Hacker?pcs Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, filip123go said: Την λύση την έδωσαν πιο πάνω. Απλοποίηση των αδειών για ανέγερση πολυκατοικιών. Όχι που μου διαφημίζουν σπίτι του 1999 σαν νεόδμητο. Ανεβαίνουν και στην επαρχία που δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερα σπίτια λέμε τόση ώρα, δεν είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης, τι να τις κάνουμε στις επαρχιακές πόλεις τις νέες πολυκατοικίες; Να μην μιλήσω για AirBnb σαν πρόβλημα που είναι ανέκδοτο για επαρχία Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από Hacker?pcs
xgol Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα με το επίδομα. Απλά από τα 600 που είναι το ενοίκιο, θα πάει 850. Την λύση την έδωσαν πιο πάνω. Απλοποίηση των αδειών για ανέγερση πολυκατοικιών. Όχι που μου διαφημίζουν σπίτι του 1999 σαν νεόδμητο. Ωραια λυση. Δεν εχει χτιστει αρκετα η Ελλαδα, ας χτισουμε καμια ρεματιά ακομη. 2 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Ανεβαίνουν και στην επαρχία που δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερα σπίτια λέμε τόση ώρα, δεν είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης, τι να τις κάνουμε στις επαρχιακές πόλεις τις νέες πολυκατοικίες; Να μην μιλήσω για AirBnb σαν πρόβλημα που είναι ανέκδοτο για επαρχία Μια απορία - έχεις βγει ποτέ απο την γειτονιά σου; 3
polaki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, geo9419 είπε Υπαρχει επίσης το επιδομα στέγασης αυτό πρέπει να συμπεριλαβει περισσοτερους οπως ισχυει στο εξωτερικό και να διπλασιασθει. Στην Ισπανια όσοι νεοι έχουν εισοδημα κατω από 2000 ευρώ το μήνα παίρνουν επίδομα στέγασης 250 ευρώ το μήνα. Το επίδομα στέγασης όπως και τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιδόματα είναι μέρος του προβλήματος. Πολύ απλά γιατί και ο φτωχός θα ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ, δηλαδή θα ΒΡΕΙ λεφτά για να πληρώσει το ενοίκιο, και ο ιδιοκτήτης αυτό το ξέρει, οπότε αν δεν υπήρχε κανένα επίδομα στέγασης κάποια από τα πιο φθηνά (όχι όλα) σπίτια θα ήταν οικονομικότερα, πολύ απλά γιατί τα 70-150€ που σου δίνει επίδομα δεν θα τα είχες να του τα δώσεις και άρα το ΧΡΕΠΙ του δεν θα το νοίκιαζε αν δεν το σουλούπωνε. 2
Hacker?pcs Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 2 minutes ago, xgol said: Μια απορία - έχεις βγει ποτέ απο την γειτονιά σου; Για πες μας ρε φιλαράκο που αυξήθηκε ο πληθυσμός και η ζήτηση στην επαρχία να γελάσουμε
flexpick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, xgol είπε Ωραια λυση. Δεν εχει χτιστει αρκετα η Ελλαδα, ας χτισουμε καμια ρεματιά ακομη. Ισως ειναι αναγκη. Ουτε τους τουριστες ειναι καλη ιδεα να διωξεις ουτε μπορει να πεις σε μια γενια φατε τον. Οχι απο φιλανθρωπια καθαρα για πολιτικους λογους και για την κοινωνικη συνοχη.Δε καταληγει καλα οτι ξεκινα με εξαθλιωση. Ειτε θα φυγουν οι μισοι ειτε θα εξτρεμιστουν οι μισοι. 6 λεπτά πριν, polaki είπε φτωχός αυτος που δηλωνει φτωχος Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από flexpick
polaki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Ανεβαίνουν και στην επαρχία που δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερα σπίτια λέμε τόση ώρα, δεν είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης, τι να τις κάνουμε στις επαρχιακές πόλεις τις νέες πολυκατοικίες; Να μην μιλήσω για AirBnb σαν πρόβλημα που είναι ανέκδοτο για επαρχία Φίλε μου με όλο το σεβασμό, όταν λες ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ μπορείς να το βάλεις σε ένα χρονοδιάγραμμα αυτό? Βασικά, τί ηλικία είσαι? Το λέω γιατί είχα το 2007 με 2010 στενές επαφές με Πάτρα σε φάση πάω να μείνω εκεί, και μία βιαστική ματιά που έριξα μόλις τώρα στα γνωστά site βλέπω ΙΔΙΕΣ τιμές με αυτές που έβλεπα τότε. Αν κάποιος είναι Πατρινός και θυμάται, ας το επιβεβαιώσει. Το λέω γιατί αν αναφέρεσαι στο ότι ανεβαίνουν σε σχέση με πριν 3 και 5 χρόνια, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα ανέβουν και πολύ λογικό είναι να ανέβουν (καθαρά από οικονομικής πλευράς), πολύ απλά γιατί πλέον υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, και τα 8-9 χρόνια απ'το 2010 μέχρι και το 2018-2019 ΔΕΝ ήταν αντιπροσωπευτικά για να κάνουμε την οποιαδήποτε σύγκριση τιμής... Μιλάμε τώρα ότι το 2012 είχες σπίτι και ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕΣ να το νοικιάσεις, επειδή ο κόσμος έχανε τις δουλειές του κάθε μήνα... Δεν είναι αυτή λοιπόν η περίοδος που πρέπει να συγκρίνουμε.
xgol Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Hacker?pcs είπε Για πες μας ρε φιλαράκο που αυξήθηκε ο πληθυσμός και η ζήτηση στην επαρχία να γελάσουμε Κατ’ αρχάς δεν ειμαστε φίλοι. Κατά δευτερον, αφου ο πληθυσμος καθοριζει τα ενοικια και μονο, θες πρωτα να μας πεις εσυ ποσο παει το τριαρι σε μια αφρικανικη χωρα; Θες να σου πω εγω ποσο παει στην Ελβετια, των 8,5 εκατομμυριων; Αντε πηγαινε για υπνο, δεν εχεις και σχολειο αυριο. 2 λεπτά πριν, flexpick είπε Ισως ειναι αναγκη. Ουτε τους τουριστες ειναι καλη ιδεα να διωξεις ουτε μπορει να πεις σε μια γενια φατε τον. Οχι απο φιλανθρωπια καθαρα για πολιτικους λογους και για την κοινωνικη συνοχη.Δε καταληγει καλα οτι ξεκινα με εξαθλιωση. αυτος που δηλωνει φτωχος Κταλαβαινω το σκεπτικο σου. Αλλα σιγουρα, η προστασια του περιβαλλοντος ειναι μεγαλυτερη αναγκη. Εξαλλου, δε λες οτι αναμενεται και αυξηση του πληθυσμου στη χωρα μας.
Hacker?pcs Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, polaki said: Φίλε μου με όλο το σεβασμό, όταν λες ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ μπορείς να το βάλεις σε ένα χρονοδιάγραμμα αυτό? Βασικά, τί ηλικία είσαι? Το λέω γιατί είχα το 2007 με 2010 στενές επαφές με Πάτρα σε φάση πάω να μείνω εκεί, και μία βιαστική ματιά που έριξα μόλις τώρα στα γνωστά site βλέπω ΙΔΙΕΣ τιμές με αυτές που έβλεπα τότε. Αν κάποιος είναι Πατρινός και θυμάται, ας το επιβεβαιώσει. Το λέω γιατί αν αναφέρεσαι στο ότι ανεβαίνουν σε σχέση με πριν 3 και 5 χρόνια, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα ανέβουν και πολύ λογικό είναι να ανέβουν (καθαρά από οικονομικής πλευράς), πολύ απλά γιατί πλέον υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, και τα 8-9 χρόνια απ'το 2010 μέχρι και το 2018-2019 ΔΕΝ ήταν αντιπροσωπευτικά για να κάνουμε την οποιαδήποτε σύγκριση τιμής... Μιλάμε τώρα ότι το 2012 είχες σπίτι και ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕΣ να το νοικιάσεις, επειδή ο κόσμος έχανε τις δουλειές του κάθε μήνα... Δεν είναι αυτή λοιπόν η περίοδος που πρέπει να συγκρίνουμε. Δεν είμαστε στο 2019 αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα μετά από Covid και μέσα σε πληθωριστική κρίση σε όλη την ΕΕ αλλά και παγκοσμίως, αν μη τη άλλο θα έπρεπε να πέφτουν τα ενοίκια, όχι να ανεβαίνουν σε σχέση με το 2019, μιλάμε σοβαρά όταν μιλάμε σήμερα για "σταθερότητα στη χώρα" ή χαζολογούμε; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από Hacker?pcs 2
polaki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, flexpick είπε αυτος που δηλωνει φτωχος Ναι σωστά, αυτός που δηλώνει φτωχός, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όποιος επιδοτείται και το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης ότι θα επιδοτηθεί ο νοικιάρης του, δεν έχει κίνητρο να ρίξει την τιμή. Πολύ απλά γιατί δεν τα δίνει απτην τσέπη του. Είναι φαύλος κύκλος τα επιδόματα, εκτός αν έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το οποίο δίνεται η επιδότηση. 2 1
Hacker?pcs Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Just now, polaki said: Ναι σωστά, αυτός που δηλώνει φτωχός, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όποιος επιδοτείται και το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης ότι θα επιδοτηθεί ο νοικιάρης του, δεν έχει κίνητρο να ρίξει την τιμή. Πολύ απλά γιατί δεν τα δίνει απτην τσέπη του. Είναι φαύλος κύκλος τα επιδόματα, εκτός αν έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το οποίο δίνεται η επιδότηση. Τα επιδόματα είναι φαύλος κύκλος όταν γίνονται χωρίς έλεγχο της αγοράς, πχ όπως για τα ψυγεία που δεν ελέγχθηκε η αγορά και πολύ απλά όλα ανέβηκαν επιπλέον συν την επιδότηση και τώρα τρέξει να τα μαζέψει η κυβερνησάρα 2
polaki Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Hacker?pcs είπε Δεν είμαστε στο 2019 αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα μετά από Covid και μέσα σε πληθωριστική κρίση σε όλη την ΕΕ αλλά και παγκοσμίως, αν μη τη άλλο θα έπρεπε να πέφτουν τα ενοίκια, όχι να ανεβαίνουν σε σχέση με το 2019, μιλάμε σοβαρά όταν μιλάμε σήμερα για "σταθερότητα στη χώρα" ή χαζολογούμε; Το αν η χώρα είναι σταθερή οικονομικά δεν θα το πεις εσύ, σίγουρα όχι εγώ, αλλά τα μεγάλα οικονομικά funds που λύνουν και δένουν. Και οι Οικοι αυτοί μας έχουν πλέον αναβαθμίσει σε ΒΒ+, οπότε φίλε μου πέσε κοιμήσου, η Ελλάδα είναι ΥΠΕΡσταθερή οικονομικά πλέον. Το αν εσύ ή εγώ δεν έχουμε λεφτά να βάλουμε βενζίνη δεν αφορά το γενικό σύνολο της χώρας. Έχε υπόψη σου επίσης ότι η αναλογία των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε στο 12,8% το 2021, από το 31% το 2020 και αναμένεται να πέσει κάτω του 8% έως το τέλος του 2022. Αυτά τα λένε οι ίδιες οι τράπεζες, όχι εγώ. Και τα λένε τώρα, με τις Ουκρανίες και τις ενεργειακές κρίσεις. Άρα? Που σημαίνει με απλά λόγια, και χωρίς λαϊκισμούς που κάνεις εδώ και 2 ώρες, ότι ο Έλληνας δανειολήπτης είναι ΥΠΕΡσταθερός και πλέον δεν έχει κανένα πρόβλημα να καλύπτει τα δάνεια του, κάτι το οποίο είχε ΔΕΚΑΤΕΣΕΡΑ χρόνια να συμβεί. Εσύ μπορείς να κάνεις κερκίδα στο γήπεδο και να φωνάζεις όσο θες. Τα νούμερα λένε άλλα. Ναι υπάρχει πληθωρισμός. Και η διασκέδαση και οι διακοπές είναι τα πρώτα έξοδα που περιορίζει ο κόσμος λόγω των ανατιμήσεων. Όταν φτάσει να επιρρεάσει τόσο πολύ όλη την οικονομία θα συζητήσουμε και για τα σπίτια. Πέφτω για ύπνο τώρα, δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον. Τα ενοίκια δεν θα πέσουν, δυστυχώς. 10 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Τα επιδόματα είναι φαύλος κύκλος όταν γίνονται χωρίς έλεγχο της αγοράς, πχ όπως για τα ψυγεία που δεν ελέγχθηκε η αγορά και πολύ απλά όλα ανέβηκαν επιπλέον συν την επιδότηση και τώρα τρέξει να τα μαζέψει η κυβερνησάρα Σωστό είναι αυτό που λες, και θα προσθέσω επίσης ότι το μεγαλύτερο λάθος των επιδομάτων είναι ότι δίνονται οριζόντια ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Πήρα επίδομα βενζίνης εγώ, και πήρε και ο κολλητός μου με ιδιόκτητο σπίτι και αμάξι 50.000€. Δηλαδή κάπου γελάει ο κόσμος. Τα της βενζίνης και των ηλεκτρικών συσκευών ήταν γελοιότητες... αλλά έρχονται εκλογές βλέπεις... πάντα έτσι είναι αυτά, και που να δεις τί θα δώσουν και τί θα τάξουν τους επόμενους μήνες.... 3 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, JimxxZe είπε Χαίρετε, Είμαι μόνος μου, παίρνω ένα ικανοποιητικό μισθό (~1600€) και φιλοξενούμαι σε μια γκαρσονιέρα της ξαδέρφης μου το τελευταιο χρόνο η οποία είναι ολίγον χάλι, είναι για προσωρινή διαμονή τέλος πάντων. Αναζητώντας σπίτια στην xe με βασικά κριτηρια ενός αξιοπρεπούς σπιτιού δηλαδή από 1ο όροφο και πάνω και ιδανικά garage ή θέση παρκινγκ σε πυλωτή, και μου έχουν πέσει τα αυτιά από τις τιμές που βλέπω. Κοίταζα αρχικά σε κάποιο καλό προάστιο Ηλιούπολη - Αργυρούπολη - Ανω Γλυφάδα και πραγματικά όλες οι τιμές είναι από 600€ και πάνω, ξανα λέω για ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο σπιτι που να μπαίνεις μέσα και να μη σε πιάνει κατάθλιψη (π.χ. πολυκατοικίες του 60-70'). Λέω ντάξει κοιτάω μάλλον σε ακριβές περιοχές πάω πιο κεντρικά Νέα Σμύρνη, Αγιο Δημήτριο ακόμα και στο Βύρωνα - Καισαριανή - Ζωγράφου πάλι ίδιες τιμές. Καλά ρε είστε τρελοί; Άντε να τα δώσω τα 600€ για τη γλυφάδα αλλά 600€ μέσα στα μπετά στο Βύρωνα; Πάω δυτικά προάστια, Περιστέρι που μένω και τώρα, Πετρούπολη παντού τα ίδια. Εντος λεκανοπεδίου για ένα αξιοπεπές σπιτι, για εργένη κιόλας, θες 600-800€. Ποιοί έχουν τόσα λεφτά και τα δίνουν ρε παιδιά; Τι να κάνω να πάω να μείνω στο κορωπί στο τέλος; Αφου δεν πληρώνεις ενοίκιο και εχεις τόσο καλό μισθό φαντάζομαι έχεις μαζεψει κάμποσα στην άκρη.Συνέχισε για ένα χρόνο ακόμα να τα διπλασιάσεις και να είσαι άνετος μετά.
Macosj Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, MariaLog είπε ελευθερη αγορα εχουμε Ακριβώς. Άρα η μόνη λύση είναι να μην έχουμε ελεύθερη αγορά
HALF EVIL Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 33 λεπτά πριν, polaki είπε Το αν η χώρα είναι σταθερή οικονομικά δεν θα το πεις εσύ, σίγουρα όχι εγώ, αλλά τα μεγάλα οικονομικά funds που λύνουν και δένουν. Και οι Οικοι αυτοί μας έχουν πλέον αναβαθμίσει σε ΒΒ+, οπότε φίλε μου πέσε κοιμήσου, η Ελλάδα είναι ΥΠΕΡσταθερή οικονομικά πλέον. Το αν εσύ ή εγώ δεν έχουμε λεφτά να βάλουμε βενζίνη δεν αφορά το γενικό σύνολο της χώρας. Έχε υπόψη σου επίσης ότι η αναλογία των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε στο 12,8% το 2021, από το 31% το 2020 και αναμένεται να πέσει κάτω του 8% έως το τέλος του 2022. Αυτά τα λένε οι ίδιες οι τράπεζες, όχι εγώ. Και τα λένε τώρα, με τις Ουκρανίες και τις ενεργειακές κρίσεις. Άρα? Που σημαίνει με απλά λόγια, και χωρίς λαϊκισμούς που κάνεις εδώ και 2 ώρες, ότι ο Έλληνας δανειολήπτης είναι ΥΠΕΡσταθερός και πλέον δεν έχει κανένα πρόβλημα να καλύπτει τα δάνεια του, κάτι το οποίο είχε ΔΕΚΑΤΕΣΕΡΑ χρόνια να συμβεί. Εσύ μπορείς να κάνεις κερκίδα στο γήπεδο και να φωνάζεις όσο θες. Τα νούμερα λένε άλλα. Ναι υπάρχει πληθωρισμός. Και η διασκέδαση και οι διακοπές είναι τα πρώτα έξοδα που περιορίζει ο κόσμος λόγω των ανατιμήσεων. Όταν φτάσει να επιρρεάσει τόσο πολύ όλη την οικονομία θα συζητήσουμε και για τα σπίτια. Πέφτω για ύπνο τώρα, δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον. Τα ενοίκια δεν θα πέσουν, δυστυχώς. Σωστό είναι αυτό που λες, και θα προσθέσω επίσης ότι το μεγαλύτερο λάθος των επιδομάτων είναι ότι δίνονται οριζόντια ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Πήρα επίδομα βενζίνης εγώ, και πήρε και ο κολλητός μου με ιδιόκτητο σπίτι και αμάξι 50.000€. Δηλαδή κάπου γελάει ο κόσμος. Τα της βενζίνης και των ηλεκτρικών συσκευών ήταν γελοιότητες... αλλά έρχονται εκλογές βλέπεις... πάντα έτσι είναι αυτά, και που να δεις τί θα δώσουν και τί θα τάξουν τους επόμενους μήνες.... Μια παρατήρηση για τα δάνεια απλώς. Τα κόκκινα δάνεια ξέρεις γιατί μειώθηκαν; Γιατί πουλήθηκαν σε funds από τις τράπεζες στο 5% της αξίας τους και αυτά με τη σειρά τους εισέπραξαν το 3% του οφειλόμενου ποσού και ζήσαν αυτοί καλά ...... Δεν πέσαν γιατί ξαφνικά άρχισαν να πληρώνουν οι οφειλέτες. 1
Apoll Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, JimxxZe είπε Ποιοί έχουν τόσα λεφτά και τα δίνουν ρε παιδιά; Οι ΜΚΟ που τα παίρνουν από εσένα τον φορολογούμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις