Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα αφού το κράτος δεν παρεμβαίνει με ρυθμίσεις στις τιμές, νέες πολυκατοικίες δε χτίζονται, τότε που τα βρίσκουν όλοι τα λεφτά και πάνε διακοπάρες κάθε τόσο; Δε μπορώ να καταλάβω αν δίνεις το 60-70% του μισθού σου για μια στεγή να μπορείς να ψωνίζεις και να τρέφεσαι αξιοπρεπώς, να έχεις μια φυσιολογική κοινωνική ζωή και να μπορείς να κάνεις και μερικά ταξίδια αναψυχής. Μάλλον πρέπει να βρω άμεσα κοπέλα για συγκατοίκηση 😁.

Οι τυχεροί της γενιάς του ΠΑΣΟΚ του 80-90' έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Η μισή γειτονιά έχει αδειάσει και πηγαίνουν για παραθερισμό στα "νόμιμα" εξοχικά τους στη Κερατέα, Νέα μάκρη, Λαύριο κλπ. Η δική μας η γενιά, είμαι 30 ετών, σπούδασα μέσα στη κρίηση και βγήκα στην αγορά εργασίας μέσα στη κρίση και ξεκίνησα να δουλευω για 600€ με MSc, και ΜΟΝΟ με δική μου προσωπική δουλειά και χάσιμο πολύ χρόνου κατάφερω να εξελιχθώ και να ανεβάσω το μισθό μου. Το να δίνω 600-800€ για ένα σπίτι να ζήσω το θεωρώ παράλογο.

Και για εσάς που λέτε ότι ναι μεν παίρω 1600€, όμως δουλέυω σκληρά στον ιδιωτικό τομέα (web developer) ,και σαν άνθρωπος έχω και άλλα έξοδα. Οι γονείς μου δε ζούνε για να έχω έξτρα στήριξη αν χρειαστώ κάτι, ο αδερφός μου απασχολείται part time, έχουμε ένα σπίτι στην επαρχία όπου έχει τα εξοδά του, βάλε και τη δόση 300€ για το αυτοκίνητο, οπότε αν νοικιάσω ένα σπίτι 600-700€, μου μένουν 500-600€ για να περάσω το μήνα. + έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε όλους.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έρχεται γερή ύφεση στασιμοπληθωρισμός προ των πυλών, και κράχ με πρότυπα 1929. Με μια πρώιμη εκτίμηση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 αυτή η κατάσταση. 

Τα ενοίκια θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν πλασματικά, όπως και οι τιμές για αγορά. Είναι ακόμα "φθηνά" αν δεν υπάρξει κρατικός έλεγχος. Και αυτό γιατί η ακίνητη περιουία είναι μια αγορά που ισχύει ο κανόνας του μεγαλύτερου ανόητου. Δηλαδή οι τιμές βασίζονται στην ψυχολογία του πλήθους και όσο ο κόσμος άναρχα , ανεξέλεγκτα και αγόγγυστα συνεχίζει να δίνει οτι ζητάει ο καθένας μόνο επάνω θα πηγαίνουν. Καλωςήρθατε στον New Age Αναρχοκαπιταλισμό

https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_fool_theory

Το μόνο που μας σώζει είναι να αδειάσουν τα δύο μεγάλα αστικά μπου..έλα, εννόω κέντρα λόγω μοντέλων τηλε-εργασίας μπας και συνέλθει λίγο η εγχώρια αγορά.

Πάω για δουλειά τώρα μέχρι το βράδυ όπου θα επιστρέψω στην τρόγλη που χρυσοπληρώνω.

Επεξ/σία από b0netruper
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

[..] Μάλλον πρέπει να βρω άμεσα κοπέλα για συγκατοίκηση 😁. [..]

Άμα το κάνεις αυτό, σε βλέπω με 300€ στο χέρι στο τέλος του μήνα 😛

Τέσπα, είτε ρίχνεις το Quality of life σου και δίνεις 600€ οπότε κόβεις αναγκαστικά από αλλού ( 😕 ), είτε συμβιβάζεσαι με ένα λιγότερο ικανοποιητικό , φθηνότερο ακίνητο ("απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα σου") , είτε μένεις στην παρούσα κατάσταση (και ίσως ρίχνεις κάποια λεφτά να βελτιώσεις το "υπόγειο") δεν βλέπω άλλη λύση. . .

Όπως και να έχει , συνέχισε να ψάχνεις , ρώτα και γνωστούς σου κλπ καμία φορά υπάρχουν ευκαιρίες εκτός δικτύου.

Καλή τύχη!

Επεξ/σία από Directx
Επισκέπτης
Δημοσ.

Διαβαζοντας τα ποστ στο θεμα καταληγω οτι>

Τελικα τα σπιτια δεν ειναι και τοσο ακριβα στο εξωτερικο οπως λενε.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, b0netruper είπε

Έρχεται γερή ύφεση στασιμοπληθωρισμός προ των πυλών, και κράχ με πρότυπα 1929. Με μια πρώιμη εκτίμηση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 αυτή η κατάσταση. 

μηπως εννοεις του 2023 ;;;

γιατι δε νομιζω με βαση τις αγορες του εξωτερικου να φαινεται να τελειωνει ο γολγοθας σ'ενα 5μηνο...

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Άρα αφού το κράτος δεν παρεμβαίνει με ρυθμίσεις στις τιμές, νέες πολυκατοικίες δε χτίζονται, τότε που τα βρίσκουν όλοι τα λεφτά και πάνε διακοπάρες κάθε τόσο; Δε μπορώ να καταλάβω αν δίνεις το 60-70% του μισθού σου για μια στεγή να μπορείς να ψωνίζεις και να τρέφεσαι αξιοπρεπώς, να έχεις μια φυσιολογική κοινωνική ζωή και να μπορείς να κάνεις και μερικά ταξίδια αναψυχής. Μάλλον πρέπει να βρω άμεσα κοπέλα για συγκατοίκηση 😁.

Οι τυχεροί της γενιάς του ΠΑΣΟΚ του 80-90' έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Η μισή γειτονιά έχει αδειάσει και πηγαίνουν για παραθερισμό στα "νόμιμα" εξοχικά τους στη Κερατέα, Νέα μάκρη, Λαύριο κλπ. Η δική μας η γενιά, είμαι 30 ετών, σπούδασα μέσα στη κρίηση και βγήκα στην αγορά εργασίας μέσα στη κρίση και ξεκίνησα να δουλευω για 600€ με MSc, και ΜΟΝΟ με δική μου προσωπική δουλειά και χάσιμο πολύ χρόνου κατάφερω να εξελιχθώ και να ανεβάσω το μισθό μου. Το να δίνω 600-800€ για ένα σπίτι να ζήσω το θεωρώ παράλογο.

Και για εσάς που λέτε ότι ναι μεν παίρω 1600€, όμως δουλέυω σκληρά στον ιδιωτικό τομέα (web developer) ,και σαν άνθρωπος έχω και άλλα έξοδα. Οι γονείς μου δε ζούνε για να έχω έξτρα στήριξη αν χρειαστώ κάτι, ο αδερφός μου απασχολείται part time, έχουμε ένα σπίτι στην επαρχία όπου έχει τα εξοδά του, βάλε και τη δόση 300€ για το αυτοκίνητο, οπότε αν νοικιάσω ένα σπίτι 600-700€, μου μένουν 500-600€ για να περάσω το μήνα. + έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε όλους.

Πολλοί έχουν δικό τους σπίτι και έτσι γλιτώνουν από ενοίκιο. Αυτοί που έχουν που ξέρω τα βρήκαν κυρίως από γονείς ή κάνουν καλή δουλειά. Πχ ξέρω σιδερά βγάζει άνετα 7000€+ το μήνα στα 35 του και έχει χτίσει και 2 σπίτια.

Ξέρω και άλλους που δε κάνουν τίποτα όλη μέρα βόλτα και εκδρομές και ζούνε απλά από ενοίκια που παίρνουν από σπίτια που κληρονόμησαν. Όσοι δεν έχουν ζούνε με λίγα. Απλά είναι πολλοί αυτοί που έχουν και νομίζεις ότι είναι έτσι όλοι. 

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, polaki είπε

Το αν η χώρα είναι σταθερή οικονομικά δεν θα το πεις εσύ, σίγουρα όχι εγώ, αλλά τα μεγάλα οικονομικά funds που λύνουν και δένουν. Και οι Οικοι αυτοί μας έχουν πλέον αναβαθμίσει σε ΒΒ+, οπότε φίλε μου πέσε κοιμήσου, η Ελλάδα είναι ΥΠΕΡσταθερή οικονομικά πλέον.

Ακόμα σε μη επενδύσιμη βαθμίδα βρισκόμαστε, το υπερσταθερή είναι μάλλον υπερβολή

6 ώρες πριν, polaki είπε

Έχε υπόψη σου επίσης ότι η αναλογία των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε στο 12,8% το 2021, από το 31% το 2020 και αναμένεται να πέσει κάτω του 8% έως το τέλος του 2022. Αυτά τα λένε οι ίδιες οι τράπεζες, όχι εγώ. Και τα λένε τώρα, με τις Ουκρανίες και τις ενεργειακές κρίσεις. Άρα?

Μήπως έχει να κάνει με το ότι ξεφορτώθηκαν/πούλησαν τα περισσότερα κόκκινα δάνεια; Αυτό δεν κάνει τον Έλληνα καλοπληρωτή

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Οι διεθνείς συγκυρίες αυτή τη φορά είναι και αρκετά χειρότερες, το κόστος δανεισμού θα ανέβει και όταν έχεις το χρέος που έχουμε.... Το μόνο που αυτή τη φορά είναι πιο αισιόδοξο είναι πως η Ιταλία φαίνεται να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα και μαζί της θα σώσουν και εμάς

Όπως και να έχει και εγώ πιστεύω το ότι τα ενοίκια ανεβαίνουν είναι φυσιολογικό. Οι μισθοί όμως όχι και αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί πρόβλημα

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

άνετα 7000€+

Φίλε κανένας δεν βγάζει 7.000 το μήνα και αν τα βγάζει σίγουρα δεν προέρχονται από νόμιμη δραστηριότητα....

Βέβαια αυτός μπορεί να σου λέει ότι θέλει....

• Confused 1
Δημοσ.

Βασιλάκη, πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις.

Όσο για τo Airbnb που ειπώθηκε πιο πίσω ότι δεν έχει αναφερθεί ως μέρος του προβλήματος, προφανώς και αναφέρεται κάθε φορά σε όλα τα αντίστοιχα νήματα.

Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση μάλιστα ήταν ένα post από moderator, δε θυμάμαι τώρα ποιος ήταν, που έλεγε ότι δεν ευθύνεται καθόλου το Airbnb στην κατάσταση με τα ενοίκια.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε κανένας δεν βγάζει 7.000 το μήνα και αν τα βγάζει σίγουρα δεν προέρχονται από νόμιμη δραστηριότητα....

Βέβαια αυτός μπορεί να σου λέει ότι θέλει....

Δε λεω ως υπάλληλος η μεροκάματα. Ως υπάλληλος πρεπει να εισαι πολυ υψηλο στελεχος και ξερω κοσμο που παιρνει παραπανω αλλα δε τα παιρνουν ολα στην Ελλαδα πχ 5.000 ελλαδα και τα υπολοιπα σε τραπεζες εξωτερικο. 

Για σιδερα σκεψου μονο οτι για εργασια πηρε 1500€ μαυρα για 2 μερες χωρις υλικά χωρις να χρεωνει παραπανω απο αλλους και ειδικα οταν τρεχει να προλαβει τις δουλειες. 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
15 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Τι να κάνω να πάω να μείνω στο κορωπί στο τέλος;

1.  Χτίσε σπίτι

2. Φύγε από την Αθήνα

3. Ναι

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DrLo είπε

1.  Χτίσε σπίτι

2. Φύγε από την Αθήνα

3. Ναι

Έχω ακούσει στο Σούνιο έχει κάτι βιλάρες με 500€ τον μήνα! 😄😄😄

Δημοσ.

Η κατάσταση γενικά έχει ξεφύγει. Πολλοί μιλάτε για το εξωτερικό που συμφωνώ είναι ακριβά αλλά δεν μπορεί ένα σπίτι 85 τετραγωνικά στις Βρυξέλλες να κοστίζει 800 ευρώ και ένα σπίτι 120 τετραγωνικά στην Αθήνα 1200. Κάτι δεν πάει καλά. Και μην αρχίσουμε για τα κόστη ζωής γιατί ναι το εξωτερικό τα εστιατόρια ταξί κλπ είναι πιο ακριβά αλλά τα σουπερμάρκετ και γενικά τα αγαθά καθημερινής χρήσης πολύ πιο φτηνά 

Και όπως πολλοί λέτε εντάξει αν είναι καινούριο και lux το διαμέρισμα να τα σκάσεις αλλά είναι δυνατόν για διαμέρισμα του 70 να σου ζητάνε 700 ευρώ 

• Like 3
Δημοσ.

Τα στάνταρ που έχεις ορίσει είναι εξ αρχής πολύ υψηλά για να μπορούν να ικανοποιηθούν με λιγότερα από 600 ευρώ. Οι περιοχές που αναφέρεις έχουν χαμηλότερους συντελεστές δόμησης από το κέντρο της Αθήνας και τις πέριξ περιοχές. Έτσι υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα διαμερίσματα και πιο αραιή κατοίκηση. Παίρνεις λοιπόν καλύτερη ποιότητα ζωής με μεγαλύτερο κόστος. Στο κέντρο για την ενοικίαση ενός πάρκιν κάποιος πληρώνει από 120-150 ευρώ. Κάνοντας τους υπολογισμούς λοιπόν για το σπίτι διαθέτεις 450 ευρώ και για το πάρκινγκ τα υπόλοιπα εφόσον έχεις μπάτζετ 600 ευρώ. Δεν είμαι ιδιοκτήτης που νοικιάζω τώρα αλλά θα σου πω την εμπειρία μου. Κανένας ενοικιαστής δεν σέβεται το ακίνητο που μπαίνει μέσα. Όλοι μα όλοι προκαλούν ζημιές η οποίες θα πρέπει να συντηρηθούν με τα χρήματα του ενοικίου. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της ενοικίασης πέρα από το έξτρα εισόδημα του ιδιοκτήτη. Αν βάλεις στην εξίσωση πως το κράτος ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙ από 15% ως το 45% των εισοδημάτων από ενοίκια καταλαβαίνεις πως από τα 600 που δίνεις εσυ δεν με μένουν όλα καθαρά στον ιδιοκτήτη και με αυτά θα πρέπει να επισκευάζει κάθε τόσο την κατοικία με το κόστος των υλικών να έχουν ανέβει 4 φορές και να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Μην μπούμε στην λογική για ενοικίαση χωρίς συμβόλαια γιατί αυτά τα κάνουν κάτι Ταλιμπάν με χρεπια. Αν θέλεις λοιπόν αξιοπρεπές σπίτι σε χαμηλή τιμή πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κράτους για την φορολόγηση και των ακινήτων. Να δίδονται κίνητρα στους ιδιοκτήτες να ενοικιάζουν σε λογικές τιμές και τέλος και σημαντικότερο οι ενοικιαστές να έχουν την παιδεία να παραδίδουν το σπίτι που νοίκιασαν σε αξιοπρεπή κατάσταση και όχι βομβαρδισμενο. 

• Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nikangel είπε

Αν θέλεις λοιπόν αξιοπρεπές σπίτι σε χαμηλή τιμή πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κράτους για την φορολόγηση και των ακινήτων.

Φέτος μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ;

Για να δούμε, θα μειωθούν αντίστοιχα τα ενοίκια;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...