dennis_7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 16 ώρες πριν, WoodSell3r είπε Εννοείς τα γνωστά pool noodles ; Επίσης, σαν είσοδο στο άθλημα, για χομπι ξεκαθαρά, τι άλλο εξάρτημα ειναι must; Πχ γιλέκο και τέτοια. Ναι, τα γνωστα παιδικά pool noodles. Τα στριμώχνεις ανάμεσα στο πάτωμα και στα πλαινά και βοηθάνε πολύ όταν έχει αρκετό βάρος, ή όταν έχει λίγο κύμα παραπάνω. Είναι ό,τι πρέπει για casual χρήση, χωρίς να σε νοιάζει που θα το αποθηκεύσεις, τι θα πάθει και πως θα το κουβαλάς... Στήνεται σε 10 λεπτά max και πάει άφοβα ακόμα και με 3-4 μποφόρ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ φυσικά. Εγώ έχω πάρει κι ένα αγκυράκι, οπότε το πετάω και κάνω μια βουτιά χωρίς να ανησυχώ ότι θα μου το πάρει ο αέρας. 1
WoodSell3r Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, dennis_7 είπε Ναι, τα γνωστα παιδικά pool noodles. Τα στριμώχνεις ανάμεσα στο πάτωμα και στα πλαινά και βοηθάνε πολύ όταν έχει αρκετό βάρος, ή όταν έχει λίγο κύμα παραπάνω. Είναι ό,τι πρέπει για casual χρήση, χωρίς να σε νοιάζει που θα το αποθηκεύσεις, τι θα πάθει και πως θα το κουβαλάς... Στήνεται σε 10 λεπτά max και πάει άφοβα ακόμα και με 3-4 μποφόρ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ φυσικά. Εγώ έχω πάρει κι ένα αγκυράκι, οπότε το πετάω και κάνω μια βουτιά χωρίς να ανησυχώ ότι θα μου το πάρει ο αέρας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, να πάρω 2 ή 4 καλύτερα; Θα ψάξω να βρω σε κίτρινο χρώμα να ταιριάζουν κάπως και με το κανό. Επίσης, το "παράκτια" πόσα μέτρα θεωρείται από την ακτή; Είναι ασφαλές να μπω μέσα 70-80 μετρά και να το πηγαίνω παράλληλα με την ακτογραμμή; Σε τέτοια απόσταση κολυμπάω γενικά από την ακτή αλλά άλλο το κολύμπι και άλλο αυτό.
coyote2 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 το ασφαλές είναι το πόσο γρήγορα αλλάζει ο καιρός Μία μέρα χωρίς αέρα γυρνάς μη μπαίνεις μέσα με αέρα θα κουραστείς τσάμπα
sphinxgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, WoodSell3r είπε Ευχαριστώ για την ενημέρωση, να πάρω 2 ή 4 καλύτερα; Θα ψάξω να βρω σε κίτρινο χρώμα να ταιριάζουν κάπως και με το κανό. Επίσης, το "παράκτια" πόσα μέτρα θεωρείται από την ακτή; Είναι ασφαλές να μπω μέσα 70-80 μετρά και να το πηγαίνω παράλληλα με την ακτογραμμή; Σε τέτοια απόσταση κολυμπάω γενικά από την ακτή αλλά άλλο το κολύμπι και άλλο αυτό. Ναι. Μέχρι 70~80μ είσαι οκ. Γενικά είσαι οκ αν πηγαίνεις μόνο μέχρι την απόσταση που μπορείς με ευκολία να επιστρέψεις κολυμπώντας στην ακτή. 2
dennis_7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Αρχικά είχα πάρει 2 για δοκιμή, και έκαναν δουλειά, αλλά μέ άλλα 2 είναι αισθητή η διαφορά. (το δέυτερο θέλει λίγο κόψιμο 30-40 εκ για να εφαρμόζουν τέλεια) Το παράκτια προφανώς εξαρτάται από τον καιρό, την περιοχή κτλ, αλλά αυτό που εννοώ είναι να μην πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να βγει στην ανοικτή θάλασσα και να κάνει βόλτες με ένα τέτοιο κανό!!! Ξεκινάς σε νερά που τα ξέρεις και με καλό καιρό και καθώς το συνηθίζεις, μπορείς πλέον να εκτιμάς και μόνος σου τις δυνατότητες σου. Μην βρεθείς στην Χαλκιδική κι εσύ από την Λαμία 1
safridia Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 46 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ναι. Μέχρι 70~80μ είσαι οκ. Γενικά είσαι οκ αν πηγαίνεις μόνο μέχρι την απόσταση που μπορείς με ευκολία να επιστρέψεις κολυμπώντας στην ακτή. Ακομη και να πας μεχρι εκει που μπορεις να επιστρεψεις με ευκολια κολυμπωντας στην ακτη, εαν πρεπει να σερνεις και αυτο μαζι σου το κανει 10 φορες πιο δυσκολο. Και με λιγο αερα δεν μπορεις να πας εκει που θες αλλα μονο εκει που φυσαει ο αερας. Πρεπει να το δειτε στην πραξη για να καταλαβετε πως ειναι. Παντα με πλευστικο βοηθημα 50Ν, δεν ειναι σωσιβιο, ειναι αυτο που εαν ποτε γινει η στραβη θα κανει την μεγιστη διαφορα μεταξυ ζωης και θανατου, τον αλλο τον βρηκαν μετα απο 18 ωρες στην θαλασσα χαρη σε μια φουσκωτη μπαλα που τυχαια βρηκε. Καντε δοκιμες να μπειτε στο κανο μεσα στο νερο σε σημειο που δεν πατατε, ειναι πολυ σημαντικο να μπορεις να ξαναμπεις στο νερο. Και 20 μετρα παρακτια καλα ειναι για αρχη. Και να κοιταζετε το windguru. Παρτε και μια εικονα του Αγ.Νικολαου μαζι σας οι πιο ξεροκεφαλοι 3
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, safridia είπε Ακομη και να πας μεχρι εκει που μπορεις να επιστρεψεις με ευκολια κολυμπωντας στην ακτη, εαν πρεπει να σερνεις και αυτο μαζι σου το κανει 10 φορες πιο δυσκολο. Και με λιγο αερα δεν μπορεις να πας εκει που θες αλλα μονο εκει που φυσαει ο αερας. Πρεπει να το δειτε στην πραξη για να καταλαβετε πως ειναι. Παντα με πλευστικο βοηθημα 50Ν, δεν ειναι σωσιβιο, ειναι αυτο που εαν ποτε γινει η στραβη θα κανει την μεγιστη διαφορα μεταξυ ζωης και θανατου, τον αλλο τον βρηκαν μετα απο 18 ωρες στην θαλασσα χαρη σε μια φουσκωτη μπαλα που τυχαια βρηκε. Καντε δοκιμες να μπειτε στο κανο μεσα στο νερο σε σημειο που δεν πατατε, ειναι πολυ σημαντικο να μπορεις να ξαναμπεις στο νερο. Και 20 μετρα παρακτια καλα ειναι για αρχη. Και να κοιταζετε το windguru. Παρτε και μια εικονα του Αγ.Νικολαου μαζι σας οι πιο ξεροκεφαλοι Μα εννοείται πως το παρατάς και επιστρέφεις μόνος σου, αν πιάσει κύμα. Για 99€ δεν ασχολείσαι. Προφανώς η κύρια χρήση του είναι παράλληλα στην στεριά, για εξερεύνηση σε διπλανες παραλίες. 1
safridia Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Οκ, παιδια οτι λενε οι δασκαλοι για κανο καγιακ εσεις λετε τα ακριβως αντιθετα. Μαλλον θα ξερετε καλυτερα. Καλες θαλασσες.
e-k Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, safridia είπε Οκ, παιδια οτι λενε οι δασκαλοι για κανο καγιακ εσεις λετε τα ακριβως αντιθετα. Μαλλον θα ξερετε καλυτερα. Καλες θαλασσες. Θέλω να μάθω τι λένε οι δάσκαλοι για κανο καγιακ...
safridia Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Οτι δεν παρατας το σκαφος, το σκαφος ειναι σανιδα σωτηριας εαν μπλεξεις ασχημα μεσα στο νερο. Βεβαια δεν εχουν ακριβως στο μυαλο τους φουσκωτο προσφορα με 99€. 1
kostasbm Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, safridia είπε Οτι δεν παρατας το σκαφος, το σκαφος ειναι σανιδα σωτηριας εαν μπλεξεις ασχημα μεσα στο νερο. Βεβαια δεν εχουν ακριβως στο μυαλο τους φουσκωτο προσφορα με 99€. αν πέσεις στο νερό και σου φύγει το παρατάς όπως και τα περισσότερα του είδους γιατί αν έχει κυματισμό δεν το φτάνεις κυριως αν πηγαινει προς τα μεσα γιατι μπορει να φαινεται διπλα σου αλλα δε πιανεται ευκολα και καλο ειναι να μην κουραστεις κολυμπωντας να το πιασεις (εκτιμας αναλογα με τη περιπτωση)...εγώ έχω αφήσει τη σανίδα του windsurf γιατι δε μπορουσα να τη φτασω και ας ηταν ποιο βαρια..... λύση είναι το γιλέκο για να έχει κάποιος το κεφάλι του ησυχο και όχι μακρυά από την ακτή για να μπορεί να φωνάξει για βοήθεια αν χρειαστεί
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, safridia είπε Οτι δεν παρατας το σκαφος, το σκαφος ειναι σανιδα σωτηριας εαν μπλεξεις ασχημα μεσα στο νερο. Βεβαια δεν εχουν ακριβως στο μυαλο τους φουσκωτο προσφορα με 99€. Αναφέρθηκε ξεκάθαρα ΑΝ διαβάσεις προσεκτικά. Όταν είσαι σε απόσταση που μπορείς να κολυμπήσεις όπως τα 70~80μ αν αρχίσει να σε παίρνει το κύμα, γυρνάς μόνος σου. Δεν κοιτάς να σώσεις το intex. Αν δεν μπορείς να κολυμπήσεις 80μ, ΔΕΝ ΠΑΣ 80μ.
kostasbm Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 μερικοι εχω δει το δενουν με βελκρο οπως τα SUP για να εχουν τουλαχιστον την ασφαλεια να πιαστουν να τουμπαρουν
kukukali Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1.Για δωστε τα φωτα σας και για ηλεκτρικη τρομπα αυτοκινητου για φουσκωμα/ξεφουσκωμα. 2.Η αγκυρα πεταλουδα ειναι η γνωστη "ομπρελα"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα