Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω για όσους είναι γνώστες του αντικειμένου εάν αντί για Quickfix μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά το FIXimulator (http://fiximulator.org/) ? Το Quickfix δεν μου τρέχει με τίποτα, ενώ αντιθέτως το FIXimulator τρέχει κανονικά. Όμως εάν κάτσω και ασχοληθώ με το FIXimulator θα μπορώ να κάνω ότι και με το Quickfix με το οποίο χρησιμοποιείς το FIX πρωτόκολλο για ανταλλαγή μηνυμάτων και μπορείς αργότερα να το ενσωματώσεις στο πρόγραμμα σου ώστε να λειτουργεί μέσω πρωτοκόλλου FIX ? Με παραξενεύει επειδή έχει το πρόθεμα imulator το εν λόγω πρόγραμμα, μήπως είναι κάτι σαν προσομοιωτής περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν έχει τις προαναφερθέν δυνατότητες που χρειάζομαι όπως το Quickfix. Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
Στις 14/7/2022 στις 8:55 ΜΜ, masteripper είπε

Μιας και υπάρχει ο πηγαίος κώδικας μάλλον βρήκες πως θα περάσεις το καλοκαίρι σου :

https://github.com/FIXimulator/FIXimulator

Thanks για το link αλλά ήδη το έχω απο το official site που δίνω. Το όλο μου θέμα είναι ότι πρέπει σε ένα πρόγραμμα όπου έχουμε, να αλλάξω το odl πρωτόκολλο σε FIX. Μου έχουν πει ότι αυτό γίνεται με την βοήθεια του Quickfix κάτι το οποίο όποια έκδοση και εάν δοκίμασα, πάντα κάποιο πρόβλημα αντιμετώπιζα και δεν έτρεχε. Εν αντιθέσει με το FIXimulator το οποίο δεν χρειάζεται ούτε compile, ούτε τίποτα. Εκτελείς το bat αρχείο όπου έχει και τρέχει κανονικά και αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω είναι κατα πόσο το FIXimulator έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Quickfix έτσι ώστε να αρχίζω να μαθαίνω πως λειτουργεί το FIXimulator εφόσον γνωρίζω ότι θα είναι και η λύση σε όλο αυτό που θέλω να κάνω ή εάν δεν είναι, τότε να ξαναπροσπαθήσω με Quickfix όπου χλωμό το βλέπω.

Δημοσ.
Στις 18/7/2022 στις 11:59 ΠΜ, masteripper είπε

image.png.48a2d20cf1f264a295c65f46ed656a69.png

Ok, αντί για Quickfix θα μου κάνει δουλειά αυτό ή το Quickfix είναι πιο σύγχρονο και πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά έτσι ώστε εάν χρειαστώ FIX 4.4 ή TLS 1.3 στο encryption κλπ... τότε το FIXimulator να μην τα υποστηρίζει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, John-n78 είπε

Ok, αντί για Quickfix θα μου κάνει δουλειά αυτό ή το Quickfix είναι πιο σύγχρονο και πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά έτσι ώστε εάν χρειαστώ FIX 4.4 ή TLS 1.3 στο encryption κλπ... τότε το FIXimulator να μην τα υποστηρίζει ?

Φίλε μου δεν το γνωρίζω.

Απλώς βλέπω ότι είναι μια προσπάθεια κάποιος να δημιουργήσει μια εφαρμογή προσομοίωσης για το QuickFix

Καλώς ή κακώς ασχολείσαι με κάτι εξεζητημένο στο οποίο δεν υπάρχει η συνηθισμένη πρόσβαση για να πεις ότι "κάτσε να ρίξω μια ματιά".

Δεν ξέρω αν το έχεις δει αλλά εδώ : https://www.codeproject.com/Articles/145174/Fix-Message-Implementation-using-QuickFix

έχει 1 sample app

Αν δεν κάνω λάθος όπως είχα πει και την άλλη φορά, βλέπω γραμμογραφημένα string , κάνει listening σε καποιο port...parsing και ανάλογα στέλνει Orders και παίρνει επιβεβαιώσεις... αλλά απο την άλλη αν δεν έχω χειροπιαστό υλικό κάνω εικασίες

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.
Στις 19/7/2022 στις 3:03 ΜΜ, masteripper είπε

Φίλε μου δεν το γνωρίζω.

Απλώς βλέπω ότι είναι μια προσπάθεια κάποιος να δημιουργήσει μια εφαρμογή προσομοίωσης για το QuickFix

Καλώς ή κακώς ασχολείσαι με κάτι εξεζητημένο στο οποίο δεν υπάρχει η συνηθισμένη πρόσβαση για να πεις ότι "κάτσε να ρίξω μια ματιά".

Δεν ξέρω αν το έχεις δει αλλά εδώ : https://www.codeproject.com/Articles/145174/Fix-Message-Implementation-using-QuickFix

έχει 1 sample app

Αν δεν κάνω λάθος όπως είχα πει και την άλλη φορά, βλέπω γραμμογραφημένα string , κάνει listening σε καποιο port...parsing και ανάλογα στέλνει Orders και παίρνει επιβεβαιώσεις... αλλά απο την άλλη αν δεν έχω χειροπιαστό υλικό κάνω εικασίες

Να υποθέσω ότι ούτε με Quickfix έχεις ασχοληθεί ποτέ ?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, John-n78 είπε

Να υποθέσω ότι ούτε με Quickfix έχεις ασχοληθεί ποτέ ?

Αν δεν είσαι σε χρηματιστηριακή εταιρεία πως να ασχοληθείς .... δεν νομίζεις ότι είναι αυτονόητο ?

Δημοσ.

Αυτονόητο είναι αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω με τί έχεις ασχοληθεί στη ζωή σου. Είδα που ήσουν ο μόνος που απάντησε και είπα μήπως και έχεις ασχοληθεί ποτέ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, John-n78 είπε

Αυτονόητο είναι αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω με τί έχεις ασχοληθεί στη ζωή σου. Είδα που ήσουν ο μόνος που απάντησε και είπα μήπως και έχεις ασχοληθεί ποτέ.

Απλώς είδα ότι είναι 1 εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα και επειδή δεν γνώριζα τίποτα το κοίταξα.... ποτε δεν ξέρεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...