laserjesus Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Εδώ ένα fritzbox ένα zte 5g και ένα mikrotik. Αυτη την στιγμή τρέχω internal DNS για να ξέρω τι μου γίνεται και να δίνω διαφορετικά dhcp settings σε κάθε client. Αυτό που θέλω είναι να κάνω ένα στοιχειώδες fail over και load balancing σε multiple connection's. 1η λύση 192.168.0.1 το mikrotik 192.168.0.2 το fritz 192.168.0.3 το 5G. O κάθε router κάνει το nat του για το external interface και το mikrotik τα υπόλοιπα. Επειδή πιάνω πάνω από 700/180mbps με το 5G θα έχω μια χαρά downloads/uploads. 2η λύση pppoe το mikrotik με το fritz , VPN- internet profile στη cosmote και bridge το 5G. Εδώ nat και firewall κάνει το mikrotik και σαν backup έχω και το gateway της vdsl στο fritz. Μεγάλο μείον εδώ είναι ότι το 5G μπαίνει σε traffic shaping από την Cosmote στα 150/50. Σκέφτομαι να κάνω την πρώτη λύση και ότι port forwarding χρειάζεται να πάει με vpn σε εξωτερικό VPS μου για να μην χάνω ταχύτητα. Από την άλλη φορτώνεται άλλο ένα administration. Ιδέες στο τι να κάνω ή να αλλάξω ? Το mikrotik δεν είναι δεσμευτικό γιατί ακόμα είμαι στην αρχή του learning curve αλλά το προτιμώ γιατί το έχω. Μπορεί να γίνει είτε edgerouter X ή pfsense ή cisco isr 1100.
laserjesus Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Τελικά το έφτιαξα με nuc/pfsense/vlans/proxmox. Δυστυχώς στο σημείο που είχα gbic δεν πιάνει πάνω από 350Mbps το 5G αλλά φαίνεται σταθερό. Επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσω εάν γίνεται να παίξει με την 1 eth και τα vlans , pppoe με vdsl και bridge με το 5G router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα