Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, greekfragma είπε

μια 600άρα μηχανή 200κιλά σε περιβάλλον πόλης καίει κάπου στα 5-5.5λίτρα με νορμάλ οδήγηση. 

τα νούμερα που παραθέτετε για τουρμπάτο 1800άρι και φανάρια σταμάτα ξεκίνα είναι εκτός πραγματικότητας. Πάει τουλάχιστον στο 8-9lt/100km για να μην πω 10-11

και λίγα λες.... 675 street triple ενα ντεπόζιτο 25€ 120 χιλιομετρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, AntreasSverkos said:

και λίγα λες.... 675 street triple ενα ντεπόζιτο 25€ 120 χιλιομετρα.

μιλάω για πολιτικό 600άρι όχι naked/πιστάδικα/supersport

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, greekfragma είπε

μιλάω για πολιτικό 600άρι όχι naked/πιστάδικα/supersport

+1 650 έχω μέσα με 14 λίτρα βγάζω 150 χιλομετρα αν βγάλω μπαγαζιερα κάγκελα κλπ αντε αλλά 20 χιλομετρα, αν το πάω τέρμα ήρεμα έχω δει 190 μια φορά (πάντα μηλαμε πρώτη συμπλέκτη πρώτη συμπλέκτη αντε καμία Δευτέρα αν προλάβω και πιάσω καμία 35 χιλομετρα ώρα)

Έξω έχω δει και 340 με ίδια λίτρα με 140 130 χιλομετρα ώρα ακόμη και δικαβαλο

Δημοσ.

Αντε να πω και εγω την π....ια μου

Q3 150 γαιδουρια υβριδικο ,καινουργιο,εκτος με μ.ο 130 χλμ 6.6 και με 110 χλμ 5.6

Μεσα στην πολη 9 και επανω χαλαρα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παίζει τωρα ρόλο αν το Α3 που θέλει ο TS καίει μεσο όρο7,5 ή 8,5 λίτρα στα 100χλμ;;;;Δεν νομίζω. 

9 λίτρα έχω μέσο όρο σε Clk230 kompressor του 1998 με 193 άλογα, αντε 195 με μεσαίο και τελικό Supersprint. 

5,2 σε Corolla hybrid 1.8 του 2021.

Εντάξει σε αυτά ειναι χαωτικη η διαφορά. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, orenakos είπε

Η συζήτηση γίνεται απλώς επειδή προέκυψε η διαθεσιμότητα αυτή, για ένα αμάξι που το γνωρίζω από την αρχή της ζωής του, δεν έχει πάρει μετατροπές και έχει ιστορικό που εμπιστεύομαι. 

Αν τελικά δεν το αποφασίσεις εσύ, στείλε ένα pm μπας και...

Τί χρώμα είναι?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/7/2022 στις 4:21 ΜΜ, greekfragma είπε

μια 600άρα μηχανή 200κιλά σε περιβάλλον πόλης καίει κάπου στα 5-5.5λίτρα με νορμάλ οδήγηση. 

τα νούμερα που παραθέτετε για τουρμπάτο 1800άρι και φανάρια σταμάτα ξεκίνα είναι εκτός πραγματικότητας. Πάει τουλάχιστον στο 8-9lt/100km για να μην πω 10-11

Ακριβώς όπως τα παρέθεσες.

Κάτοχος Α3 1.8Τ του 07, καταναλώσεις εντός πόλης από 8.5 (με σούπερ οικονομική οδήγηση - σε βαθμό που λες για ποιο λόγο τότε να έχω ένα τέτοιο όχημα που δεν το χαίρομαι) έως 10/11 (που είναι και το πλέον αναμενόμενο και διαπιστωμένο).

Κάποιος ανέφερε παραπάνω (και σωστά) για κωδικούς κινητήρων. Σίγουρα να αποφύγει (αν και σαν μοντέλο του 2010 που αναφέρει ο φίλος πιθανόν να μην το φοράει) τους CDAA κινητήρες, έχουν συμβεί διάφορες  αστοχίες με τελικό αποτέλεσμα αντικατάσταση μοτέρ (ας δει/διαβάσει στο σχετικό ελληνικό φόρουμ).

Δημοσ.
Στις 15/7/2022 στις 4:21 ΜΜ, greekfragma είπε

διαφωνώ. Οδηγώ subaru forester 2004 sg 2.0 turbo 4x4 και με συντηρητική οδήγηση ,(όχι γκαζιές στα φανάρια και απότομες αλλαγές ταχύτητας) καίει 7,5litra μεικτά τα οποία είναι επιβεβαιωμένα , όχι κατά προσέγγιση. Για την κατανάλωση 2 πράγματα παίζουν σημαντικό ρόλο. 1) τα λάδια της μηχανής. Φροντίστε να έχετε τα σωστά λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής και μην βάζετε πιο παχύρευστα λάδια από αυτά που πραγματικά χρειάζεται το μοτέρ. 2) οι απότομες επιταχύνσεις που βάζουν το turbo σε λειτουργία θα αυξήσουν την κατανάλωση, κοιτάχτε να αλλάζετε σχέση ταχύτητας έγκαιρα.

Δημοσ.
Στις 14/7/2022 στις 11:24 ΜΜ, orenakos είπε

Καλησπέρα. Εξετάζοντας γενικότερα την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, βρέθηκε ένας φίλος ο οποίος πουλάει ένα Audi A3 1.8 tfsi του 2010. Έχει κάνει όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία στην Βουλιαγμένης και βλέποντας τα κοστολόγιά του, είναι υψηλά όπως καταλαβαίνετε. Αν έπαιρνα ένα τέτοιο αμάξι θα κοιτούσα να το πάω για συντήρηση σε κάποιο εξειδικευμένο και όχι στην αντιπροσωπεία. Έχει κάποιος εμπειρία από μια τέτοια μετάβαση; Δηλαδή μια τάξη μεγέθους για το πόσο θα μπορούσαν να μειωθούν αυτά τα κόστη;

Ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο ειναι πιθανο να επισκεπτεται πιο συχνα το συνεργειο απο οτι στην..νεοτητα του (εκτος αν δεν κανει χλμ).

Οποτε οτι κερδιζεις εκει,μπορει τελικα να το πληρωσεις σαν συνολο.

Εγω αν αγοραζα μεταχειρισμενο θα ξεκινουσα πρωτα απο το να βρω το καλυτερο συνεργειο γι αυτο το αυτοκινητο και μετα για το κοστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2022 στις 10:24 ΜΜ, orenakos είπε

Καλησπέρα. Εξετάζοντας γενικότερα την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, βρέθηκε ένας φίλος ο οποίος πουλάει ένα Audi A3 1.8 tfsi του 2010. Έχει κάνει όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία στην Βουλιαγμένης και βλέποντας τα κοστολόγιά του, είναι υψηλά όπως καταλαβαίνετε. Αν έπαιρνα ένα τέτοιο αμάξι θα κοιτούσα να το πάω για συντήρηση σε κάποιο εξειδικευμένο και όχι στην αντιπροσωπεία. Έχει κάποιος εμπειρία από μια τέτοια μετάβαση; Δηλαδή μια τάξη μεγέθους για το πόσο θα μπορούσαν να μειωθούν αυτά τα κόστη;

αν και ειχαι και εγω  audi αλλα Α4 αλλα οχι tfsi ...μακρυα απο την επισημη. Ειναι τρελο κοφτηριο. Μια φορα πηγα για κατι απλο (αν θυμαμαι κατι με τα ηλεκτρικα παραθυρα) και ζηταγανε μια περιουσια (επειδη εχω δουλεψει σε ανταλλακτικα πιστεψε με ηταν 30% παραπανω απο τιμες που θα επρεπε να χρεωνει η αντιπροσωπεια). Εκτος αυτου ειχαν και περιοεργη συμπεριφορα (π.χ αρνιοντουσταν να σου δωσουν αρχικη προσφορα ή εργατωρες). Βρηκα ενα εξιδεικευμενο συνεργειο vAG και υσηχασα. Γενικα οι κινητηρες του γκρουπ ειναι χωρις εκπληξεις αν κανεις προβλεπομενη συντηρηση. Στανταρ πηγαινα καθε χρονο οποτε τα κοστη δεν ηταν μεγαλα. Μπες αν θες και σε κανενα σχετικο αουντι φορουμ οπου εγω εκει αρχικα πηρα συστασεις για εξιδεικευμενα

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, spooker είπε

διαφωνώ. Οδηγώ subaru forester 2004 sg 2.0 turbo 4x4 και με συντηρητική οδήγηση ,(όχι γκαζιές στα φανάρια και απότομες αλλαγές ταχύτητας) καίει 7,5litra μεικτά τα οποία είναι επιβεβαιωμένα , όχι κατά προσέγγιση. Για την κατανάλωση 2 πράγματα παίζουν σημαντικό ρόλο. 1) τα λάδια της μηχανής. Φροντίστε να έχετε τα σωστά λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής και μην βάζετε πιο παχύρευστα λάδια από αυτά που πραγματικά χρειάζεται το μοτέρ. 2) οι απότομες επιταχύνσεις που βάζουν το turbo σε λειτουργία θα αυξήσουν την κατανάλωση, κοιτάχτε να αλλάζετε σχέση ταχύτητας έγκαιρα.

Δεν το κατάλαβα, διαφωνείς συγκρίνοντας καταναλώσεις σε διαφορετικά οχήματα? 🤨

Βάρος, αεροδυναμική, κυβισμός κτλ. πάνε περίπατο??

Για το 1 και 2  που παραθέτεις σαν γενικότερες οδηγίες για χαμηλή κατανάλωση, συμφωνώ απόλυτα. Αν και από πλευράς του τουρμπάτου οχήματος δεν είναι και ότι πιο "υγιές".

Επεξ/σία από draculias
Δημοσ.

Εχω το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο. A3 1.8 tfsi Facelift. Η συντήρηση σε εξειδικευμένο μου βγαίνει πολύ οικονομικά μιας και αγοράζω απο πριν ακριβώς αυτά που θέλω να μπουν στο αυτοκίνητο μου και χρεωνομαι μονο τα εργατικά.

Για κατανάλωση που αναφέρθηκε με συνετή οδήγηση σε ταξίδι άνετα βλέπω 6.5l/100 και χαμηλότερα αλλά έχω DSG σασμάν. Ότι καλύτερο το DSG για να το επιλέξεις.

Υγ. Είναι προς πώληση αν ενδιαφέρεται κάποιος 😂

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Εχω το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο. A3 1.8 tfsi Facelift. Η συντήρηση σε εξειδικευμένο μου βγαίνει πολύ οικονομικά μιας και αγοράζω απο πριν ακριβώς αυτά που θέλω να μπουν στο αυτοκίνητο μου και χρεωνομαι μονο τα εργατικά.

Για κατανάλωση που αναφέρθηκε με συνετή οδήγηση σε ταξίδι άνετα βλέπω 6.5l/100 και χαμηλότερα αλλά έχω DSG σασμάν. Ότι καλύτερο το DSG για να το επιλέξεις.

Υγ. Είναι προς πώληση αν ενδιαφέρεται κάποιος 😂

Σωστό, για εκτός πόλης ναι, και βοηθά και το DSG.

Εντός πόλης όμως? Κολλητός φίλος έχει το ίδιο ακριβώς με εμένα ίδιας χρονιάς αλλά σε DSG (ξηρού-υγρού τύπου δεν ξέρω τα μπερδεύω) αντί για χειροκίνητο.

Καθημερινά από νότια προάστια σε μαρούσι από μέσα (όχι εθνική), δεν ανεβοκατεβαίνει η κατανάλωση από τα 10,5 λίτρα...

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, draculias είπε

Σωστό, για εκτός πόλης ναι, και βοηθά και το DSG.

Εντός πόλης όμως? Κολλητός φίλος έχει το ίδιο ακριβώς με εμένα ίδιας χρονιάς αλλά σε DSG (ξηρού-υγρού τύπου δεν ξέρω τα μπερδεύω) αντί για χειροκίνητο.

Καθημερινά από νότια προάστια σε μαρούσι από μέσα (όχι εθνική), δεν ανεβοκατεβαίνει η κατανάλωση από τα 10,5 λίτρα...

Μένω σε μικρή πόλη οπότε ευτυχώς οι διαδρομές είναι κοντά χωρίς φανάρια και πολύ κίνηση οπότε παίζει γύρω στο 9-9.5.. πάντως έχω παρατηρήσει οτι για να δείς σωστή κατανάλωση πρέπει πρώτα να ζεσταθεί καλά το αυτοκίνητο. Αν το πάρω το πρωί και πεταχτω στην δουλειά 5 λεπτά ενώ είναι κρύο το τριπ μπορεί να δείχνει και 15λιτρα αλλα μετά από 2 λεπτά που θα ζεσταθεί είναι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι σχετική η κατανάλωση στην πόλη. Άλλο να πηγαίνεις από την Κηφισίας με 60 και να σταματάς αν σε πιάσει φανάρι. Και άλλο στα στενά που βάζεις πρώτη σε κάθε διασταύρωση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...