witty Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Καλημέρα σας, Σήμερα έλαβα ένα μήνυμα ότι για τα windows 8.1. που έχω στον φορητό μου, θα σταματήσει η υποστήριξη στις 10/1/2023. Η αναβάθμιση σε windows 10 ή 11 δεν είναι δωρέαν, αλλά πρέπει να πληρώσω, ενώ ταυτόχρονα με ενημερώνουν ότι είναι μάλλον απίθανο ο τρέχων φορητός μου να σηκώνει τα windows 10 ή 11, άρα θα πρέπει να αγοράσω και νέο φορητό, και μου προτείνει 10 εταιρείες που οι υπολογιστές τους σηκώνουν τα windows 11. Πολύ δυσάρεστη αυτή η εξέλιξη, ιδίως από στην στιγμή που η χρήση που κάνω δεν αφορά επεξεργασία φωτογραφιών ή βίντεο, gaming/ταινίες, αλλά διαδίκτυο, email και weebly. Οι επιδόσεις που έχω, με καλύπτουν απόλυτα και για αυτόν τον λόγο, σκέφτομαι να μην προβώ σε νέα αγορά, πόσο μάλλον από την στιγμή που δεν μου περισσεύουν αυτήν την στιγμή. Ωστόσο, θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις από μέλη που έχουν το ίδιο θέμα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δεν έχω τέτοιο θέμα, μια και δεν έχω καν λάπτοπ, αλλά στη θέση σου θα αναβάθμιζα σε Windows 10. Νομίζω ότι η αναβάθμιση είναι (ακόμα) δωρεάν. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να κάνεις την αναβάθμιση. Καλύτερα θα ήταν, βέβαια, να κάνεις πρώτα ένα πλήρες backup (image) που συστήματος για παν ενδεχόμενο. Και μια παρατήρηση: αν δεν έχεις ssd αλλά hdd, σκέψου σοβαρά την αλλαγή σε ssd· η διαφορά ταχύτητας θα είναι τεράστια. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, witty είπε Ωστόσο, θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις από μέλη που έχουν το ίδιο θέμα. τα στοιχεία του λαπτοπ τα ξεχασες (ποιο - τι εχει κλπ ) Έχεις ξανακάνει αναβάθμιση λειτουργικού ? Τρέξε απο εδώ Λήψη των Windows 10 (microsoft.com) το εργαλείο ενημέρωση τώρα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Και από μένα να βάλεις ssd αν δεν έχεις ήδη. Τα 20€ (που δεν είναι ούτε 20) για έναν 120άρι (υπεραρκετός για τα 10άρια και τα βασικά προγράμματα, περισσεύουν και 60-65 gb) θα αλλάξουν τελείως το λάπτοπ σου. Οπότε σε έναν νέο ssd κάνεις καθαρή εγκατάσταση 10άρια (όχι upgrade, δεν χρειάζεται) στην ίδια έκδοση με τα 8άρια που έχεις (πιστεύω τα home) και βλέπεις αν ενεργοποιηθούν (πιστεύω πως θα το κάνουν). Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν το κάνουν επιστρέφεις στα 8άρια, αν ενεργοποιηθούν παίρνεις (με ούτε 10€) μια θηκούλα usb και κάνεις τον μηχανικό δίσκο εξωτερικό. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από micos000 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, witty είπε Η αναβάθμιση σε windows 10 ή 11 δεν είναι δωρέαν, αλλά πρέπει να πληρώσω... Δωρεάν είναι ακόμα, δεν χρειάζεται να πληρώσεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
witty Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, accipio είπε στη θέση σου θα αναβάθμιζα σε Windows 10. Νομίζω ότι η αναβάθμιση είναι (ακόμα) δωρεάν. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να κάνεις την αναβάθμιση. Καλύτερα θα ήταν, βέβαια, να κάνεις πρώτα ένα πλήρες backup (image) που συστήματος για παν ενδεχόμενο. Και μια παρατήρηση: αν δεν έχεις ssd αλλά hdd, σκέψου σοβαρά την αλλαγή σε ssd· η διαφορά ταχύτητας θα είναι τεράστια. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εδώ αναφέρουν "We do not currently offer free upgrades from Windows 8.1 to either Windows 10 or Windows 11". Δεν ξέρω εάν έχω ssd ή hdd, αλλά από τότε που τον αγόρασα (2014), δεν έχω κάνει ποτέ αναβάθμιση, άρα πιθανότατα να είναι hdd, και αφού λες ότι η διαφορά είναι τεράστια θα το κοιτάξω, αν και είμαι ικανοποιημένος (ίσως βέβαια να έχω συνηθίσει σε χαμηλές επιδόσεις και όταν δω την διαφορά, να αναρωτηθώ γιατί δεν είχα κάνει νωρίτερα την αναβάθμιση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, witty είπε Εδώ αναφέρουν "We do not currently offer free upgrades from Windows 8.1 to either Windows 10 or Windows 11". Ξαναλέω και ελπίζω να γίνω κατανοητός. Η αναβάθμιση είναι ΑΚΟΜΑ δωρεάν, απλά δεν την διαφημίζουν. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
witty Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, hp8 είπε τα στοιχεία του λαπτοπ τα ξεχασες (ποιο - τι εχει κλπ ) Έχεις ξανακάνει αναβάθμιση λειτουργικού ? Τρέξε απο εδώ Λήψη των Windows 10 (microsoft.com) το εργαλείο ενημέρωση τώρα Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι toshiba satellite, αλλά τι ακριβώς έχει δεν γνωρίζω που ακριβώς να το βρω. Θα πρέπει να κοιτάξω τις ρυθμίσεις με την ησυχία μου, μία προς μία, ώστε να βρω που ακριβώς αναφέρονται. Όχι δεν έχω ξανακάνει αναβάθμιση. Πάντως, εδώ αναφέρουν ότι δεν είναι δωρεάν "We do not currently offer free upgrades from Windows 8.1 to either Windows 10 or Windows 11" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ έκανα ενεργοποίηση 10άρια με κωδικό από windows 7 πριν κανά μήνα. Ακόμα και να μην το περάσει αμέσως μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στην ms hellas και θα στο ενεργοποιήσουν αυτοί 99.99999% Πες μας και τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ (δεξί κλικ->Ιδιότητες στο εικονίδιο "Υπολογιστής" στην επιφάνεια εργασίας ή μέσα στην εξερεύνηση) ή έστω το ακριβές μοντέλο και μάρκα που το γράφει από κάτω σε ένα ταμπελάκι. Λάποτπ του 2014 σίγουρα μηχανικό έχει. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από micos000 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
witty Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 54 λεπτά πριν, micos000 είπε Και από μένα να βάλεις ssd αν δεν έχεις ήδη. Τα 20€ (που δεν είναι ούτε 20) για έναν 120άρι (υπεραρκετός για τα 10άρια και τα βασικά προγράμματα, περισσεύουν και 60-65 gb) θα αλλάξουν τελείως το λάπτοπ σου. Οπότε σε έναν νέο ssd κάνεις καθαρή εγκατάσταση 10άρια (όχι upgrade, δεν χρειάζεται) στην ίδια έκδοση με τα 8άρια που έχεις (πιστεύω τα home) και βλέπεις αν ενεργοποιηθούν (πιστεύω πως θα το κάνουν). Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν το κάνουν επιστρέφεις στα 8άρια, αν ενεργοποιηθούν παίρνεις με 10€ μια θηκούλα usb και κάνεις τον μηχανικό δίσκο εξωτερικό. Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα. Θα το κοιτάξω για την ssd. Όσον αφορά όλα τα άλλα βήματα, μάλλον δεν είναι των δυνατοτήτων μου, αλλά θα το κοιτάξω με την ησυχία μου. 39 λεπτά πριν, dpolal είπε Δωρεάν είναι ακόμα, δεν χρειάζεται να πληρώσεις. Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις κάποιον σχετικό σύνδεσμο που να δίνει την δυνατότητα για δωρεάν ; Σε ρωτάω διότι στην σελίδα τους αναφέρουν ότι "We do not currently offer free upgrades from Windows 8.1 to either Windows 10 or Windows 11" 19 λεπτά πριν, dpolal είπε Ξαναλέω και ελπίζω να γίνω κατανοητός. Η αναβάθμιση είναι ΑΚΟΜΑ δωρεάν, απλά δεν την διαφημίζουν. Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος από τον οποίο θα μπορούσα να ξεκινήσω την διαδικασία ; 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Εγώ έκανα ενεργοποίηση 10άρια με κωδικό από windows 7 πριν κανά μήνα. Ακόμα και να μην το περάσει αμέσως μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στην ms hellas και θα στο ενεργοποιήσουν αυτοί 99.99999% Πες μας και τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ (δεξί κλικ->Ιδιότητες στο εικονίδιο "Υπολογιστής" στην επιφάνεια εργασίας ή μέσα στην εξερεύνηση) ή έστω το ακριβές μοντέλο και μάρκα που το γράφει από κάτω σε ένα ταμπελάκι. Λάποτπ του 2014 σίγουρα μηχανικό έχει. Ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις ; Μήπως θυμάσαι από ποιον σύνδεσμο έκανες την ενεργοποίηση ; Τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά : Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, witty είπε Έχεις κάποιον σχετικό σύνδεσμο που να δίνει την δυνατότητα για δωρεάν ; Σε ρωτάω διότι στην σελίδα τους αναφέρουν ότι "We do not currently offer free upgrades from Windows 8.1 to either Windows 10 or Windows 11" Κατεβάζεις τα windows από το επίσημο site της Microsoft με το mediacreation tool, τα περνάς σε usb stick και κάνεις την αναβάθμιση πάνω από τα 8 για να πάρουν αυτόματα το κλειδί. Σε περίπτωση που αλλαχθεί ο δίσκος με ssd άρα η εγκατάσταση θα γίνει από την αρχή τότε: 1- είτε πρέπει να βρείς το κλειδί, από το αυτοκόλλητο που ενδεχωμένος υπάρχει κολλημένο από κάτω από το φορητό ή στο διαμέρισμα κάτω από την μπαταρία αν αυτή είναι αποσπώμενη και με αυτό να κάνεις την ενεργοποίηση. 2- αν δεν υπάρχει αυτοκόλλητο, τότε αυτό είναι ηλεκτρονικά περασμένο στο BIOS και απλά πρέπει να περάσεις την ίδια έκδοση windows με ότι έχεις τώρα, αν έχεις home, τότε βάζεις home και μόλις συνδεθούν στο διαδύκτιο θα ενεργοποιοηθούν αυτόματα από μόνα τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μια χαρά είναι από χαρακτηριστικά για 10άρια. i3-3217 3ης γενιά με 4GB μνήμη. Δεν υπάρχει σύνδεσμος για ενεργοποίηση. Απλά κάνεις την εγκατάσταση των 10 και συνδέεσαι στο ίντερνετ. Πας στις ρυθμίσεις->Ενημέρωση->Ενεργοποίηση και θα δεις αν είναι ενεργοποιημένα με ψηφιακή άδεια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
witty Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, dpolal είπε Κατεβάζεις τα windows από το επίσημο site της Microsoft με το mediacreation tool, τα περνάς σε usb stick και κάνεις την αναβάθμιση πάνω από τα 8 για να πάρουν αυτόματα το κλειδί. Σε περίπτωση που αλλαχθεί ο δίσκος με ssd άρα η εγκατάσταση θα γίνει από την αρχή τότε: 1- είτε πρέπει να βρείς το κλειδί, από το αυτοκόλλητο που ενδεχωμένος υπάρχει κολλημένο από κάτω από το φορητό ή στο διαμέρισμα κάτω από την μπαταρία αν αυτή είναι αποσπώμενη και με αυτό να κάνεις την ενεργοποίηση. 2- αν δεν υπάρχει αυτοκόλλητο, τότε αυτό είναι ηλεκτρονικά περασμένο στο BIOS και απλά πρέπει να περάσεις την ίδια έκδοση windows με ότι έχεις τώρα, αν έχεις home, τότε βάζεις home και μόλις συνδεθούν στο διαδύκτιο θα ενεργοποιοηθούν αυτόματα από μόνα τους. Ευχαριστώ πολύ για τα αναλυτικά βήματα. Δεν υπάρχει αυτοκόλλητο, άρα κοιτάζω το 2ο βήμα. Ευχαριστώ και πάλι Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την κατατοπιστική εικόνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, witty είπε Δεν υπάρχει αυτοκόλλητο, άρα κοιτάζω το 2ο βήμα. Αν πατήσεις στο πληκτρολόγιο μαζί τα πλήκτρα WINDOWS+R (το πλήκτρο με την σημαία), δώσεις winver και πατήσεις ENTER θα σου εμφανίσει ένα πανελάκι με την έκδοση των windows που έχεις. Θα λέει αν έχεις home-prο ή ότι άλλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
witty Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 20 ώρες πριν, micos000 είπε Αν πατήσεις στο πληκτρολόγιο μαζί τα πλήκτρα WINDOWS+R (το πλήκτρο με την σημαία), δώσεις winver και πατήσεις ENTER θα σου εμφανίσει ένα πανελάκι με την έκδοση των windows που έχεις. Θα λέει αν έχεις home-prο ή ότι άλλο. Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν είχα ιδέα για αυτήν την δυνατότητα. Από ότι βλέπω δεν αναφέρει, άρα υποθέτω ότι είναι home. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα