George! Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή δεν έχω ασχοληθεί πολύ με εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, θα ήθελα να ρωτήσω μεταξύ των δύο παραπάνω ποιο θα μου προτείνατε να κρατήσω για οικιακή χρήση και γενικότερα ποιο υπερτερεί του αλλού και σε τι(όπως ποιότητα, αξιοπιστία, κόστος χρήσης, δυνατότητες). Η επιλογή θα γίνει αποκλειστικά ανάμεσα στα δύο μιας και τα έχω ήδη στην κατοχή μου και θέλω να κρατήσω μόνο το ένα. https://support.hp.com/us-en/product/hp-officejet-pro-6970-all-in-one-printer-series/8289585 https://www.hp.com/emea_africa-en/products/printers/product-details/23918450 Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από George! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ φίλε, θα μου επιτρέψεις να χαρακτηρίσω την ερώτησή σου κάπως αδόκιμη, με την έννοια ότι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει στην ερώτηση είσαι εσύ ο ίδιος. Όχι μόνο γιατί ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σου, αλλά και γιατί έχεις στα χέρια σου τα μηχανήματα, τα οποία μπορείς να ελέγξεις/δεις/δοκιμάσεις από κάθε άποψη. Το μόνο που θα μπορούσα να σου πω είναι ότι κυκλοφορούν αξιόπιστα συμβατά μελάνια και για τα δύο σε προσιτές τιμές, ειδικά για τον πρώτο όπου η 4άδα στοιχίζει 43€. Προσοχή μόνο στο εξής: η χρήση συμβατών μελανιών απαιτεί να μπλοκάρεις τις αυτόματες ενημερώσεις που κάνει η HP, γιατί αλλιώς το μηχάνημα δεν τα αναγνωρίζει. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από georgeole 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatos74 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Ο νόμος του Μέρφυ λέει για την περίπτωση σου ότι αυτό που τελικά θα κρατήσεις θα σου βγάλει προβλήματα....(όσο έχεις 2 λειτουργούν μιά χαρά 😁) Κατα τα άλλα ότι σου είπε ο georgeole Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 ΓιώργοςΟΛΕ +1 εσύ ξέρεις επακριβώς τι και πως, ταχύτητες, ποιότητα το 9013 είναι νεότερο μοντέλο (νομίζω), αλλά συνδέεται σε wifi 5GHz ή νεότερα? το 6970? συνδέεται? κλπ future proof χαρακτηριστικά. μελάνια? κόστος? κατανάλωση? λειτουργίες? ταχύτητα? δες πόσες εκτυπώσεις έχει ο ένας κ πόσες ο άλλος. γκούγκαρε να βρεις πόσο περίπου χρειάζεται να χαλάσει η κεφαλή του ενός ή του άλλου κ αποφάσισε. ομοίως για τα afd rollers κλπ, τραβάνε ίσια το χαρτί? είναι κ τα 2 duplex scan από το adf? με 1 πέρασμα ή πχ το 6970 κάνει 2 περάσματα στο adf για να σκανάρει duplex? κλπ κλπ ΑΝ δεν τίθεται θέμα χώρου, κράτα και τα 2 και στο ένα δίνε μια έγχρωμη εκτύπωση, ανά εβδομάδα μη στεγνώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George! Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) @georgeole συμφωνώ με τα λεγόμενα σου με την διαφορά ότι δεν σκοπεύω να ανοίξω-ξεσφραγίσω και τα δύο μηχανήματα αλλά μόνο το ένα. Γι' αυτό και ρώτησα μήπως υπάρχει κάποιος πιο ψαγμένος να με βοηθήσει με την γνώμη του. Για την ώρα ο μόνος λόγος που προσανατολίζομαι στον 6970 είναι το χρώμα. Από την άλλη ο 9013 είναι σαφώς νεότερο μοντέλο αλλά δεν ξέρω αν υπερτερεί κάπου. Τέλος όσον αφορά την χρήση, θα εκτυπώνω σπάνια. 16 ώρες πριν, gatos74 είπε Ο νόμος του Μέρφυ λέει για την περίπτωση σου ότι αυτό που τελικά θα κρατήσεις θα σου βγάλει προβλήματα....(όσο έχεις 2 λειτουργούν μιά χαρά 😁) Κατα τα άλλα ότι σου είπε ο georgeole Έχω και τον hp 930c που δεν πεθαίνει ποτέ ούτε αυτός ούτε τα μελάνια του! Οπότε τρεις εκτυπωτές είναι πολλοί για οικιακή-σπάνια χρήση. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από George! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 37 λεπτά πριν, George! είπε @georgeole συμφωνώ με τα λεγόμενα σου με την διαφορά ότι δεν σκοπεύω να ανοίξω-ξεσφραγίσω και τα δύο μηχανήματα αλλά μόνο το ένα. Γι' αυτό και ρώτησα μήπως υπάρχει κάποιος πιο ψαγμένος να με βοηθήσει με την γνώμη του. Για την ώρα ο μόνος λόγος που προσανατολίζομαι στον 6970 είναι το χρώμα. Από την άλλη ο 9013 είναι σαφώς νεότερο μοντέλο αλλά δεν ξέρω αν υπερτερεί κάπου. Τέλος όσον αφορά την χρήση, θα εκτυπώνω σπάνια. Έχω και τον hp 930c που δεν πεθαίνει ποτέ ούτε αυτός ούτε τα μελάνια του! Οπότε τρεις εκτυπωτές είναι πολλοί για οικιακή-σπάνια χρήση. Ωραία λοιπόν. Τα κακά νέα είναι πως βρίσκονται σφραγισμένα στα κουτιά τους και τα καλά ότι κάνεις ελάχιστη χρήση, σωστά; Με αυτά τα δεδομένα, και με το πλεονέκτημα ότι έχεις ένα ακόμα μηχάνημα στο σπίτι που χρησιμοποιείς, τότε δεν είναι και τραγικό το δίλημμα: διάλεξε τον πιο καινούριο, κάνε το σταυρό σου και προχώρα. Και τα δύο μηχανήματα έχουν προσιτά και αξιόπιστα συμβατά, η χρήση που τα θες δεν εξειδικεύει σε κάποιον τομέα και τέλος το πιο καινούριο σου εξασφαλίζει drivers για περισσότερες εκδόσεις των Windows. Έτσι κι αλλιώς για κανένα μηχάνημα δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων ούτε τη βιωσιμότητα ούτε την αξιοπιστία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, George! είπε @georgeole συμφωνώ με τα λεγόμενα σου με την διαφορά ότι δεν σκοπεύω να ανοίξω-ξεσφραγίσω και τα δύο μηχανήματα αλλά μόνο το ένα. Γι' αυτό και ρώτησα μήπως υπάρχει κάποιος πιο ψαγμένος να με βοηθήσει με την γνώμη του. Για την ώρα ο μόνος λόγος που προσανατολίζομαι στον 6970 είναι το χρώμα. Από την άλλη ο 9013 είναι σαφώς νεότερο μοντέλο αλλά δεν ξέρω αν υπερτερεί κάπου. Τέλος όσον αφορά την χρήση, θα εκτυπώνω σπάνια. Έχω και τον hp 930c που δεν πεθαίνει ποτέ ούτε αυτός ούτε τα μελάνια του! Οπότε τρεις εκτυπωτές είναι πολλοί για οικιακή-σπάνια χρήση. Πούλα τους και κράτα τον 930c μέχρι να πεθάνει και μετά δες τι θα πάρεις. Προσωπικά θα απέφευγα τόσο τον 6970 που βγάζει με το που λήξει η εγγύηση θεματάκια, όσο και τον 9013 που για την ώρα τα συμβατά του είναι λίγο κορώνα/γράμματα τι θα σου κάτσει. Απο την στιγμή που είναι καινούριοι στα κουτιά τους σφραγισμένοι, ξεφορτώσου και τους δύο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatos74 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, George! είπε Έχω και τον hp 930c που δεν πεθαίνει ποτέ ούτε αυτός ούτε τα μελάνια του! Οπότε τρεις εκτυπωτές είναι πολλοί για οικιακή-σπάνια χρήση. Ενα ένα μας τα λές τα καλά...και 2 εκτυπωτές είναι πολλοί για σπάνια χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, highpriest είπε Προσωπικά θα απέφευγα τόσο τον 6970 που βγάζει με το που λήξει η εγγύηση θεματάκια, όσο και τον 9013 που για την ώρα τα συμβατά του είναι λίγο κορώνα/γράμματα τι θα σου κάτσει. Απο την στιγμή που είναι καινούριοι στα κουτιά τους σφραγισμένοι, ξεφορτώσου και τους δύο. Για τον 6970 δεν έχω άποψη, εμπιστεύομαι εσένα. Όσο για τον 9013, α) τα συμβατά θεωρητικά πάντα είναι κορώνα/γράμματα. Απλά επιλέγεις ένα σοβαρό και αξιόπιστο κατάστημα και προχωράς. Γιατί τα συμβατά του συγκεκριμένου αποτελούν εξαίρεση; β) για το ίδιο το μηχάνημα, το έχουν ένας φίλος και μια φίλη. Πρώτα το είχε ο φίλος, ήταν απόλυτα ευχαριστημένος και το σύστησε και στην κοινή μας φίλη. Το δεύτερο μηχάνημα όλο ελαττώματα έβγαζε, σε σημείο που η γυναίκα το πέταξε σε μια άκρη και αγόρασε κάτι άλλο. Άντε να βγάλεις άκρη...🤔 Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από georgeole Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, georgeole είπε Για τον 6970 δεν έχω άποψη, εμπιστεύομαι εσένα. Όσο για τον 9013, α) τα συμβατά θεωρητικά πάντα είναι κορώνα/γράμματα. Απλά επιλέγεις ένα σοβαρό και αξιόπιστο κατάστημα και προχωράς. Γιατί τα συμβατά του συγκεκριμένου αποτελούν εξαίρεση; β) για το ίδιο το μηχάνημα, το έχουν ένας φίλος και μια φίλη. Πρώτα το είχε ο φίλος, ήταν απόλυτα ευχαριστημένος και το σύστησε και στην κοινή μας φίλη. Το δεύτερο μηχάνημα όλο ελαττώματα έβγαζε, σε σημείο που η γυναίκα το πέταξε σε μια άκρη και αγόρασε κάτι άλλο. Άντε να βγάλεις άκρη...🤔 Τα συμβατά δεν είναι πάντα κορώνα γράμματα. Εξαρτάται κυρίως απο τον κατασκευαστή του εκτυπωτή. έπαιρνες πχ εκτυπωτή canon με 5 μελάνια (είτε την σειρα 550-551, είτε την 570-571) και ότι σαβούρα μελάνι να πέταγες πάνω τύπωνε. Απο μελάνια των 50 σεντ έως των 10 ευρώ συμβατά. Αλλες φορες τύπωνε χάλια, άλλες καλά, αλλά ποτέ δεν μπλοκάριζε το μηχάνημα. Έβγαζε πλακέτα απλά στα 5 χρόνια. Ήξερες την ημερομηνία λήξης του. Έπαιρνες και τον 8610 της HP με την σειρά 950-951 και απο τα 10 διαφορετικά συμβατά που θα έβαζες πάνω, θα έπαιζε το ένα, ,κι αυτό μια θα τύπωνε, μια όχι. Μπουρδέλο μηχάνημα αν ήθελες να μην το δουλεύεις με γνήσια. Κάθε λίγο πρόβλημα είτε απο αναβάθμιση είτε άλλο. Για εμένα εκτυπωτής που δουλεύει σωστά μόνο με γνήσια, δεν είναι καλός εκτυπωτής και ούτε τον προτείνω. Και όλοι οι HP με 4-5 ή παραπάνω μελάνια είναι εκτυπωτές που δεν μπορώ να προτείνω με τίποτα. Αντίθετα τους HP με τις δύο μελανοκεφαλές τους προτείνω άνετα. Μπορεί να κάνει αναγέμιση ο καθένας στο σπίτι του (τουλάχιστον το μαύρο) Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από highpriest Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, highpriest είπε όλοι οι HP με 4-5 ή παραπάνω μελάνια είναι εκτυπωτές που δεν μπορώ να προτείνω με τίποτα. 🤕🤕🤕 Μάλιστα, μάλιστα! Λύκος στα πρόβατά μας, δηλαδή. Ως αθεράπευτα οπαδός του ποιοτικού, στα 2 καταστήματα συμβατών που συνεργαζόμαστε απαρέγκλιτα στη δουλειά, εγώ και κάποιοι φίλοι, μόνο μια φορά είχε κάτσει η στραβή (σε μελάνια, όχι τόνερ) και δεν θυμάμαι καν σε τι εκτυπωτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatos74 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 23 ώρες πριν, highpriest είπε Αντίθετα τους HP με τις δύο μελανοκεφαλές τους προτείνω άνετα. Μπορεί να κάνει αναγέμιση ο καθένας στο σπίτι του (τουλάχιστον το μαύρο) Οπως τα λές....δέν υπάχουν ευκολότεροι εκτυπωτές για γέμισμα (εξαιρούνται οι inktank-ecotank κτλ) Εάν αφιερώσει κάποιος 1 ώρα (μπορεί να λέω και πολύ) να ψάξει και και να μάθει να γεμίζει τα μελανάκια τους θα νοιώσει τουλάχιστον αφελής που δέν το έκανε νωρίτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evakousk Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τον 6970 τον έχω εδώ και 3 - 4 χρόνια. Τον επέλεξα γιατί ήταν από τους ελάχιστους με automatic duplex scan και οι ink tank που κοιτούσα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά είχαν απαγορευτικές τιμές. Είναι συνδεμένος με Wi-Fi. Όλα καλά, χωρίς αποσυνδέσεις. Δεν μου έχει μπλοκάρει καμία φορά. Ποιότητα εκτύπωσης καλή για έγγραφα, αλλά όχι φοβερή ανάλυση για φωτογραφίες. Το αρνητικό του είναι ότι αν τύχει και έχω πολλές μέρες να εκτυπώσω, ξεκινάει και κάνει συντήρηση πρώτα. Για μελάνια δεν ξέρω να σου πω, χρησιμοποιώ γνήσια. Εφόσον έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτόν και τον 9013, θα σου πρότεινα τον 9013. Σαφώς καλύτερη εκτύπωση σε φωτογραφίες και γενικότερα ανώτερη σειρά. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από evakousk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianniz_k Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Στις 16/7/2022 στις 10:23 ΠΜ, George! είπε όσον αφορά την χρήση, θα εκτυπώνω σπάνια. Στις 16/7/2022 στις 10:23 ΠΜ, George! είπε Έχω και τον hp 930c Τα σπρώχνεις και κρατάς αυτόν που έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George! Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gianniz_k είπε Τα σπρώχνεις και κρατάς αυτόν που έχεις Αναγκαστικά θα κρατήσω και έναν από τους δύο για το scanner και τις σύγχρονες ευκολίες όπως η εκτύπωση από κινητό. Τον 930c θα τον έχω μόνο για την περίπτωση που τύχει και χρειαστεί να τυπώσω πολλές σελίδες μαζί. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από George! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα