Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To εχουμε παρει το συγκεκριμενο 4 φιλοι και εχουμε παει σε διπλανες παραλιες μια χαρα. Επιβεβαιωνω οτι σηκωνει ανετα 180 κιλα. Ειναι ταλαιπωρια το ξεφουσκωμα και το μαζεμα γενικως.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kukukali είπε

1.Για δωστε τα φωτα σας και για ηλεκτρικη τρομπα αυτοκινητου για φουσκωμα/ξεφουσκωμα.

2.Η αγκυρα πεταλουδα ειναι η γνωστη "ομπρελα"?

1. Αν έχεις τρομπα αυτοκινήτου, θα χρειαστείς αντάπτορα (σαν κι αυτό).

Αν δεν έχεις και θες να πάρεις, θα πρότεινα κάποια που να μπορεί να ξεφουσκώνει κιόλας, γιατί αυτό είναι το πιο δύσκολο.  Το φούσκωμα και με την χειρός που έχει μέσα είναι πανεύκολο άλλωστε.

2. Ναι η άγκυρα πεταλούδα / ομπρέλα είναι το ίδιο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kukukali είπε

1.Για δωστε τα φωτα σας και για ηλεκτρικη τρομπα αυτοκινητου για φουσκωμα/ξεφουσκωμα.

2.Η αγκυρα πεταλουδα ειναι η γνωστη "ομπρελα"?

Έχει η intex με 15€. Quick fill τη λενε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρα το συγκεκριμένο κανό πέρυσι στα 100 ευρώ και το καταευχαριστηθήκαμε εγώ, η γυναίκα μου και ο 7χρονος γιος μας, συνολικό βάρος κοντά στα 170 κιλά. Στο πίσω μέρος καθότανε είτε ο μικρός είτε η γυναίκα μου (καθισμένη στο μέσα μέρος 1,70 ύψος). Δεν είναι για πολύ αέρα γιατί θα δυσκολευτεί κάποιος αν είναι αυτός κόντρα. Να σφίξετε καλά τους ιμάντες των καθισμάτων για να κρατάνε καλά την πλάτη. Καλό είναι να πάρετε και μια μικρή άγκυρα για να μπορείτε να κάνετε και καμιά βουτιά χωρίς το άγχος να το κυνηγάτε. Και οπωσδήποτε, τουλάχιστον σε παιδιά, σωσίβιο γιλέκο.

Update:

Διάβασα λίγο τις κριτικές στο σκρουτζ και θυμήθηκα διάφορες λεπτομέρειες.

1) Με άτομα μέσα είναι δύσκολο να τουμπάρει.

2) Μπορείς να το φουσκώσεις σχετικά εύκολα ακόμα και με την χειροκίνητη τρόμπα που έχει στη συσκευασία, η οποία είναι διπλής ενέργειας (φουσκώνει με την κίνηση και προς τα πάνω και προς τα κάτω)

3) Το πτερύγιο που μπαίνει από κάτω μπορεί να δυσκολέψει κάποιον να το βγάλει γιατί μπαίνει άμμος στην εγκοπή που τοποθετείται και ψιλοφρακάρει.

4) Αν κάνεις αρκετή ώρα κουπί μπορεί να κάνουν καμιά πληγή τα χέρια εσωτερικά.

5) Αν δεν έχετε αγοράστε και καμιά αδιάβροχη θήκη να βάζετε μέσα κινητά, κλειδιά κλπ. 

9 ώρες πριν, kukukali είπε

https://www.skroutz.gr/s/17818650/Intex-Quick-Fill-Ηλεκτρική-Τρόμπα-για-Φουσκωτά-12V-66636.html

Είχα πάρει αυτήν την τρόμπα πριν κάνα 4άρι χρόνια για τα διάφορα φουσκωτά της παραλίας και έκανε μια χαρά τη δουλειά της με το μεγάλο ακροφύσιο και στο κανό. Το μόνο αρνητικό που έχω συναντήσει είναι ότι μου έχει κάψει 3 φορές νομίζω την ασφάλεια του αναπτήρα. Δεν ξέρω αν φταίει η συγκεκριμένη τρόμπα ή αυτό είναι σύνηθες, αλλά καλού κακού ας έχετε και καμιά spare ασφάλεια να βρίσκεται.

Επεξ/σία από G30RGE
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είναι, το έχω και εγώ.

Ποιοτικό για τα χρήματα του και για 2 άτομα + ψυγειακι μια χαρά είναι να εξερευνεις και να πηγαίνεις σε κάνα κοντινό νησάκι αν έχει η παραλία.

Εγώ έχω πάρει και σκοινακι και το δενω σε κάποια σημαδουρα, και είτε αράζω είτε κάνω βουτιά από εκεί. Ειδικά το ΣΚ, λέει πολύ κάτι τέτοιο γιατί δεν μου αρέσει να στριμώχνομαι με κόσμο.

Να επισημάνω ότι ακόμα και με κύμα είναι πολύ σταθερό, αλλά κουραστικό το κουπί. Δεν νομίζω με 2 άτομα να τουμπαρει εύκολα για κανένα λόγο. Εννοείται ότι με 8 μποφόρ δεν θα βγεις στη θάλασσα.

Αν είσαι μέσα στο νερό και προσπαθήσεις να μπεις στο κανό, μπαίνεις εύκολα. Δεν λυγίζει δηλαδή. Σημάδι ότι είναι στιβαρή κατασκευή, φυσικά αν είναι σωστά φουσκωμένο.

Τα καθίσματα του είναι πολύ ποιοτικά και σταθερά/σκληρά και μάλιστα μπορείτε να τα βάλετε σε διάφορες θέσεις ανάλογα τον χώρο για τα πόδια που θέλει ο κάθε επιβάτης ή μπορείτε να τα βάλετε στις 2 ακρες ώστε να κοιτιέστε σαν βαρκάδα.

Φουσκωμα ξεφουσκωμα, είναι πάρα πολύ γρήγορο 8-10 λεπτά ακόμα και με την τρόμπα που έχει μέσα. Το τυλίγω πρόχειρα και το βάζω στο αμάξι. Στο σπίτι το πλένω με το λάστιχο, το στρώνω κάτω και το πατάω με τα γόνατα για να φεύγει ο αέρας ενώ το τυλίγω.

Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται έξτρα λεφτά για ηλεκτρική τρόμπα, εκτός αν έχετε κι άλλο εξοπλισμό που θέλει φούσκωμα και αξίζει να κάνετε μια τέτοια αγορά.

Προσοχή, δεν αντικαθιστά το SUP. Αν η χρήση που θέλετε να κάνετε είναι πιο πολύ "μοναχική" για να πηγαίνετε βόλτα στη θάλασσα, θα σας κουράσει το βάλε - βγάλε.

Καλύτερα μαζέψτε περισσότερα λεφτά και πάρτε ένα κανονικό SUP.

Προσοχή στα πλαστικά μέρη, κουπιά κλπ, μην χάσετε κάτι.

Επεξ/σία από Swimmer21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομίζω ότι ειναι καλύτερο από το καγιακ Κ2 που έχω γιατί ειναι λίγο πιο άνετο

Τωρα για νησάκι πχ ανάβυσσο απέναντι στα 1000 μέτρα ναι θα πήγαινα χωρίς ίχνος αέρα

Αλλού όχι, θα πήγαινα όμως μεγάλες διαδρομές δίπλα στο κύμα 

επίσης χαβαλέ στη λίμνη της βουλιαγμένης

Επεξ/σία από coyote2
  • Like 1
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω οτι ανετα πηγαινει βολτα 1 ενηλικα , κ 3 πιτσιρικια συνολικου βαρους έως 100kg ,για βολτα κ χαβαλέ.

Θα ήθελα κ την πρόταση όσωνεχουν παρει αγκυρούλα , ποιά είναι,  κ εί δυνατό , πώς την έδεσαν..

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kukukali είπε

Εχει ψαχτει καποιος για ηλεκτρικο μοτερ που προσαρμοζεται στο πτερυγιο?

https://www.aliexpress.com/item/4001074762150.html

Τρέλανε με! Με ενδιαφέρει αρκετά, είδα ενα βίντεο στο Youtube με κάτι σχετικό: Το Kit που έστειλες να αναφέρουμε οτι δεν περιλαμβάνει μέσα την μπαταρία. Επίσης δε ξέρω κατα πόσο συμβατό είναι με τη βάση του fin του συγκεκριμένου φουσκωτού? 

• Like 2
Δημοσ.

Πήρα ηλεκτρική τρόμπα αλλά και με την υπάρχουσα που έχει, μια χαρά μπαμ φουσκώνει. 

Η ηλεκτρική μάλλον άχρηστη αγορά είναι που δεν προσφέρει κάτι. Μάλλον πιο πολλά προβλήματα δημιουργεί γιατί πρέπει να φουσκωσω δίπλα στο αμάξι και όχι στην παραλία που βολεύει αν δεν έχει χώρο εκεί που πάρκαρες. 

Τέλος μην περιμένετε ιδανικό δίπλωμα κλπ. Όλα τα αξεσουάρ στην τσάντα που έχει και η βάρκα μόνη της 2 διπλώματα. 

IMG-b5add6c1eb126885ede2d4569ff36eb9-V (1).jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Πήρα ηλεκτρική τρόμπα αλλά και με την υπάρχουσα που έχει, μια χαρά μπαμ φουσκώνει. 

Η ηλεκτρική μάλλον άχρηστη αγορά είναι που δεν προσφέρει κάτι. Μάλλον πιο πολλά προβλήματα δημιουργεί γιατί πρέπει να φουσκωσω δίπλα στο αμάξι και όχι στην παραλία που βολεύει αν δεν έχει χώρο εκεί που πάρκαρες. 

Τέλος μην περιμένετε ιδανικό δίπλωμα κλπ. Όλα τα αξεσουάρ στην τσάντα που έχει και η βάρκα μόνη της 2 διπλώματα. 

IMG-b5add6c1eb126885ede2d4569ff36eb9-V (1).jpg

Μετά τις 5-6 πρώτες φορές, βαρέθηκα να λύνω δένω τα κουπιά, οπότε αυτό που κάνω πλέον είναι να τα "σπάω" σε δυο κομμάτια για να χωράνε πορτ μπαγκαζ μαζί με τα νουντλς, και το κανό με τρομπα, φινάκι και άγκυρα στην τσάντα.

Επίσης, την τρόμπα την δοκίμασες για ξεφούσκωμα; (ειδικά για τον "πάτο" που είναι λίγο σπαστικός)

Επεξ/σία από dennis_7
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια 2 ερωτησεις γιατι ψηθηκα χωρις λογο για αγορα λογω τιμης... Περυσι αγορασα SUP σανιδα αλλα φετος με τις μεδουσες σκεφτομαι κατι πιο αραχτο για να εχω τον ελεγχο.

1. ξερουμε αν ειναι ασφαλες γιατι το υλικο φαινεται σαν απλου φουσκωτου. Το λεω μην τρυπισει κτλ Στο SUP ειναι pvc και φαινεται πιο ασφαλες... Επισης σηκωνει ανετα ατομο γυρω στα 100 κιλα γυρω στο 1.90 υψος?

2. ξερουμε αν φουσκωνει με τρομπα sup? Γιατι σκεφτομαι να αγορασω ηλεκτρικη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρονια χρηστης φουσκωτου κανο ( ανωτερης τιμης κ ποιοτητας απο το συγκεκριμενο ) μονο θετικα εχω να αναφερω

Βολτες στη θαλασσα , σε λιμνη , πας σε παραλιες μακρια απο κοσμο με τα πραγματακια σου

Αναλογα τη ποιοτητα κ μεχρι 5 μποφορ ταξιδευεις,παντα με τσαντες αδιαβροχες

Συστηνω αφοβα ηλεκτρικο μοτερ μιας κ εχω αυτο

https://www.epropulsion.com/vaquita/

Κ βολευει για extra εμβελεια σε ταξιδι κ θα σας βγαλει απο τη στραβη κ ασχημη θεση σε περιπτωση καιρου....

Κατα περιοδους παιζουν κ used στο car.gr

( ενα απλο σχοινακι με πετρα απο θαλασσα οπου σταματατε σε παραλια μια χαρα κανει για αγκυρα )

Τρομπα διπλης ενεργειας αρκει...

Υγ * χιλιες φορες καλυτερο απο sup

Επεξ/σία από pigos23
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dennis_7 είπε

Μετά τις 5-6 πρώτες φορές, βαρέθηκα να λύνω δένω τα κουπιά, οπότε αυτό που κάνω πλέον είναι να τα "σπάω" σε δυο κομμάτια για να χωράνε πορτ μπαγκαζ μαζί με τα νουντλς, και το κανό με τρομπα, φινάκι και άγκυρα στην τσάντα.

Επίσης, την τρόμπα την δοκίμασες για ξεφούσκωμα; (ειδικά για τον "πάτο" που είναι λίγο σπαστικός)

Για το ξεφουσκωμα, απλά ανοίγω τις βαλβίδες και κανω 2 διπλώματα στο κανό. Ούτε ένα λεπτό υπόθεση. Οπότε πάλι δεν έχει ουσία η αγορά ηλεκτρικής τρόμπας. 

1 ώρα πριν, liverpoolman είπε

Καλησπερα παιδια 2 ερωτησεις γιατι ψηθηκα χωρις λογο για αγορα λογω τιμης... Περυσι αγορασα SUP σανιδα αλλα φετος με τις μεδουσες σκεφτομαι κατι πιο αραχτο για να εχω τον ελεγχο.

1. ξερουμε αν ειναι ασφαλες γιατι το υλικο φαινεται σαν απλου φουσκωτου. Το λεω μην τρυπισει κτλ Στο SUP ειναι pvc και φαινεται πιο ασφαλες... Επισης σηκωνει ανετα ατομο γυρω στα 100 κιλα γυρω στο 1.90 υψος?

2. ξερουμε αν φουσκωνει με τρομπα sup? Γιατι σκεφτομαι να αγορασω ηλεκτρικη?

Ναι είναι εξαιρετικό και χοντρό το υλικό. Στα sap βέβαια είναι πιο χοντρό. Το θέμα πάντα βέβαια είναι οι κολλήσεις. Σχεδόν κανένα δεν τρυπάει στο υλικό. Στις κολλήσεις χαλάνε. Μη σου πω το κανό δεν έχει κολλήσεις γιατί είναι ενιαίο όλο (λιωμένο πλαστικό στις ενώσεις που γίνεται ένα) , οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να ανοίξει. 

Μια χαρά είναι για 100 κιλά. Μέχρι 180 προβλέπει. 

33 λεπτά πριν, pigos23 είπε

Χρονια χρηστης φουσκωτου κανο ( ανωτερης τιμης κ ποιοτητας απο το συγκεκριμενο ) μονο θετικα εχω να αναφερω

Βολτες στη θαλασσα , σε λιμνη , πας σε παραλιες μακρια απο κοσμο με τα πραγματακια σου

Αναλογα τη ποιοτητα κ μεχρι 5 μποφορ ταξιδευεις,παντα με τσαντες αδιαβροχες

Συστηνω αφοβα ηλεκτρικο μοτερ μιας κ εχω αυτο

https://www.epropulsion.com/vaquita/

Κ βολευει για extra εμβελεια σε ταξιδι κ θα σας βγαλει απο τη στραβη κ ασχημη θεση σε περιπτωση καιρου....

Κατα περιοδους παιζουν κ used στο car.gr

( ενα απλο σχοινακι με πετρα απο θαλασσα οπου σταματατε σε παραλια μια χαρα κανει για αγκυρα )

Τρομπα διπλης ενεργειας αρκει...

Υγ * χιλιες φορες καλυτερο απο sup

Από που το πήρες αυτό? Υπάρχει στην Ελλάδα? Κάπου 300€+ δεν έχουν αυτά? 

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...