Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αυτα που κοιτας ειναι τα νορμαλ εγω μιλαω για τα High Speed. Α οκ αλλά και πάλι ισχύει αυτό που έγραψα (και η πρόκληση ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Α οκ αλλά και πάλι ισχύει αυτό που έγραψα (και η πρόκληση ) Κοιτα η Vetroo V5 με ενα κινεζικο fans της πλακας που εχει πανω αποδιδει περιπου οσο οι μετριες προς καλες AIO ,οποτε με 2 τετοια που της εβαλα ειναι σιγουρα ενα σταδιο πριν το custom water cooling δεν θελω και τιποτα παραπανω. Ο σκοπος ηταν να ΜΗ βαλω AIO γιατι 1ον δεν αλλαζω συχνα pc και καποια στιγμη θα το λουσει γιατι δουλευει 24/7 και 2ον δεν τις εμπιστευομαι μιας και καποια στιγμη αγορασα μια καλη και ακριβη και ηρθε χαλασμενη οπως και τα υπολοιπα 2 RMA. Οταν καποια στιγμη τα παιξουν θα δοκιμασω τα Lian Li η τα Arctic σε ασπρα παντα. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Κοιτα η Vetroo V5 με ενα κινεζικο fans της πλακας που εχει πανω αποδιδει περιπου οσο οι μετριες προς καλες AIO ,οποτε με 2 τετοια που της εβαλα ειναι σιγουρα ενα σταδιο πριν το custom cooling δεν θελω και τιποτα παραπανω. Ο σκοπος ηταν να ΜΗ βαλω AIO γιατι 1ον δεν αλλαζω συχνα pc και 2ον δεν τις εμπιστευομαι μιας και καποια στιγμη αγορασα μια καλη και ακριβη και ηρθε χαλασμενη οπως και τα υπολοιπα 2 RMA. Εγώ δεν είχα θέμα με AIO μέχρι στιγμής (δόξα τον θεό ) Όντως αέρας με νερό δεν έχει μεγάλη διαφορά αν κοιτάς απλά την θερμοκρασία έχω παρατηρήσει όμως ότι με νερό πετυχαίνω λίγο μεγαλύτερα ρολόγια (αν και οκ custom έχει διαφορά μεγάλη εκτός αν κάνεις μούφα custom και αυτό απλά γιατί είναι άλλο ζώο δηλαδή η ροή του νερού ειναι μεγαλύτερη περνάει απο microfins δηλαδή μεγαλύτερη επιφάνεια και χάνει την θερμοκρασία γρηγορότερα γιατί περνάει απο τουλάχιστον ένα μεγάλο ψυγείο επίσης με μεγάλη ροή λόγο της καλής τρόμπας ) Αλλά ναι μια καλή AIO είναι ίδια πάνω κάτω με μια καλή αέρα. Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει ειναι ότι με AIO έχω καλύτερα clocks απότι με αέρα και ας ειναι οι θερμοκρασίες συγκρίσιμες υποψιάζομαι ότι αυτό οφείλεται στα μικρά και στιγμιαία spikes δηλαδή μπορεί εσύ πχ στο hw να βλέπεις 60C με νερό και 60 με αέρα ή κάτι τέτοιο αλλά αυτό ειναι ο μέσος όρος με νερό μάλον μοιάζει έτσι Ενώ με αέρα θα ειναι κάπως έτσι: Δεν έκατσα να ασχοληθώ να βάλω σένσορες ακριβείας και μεγάλης συχνότητας αλλά ειναι μια υπόθεση που κάνω γιατί στην πράξη όντως παρατειρώ λίγο μεγαλύτερα ρολόγια με AIO και ας ειναι η θερμοκρασίες συγκρίσιμες (+- λίγα C) και για κάνω ένα τελευταίο σχόλιο με τα φουρφούρια Αν υποθέσουμε ότι οι μετρήσεις γίνανε στο max speed και όχι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο και οι συνθήκες κοινές και για τα 2 (και αν υποθέσουμε οτι τα άλλα που ανέφερα πιο πριν σχετικά με τις μετρήσεις ειναι κοινά και στους 2 κατασκευαστές) Τότε (επειδή αυτά στροφάρουν στα 2200 ενώ τα arctic στα 1800) έχουμε 0,06 για τα alpenfoehn στις 100 στροφές και 0,053 για τα arctic στις 100 στροφές δηλαδή για μια μέση καθημερινή κατάσταση πες 1200 στροφές (γιατί φαντάζομαι δεν τα τουρμπανιάζεις στο φούλ) μιλάμε για 0,0000176 κυβικά αέρα ανα δευτερόλεπτο για την arctic και 0,0002 για την μπατενχόφεν (:P) 0,0000024 κυβικά διαφορά δηλαδή.... πόσο μεγαλύτερη αξία να έχει αυτό; Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Εγώ δεν είχα θέμα με AIO μέχρι στιγμής (δόξα τον θεό ) Όντως αέρας με νερό δεν έχει μεγάλη διαφορά αν κοιτάς απλά την θερμοκρασία έχω παρατηρήσει όμως ότι με νερό πετυχαίνω λίγο μεγαλύτερα ρολόγια (αν και οκ custom έχει διαφορά μεγάλη εκτός αν κάνεις μούφα custom και αυτό απλά γιατί είναι άλλο ζώο δηλαδή η ροή του νερού ειναι μεγαλύτερη περνάει απο microfins δηλαδή μεγαλύτερη επιφάνεια και χάνει την θερμοκρασία γρηγορότερα γιατί περνάει απο τουλάχιστον ένα μεγάλο ψυγείο επίσης με μεγάλη ροή λόγο της καλής τρόμπας ) Αλλά ναι μια καλή AIO είναι ίδια πάνω κάτω με μια καλή αέρα. Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει ειναι ότι με AIO έχω καλύτερα clocks απότι με αέρα και ας ειναι οι θερμοκρασίες συγκρίσιμες υποψιάζομαι ότι αυτό οφείλεται στα μικρά και στιγμιαία spikes δηλαδή μπορεί εσύ πχ στο hw να βλέπεις 60C με νερό και 60 με αέρα ή κάτι τέτοιο αλλά αυτό ειναι ο μέσος όρος με νερό μάλον μοιάζει έτσι Ενώ με αέρα θα ειναι κάπως έτσι: Δεν έκατσα να ασχοληθώ να βάλω σένσορες ακριβείας και μεγάλης συχνότητας αλλά ειναι μια υπόθεση που κάνω γιατί στην πράξη όντως παρατειρώ λίγο μεγαλύτερα ρολόγια με AIO και ας ειναι η θερμοκρασίες συγκρίσιμες (+- λίγα C) και για κάνω ένα τελευταίο σχόλιο με τα φουρφούρια Αν υποθέσουμε ότι η μετρήσεις γίνανε στο max speed και όχι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο και οι συνθήκες κοινές και για τα 2 (και αν υποθέσουμε οτι τα άλλα που ανέφερα πιο πριν σχετικά με τις μετρήσεις ειναι κοινά και στους 2 κατασκευαστές) Τότε (επειδή αυτά στροφάρουν στα 2200 ενώ τα arctic στα 1800) έχουμε 0,06 για τα alpenfoehn στις 100 στροφές και 0,053 για τα arctic στις 100 στροφές δηλαδή για μια μέση καθημερινή κατάσταση πες 1200 στροφές (γιατί φαντάζομαι δεν τα τουρμπανιάζεις στο φούλ) μιλάμε για 0,0000176 κυβικά αέρα ανα δευτερόλεπτο για την arctic και 0,0002 για την μπατενχόφεν (:P) 0,0000024 κυβικά διαφορά δηλαδή.... πόσο μεγαλύτερη αξία να έχει αυτό; Eγω πονταρω στις 20-30% καλυτερες επιδοσεις που θα ειναι τουλαχιστον -5 βαθμους το καλοκαιρι και τη διπλασια με τριπλασια διαρκεια ζωης που ανεβαζει το κοστος των Arctic στο 3πλασιο γιατι θα τους αλλαξεις 3 φορες οταν εγω τους αλλαξω 1. Βαλε και το cable managment chaos που γλιτωνεις Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Eγω πονταρω στις 20-30% καλυτερες επιδοσεις που θα ειναι τουλαχιστον -5 βαθμους το καλοκαιρι και τη διπλασια με τριπλασια διαρκεια ζωης που ανεβαζει το κοστος των Arctic στο 3πλασιο γιατι θα τους αλλαξεις 3 φορες οταν εγω τους αλλαξω 1. Βαλε και το cable managment chaos που γλιτωνεις Και η arctic γερμανική ειναι εν τω μεταξύ Δεν νομίζω να έχουν διαφορά όσο αφορά την μακροζωία τους Σαν case fans επίσης δεν νομίζω να δεις διαφορά στην θερμοκρασία τώρα απότι κατάλαβα εσύ τα κούμπωσες σε ψύκτρα επεξεργαστή εκει ίσως να δεις όταν ανεβούν πάνω απο 1800 στροφές αλλά όπως είπες μέχρι εκει το πολύ δηλαδή 5 βαθμούς. Τέσπα εγώ δεν μπήκα για να πω μην αγοράζετε ακριβά φουρούρια δικιάς σας ειναι η τσέπη απλά είπα πόσο κοροϊδία ειναι να δεινεις 20 ευρώ για 1 φουρφουρι ειδικά αν χρειάζεσαι πολλά πχ για να βάλεις σε κουτί όπως εγώ τώρα αν βάλεις 1,2 πάει και έρχεται αλλά προσωπικά εμένα με χαλάει αισθάνομαι σαν με κοροϊδεύουν και να ειμαι ο "πελάτης" με την ποδοσφαιρική έννοια του όρου. Να στο πω αλλιώς έδωσες 40 ευρώ για να βάλεις 2 τέτοια στην ψύκτρα σου Αυτή η ψύκτρα https://www.skroutz.gr/s/32985633/CoolerMaster-Hyper-212-Spectrum-V2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-115x-1200-AM4-με-RGB-Φωτισμό.html κοστίζει όσο ένα απο τα μπατενχόφεν φουρφουρια και σε 240 watt (me PBO2) 5950x όταν τερμάτιζα τον επεξεργαστή στο 100% συνεχόμενα και ντάλα πρωί καλοκαίρι χωρίς AC και με 0 airflow (χωρίς κουτί πάνω σε τραπέζι) άντε να έφτανε 10 βαθμούς το ΠΟΛΥ (δεν θυμάμαι καθαρά έχει καιρό που το έκανα παίζει να ήταν λίγο λιγότερο) διαφορά απο την 420 AIO Σε νορμάλ χρήση (αλλά πάλι OCI ο 16πύρηνος) η διαφορά ήταν απειροελάχιστη 1 με βαριά βαριά 5 βαθμούς Και έχει και ωραίο RGB εφέ Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Και η arctic γερμανική ειναι εν τω μεταξύ Δεν νομίζω να έχουν διαφορά όσο αφορά την μακροζωία τους Σαν case fans επίσης δεν νομίζω να δεις διαφορά στην θερμοκρασία τώρα απότι κατάλαβα εσύ τα κούμπωσες σε ψύκτρα επεξεργαστή εκει ίσως να δεις όταν ανεβούν πάνω απο 1800 στροφές αλλά όπως είπες μέχρι εκει το πολύ δηλαδή 5 βαθμούς. Τέσπα εγώ δεν μπήκα για να πω μην αγοράζετε ακριβά φουρούρια δικιάς σας ειναι η τσέπη απλά είπα πόσο κοροϊδία ειναι να δεινεις 20 ευρώ για 1 φουρφουρι ειδικά αν χρειάζεσαι πολλά πχ για να βάλεις σε κουτί όπως εγώ τώρα αν βάλεις 1,2 πάει και έρχεται αλλά προσωπικά εμένα με χαλάει αισθάνομαι σαν με κοροϊδεύουν και να ειμαι ο "πελάτης" με την ποδοσφαιρική έννοια του όρου. Να στο πω αλλιώς έδωσες 40 ευρώ για να βάλεις 2 τέτοια στην ψύκτρα σου Αυτή η ψύκτρα https://www.skroutz.gr/s/32985633/CoolerMaster-Hyper-212-Spectrum-V2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-115x-1200-AM4-με-RGB-Φωτισμό.html κοστίζει όσο ένα απο τα μπατενχόφεν φουρφουρια και σε 240 watt (me PBO2) 5950x όταν τερμάτιζα τον επεξεργαστή στο 100% συνεχόμενα και ντάλα πρωί καλοκαίρι χωρίς AC και με 0 airflow (χωρίς κουτί πάνω σε τραπέζι) άντε να έφτανε 10 βαθμούς το ΠΟΛΥ (δεν θυμάμαι καθαρά έχει καιρό που το έκανα παίζει να ήταν λίγο λιγότερο) διαφορά απο την 420 AIO Σε νορμάλ χρήση (αλλά πάλι OCI ο 16πύρηνος) η διαφορά ήταν απειροελάχιστη 1 με βαριά βαριά 5 βαθμούς Και έχει και ωραίο RGB εφέ Δεν εχω 2 ,εχω 2 στο cooler και 11 στο case,συνολο 13 εχουν μεινει και 2 spare απο τα 15 που ειχα παρει γιατι ηταν σε 3αδες Βεβαια καθε 3αδα ειχε 1 ARGB controller, 1 control για να αλλαζεις χρωματα και προγραμματα, 1 ARGB καλωδιο με 4 εξοδους,, μικρες και μεγαλες βιδες και αντικραδασμικα pads πανω στα fans. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε 1 control για να αλλαζεις χρωματα και προγραμματα 😭Δεν είναι καν d-rgb (για να συγχρονίζονται με τα υπόλοιπα RGB) και βάζεις ξεχωριστά control; Με λίγα λόγια έδωσες 15*20 =300 σου εγγυώμαι ότι με αυτά τα λεφτά θα είχες καλύτερες θερμοκρασίες αγοράζοντας καλύτερη ψύκτρα. ή να στο πω αλλιώς αν θυμάμαι καλά έχεις 12700Κ, ε θα είχες πάρει αν αυτού 12900Κ (+200 ευρώ) + αυτή την ψύκτρα https://www.skroutz.gr/s/21166169/Noctua-NH-D15NH-D15-chromax-black-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3.html (μιας και δεν σου αρέσει AIO) και θα είχες ΠΟΛΥ καλύτερες επιδόσεις. 😭 Και επαναλαμβάνω δεν ειναι ακριβώς το θέμα των χρημάτων ... ειναι το τι παίρνεις με αυτά τα χρήματα δηλαδή έλεος δεν θα έδινα 20 ευρώ για φουρφούρι ειναι ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ όπως δεν θα έδινα 5 ευρώ για μαστίχα δεν πάει να ήταν ΧΙΟΥ και να την μάζεψε η μπελούτση με το στώμα της ρουφόντας απο το δέντρο και να την έφτιαξε ο πως τον λένε εκεινο τον άγγλο σεφ; δεν ειναι για τα 5 ευρώ ειναι ότι μια μαστίχα δεν αξίζει 5 ευρώ τέλος 10 λεπτά βαρια βαριά 20 άντε 50 αν ειναι όντως χιου και καλή διαλογή και αν θετε Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε 😭Δεν είναι καν d-rgb (για να συγχρονίζονται με τα υπόλοιπα RGB) και βάζεις ξεχωριστά control; Με λίγα λόγια έδωσες 15*20 =300 σου εγγυώμαι ότι με αυτά τα λεφτά θα είχες καλύτερες θερμοκρασίες αγοράζοντας καλύτερη ψύκτρα. ή να στο πω αλλιώς αν θυμάμαι καλά έχεις 12700Κ, ε θα είχες πάρει αν αυτού 12900Κ (+200 ευρώ) + αυτή την ψύκτρα https://www.skroutz.gr/s/21166169/Noctua-NH-D15NH-D15-chromax-black-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3.html (μιας και δεν σου αρέσει AIO) και θα είχες ΠΟΛΥ καλύτερες επιδόσεις. 😭 Και επαναλαμβάνω δεν ειναι ακριβώς το θέμα των χρημάτων ... ειναι το τι παίρνεις με αυτά τα χρήματα δηλαδή έλεος δεν θα έδινα 20 ευρώ για φουρφούρι ειναι ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ όπως δεν θα έδινα 5 ευρώ για μαστίχα δεν πάει να ήταν ΧΙΟΥ και να την μάζεψε η μπελούτση με το στώμα της ρουφόντας απο το δέντρο και να την έφτιαξε ο πως τον λένε εκεινο τον άγγλο σεφ; δεν ειναι για τα 5 ευρώ ειναι ότι μια μαστίχα δεν αξίζει 5 ευρώ τέλος 10 λεπτά βαρια βαριά 20 άντε 50 αν ειναι όντως χιου και καλή διαλογή και αν θετε Ο controller και το κοντρολ ειναι για αυτους που δεν εχουν μητρικη με ARGB η δεν τους φτανουν οι θύρες και θελουν κιαλες. Εγω τα εχω ολα στη μητρικη και τους controllers σε αγγελια γιατι μου ειναι αχρηστοι. Η Chromax black ειναι μαυρη και εγω εχω white build. Eπισης ειναι τοσο μεγαλη που θα μου επιανε το μισο παραθυρο και τη μιση μητρικη. Η επιλογη του 12700κ δεν εγινε για οικονομικους λογους ,τον επελεξα γιατι δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τον 12900κ αλλα παιζει σε πολυ λιγοτερα watt. Γενικα ολο το build δεν εγινε για το VFM αλλα και για λογους αισθητικης. Ηθελα white build σε mini case που να χωραει ATX με RGB Ring Fans. Aπο εκει και περα ειχα να επιλεξω αναμεσα σε Alpenfoehn,Corsair,Thermaltake fans και προτιμησα τους Alpenfoehn. Toυς Αrctic τους εχω σε ενα Silverstone GD09 με τον παλιο 3770 πισω απο τα φιλτρα να μη φενονται Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Ο controller και το κοντρολ ειναι για αυτους που δεν εχουν μητρικη με ARGB η δεν τους φτανουν οι θύρες και θελουν κιαλες. Εγω τα εχω ολα στη μητρικη και τους controllers σε αγγελια γιατι μου ειναι αχρηστοι. Η Chromax black ειναι μαυρη και εγω εχω white build. Eπισης ειναι τοσο μεγαλη που θα μου επιανε το μισο παραθυρο και τη μιση μητρικη. Η επιλογη του 12700κ δεν εγινε για οικονομικους λογους ,τον επελεξα γιατι δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τον 12900κ αλλα παιζει σε πολυ λιγοτερα watt. Γενικα ολο το build δεν εγινε για το VFM αλλα και για λογους αισθητικης. Ηθελα white build σε mini case που να χωραει ATX με RGB Ring Fans. Aπο εκει και περα ειχα να επιλεξω αναμεσα σε Alpenfoehn,Corsair,Thermalrake fans και προτιμησα τους Alpenfoehn. Οκ όπως είπα εσύ κάνεις κουμάντο στην τσέπη σου Μπορείς φαντάζομαι όμως να καταλάβεις το παράλογο του κόστους (άσχετα με το αν εσένα δεν σε πειράζει ) ότι άν ένας άλλος ας πούμε το το ίδιο ακριβώς budget που έδωσες εσύ για το PC αντί να αγοράσει 15 φουρφούρια θα αγόραζε πολύ καλύτερη ψύκτρα + καλύτερο επεξεργαστή. Δηλαδή το point ειναι ότι τα φουρούρια ειναι υπερκοστολογημένα. Να το πω πάλι αλλιώς με 300 ευρώ παίρνει κάποιος μια 6600 που θα έχει PCB, GPU die, 1002 παθητικά components και 3 φουρφουράκια Δεν γίνεται 15 κομμάτια ΠΛΑΣΤΙΚΟ με λίγο χαλκό στην μέση και 3 λαμπιόνια να αξίζουν/κοστολογούνται το ίδιο. Καταλαβαίνεις πως το εννοεώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Οκ όπως είπα εσύ κάνεις κουμάντο στην τσέπη σου Μπορείς φαντάζομαι όμως να καταλάβεις το παράλογο του κόστους (άσχετα με το αν εσένα δεν σε πειράζει ) ότι άν ένας άλλος ας πούμε το το ίδιο ακριβώς budget που έδωσες εσύ για το PC αντί να αγοράσει 15 φουρφούρια θα αγόραζε πολύ καλύτερη ψύκτρα + καλύτερο επεξεργαστή. Δηλαδή το point ειναι ότι τα φουρούρια ειναι υπερκοστολογημένα. Να το πω πάλι αλλιώς με 300 ευρώ παίρνει κάποιος μια 6600 που θα έχει PCB, GPU die, 1002 παθητικά components και 3 φουρφουράκια Δεν γίνεται 15 κομμάτια ΠΛΑΣΤΙΚΟ με λίγο χαλκό στην μέση και 3 λαμπιόνια να αξίζουν/κοστολογούνται το ίδιο. Καταλαβαίνεις πως το εννοεώ; Εξαρταται πως το βλεπεις, αν θες 10 fans για να κανεις τη δουλεια σου θα παρεις 10 Arctic και οχι 10 rgb οποιαδηποτε brand. Με την ιδια λογικη δεν θα δωσεις 140ε για το Lian Li Air Mini γιατι μπορεις να παρεις με 40ε το Aerocool Trinity Mini v2 Gaming με τα fans μεσα και θα κανεις τη δουλεια σου. Επισης δεν θα παρεις 12700κ στα 420(390 τον ειχα παρει), μια χαρα παιζεις games με εναν 12400f στα 180ε. Δεν θα παρεις Asus Strix B660 A, δεν θα παρεις ASus strix 3090 OC και παει λεγοντας. Καποια builds ειναι VFM, καποια builds γινονται στεγνα για το performance σε κουτια ντενεκεδες και καποια αλλα γινονται σε ενα συνδιασμο επιδοσεων και αισθητικης. Αυτη την αισθητικη θα τη πληρωσεις ακομα και αν ξερεις οτι δεν αντικατοπτρίζει το VFM. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Εξαρταται πως το βλεπεις, αν θες 10 fans για να κανεις τη δουλεια σου θα παρεις 10 Arctic και οχι 10 rgb οποιαδηποτε brand. Με την ιδια λογικη δεν θα δωσεις 140ε για το Lian Li Air Mini γιατι μπορεις να παρεις με 40ε το Aerocool Trinity Mini v2 Gaming με τα fans μεσα και θα κανεις τη δουλεια σου. Επισης δεν θα παρεις 12700κ στα 420(390 τον ειχα παρει), μια χαρα παιζεις games με εναν 12400f στα 180ε. Δεν θα παρεις Asus Strix B660 A, δεν θα παρεις ASus strix 3090 OC και παει λεγοντας. Καποια builds ειναι VFM, καποια builds γινονται στεγνα για το performance σε ντενεκεδες και καποια αλλα γινονται σε ενα συνδιασμο επιδοσεων και αισθητικης. Αυτη την αισθητικη θα τη πληρωσεις ακομα και αν ξερεις οτι δεν αντικατοπτρίζει το VFM. Ναι ρε παιδάκι μου αλλά σε όλα τα παραδείγματα παίρνεις κάτι αντίστοιχο (τεχνολογικά) που λες που έχει +- με το άλλο. Εγώ σου μιλάω για την κοστολόγηση. Δηλαδή άλλο πράματα ειναι να πάρεις επεξεργαστή που καθίσανε 100 επιστήμονες με 40 χρόνια προϋπηρεσία στο αντικείμενο να κάνουν RnD χίλιοι άλλοι μηχανικοί και εργάτες στην γραμμή παραγωγής ΡΟΜΠΟΤ κτλ για να φτιαχτεί Και άλλη η χρήση του ειναι η καρδιά του υπολογιστή αυτό τα κάνει όλα. Αυτό οκ να δώσεις 300 ευρώ Αλλά να δώσεις 300 ευρώ για 15 κομμάτια πλαστικό που βγήκανε σε μια πρέσα και τα συνερμολόγησε κάποια κινέζα του δημοτικού με το χέρι ή έστω ένας γερμανός εργάτης μπαμ μπαμ Ε δεν μου κάθεται καλά Επίσης τώρα όσο αφορά το αισθητικό κομμάτι πάρε απλά μερικά λευκά με RGB των 3-5 ευρώ την ίδια εμφάνιση/αισθητική θα έχουν Θα μου πεις τώρα "ναι αλλά δεν έχουν το ίδιο airflow" και θα σου πω εγώ (πέρα ότι αμφισβητώ για το πόσο μεγάλη υπαρκτή διαφορά μπορεί να έχουν αλλά ας μην γυρίσουμε την κουβέντα προς τα πίσω) ότι έστω αυτά έχουν 0 airflow απλά γυρνάνε για την πλάκα (που αποκλείεται να ειναι τόσο μάπα :P) Tι σε νοιάζει αν ειναι η ίδια αισθητική; Ειδικά όταν με τα λεφτά που εξοικονομείς απο τα φουρφουρια μπορείς να πάρεις καλύτερο hardware που όντως θα έχει καλύτερες επιδόσεις!! Δηλαδή πχ στην περίπτωση σου παίρνεις 12900K περιορίζεις την κατανάλωση του και πάλι θα έχεις καλύτερο επεξεργαστή, και ας είσαι και 10 βαθμούς πιο πάνω εγώ σου λέω που το αποκλείω αλλά πες επειδή στο θεωρητικό παράδειγμα τα φουρφουρια του 5ευρου δεν φυσάνε καθόλου και γυρνάνε έτσι για την πλάκα. Έχεις παραπάνω επιδόσεις Ιδια αισθητική Έδωσες ίδια ή λιγότερα χρήματα. profit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ναι ρε παιδάκι μου αλλά σε όλα τα παραδείγματα παίρνεις κάτι αντίστοιχο (τεχνολογικά) που λες που έχει +- με το άλλο. Εγώ σου μιλάω για την κοστολόγηση. Δηλαδή άλλο πράματα ειναι να πάρεις επεξεργαστή που καθίσανε 100 επιστήμονες με 40 χρόνια προϋπηρεσία στο αντικείμενο να κάνουν RnD χίλιοι άλλοι μηχανικοί και εργάτες στην γραμμή παραγωγής ΡΟΜΠΟΤ κτλ για να φτιαχτεί Και άλλη η χρήση του ειναι η καρδιά του υπολογιστή αυτό τα κάνει όλα. Αυτό οκ να δώσεις 300 ευρώ Αλλά να δώσεις 300 ευρώ για 15 κομμάτια πλαστικό που βγήκανε σε μια πρέσα και τα συνερμολόγησε κάποια κινέζα του δημοτικού με το χέρι ή έστω ένας γερμανός εργάτης μπαμ μπαμ Ε δεν μου κάθεται καλά Επίσης τώρα όσο αφορά το αισθητικό κομμάτι πάρε απλά μερικά λευκά με RGB των 3-5 ευρώ την ίδια εμφάνιση/αισθητική θα έχουν Θα μου πεις τώρα "ναι αλλά δεν έχουν το ίδιο airflow" και θα σου πω εγώ (πέρα ότι αμφισβητώ για το πόσο μεγάλη υπαρκτή διαφορά μπορεί να έχουν αλλά ας μην γυρίσουμε την κουβέντα προς τα πίσω) ότι έστω αυτά έχουν 0 airflow απλά γυρνάνε για την πλάκα (που αποκλείεται να ειναι τόσο μάπα :P) Tι σε νοιάζει αν ειναι η ίδια αισθητική; Ειδικά όταν με τα λεφτά που εξοικονομείς απο τα φουρφουρια μπορείς να πάρεις καλύτερο hardware που όντως θα έχει καλύτερες επιδόσεις!! Δηλαδή πχ στην περίπτωση σου παίρνεις 12900K περιορίζεις την κατανάλωση του και πάλι θα έχεις καλύτερο επεξεργαστή, και ας είσαι και 10 βαθμούς πιο πάνω εγώ σου λέω που το αποκλείω αλλά πες επειδή στο θεωρητικό παράδειγμα τα φουρφουρια του 5ευρου δεν φυσάνε καθόλου και γυρνάνε έτσι για την πλάκα. Έχεις παραπάνω επιδόσεις Ιδια αισθητική Έδωσες ίδια ή λιγότερα χρήματα. profit. Mα αυτο δεν καταλαβαινεις, δεν ηθελα να δωσω λιγοτερα χρηματα ηθελα να στησω ενα συγκεκριμενο build με πολυ συγκεκριμενα parts και οσο παει. Τα Arctic δεν ηταν ασπρα, δεν ηταν RGB, δεν ηταν Ring-RGB και 10 λεπτα να ειχαν και 400 air flow να ειχαν δεν μου εκαναν. Επρεπε να επιλεξω αναμεσα σε Corsair LL120, Thermaltake Riing Quad 12 RGB και Alpenfoehn High Speed 120 white. Μονο αυτα τα 3 ηταν τοτε ασπρα,Led, Ring(δαχτυλιδι και οχι σκετο RGB). Οι αλλες 2 εταιριες ειχαν 90ε τη 3αδα και με χειροτερα specs οποτε κατεληξα στους Alpenfoehn. Toν 12900κ τον απερριψα δεν ηταν οικονομικο το θεμα. Το pc δεν κλεινει ποτε, τρεχει 2-3 games ταυτοχρονα και ταινιες/σειρες με ανοιχτα τα games. Υπηρχαν εποχες που ετρεχε 12x παραθυρα Lineage , 2x diablo 2 Resurected και εβλεπα σειρες. Kαποιες φορες ετρεχα και deepfakes με training που κραταγε 1 βδομαδα 24/7. Δεν ειχα κανενα λογο να παρω 12900κ οταν με τον 12700κ εκανα την ιδια δουλεια με πολυ λιγοτερα watt/θερμοκρασιες. Ισως σε καποια parts οντως να ημουν υπερβολικος γιατι τo build το πληρωσαν τα games. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 https://www.amazon.de/dp/B08T7SXDK4?linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&smid=A3JWKAKR8XB7XF&creativeASIN=B08T7SXDK4&tag=geizhalspre03-21&ascsubtag=bWAKCkWdZ8gf3kef9uEEg https://www.amazon.de/GIM-CF-P28-Pack-Gehäuselüfter-weiß/dp/B096LNPLW8/ref=sr_1_18?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=P4P7YHSEKZ01&keywords=120mm+fan&qid=1658292847&s=computers&sprefix=120mm+fan%2Ccomputers%2C132&sr=1-18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε https://www.amazon.de/dp/B08T7SXDK4?linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&smid=A3JWKAKR8XB7XF&creativeASIN=B08T7SXDK4&tag=geizhalspre03-21&ascsubtag=bWAKCkWdZ8gf3kef9uEEg https://www.amazon.de/GIM-CF-P28-Pack-Gehäuselüfter-weiß/dp/B096LNPLW8/ref=sr_1_18?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=P4P7YHSEKZ01&keywords=120mm+fan&qid=1658292847&s=computers&sprefix=120mm+fan%2Ccomputers%2C132&sr=1-18 Φαντασου να σε ειχα στειλει να τα παρεις εσυ,θα με ειχες καταστρεψει. Μετα απο τοσα μηνυματα δεν εχεις καταλαβει τι fan ηθελα Φωτιζουν περιμετρικα και οχι σε ολο το fan σαν τσιρκο ,επισης φωτιζουν απο ολες τις πλευρες,μπρος πισω στο πλαι. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Φωτιζουν περιμετρικα και οχι σε ολο το fan σαν τσιρκο ,επισης φωτιζουν απο ολες τις πλευρες,μπρος πισω στο πλαι. Για να δώσω 300 ευρώ για φουρφουρια θα πρέπει να τηγανίζουν και αυγά και να μου κάνουν τον καφέ! https://www.amazon.de/EZDIY-FAB-Moonlight-Gehäuselüfter-Fernbedienung-Motherboard/dp/B08LK8ZXQW/ref=sr_1_23?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=3VFRRLKKJN32U&keywords=ring+rgb+fan&qid=1658294648&s=computers&sprefix=ring+rgb+fan%2Ccomputers%2C115&sr=1-23 ^--- υπόψιν και αυτά ακριβά τα θεωρώ!!! Απλά οκ επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική αν ήθελα RGB με δαχτυλίδι κτλ κτλ (δηλαδή σίγουρα έχει και άλλα απλά βαριέμαι να ψάχνω δεν νομίζω να έχει πολύ φθηνότερα εννοώ) θα συμβιβαζόμουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα