sotthes Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, Έχω ενα παλιό διαμέρισμα που εχει εναν μικροαυτοματο 40Α κεντρικό διακόπτη στον πίνακα και δεν εχει ρελέ διαρροής. Θέλω να βάλω ρελέ αλλα ο πίνακας ειναι τόσο μικρός που δεν χωράει να μπει, ειναι γεμάτος. Πριν φωναξω τον ηλεκτρολόγο ήθελα να ρωτησω εδώ. Μπορω να αλλάξω (όχι μόνος μου) τον κεντρικό μικροαυτοματο με RCBO? Είναι κατι τέτοιο νόμιμο, σωστο κλπ ή θα πρεπει να γκρεμισουμε για να βάλουμε νεο πίνακα? Υπάρχει κάποια αλλη λύση?
paylidis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) υπαρχουν ρελε διαρροής που ειναι μονής θεσης, ουτε μια μονη δεν εχεις ελευθερη; Επισης συνηθως στις παλιες εγκαταστασεις υπαρχει μικροαυτοματος και νεοζετ τηξεως ταυτόχρονα, μπορεις να βγαλεις την τηξεως εφόσον υπαρχει αυτόματη και να βαλεις εκει το διαρροής Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από paylidis 1
sotthes Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 4 minutes ago, paylidis said: υπαρχουν ρελε διαρροής που ειναι μονής θεσης, ουτε μια μονη δεν εχεις ελευθερη; Επισης συνηθως στις παλιες εγκαταστασεις υπαρχει μικροαυτοματος και νεοζετ τηξεως ταυτόχρονα, μπορεις να βγαλεις την τηξεως εφόσον υπαρχει αυτόματη και να βαλεις εκει το διαρροής Ουτε μια... Τήξεως εχει, ειναι σωστο να καταργηθεί για το ρελέ?
paylidis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 εφοσον υπαρχει αυτοματη η τηξεως ειναι υπερβολη - ουσιαστικα προστατευει η μια την άλλη ανευ λόγου... κατι που επισης παιζει να γινεται ειναι να εχει η ραγα σου λιγο χωρο αριστερα δεξια και να ανοιξεις-κοψεις το καπακι του πινακα αναλόγως ωστε να δημιουργησεις μια θεση... ειδαλλως σκαψιμο... βαλε αν θες καμια φωτο του πινακα μηπως μπορει να φυγει κ τπτ αλλο 1
sotthes Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 7 minutes ago, paylidis said: εφοσον υπαρχει αυτοματη η τηξεως ειναι υπερβολη - ουσιαστικα προστατευει η μια την άλλη ανευ λόγου... κατι που επισης παιζει να γινεται ειναι να εχει η ραγα σου λιγο χωρο αριστερα δεξια και να ανοιξεις-κοψεις το καπακι του πινακα αναλόγως ωστε να δημιουργησεις μια θεση... ειδαλλως σκαψιμο... βαλε αν θες καμια φωτο του πινακα μηπως μπορει να φυγει κ τπτ αλλο Ωραία! Ένας φωτκα 13 θέσεων μιας σειρας ειναι ο πίνακας, ίσως αν κοπεί και δεξια και αριστερά να ανοίξει αλλη μια θέση αν χρειαστεί, φαντάζομαι η ράγα πίσω ειναι απο άκρη σε άκρη. Θα φωναξω τον ηλεκτρολόγο να μου πει και αυτός τη γνώμη του και βλέπουμε. Θα βγάλω φωτο όταν πάω. Σε ευχαριστώ πολυ!
paylidis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, sotthes είπε Ωραία! Ένας φωτκα 13 θέσεων μιας σειρας ειναι ο πίνακας, ίσως αν κοπεί και δεξια και αριστερά να ανοίξει αλλη μια θέση αν χρειαστεί, φαντάζομαι η ράγα πίσω ειναι απο άκρη σε άκρη. Θα φωναξω τον ηλεκτρολόγο να μου πει και αυτός τη γνώμη του και βλέπουμε. Θα βγάλω φωτο όταν πάω. Σε ευχαριστώ πολυ! Δε ξερω εαν οντως υπάρχει ραγα σε ολη την πλατη, αυτο πρεπει να δεις... εαν υπαρχει κατι ισως γινεται (το εχω κανει στο παρελθον)
Pokemon640 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 27 λεπτά πριν, sotthes είπε Καλησπέρα, Έχω ενα παλιό διαμέρισμα που εχει εναν μικροαυτοματο 40Α κεντρικό διακόπτη στον πίνακα και δεν εχει ρελέ διαρροής. Απορρώ πως πήρε άδεια από την ΔΕΔΔΗΕ αυτό το διαμέρισμα.. είναι φούλ παράνομο να λείπει ο RCBO εδώ και αιώνες 🤔
paylidis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Pokemon640 είπε Απορρώ πως πήρε άδεια από την ΔΕΔΔΗΕ αυτό το διαμέρισμα.. είναι φούλ παράνομο να λείπει ο RCBO εδώ και αιώνες 🤔 Γιατι ο ΔΕΔΔΗΕ δινει αδεια; Ο ΔΕΔΔΗΕ ποτε μα ποτε δε προκειται να περασει μεσα απο την εξωπορτα σου... Ηλεκτρολογος κανει σχεδιο και βγαζει την ΥΔΕ κ την καταθετει, το τι γραφει ο καθενας με το τι ισχυει ειναι αλλο θεμα... Εχω δει περιπτωση να δινεται ρευμα απο δεδδηε και να μην υπαρχει καν πινακας παρα μονο το καλωδιο μονωμενο...
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Απορρώ πως πήρε άδεια από την ΔΕΔΔΗΕ αυτό το διαμέρισμα.. είναι φούλ παράνομο να λείπει ο RCBO εδώ και αιώνες 🤔 Ε όχι και αιώνες, αν δεν κάνω λάθος το 2006 έγινε υποχρεωτικό, μια χαρά νόμιμο είναι αν η ηλεκτροδότηση έγινε πιο πρίν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα