεργα, είτε έκαναν στροφή στη πορεία τους μέσω μεταπτυχιακού ή επαγγέλματος ( κάποιοι πήγαν για δημοσιογράφοι). Μόνο μια φφίλη έχω που εδωσε τις εξετασεις τις ΕΣΣΔΑ με αυτό το πτυχίο και πήγε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά το χάος. Εξυπακούεται φυσικά ότι με αυτό το πτυχίο όπως πολύ σωστά τόνισες, μπορεί ένας απόφοιτος να κυνηγήσει θέσεις δημοσίου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ. Αλλά στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα οικονομικών, λογιστικά κλπ δεν θα έχει κανένα μέλλον. Εκτός αν πάει και βρει δουλειά σε ΜΚΟ, ευρωπαικό άσυλο κλπ
Sibyl Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Kανενας εργοδότης-Εταιρεία στην Ελλάδα δεν θα πάει να πάρει απόφοιτο από αυτό το τμήμα. Γιατί δεν δίνει μια ταυτότητα στον απόφοιτο άσχετα με τα επαγγελματικά δικαιώματα. Όσα παιδιά τελείωσαν αυτές τις σχολές, είτε είναι άνεργα, είτε έκαναν στροφή στη πορεία τους μέσω μεταπτυχιακού ή επαγγέλματος ( κάποιοι πήγαν για δημοσιογράφοι). Μόνο μια φφίλη έχω που εδωσε τις εξετασεις τις ΕΣΣΔΑ με αυτό το πτυχίο και πήγε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά το χάος. Εξυπακούεται φυσικά ότι με αυτό το πτυχίο όπως πολύ σωστά τόνισες, μπορεί ένας απόφοιτος να κυνηγήσει θέσεις δημοσίου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ. Αλλά στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα οικονομικών, λογιστικά κλπ δεν θα έχει κανένα μέλλον. Εκτός αν πάει και βρει δουλειά σε ΜΚΟ, ευρωπαικό άσυλο κλπ Αν σ΄ενδιαφέρει ξαναψάξτο! Εσύ ξέρεις 2-3 περιπτώσεις, εγώ μπορεί να ξέρω άλλες 2-3 και κάποιος τρίτος μπορεί να ξέρει άλλες τόσες. Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά που δεν δίνουν την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει. Και αυτά τα "κανένας εργοδότης", "καμία εταιρεία" κτλ, καλό είναι να μην λέγονται εκτός αν έχεις επίσημα στατιστικά που έχουν προκύψει από επίσημες έρευνες που το αποδεικνύουν! Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από Sibyl 2
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Sibyl είπε Αν σ΄ενδιαφέρει ξαναψάξτο! Εσύ ξέρεις 2-3 περιπτώσεις, εγώ μπορεί να ξέρω άλλες 2-3 και κάποιος τρίτος μπορεί να ξέρει άλλες τόσες. Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά που δεν δίνουν την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει. Σίγουρα. Βέβαια όλα έρχονται μέσα και από τα βιώματα των γνωστών μας. Σαφώς, και θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε Εξωτερικό είναι τελειως διαφορετικό αυτό το επάγγελμα, εν συγκρίσει με την Ελλάδα
Gingerbread Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Βέβαια θα ήθελα να θίξω και τον παράγοντα τι θέλει κάποιος στην ζωή του. Αν μου πεις είναι όνειρο ζωής, τουλάχιστον κυνήγησέ το. Αν απλά ψάχνεις τι να βάλεις στο μηχανογραφικό σου μην το βάλεις. Θα σου δώσει σίγουρα προσόντα και μόρφωση αλλά μάλλον δεν θα σου δώσει δουλειά. Δυστυχώς αυτό είναι μια πληγή της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Παιδαγωγικά, φιλόλογοι, ευρωπαϊκών σπουδών πλήττονται σφοδρα από την ανεργία ενώ από την άλλη τα παραϊατρικά έχουν πολύ καλή αποκατάσταση. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Βέβαια θα ήθελα να θίξω και τον παράγοντα τι θέλει κάποιος στην ζωή του. Αν μου πεις είναι όνειρο ζωής, τουλάχιστον κυνήγησέ το. Αν απλά ψάχνεις τι να βάλεις στο μηχανογραφικό σου μην το βάλεις. Θα σου δώσει σίγουρα προσόντα και μόρφωση αλλά μάλλον δεν θα σου δώσει δουλειά. Δυστυχώς αυτό είναι μια πληγή της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Παιδαγωγικά, φιλόλογοι, ευρωπαϊκών σπουδών πλήττονται σφοδρα από την ανεργία ενώ από την άλλη τα παραϊατρικά έχουν πολύ καλή αποκατάσταση. ε οχι και τα παιδαγωγικα δημοτικης πληττονται σφοδρα. μη τρελαθουμε κιολας. Μια χαρα δουλεια εχουν, αναπληρωτες ειναι 9 μηνες και παιρνουν και το μισθο τους. Η μονη σχολη που εχει αμεση επαγγελματικη αποκατασταση και ελευθερα καλοκαιρια 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα