margaritagr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μετά απο καιρό χρήσης στην δουλειά ενός απλού μικρού Logitech έχω ενοχλήσεις στον καρπό και λιγο πιο πανω. Πηρα mouse pad με gel αλλα η κατάσταση έγινε χειρότερη όποτε το χάρισα και ψάχνω ενα καλο ποντίκι. Ειμαι λοιπόν ανάμεσα σε mx master (2s ή 3 δε με νοιάζει) και mx vertical. Σημείωση, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κατι αντίστοιχο. Καμια γνώμη? Νο1 κριτήριο η άνεση για τον καρπό
Klausx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δεν νομίζω να φταίει τόσο το ποντίκι όσο η στάση σώματος / γραφείο / καρέκλα. Στήριξε κάπως τον αγκώνα σου σε ίδια σχεδόν ευθεία με το ποντίκι και θα βελτιωθεί αρκετά το "βάρος" που πέφτει στον καρπό.
clampro Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Προφανώς αν ο πόνος είναι οξύς, να απευθυνθείς σε ένα γιατρό. Αν δεν είναι οξύς, μπορείς να δοκιμάσεις αυτές τις ασκησούλες, εμένα με βοήθησαν αρκετά. Επίσης θα βοηθήσει πολύ στο να μη σε ξαναπιάσει, να γυμνάσεις λίγο τους καρπούς σου. 1
tasvar Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Πήρα το παρακάτω που είναι οικονομικό για να δοκιμάσω πιο πολύ αν έχει διαφορά. Δε νομίζω να ξαναγυρίσω σε κανονικό ποντίκι. Δεν παίζω παιχνίδια βέβαια, αλλά το συνήθισα και με βολεύει. https://gembird.com/item.aspx?id=10487 1
Ashaman Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Εχω αρκετα σοβαρο θεμα με το χερι και τον καρπο καθως η δουλεια απαιτει πολλη χρηση Mouse και πληκτρολογιου. Κυριως το Mouse βεβαια ειναι το θεμα. Ειχα δοκιμασει διαφορα κανονικα Mouse και μετα ειπα να δοκιμασω ενα vertical. Ξεκινησα με ενα Trust Verto(με τη λογικη να μη δωσω πολλα λεφτα, να δω αν μπορω να βολευτω την καινουρια θεση του καρπου) και να με βοηθησε αρκετα. Τωρα εχω παρει ενα ADESSO iMouse E30 και με εχει βολεψει πολυ. Ισως να ειναι καλη ιδεα να βρεις ενα σχετικα φτηνο vertical να δοκιμασεις αρχικα οπως αυτο που αναφερω αρχικα ή αν εχει καποιος γνωστος να το παρεις για μια μερα να δοκιμασεις πως σε βολευει
mindreader Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Εχω και εγω ενα vertical της hama. Καλο ειναι. Αλλα, η χαζη μου απορια, ειναι οτι βλεπω οτι το χερι δεν ειναι τελικα και τοσο καθετο οσο περιμενα. Σιγουρα δεν οριζοντιωνεται οπως με ενα κανονικο mouse, αλλα η μοιρες που ειναι περιστρεμμενο το χερι μας δεν ειναι και πολλες, ισως κανα 45 μοιρες. Δεν ξερω αν ειναι 'αρκετες'. Κοπωση στο χερι παντως, ακομη υπαρχει.
manolis940 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, mindreader είπε Εχω και εγω ενα vertical της hama. Καλο ειναι. Αλλα, η χαζη μου απορια, ειναι οτι βλεπω οτι το χερι δεν ειναι τελικα και τοσο καθετο οσο περιμενα. Σιγουρα δεν οριζοντιωνεται οπως με ενα κανονικο mouse, αλλα η μοιρες που ειναι περιστρεμμενο το χερι μας δεν ειναι και πολλες, ισως κανα 45 μοιρες. Δεν ξερω αν ειναι 'αρκετες'. Κοπωση στο χερι παντως, ακομη υπαρχει. Δεν φεύγει με το που αλλάζεις ποντίκι και πραγματικά τα Vertical δεν ξέρω αν εν τέλει κάνουν δουλειά ή κάνουν τα πράγματα απλώς χειρότερα. Όλα ξεκινάνε απ' την καρέκλα η οποίο πρέπει να ρυθμίζει και το τελευταίο της εξάρτημα. Το χέρι πρέπει να είναι σε μεγαλύτερη από ορθή γωνία και να μην σηκώνεται ο ώμος του χρήστη για να επιτευχθεί αυτό. Πρέπει χαλαρά να αγγίζει στο μπράτσο της καρέκλας το οποίο πρέπει να ρυθμίζει το πάνω κάτω και το μέσα έξω. 1
mindreader Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 5 minutes ago, manolis940 said: Δεν φεύγει με το που αλλάζεις ποντίκι και πραγματικά τα Vertical δεν ξέρω αν εν τέλει κάνουν δουλειά ή κάνουν τα πράγματα απλώς χειρότερα. Όλα ξεκινάνε απ' την καρέκλα η οποίο πρέπει να ρυθμίζει και το τελευταίο της εξάρτημα. Το χέρι πρέπει να είναι σε μεγαλύτερη από ορθή γωνία και να μην σηκώνεται ο ώμος του χρήστη για να επιτευχθεί αυτό. Πρέπει χαλαρά να αγγίζει στο μπράτσο της καρέκλας το οποίο πρέπει να ρυθμίζει το πάνω κάτω και το μέσα έξω. Επειδη δουλευω και με laptops, νομιζω οτι τα touchpad κουραζουν λιγοτερο το χερι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα