Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα 

εχω ένα μικρο μοτερακι και του εχω βάλει έναν ρεγουλατορο οπου από 5 volt το κανω 1,23 volt 

https://kuongshun.com/products/lm2596-lm2596s-dc-dc-step-down-power-supply-module

επειδή βλέπω ότι ζορίζετε πολύ το μοτερακι sta 1.23 volt θέλω να του ρίξω λιγάκι ακόμα τα volt υπάρχει κάποια αντιστασουλα που να μπορώ να το κολλήσω στην έξοδο του lm2596 και να μπορώ να παο εκεί στα 1.2 volt γιατί ο lm2596 δεν πάει πιο κάτω από τα 1.23 volt 

Δημοσ.

Χωρίς να απαντάω στο ερώτημά σου, από 1,23 στα 1,20 δεν είναι τα 0,4volt του τίτλου αλλά 0,04.

Και δεν φαντάζομαι ότι 0,04volt αποτελούν λύση (ή πρόβλημα) σε ένα κύκλωμα. Εκτός πια αν οι όποιες ανοχές του έχουν ήδη υπερκαλυφθεί

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Eagle_IIz είπε

καλημερα 

εχω ένα μικρο μοτερακι και του εχω βάλει έναν ρεγουλατορο οπου από 5 volt το κανω 1,23 volt 

https://kuongshun.com/products/lm2596-lm2596s-dc-dc-step-down-power-supply-module

επειδή βλέπω ότι ζορίζετε πολύ το μοτερακι sta 1.23 volt θέλω να του ρίξω λιγάκι ακόμα τα volt υπάρχει κάποια αντιστασουλα που να μπορώ να το κολλήσω στην έξοδο του lm2596 και να μπορώ να παο εκεί στα 1.2 volt γιατί ο lm2596 δεν πάει πιο κάτω από τα 1.23 volt 

123 με 120 ειναι το ιδιο πρακτικα, ο μειωτηρας ειναι καπως μαπα κ δεν αποδιδει σωστα στα μοτερ

τον εβαλα σε χτυπητηρι φραπε κ ψοφησε 

Δημοσ.

ναι έχεις δικό λάθος διατύπωση από τα 1.23 θέλω στα 1.20 volt να παω γιατί το μοτερακι το ακούω στα ορια του

λεω για τόσο μικρά volt γιατί η κανονική τροφοδοσία του ήταν με μια μπαταρία lr6-ΑΑ 

Δημοσ.

τώρα είναι αργα γιατί δεν υπάρχει επιστροφή το παλιο κυκλοματακι εχει πεταχτή 

ο μειωτηρας είναι ενας απλος κινεζικος της πλάκας 

IMG_20220714_123643.jpg

IMG_20220714_123703.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίοδο ανορθωτή σε σειρά με την έξοδο πριν το μοτερ, θα σου ρίξει 0,5v περίπου. Οπότε θα παίξεις με ρύθμιση στην έξοδο πριν τον ανόρθωτη σε περίπου 1.7ν για να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα 1.2v

Επεξ/σία από dispi
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dispi είπε

Δίοδο ανορθωτή σε σειρά με την έξοδο πριν το μοτερ, θα σου ρίξει 0,5v περίπου. Οπότε θα παίξεις με ρύθμιση στην έξοδο πριν τον ανόρθωτη σε περίπου 1.7ν για να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα 1.2v

μπορείς να μου πεις ποια ακριβός δίοδο  θα χρησιμοποιήσω. και θα την βαλω ανάμεσα ρεγουλατορο στην μεριά του + και στο μοτέρ ?

IMG_20220714_1236431.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η άσπρη ή ασημί γραμμουλα είναι το - της διόδου. Θα ξεσυνδεσεις το + της τροφοδοσίας που πάει στο μοτεράκι και θα το συνδέσεις στο + της διόδου ( το άλλο άκρο της διόδου.- όχι η γραμμουλα ) και το - της διόδου θα συνδεθεί στο μοτεράκι εκεί που ξεσυνδεθηκε το καλώδιο. Η δίοδος θα "απορροφά - δημιουργήσει πτώση τάσεως" περίπου 0.4 με 0.5v., οπότε εσύ θα έχεις περίπου 1.6v πριν τη δίοδο. Δίοδο ανόρθωσης μπορείς να βρεις σε οποιαδήποτε παλιά - άχρηστη  ηλεκτρονική συσκευή και να βγάλεις από εκεί.

Screenshot_20220714-200051.jpg

Επεξ/σία από dispi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...