Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, hellojim said:

Το θέμα είναι ότι όλα έχουν ακριβυνει (ενοίκια, σουπερμάρκετ, θέρμανση, ρεύμα) και οι μισθοί έχουν μείνει στα ίδια.

To θέμα είναι ότι η ενέργεια και τα προϊόντα υπάρχει λόγος που ανεβαίνουν, τα ενοίκια ανεβαίνουν από την παρασιτική κλίκα που είναι οι ιδιοκτήτες "because fuck you, that's why" ή αλλιώς "αφού η αγορά χρεώνει τόσα πολλά, γιατί εγώ να βγαίνω χαμένος χρεώνοντας λιγότερα;"

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

10 δε νομίζω να ζητήσει ποτέ κανένας, αλλά δεν είμαστε μακριά από να γίνει αυτό που γίνεται και στο εξωτερικό, δλδ για να νοικιάσεις να περνάς κυριολεκτικά από ιερά εξέταση.

Όχι απλά μερικοί ζητούν 10 

Μερικοί ζητούν προπληρωμή 2 και 3 χρόνια. 

Και δεν μιλάμε για βίλες. Μιλάμε για σπίτια 100 τετραγωνικά στο Γαλάτσι στην νέα Ιωνία και στην νέα Φιλαδέλφεια που είχα την ατυχία να χάσω 1 ώρα από την ζωή μου στην κάθε περίπτωση να πάω να τα δω. 

Και στην ερώτηση γιατί δεν γράψατε αυτή την λεπτομέρεια στην αγγελία η απάντηση ήταν οποίος πραγματικά ενδιαφέρεται για το σπίτι θα τα δωσει.... 

4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

10 δε νομίζω να ζητήσει ποτέ κανένας, αλλά δεν είμαστε μακριά από να γίνει αυτό που γίνεται και στο εξωτερικό, δλδ για να νοικιάσεις να περνάς κυριολεκτικά από ιερά εξέταση.

Όχι απλά μερικοί ζητούν 10 

Μερικοί ζητούν προπληρωμή 2 και 3 χρόνια. 

Και δεν μιλάμε για βίλες. Μιλάμε για σπίτια 100 τετραγωνικά στο Γαλάτσι στην νέα Ιωνία και στην νέα Φιλαδέλφεια που είχα την ατυχία να χάσω 1 ώρα από την ζωή μου στην κάθε περίπτωση να πάω να τα δω. 

Και στην ερώτηση γιατί δεν γράψατε αυτή την λεπτομέρεια στην αγγελία η απάντηση ήταν οποίος πραγματικά ενδιαφέρεται για το σπίτι θα τα δωσει.... 

Δημοσ.
Just now, DjTony said:

Τι κακό έχει το Γαλάτσι η νέα Ιωνία και η Φιλαδέλφεια; 

ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ!

(χιουμορ) :P

κακή συγκοινωνία έχει σαν κυριότερο ζήτημα.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Ιδιοκτήτες ακινήτων και οι τιμές ενοικίων τους = καρκίνος της κοινωνίας. Αν δεν μπει έλεγχος από το κράτος στο τι μπορεί να χρεώνει ο κάθε τραχανοπλαγιάς για το σπίτι που κληρονόμησε η κοινωνία θα αναστενάζει μονίμως

θα βγει κανενα ενοικιο pass...

σταματησαν να χτιζουν και η αθηνα εχει, λογο κακης ρυμοτομιας, φυσικα ορια πλεον. δεν μπορεις να πας να μεινεις νεα μακρη και να δουλευεις αθηνα. η κινηση ειναι απιστευτη.  ο πληθυσμος της αυξανεται ενω τα σπιτια παλιωνουν και δανειο για αγορα δεν παιζει. η λυση ειναι μια και ειναι η ιδια εδω και 40 χρονια. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ. Οσο την επαρχια και τα νησια τα εχουν πεταμένα, χωρις δομες υγειας, χωρις κινητρα για επιχειρησεις να φυγουν απο την αθηνα, τοσο θα χειροτερευει το προβλημα. η αθηνα χωραει βαρια 5εκ κατοικους. 

ειναι και ασχημη πολη εντωμεταξυ, κανενας λογος να μενεις εδω πλην της δουλειας. δυστυχως δεν υπαρχει καμια οργανωση σε κανενα επιπεδο οποτε ο καθε τρχανοπλαγιας μπορει να το εκμεταλλευτει.

• Like 7
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Ιδιοκτήτες ακινήτων και οι τιμές ενοικίων τους = καρκίνος της κοινωνίας. Αν δεν μπει έλεγχος από το κράτος στο τι μπορεί να χρεώνει ο κάθε τραχανοπλαγιάς για το σπίτι που κληρονόμησε η κοινωνία θα αναστενάζει μονίμως

Πολύ φοβάμαι πως όταν παρεμβαίνει το κράτος (βλέπε golden visa, επίδομα στέγασης), το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ανάποδο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Τι εννοείς; Ξέρεις τι είναι; Θα δίνεις ένα ποσό το μήνα, αλλά στο τέλος σου μένει το σπίτι. Χωρίς κεφάλαιο και χωρίς δάνειο. Μπορεί να θεωρώ εγώ πεταμένα λεφτά τα 700 ευρώ για ένα σπίτι, αλλά θα έδινα ευχαρίστως 900-1000 ευρώ, εαν ξέρω ότι σε 10 χρόνια θα μου μείνει το σπίτι.

Το leasehold είναι μια τεράστια απάτη. Τα 1000€ που λες δεν θα πηγαίνουν σε ποσοστό στο σπίτι. Ενα μέρος τους πάνε. Αν εφαρμοστεί οπως ειναι στο uk , καλύτερα ενοίκιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, snot said:

Πολύ φοβάμαι πως όταν παρεμβαίνει το κράτος (βλέπε golden visa, επίδομα στέγασης), το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ανάποδο.

Γιατί το κράτος είναι η κυβέρνηση και η κυβέρνηση δεν θέλει να τα βάλει απευθείας με την τάξη των ιδιοκτητών γιατί θα χάσει ψήφους αλλά δεν θέλει να έχει εναντίων και όλο τον κόσμο που παλεύει οπότε δίνει "ελαφρύνσεις" που δεν κάνουν τίποτα

1 minute ago, phanispal said:

Και φυσικά όσο θα αυξάνεται η ζήτηση και στην επαρχία τόσο θα αυξάνονται κι εκεί οι τιμές.

Δεν αυξάνεται καμία ζήτηση στην επαρχία, οι τιμές ανεβαίνουν αυθαίρετα καθαρά για κέρδος

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Τα ίδια γίνονται και στην επαρχία, όχι σε τόσο extreme βαθμό σε πορεία ανόδου ενοικίων

στην επαρχια τα ενοικια εχουν ανεβει οσο εχουν ανεβει ολα γυρω μας. δεν εχουν καμια σχεση με την αθηνα. βρισκεις πολυ καλα σπιτια με 400-450 ευρω που στην αθηνα ειναι στα 650. οι εποχες που ενα 3αρι ειχε 300ευρω δεν θα επιστρεψουν.

Δημοσ.
Just now, basilis_k6 said:

στην επαρχια τα ενοικια εχουν ανεβει οσο εχουν ανεβει ολα γυρω μας.

Τα "όλα γύρω μας" ανέβηκαν για συγκεκριμένους λόγους, τα ενοίκια γιατί ανέβηκαν; Κόστισε κάτι παραπάνω ένα σπίτι στον εκάστοτε τυχάρπαστο που το κληρονόμησε ξαφνικά;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Τα "όλα γύρω μας" ανέβηκαν για συγκεκριμένους λόγους, τα ενοίκια γιατί ανέβηκαν; Κόστισε κάτι παραπάνω ένα σπίτι στον εκάστοτε τυχάρπαστο που το κληρονόμησε ξαφνικά;

Προσφορά - ζητηση

Το ότι δεν έχεις εσυ να τα δώσεις δεν σημαίνει ότι δεν έχει να τα δώσει κάποιος άλλος.

Η προσφορά είναι περιορισμένη και η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

• Like 2
Δημοσ.
Just now, george1807 said:

Προσφορά - ζητηση

Το ότι δεν έχεις εσυ να τα δώσεις δεν σημαίνει ότι δεν έχει να τα δώσει κάποιος άλλος.

Η προσφορά είναι περιορισμένη και η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

Η προσφορά ΔΕΝ είναι περιορισμένη και ΔΕΝ υπάρχει αυξημένη ζήτηση, μιλάμε για την επαρχία, μην βάζετε την κασέτα που δεν ισχύει

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...