stratigos24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Υπάρχει κάποιος στο φόρουμ εδώ με το σετακι που αναφερω στον τίτλο να ρωτήσω κάτι ; 1
babisskg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Υπάρχει κάποιος στο φόρουμ εδώ με το σετακι που αναφερω στον τίτλο να ρωτήσω κάτι ; Είχαμε , τι έγινε ?
stratigos24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Είχα παρατηρήσει κάποια χρώματα περίεργα όταν την είχα πάρει σε long exposure λήψεις και ήθελα να δω αν φταίει ο σενσορας γενικά ή ο φακός 10-30 μου που έχει πρόβλημα. Αν οφείλεται στο φακό βρήκα έναν στα 30 ευρώ και να τον πάρω. Αν δω ότι το κάνει και σε άλλον με 10-30 που δεν έχει κάποιο πρόβλημα (να βγάλει δηλαδή μια long exposure πχ 10 δευτερα σε εσωτερικό χώρο) και καταλάβω ότι φταίει ο σενσορας να μην ασχοληθώ. δε βρίσκω και ούτε ένα δείγμα στο ΝΕΤ….. Κρίμα να κάθεται η μηχανουλα. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από stratigos24
babisskg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Είχα παρατηρήσει κάποια χρώματα περίεργα όταν την είχα πάρει σε long exposure λήψεις και ήθελα να δω αν φταίει ο σενσορας γενικά ή ο φακός 10-30 μου που έχει πρόβλημα. Αν οφείλεται στο φακό βρήκα έναν στα 30 ευρώ και να τον πάρω. Αν δω ότι το κάνει και σε άλλον με 10-30 που δεν έχει κάποιο πρόβλημα (να βγάλει δηλαδή μια long exposure πχ 10 δευτερα σε εσωτερικό χώρο) και καταλάβω ότι φταίει ο σενσορας να μην ασχοληθώ. δε βρίσκω και ούτε ένα δείγμα στο ΝΕΤ….. Κρίμα να κάθεται η μηχανουλα. Ο φακός έχει δυνατότητα αναβάθμισης σε firmware ?
stratigos24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Έχει το 1.02 και από ότι βλέπω υπάρχει το 1.10 ως τελευταίο στο Ίντερνετ. Edit: Το πέρασα το τελευταίo firmware που δεν είχε ο φακός. 1
babisskg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Έχει το 1.02 και από ότι βλέπω υπάρχει το 1.10 ως τελευταίο στο Ίντερνετ. Edit: Το πέρασα το τελευταίo firmware που δεν είχε ο φακός. Αν τα χρώματα σου φάνηκαν κάπως ...... όχι ξεπλυμένα να πω , αλλά άτονα ίσως ταιριάζει καλύτερα ......... αν πρόκειται περί αυτού δεν έχεις κανένα πρόβλημα .
stratigos24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μισό… χαχαχα .. γιατί δεν έβαλα δείγμα.. χωρις αποθορυβοποιηση για μακράς έκθεσης λήψεις (NR off στην κάμερα).. rave party το λεγόμενο … με ενεργή την αποθορυβοποιηση αλλα και πάλι κάτι δε μου κολλάει.. πολύ μαυρίλα πίσω γωνία και γενικά μια μαυρίλα … Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από stratigos24
pifilos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέσα στη μέρα βγάζει κανονικά ; Χωρίς να έχω κάποια γνώση επί του θέματος θα πόνταρα στο ότι δεν είναι θέμα φακού.
stratigos24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Το θέμα που έχει ο φακός είναι ότι είτε τραβάς με f3.5 είτε με f10 είναι ένα και το αυτό. Έχει χαλάσει ο διάφραγμα του και θέλει επισκευή. Δε ξέρω και τι άλλο μπορεί να παρουσιάζει. Ναι, μέρα βγάζει κανονικά όσο κανονικά δηλαδή μπορεί με αυτό το φακό και δεν έχω και εικόνα πως θα έβγαζε χωρίς να είχε θέμα ο φακός μιας και το είχε εξαρχής. Ειναι κάπως τρελό αυτά τα χρώματα όταν δεν έχεις NR αλλά οκ μπορεί να είναι και έτσι. Με το ΝR στο on τα πράγματα καλυτερεύουν πολύ, δε βλέπεις χρώματα μανιτάρια και στρουμφάκια αλλά και πάλι υπάρχει μια μαυρίλα. Το θέμα είναι να δω μια παρόμοια λήψη από το ίδιο σετ να καταλάβω αν είναι έτσι η επίδοση της σε μακρά έκθεση ή καλύτερη και έχω κάποιο θέμα.
babisskg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, stratigos24 είπε Το θέμα που έχει ο φακός είναι ότι είτε τραβάς με f3.5 είτε με f10 είναι ένα και το αυτό. Έχει χαλάσει ο διάφραγμα του και θέλει επισκευή. Δε ξέρω και τι άλλο μπορεί να παρουσιάζει. Ναι, μέρα βγάζει κανονικά όσο κανονικά δηλαδή μπορεί με αυτό το φακό και δεν έχω και εικόνα πως θα έβγαζε χωρίς να είχε θέμα ο φακός μιας και το είχε εξαρχής. Ειναι κάπως τρελό αυτά τα χρώματα όταν δεν έχεις NR αλλά οκ μπορεί να είναι και έτσι. Με το ΝR στο on τα πράγματα καλυτερεύουν πολύ, δε βλέπεις χρώματα μανιτάρια και στρουμφάκια αλλά και πάλι υπάρχει μια μαυρίλα. Το θέμα είναι να δω μια παρόμοια λήψη από το ίδιο σετ να καταλάβω αν είναι έτσι η επίδοση της σε μακρά έκθεση ή καλύτερη και έχω κάποιο θέμα. Αυτό θα περίμενες από τον φακό και τον αισθητήρα , όχι αμάν και πως δλδ ...... αλλά ΟΚ ....... 2
babisskg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, stratigos24 είπε Μισό… χαχαχα .. γιατί δεν έβαλα δείγμα.. χωρις αποθορυβοποιηση για μακράς έκθεσης λήψεις (NR off στην κάμερα).. rave party το λεγόμενο … με ενεργή την αποθορυβοποιηση αλλα και πάλι κάτι δε μου κολλάει.. πολύ μαυρίλα πίσω γωνία και γενικά μια μαυρίλα … Μου έχει μείνει ένας αντάπτορας , ο οποίος δεν θυμάμαι για ποιους φακούς είναι , αν βρεθείς κατά δω φακούς σίγουρα θα έχω , ώστε να τους ρίξουμε επάνω για να έχουμε ένα μέτρο . Πάντως για αισθητήρας δεν φαίνεται . Το φακουδάκι κάνει τα δικά του μάλλον . 1
stratigos24 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ελπίζω να είναι από το φακό αν και κάτι με κάνει να πιστεύω πως ούτε από το φακό είναι, ούτε από τον αισθητήρα (τράβηξα μερικές φωτό μετά, μέσα στο σπίτι με κανονικές ταχύτητες κλείστρου και δεν είχε κάτι) αλλά η επίδοση της μηχανής σε μακρά έκθεση και το Long exposure NR κάνει που και που τα δικά του.. Κάποια φορά τα βγάζει σαν hdr ενώ η προηγούμενη λήψη με ίδια settings ιδια στιγμή είναι οκ. Aπό την άλλη, αν δεν έχεις NR ενεργό, βγάζει Rave party... δε ξέρω.. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από stratigos24 1
babisskg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, stratigos24 είπε Ελπίζω να είναι από το φακό αν και κάτι με κάνει να πιστεύω πως ούτε από το φακό είναι, ούτε από τον αισθητήρα (τράβηξα μερικές φωτό μετά, μέσα στο σπίτι με κανονικές ταχύτητες κλείστρου και δεν είχε κάτι) αλλά η επίδοση της μηχανής σε μακρά έκθεση και το Long exposure NR κάνει που και που τα δικά του.. Κάποια φορά τα βγάζει σαν hdr ενώ η προηγούμενη λήψη με ίδια settings ιδια στιγμή είναι οκ. Θεωρώ απίστευτο να φταίει το σώμα , για την ιστορία , δεν θα ψαχνομουν για δικούς της φακούς , εξαιρώντας τον 11αρη , ενώ θα την κρατούσα σαν testbed διότι είναι ίσως η μοναδική όπου παρά την έλλειψη focus peaking , δίνει καθαρή εικόνα γύρω από την εστίαση ακόμη και από την οθόνη , ενώ η V1 το έκανε μέσα από το viewfinder . Θα την χρησιμοποιούσα επάνω σε τρίποδα , χάριν του 2.7 crop με κανέναν prime τηλεφακό για είτε για macro , είτε για πολύ μακριά φυσικά όπου δεν εμπλέκεται κίνηση . Δυστυχώς σε manual mode δεν δουλεύει το triple sequell που τραβάει στο αυτόματο με τον native φακό , το κάνει όμως έστω με τον 11αρη . Αν δούλευε αυτή η λειτουργία σε manual θα ήταν όνειρο . 1
stratigos24 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, babisskg είπε triple sequell Τι κάνει αυτό;
babisskg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Τι κάνει αυτό; Σε full auto mode μόνον δυστυχώς , τραβάει τρείς απανωτές στάσεις , μοιάζει με bracketing αλλά δεν είναι . Είναι φοβερό αν θες να πιάσεις κίνηση , σαν να έχεις χοντρικά ένα continuous low θα το έλεγες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα