Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JimxxZe είπε

το να μη βρίσκεις αξιοπρεπές σπίτι κάτω από 600€ θα έπρεπε να ήταν 1ο θέμα στα δελτία ειδήσεων. 

Μεγάλη αλήθεια, και τα ενοίκια είναι ένα μόνο μέρος των αυξήσεων. Είναι απίστευτο που δεν γίνεται χαμός γι' αυτά τα ζητήματα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Μωρέ θα βρουν, υπάρχουν και κάποιοι που δίνουν ένα χρόνο μπροστά, ο ιδιοκτήτης σκέφτεται "τα πιάσαμε τα λεφτά μας" και μετά αρχίζει η τυχαία καθυστέρηση, ο ιδιοκτήτης σου λέει "νταξ τυχαίνει στον καθένα" και μετά από κάνα χρόνο ακόμα την κάνει με ελαφρά ο ενοικιαστής.

Βασικά άλλο πράγμα η προπληρωμή, και άλλο η εγγύηση ενοικίου. Ο μόνος λόγος για να προπληρώσει ο ενοικιαστής είναι εάν γίνει γενναία μείωση στο μίσθωμα, ένα 30% κάτω ας πούμε, αλλιώς δεν τα δίνει κανένας.

Όσο για την "τυχαία" καθυστέρηση δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη ή όχι προπληρωμής, έχει να κάνει με την ανοχή του ιδιοκτήτη.

Δημοσ.

Το κόστος κατοικίας σηκώνει πολύ συζήτηση.

Από την μία, αγορά κατοικίας για τον μέσο Έλληνα είναι αυτή την στιγμή άπιαστο όνειρο και τα ενοίκια εκεί που έχουν πάει απορροφούν ίσως το μεγάλο μέρος του μισθού του.

Από την άλλη ζούμε σε μία εποχή που ένα σφραγισμένο super mario πωλείται 1.5 εκατομμύριο και ένα βαρέλι ουίσκι 14. Από αυτή την άποψη τα σπίτια είναι τσάμπα

Το μόνο σίγουρο είναι πως, με την πορεία που έχουν πάρει τα ενοίκια και ο πληθωρισμός σε συνδυασμό με το ότι οι μισθοί είναι πρακτικά σταθεροί τα τελευταία χρόνια, έρχονται ζόρια

• Like 3
Δημοσ.

Υπομονή μέχρι να αρχίσει το leasing ακινήτων επιτέλους (είπαν μέσα στη χρονιά θα ανοίξει) και να δούμε τι θα κάνουν οι έξυπνοι που δίνουν μια τρώγλη για 600 και 700 ευρώ. 

• Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, pictorino είπε

Μεγάλη αλήθεια, και τα ενοίκια είναι ένα μόνο μέρος των αυξήσεων. Είναι απίστευτο που δεν γίνεται χαμός γι' αυτά τα ζητήματα.

Οσο οι νεοι δε πανε να ψηφισουν σε καθε εκλογικη αναμετρηση θα μιλαμε για το 50αρι του συνταξιουχου.

• Like 7
  • Confused 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τι περιμένεις να γίνει δηλαδή;

Τι εννοείς; Ξέρεις τι είναι; Θα δίνεις ένα ποσό το μήνα, αλλά στο τέλος σου μένει το σπίτι. Χωρίς κεφάλαιο και χωρίς δάνειο. Μπορεί να θεωρώ εγώ πεταμένα λεφτά τα 700 ευρώ για ένα σπίτι, αλλά θα έδινα ευχαρίστως 900-1000 ευρώ, εαν ξέρω ότι σε 10 χρόνια θα μου μείνει το σπίτι.

• Like 2
Δημοσ.

Μου αρέσει που ο TS θεωρεί Ζωγράφου και Καισαριανή φτηνές περιοχές για να νοικιάσεις. Φτωχό μου παιδί. 

2 λεπτά πριν, filip123go είπε

Τι εννοείς; Ξέρεις τι είναι; Θα δίνεις ένα ποσό το μήνα, αλλά στο τέλος σου μένει το σπίτι. Χωρίς κεφάλαιο και χωρίς δάνειο. Μπορεί να θεωρώ εγώ πεταμένα λεφτά τα 700 ευρώ για ένα σπίτι, αλλά θα έδινα ευχαρίστως 900-1000 ευρώ, εαν ξέρω ότι σε 10 χρόνια θα μου μείνει το σπίτι.

1ον χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο πριν ενταχθείς σε τέτοιο σχήμα. 

2ον Το σπίτι θα το πληρώσεις πιο ακριβό αποσο αν το αγόρασες με ίδια μέσα οπότε τεχνηεντως εμπεριέχει "τόκο". 

Άλλα σε περιόδους σαν αυτή που ζούμε είναι τίμια επιλογή σε σχέση με ενοίκιο στα 500+

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Επισης μολις περασανε FTTH :P

ΤΟ ΣΟΒΑΡΌΤΕΡΟ ΚΡΙΤΉΡΙΟ :D 

On topic: Γωνιακό ΜΕ πόρτα αφαλείας, βαράντες, καινούργια heavy duty κουφώματα, τέντες, κλιματιστικά, ανακαινισμένη κουζίνα και μπάνιο, 85 τμ, 5 λεπτά από την θάλασσα, 320€ τον μήνα.

Το "αγκάθι"; Είναι στην Πάτρα. Όσων η δουλειά τους ή η ζωή τους δεν εξαρτάται από Αθήνα, καλό είναι σιγά σιγά να βγαίνουν προς τα έξω μπας και βρουν κάτι νορμάλ.

Επεξ/σία από MrRush
  • Like 10
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν έχω διαβάσει κάτι, ούτε έχω ακούσει.

Και να γίνει όμως, για πόσες κατοικίες μιλάμε, και πόσοι/ποιοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα;

Γιατί αν μιλάς για τίποτα 300 εργατικές κατοικίες σε όλη την επικράτεια, δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.

Δημοσ.

ενα θα πω. στην ιρλανδια νοικιαζεις ενα δωματιο σε σπιτι ( με συγκατοικους δλδ ) γυρω στα 800 ΜΙΝΙΜΟΥΜ , αμα θες ολο το σπιτι δινεις ενοικιο γυρω στα 2 χιλιαρικα . απλα το λεω για να δειξω οτι οι οικονομιες πανε τοσο χαλια που απλα οτι σου δινουν ( σα μισθο ) το παιρνουν πισω και με τοκο ( με ενοικια λογαριασμους ) στο τελος ολοι ζομπι μαμ κακα και νανι για να πληρωνουμε τα βασικα

• Like 3
Δημοσ.

Μονο εγω εχω πετυχει διανα φαινεται.. Προσφατα μετακομισα στο φοιτητικο μου(18 ειμαι απο Σεπτεμβρη αρχιζω σχολη), 55τ.μ ανακαινισμενο προσφατα και κοντα στο πατρικο μου και στη σχολη που θα παω, στα 200€ το μηνα. Βεβαια εχω πετυχει περιπτωση ηλικιωμενου ιδιοκτητη που δεν ξερει τι εχει και μενει εξωτερικο εδω και 40 χρονια, και απλα εχει εναν μεσαζων εδω που του δινω το ενοικιο. 

Δημοσ.

Ιδιοκτήτες ακινήτων και οι τιμές ενοικίων τους = καρκίνος της κοινωνίας. Αν δεν μπει έλεγχος από το κράτος στο τι μπορεί να χρεώνει ο κάθε τραχανοπλαγιάς για το σπίτι που κληρονόμησε η κοινωνία θα αναστενάζει μονίμως

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε παρέμβει και θα είχε βάλει price ceiling ανάλογα με τα τετραγωνικά, παλαιότητα, περιοχή κτλ. Δεν γίνεται τώρα με 500 ευρώ να παίρνεις ημιυπόγειο του 70. Η κατάσταση είναι τραγική.

Εγω ήρθα Αθήνα το 2017 και τότε πήρα 94τμ στο Νέο Ψυχικό με πάρκινγκ με 500€ ενοίκιο. Τότε τα θεωρούσα πολλά λεφτά και έλεγα ότι θέλω να βρω πιο φτηνά. Μέσα σε 5 χρόνια έχουν έρθει τα πάνω κάτω και πλέον είμαι τυχερός που έχω ακόμα αυτό το σπίτι, στα 530 με την αύξηση που μου έκανε...

Το θέμα είναι ότι όλα έχουν ακριβυνει (ενοίκια, σουπερμάρκετ, θέρμανση, ρεύμα) και οι μισθοί έχουν μείνει στα ίδια.

• Like 3
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...