Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βάλτε mint και είστε οκ . Και αφήστε τα flex, mex ,sex και δε συμμαζεύεται .Αν τώρα δεν μπορείς να εγκαταστήσεις ούτε το mint , ε βρες  κάποιον να το κάνει για σένα. Δεν χρειάζεται να γίνεται .......συνεταίροι με την google 

• Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dhmak είπε

Στον πραγματικό κόσμο οποιοδήποτε μηχάνημα κάτω τις 20ετίας είναι αποδεκτό και μετά παλιώνει.

Εκτός και αν είσαι κατασκευαστής και θέλεις να πουλήσεις, ε βέβαια για αυτούς και τα 2ετίας παλιά είναι. 

Ε οχι και 20 χρονια, ειπαμε. Ουτε το sata δεν υπηρχε στις μητρικες του 2002.

Θα έλεγα οτι μηχανηματα με μεταγενεστερο core2 duo και 4GB ειναι αποδεκτα για απλη χρηση εφοσον βεβαια βαλεις ssd. Οτιδηποτε λιγοτερο ειναι απλα βασανο.

• Like 2
Δημοσ.

μου αρεσει που σχολιαζετε για ...."tracking" στο ChromeOS, ενω εχετε κινητα-ταμπλετ-τηλεορασεις με AndroidOS......, PC με WINDOWS.... και smartwatches και ενα σωρο "Smart" gadgets....!!   

μηπως εχουμε μπει σε ........  στρουθοκαμηλος MODE..........???????? 

• Like 14
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sppoulis είπε

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι το άρθρο είναι ατυχές σχετικά με ανανέωση του "παλιού" υπολογιστή όταν αναφέρει η google :

• Minimum device requirements:
    • Architecture: Intel or AMD x86-64-bit compatible device
    • RAM: 4 GB
    • Internal storage: 16 GB
    • Bootable from USB drive
    • BIOS: Full administrator access. You’ll need to boot from the Chrome OS Flex USB installer and make some adjustments in the BIOS if you run into issues.
    • Processor and graphics: Components made before 2010 might result in a poor experience.
      Note: Intel GMA 500, 600, 3600, and 3650 graphics hardware do not meet Chrome OS Flex performance standards.

Εγώ ξέρω την έκφραση ως "παλιός" υπολογιστής κάτι PCάκια με χαμηλότερης χωριτικότητας μνήμες...

Θα μπορούσε να ήταν ιδανικά για netbooks αλλά από όσο θυμάμαι όλα είχαν κάτω από 2GB RΑΜ τότε!

Πές καλύτερα 1GB για να είσαι μέσα.

Έχω ένα MSI Wind U100, με έξτρα 1GB RAM (σύνολο 2). Του πέρασα το AntiX και για local πράγματα (libreoffice) είναι μιά χαρά.

Μόλις ανοίξεις τον browser και βάλεις Youtube, εκεί αρχίζεις τα τέστ της υπομονής σου.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Έχω ένα MSI Wind U100, με έξτρα 1GB RAM (σύνολο 2). Του πέρασα το AntiX και για local πράγματα (libreoffice) είναι μιά χαρά.

Τα φιλιά μου στο ξαδελφάκι μου…. 🤣

Δημοσ.

Μου αρέσει που δεν τους κάνουν ούτε οι gma κάρτες γραφικών, ούτε οι 32bit επεξεργαστές.

Δηλαδή θα έχω 64bit επεξεργαστή (οπότε core2duo και πάνω) και 4gb ram και θα κάθομαι να βάζω την π@π@ρι@ αυτήν για να το αναβιώσω;;; Είμαστε σοβαροί δηλαδή;

Τέτοια συστήματα με έναν ssd παίρνουν άνετα 10άρια.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Θα έπρεπε το άρθρο ν' αναφέρει ξεκάθαρα τ' ότι είναι cloud based (και μάλιστα υπερβολικά cloud-based) OS. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ιδανικό για παλιούς υπολογιστές αφού πέρα τις υπερβολικές απαιτήσεις του για ChromeOS, μάλιστα είναι μεγαλύτερες από αυτές των Windows 10. Η πλάκα είναι πως η Enterprise έκδοσή του (ναι, έχει κι από αυτό 🤣) κοστίζει $250 τον χρόνο. Αν το σκεφτείς, μηδέν privacy, μηδέν εφαρμογές πέρα από αυτές του cloud docs/sheets, χωρίς τίποτα πάνω του φυσικό είναι να φαντάζει ελαφρύτερο. Άλλο ένα they-own-your-b@lls OS.

• Like 5
Δημοσ.

σημειωτεον οτι υπαρχουν αρκετα ελαφρυτερες διανομες απο το mint οπως το puppy linux η ακομα κ mutimedia dedicated οπως το standalone kodi η εξαιρετικα ελαφρια ui σε οποιαδηποτε διανομη οπως το openbox η ακομα κ σκετο command line χωρις ui

ακομα κ τα πολυ παλια μηχανακια μπορουν να γινουν χρησιμα κ να μην πετιουνται 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dhmak είπε

Στον πραγματικό κόσμο οποιοδήποτε μηχάνημα κάτω τις 20ετίας είναι αποδεκτό και μετά παλιώνει.

Εκτός και αν είσαι κατασκευαστής και θέλεις να πουλήσεις, ε βέβαια για αυτούς και τα 2ετίας παλιά είναι. 

Μακάρι να ήταν έτσι. Πλέον η 5ετια θεωρείται χονδρικά. Την 20ετια την είχες με βάση την ποιότητα κατασκευής που υπήρχε μέχρι τέλη 90s. 

2 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

σημειωτεον οτι υπαρχουν αρκετα ελαφρυτερες διανομες απο το mint οπως το puppy linux η ακομα κ mutimedia dedicated οπως το standalone kodi η εξαιρετικα ελαφρια ui σε οποιαδηποτε διανομη οπως το openbox η ακομα κ σκετο command line χωρις ui

ακομα κ τα πολυ παλια μηχανακια μπορουν να γινουν χρησιμα κ να μην πετιουνται 

Κάποτε μου είχαν προτείνει και το knopix, αλλά νομίζω δεν έχει ανανεωθεί καθόλου η διανομή. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Tlykog είπε

Και οι παλιότεροι υπολογιστές είναι ικανοί να μαζέψουν τα δεδομένα των χρηστών. Γιατί να πάνε χαμένοι;...:D

Όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα στο ίδιο θέμα:

"Όχι, ευχαριστούμε. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν ένα σωρό εκδόσεις linux και χωρίς παρακολούθηση (data mining) από τη Google...

Μάλιστα υπάρχουν εκδόσεις linux που τρέχουν και σε υπολογιστές με 64Mb RAM, με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας.

Αυτό που δε θέλει ένας παλιός υπολογιστής είναι να τρέχουν διεργασίες στο παρασκήνιο που συγκεντρώνουν δεδομένα, καταναλώνοντας άσκοπα τους περιορισμένους πόρους του... "

Άσε βρε φίλε... ναι το λινουξ δεν μαζεύει δεδομένα. προσωπικά προτιμώ να μου τα μαζεύει η γκουγκλε παρά ο κάθε τυχάσπαρτος προγραμματιστής..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, tsarouc είπε

Άσε βρε φίλε... ναι το λινουξ δεν μαζεύει δεδομένα. προσωπικά προτιμώ να μου τα μαζεύει η γκουγκλε παρά ο κάθε τυχάσπαρτος προγραμματιστής..

Όταν υποννοείς ότι το linux μαζεύει δεδομένα τί εννοείς; Υπάρχουν πάρα πολλές distros. Εννοείς όλες; Κάποιες; Πχ αν βάλω Debian, Manjaro, Fedora κ.α. μου παίρνουν δεδομένα; Αν ισχύει, τότε φέρε μου κάποια σοβαρή πηγή ή κάποια δική σου αξιόπιστη απόδειξη, γιατί το θέμα με ενδιαφέρει. Δεν ειρωνεύομαι. Το εννοώ.

Να θυμίσω ότι σχεδόν όλες οι εκδόσεις που κυκλοφορούν είναι ανοιχτού κώδικα και αναπτύσσονται από communities και όχι από εταιρείες. Όποιος έχει τις γνώσεις μπορεί εύκολα να δει αν μαζεύουν δεδομένα. Υπήρξαν κάποιες, πολύ σπάνιες περιπτώσεις στο παρελθόν, αλλά τους πήραν χαμπάρι, τους έκραξαν και μαζευτηκαν.

Από την άλλη, η Google δεν έχει κανένα κομμάτι των υπηρεσιών της σε ανοικτό κώδικα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι κάνει. Βγάζει δισεκατομμύρια, ενώ από κανένα χρήστη δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για τις υπηρεσίες της... Για σκέψου...

21 ώρες πριν, nikchris είπε

Πολυ ωραιο, μπραβο στη google.

Τωρα για οσους λενε για linux, αφηνω απλα ενα λολ. Ουτε στο χειροτερο εχθρο μου

Ναι βέβαια. Για ένα παλιό pc, που κυρίως θα κάνει δουλειά γραφείου και internet, δεν κάνει το linux... Πρέπει να είσαι hacker... Ούτε στον εχθρό σου.

Αν όντως αυτή είναι η γνώμη σου, τότε μάλλον η τελευταία φορά που χειρίστηκες Linux ήταν πριν από τουλάχιστον 10-12 χρόνια (αν και τότε ακόμα ήταν μια χαρα...). Σήμερα τα Linux είναι ένα πλήρες και εύκολο για το χρήστη λειτουργικό που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από το χρήστη. Για την ακρίβεια είναι πολύ κοντά με τη φιλοσοφία και τη λογική του Android σε λειτουργία. Έχεις ένα περιβάλλον ευχάριστο και εύχρηστο, με ένα είδους "store", όπου μπορείς να μπεις και να εγκαταστήσεις ότι εφαρμογή χρειαστείς ή να αναβαθμίσεις τις υπάρχουσες. Ούτε κονσόλα, ούτε εντολές, τίποτα. 

...Πάλι καλά που υπάρχει το Chrome OS,  που στηρίζεται σε linux, και σωθήκαμε... Α! Και χωρίς εφαρμογές...

Δηλαδή το Linux + trackers, χωρίς εφαρμογές, είναι καλύτερο από σκέτο Linux... Μάλιστα...

https://en.wikipedia.org/wiki/ChromeOS

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...