Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν είναι πόλεις. Είναι περιοχές. Και "καλές περιοχές" τις ορίζουν πολλά πράγματα. Όμορφα σπίτια, λιγότερη εγκληματικότητα, λιγότερη κίνηση - θόρυβο, περισσότερο πράσινα, λιγότερες πιθανότητες να πέσεις σε κάποιον καφρο γείτονα κλπ κλπ.

TS, δοκίμασε να ψάξεις άνω Ηράκλειο.

ομορφες πολυκατοικιες εχει.

λιγοτερη εγκληματικοτητα δεν εχει, ισα ισα οι καλες σπειρες δραστηριοποιουνται εκει.

κινηση & θορυβο σιγουρα εχει η ηλιουπολη....

καλα για τους γειτονες τους πρωην φραγκατους, παλαιοπασοκους ή τα δηθεν στελεχη με 1500€ το μηνα...δε θα σχολιασω...ειναι αυτοι με το τουπε "ξερεις ποιος ειμαι εγω" και συνηθως οι ιδιοι κ τα παιδια τους ειναι κακομαθημενοι περισσοτερο κι απο ρομα στις πλατειες.

τελικα ολοι τα μερη τα δηθεν ψαχνουν....κυριλομουρια κ γκλαμουρ χωρις λογο...

• Like 3
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filip123go είπε

Το θέμα είναι πως αν τα βάλεις κάτω, 600€ είναι μια ωραιότατη δόση δανείου. Παίρνεις το σπίτι και το νοικιάζεις μετά εσύ.

Με 600 δόση δεν αγοράζεις αντίστοιχο σπίτι, μόνο πολύ φτηνότερο, άσε που πρέπει να έχεις το 30-40% της αξίας του σε μετρητά, άσε που δάνειο δεν μπορούν να πάρουν όλοι.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

10 δε νομίζω να ζητήσει ποτέ κανένας, αλλά δεν είμαστε μακριά από να γίνει αυτό που γίνεται και στο εξωτερικό, δλδ για να νοικιάσεις να περνάς κυριολεκτικά από ιερά εξέταση.

Το έχω γράψει άπειρες φορές εδώ μέσα. Πρέπει να γίνει ένα "μητρώο" με ενοικιαστές και ιδιοκτήτες και ο ένας να αξιολογεί τον άλλον. Έτσι οι κακοί ιδιοκτήτες να μην μπορούν να νοικιάσουν τα σπίτια τους και οι κακοί ενοικιαστές, να μην μπορούν να βρουν σπίτι. 
Και ναι, είμαι υπέρ του να γίνεται σχολαστικός έλεγχος σε όποιον βάζεις στο σπίτι σου. Δεν είναι κακό αυτό. 

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filip123go είπε

Το έχω γράψει άπειρες φορές εδώ μέσα. Πρέπει να γίνει ένα "μητρώο" με ενοικιαστές και ιδιοκτήτες και ο ένας να αξιολογεί τον άλλον. Έτσι οι κακοί ιδιοκτήτες να μην μπορούν να νοικιάσουν τα σπίτια τους και οι κακοί ενοικιαστές, να μην μπορούν να βρουν σπίτι. 
Και ναι, είμαι υπέρ του να γίνεται σχολαστικός έλεγχος σε όποιον βάζεις στο σπίτι σου. Δεν είναι κακό αυτό. 

Δε νομιζω οτι ο φιλος μιλαει για ελεγχο τυπου αμα εισαι καλος χαρακτηρας, ησυχος γειτονας κτλ... αλλα για καταστασεις τπου Σουηδιας που μπαινεις σε λιστες αναμονης φαση για 5 χρονια για να βρεις σπιτι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, filip123go είπε

Δε διαφωνώ αλλά καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές, κάτι τέτοιο είναι απίστευτα δύσκολο να γίνει (ενοοώ το "μητρώο" και όχι τον έλεγχο).

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ας ζητήσουν και 10 φίλε μου. Και εάν βρουν ενοικιαστές, μαγκιά τους!

Μωρέ θα βρουν, υπάρχουν και κάποιοι που δίνουν ένα χρόνο μπροστά, ο ιδιοκτήτης σκέφτεται "τα πιάσαμε τα λεφτά μας" και μετά αρχίζει η τυχαία καθυστέρηση, ο ιδιοκτήτης σου λέει "νταξ τυχαίνει στον καθένα" και μετά από κάνα χρόνο ακόμα την κάνει με ελαφρά ο ενοικιαστής.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μωρέ θα βρουν, υπάρχουν και κάποιοι που δίνουν ένα χρόνο μπροστά, ο ιδιοκτήτης σκέφτεται "τα πιάσαμε τα λεφτά μας" και μετά αρχίζει η τυχαία καθυστέρηση, ο ιδιοκτήτης σου λέει "νταξ τυχαίνει στον καθένα" και μετά από κάνα χρόνο ακόμα την κάνει με ελαφρά ο ενοικιαστής.

Spoiler

Υπάρχει και σχετικό θέμα εδώ μέσα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein² είπε

τις πολεις Ηλιούπολη - Αργυρούπολη - Ανω Γλυφάδα 

55 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν είναι πόλεις. Είναι περιοχές.

Είσαι σίγουρος? 🙄

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein² είπε

εγω που ειμαι απο χωριο να ρωτησω τι οριζει ως καλό προάστιο τις πολεις Ηλιούπολη - Αργυρούπολη - Ανω Γλυφάδα ;;;

Επειδη μενω Αργυρουπολη, και συγκεκριμενα στο νοτιο μερος της, στα συνορα με Αλιμο, μπορω να σου πω πως δεν την αλλαζω με τιποτα.

Ειμαι αρκετα κοντα και σε παραλια, και στο κεντρο και 10 λεπτα με τα ποδια απο μετρο.

Αρκετα αραιοκατοικημενη περιοχη, που για να μη βρεις να παρκαρεις εξω απο το σπιτι σου, πρεπει να εχει παρτυ καποιος γειτονας.

Επισης μολις περασανε FTTH :P

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Επειδη μενω Αργυρουπολη, και συγκεκριμενα στο νοτιο μερος της, στα συνορα με Αλιμο, μπορω να σου πω πως δεν την αλλαζω με τιποτα.

Ειμαι αρκετα κοντα και σε παραλια, και στο κεντρο και 10 λεπτα με τα ποδια απο μετρο.

Αρκετα αραιοκατοικημενη περιοχη, που για να μη βρεις να παρκαρεις εξω απο το σπιτι σου, πρεπει να εχει παρτυ καποιος γειτονας.

Επισης μολις περασανε FTTH :P

Ωραία η Αργυρούπολη και σε εμάς εδώ στον Άγιο Δημήτριο έχουν περάσει ftth και συνδέθηκα κιόλας πριν από περίπου κάνα χρόνο , δίνουν και επιδότηση. Αναβαθμιστηκε η περιοχή 😀😀😀

Δημοσ.

Γενικά αυτό που γίνεται με τα ενοίκια είναι απαράδεκτο και θεωρώ πως κάποια στιγμή θα σκάσει.

Αν το ενοίκιο αρχίζει από 700 ευρώ τότε μαζί με ρεύματα, θέρμανση και τα λοιπα πάγια σου πάει 1000 ευρώ το μήνα. Ακόμα και 3000 να καθαρίζει μηνιαίως μια οικογένεια είναι υπερβολικό το 1/3 να πάει σε πάγια...

Και δεν βάζω μέσα ένα δάνειο για αυτοκίνητο, μια κάρτα ή μια ζημιά που παίζει να προκύψει. Ούτε διακοπές κτλ....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, bill999r είπε

Γενικά αυτό που γίνεται με τα ενοίκια είναι απαράδεκτο και θεωρώ πως κάποια στιγμή θα σκάσει.

Αν το ενοίκιο αρχίζει από 700 ευρώ τότε μαζί με ρεύματα, θέρμανση και τα λοιπα πάγια σου πάει 1000 ευρώ το μήνα. Ακόμα και 3000 να καθαρίζει μηνιαίως μια οικογένεια είναι υπερβολικό το 1/3 να πάει σε πάγια...

Και δεν βάζω μέσα ένα δάνειο για αυτοκίνητο, μια κάρτα ή μια ζημιά που παίζει να προκύψει. Ούτε διακοπές κτλ....

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για τον μέσο πολίτη και στο στανταρέ μπάτζετινγκ, το κόστος στέγασης ανέρχεται στο 30% του μισθού. Για τον λόγο αυτόν, ο μέσος πολίτης επιλέγει την συγκατοίκηση ή αναγκάζεται σε αυτήν. Η Ελλάδα είναι παράδοξη χώρα, καθώς έχει πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού (πχ φοιτητές) που μένει μόνος και ξοδεύει πολύ παραπάνω από το 30%. Αλλά όπως πάνε τα πράγματα, τουλάχιστον σε Αθήνα και Θεσσαλονική, η συγκατοίκηση θα γίνει ολοένα και πιο αναγκαία, κάτι που φρενάρει και την ραγδαία άνοδο των ενοικίων. 

Επεξ/σία από fmarulezkd
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για τον μέσο πολίτη και στο στανταρέ μπάτζετινγκ, το κόστος στέγασης ανέρχεται στο 30% του μισθού. Για τον λόγο αυτόν, ο μέσος πολίτης επιλέγει την συγκατοίκηση ή αναγκάζεται σε αυτήν. Η Ελλάδα είναι παράδοξη χώρα, καθώς έχει πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού (πχ φοιτητές) που μένει μόνος και ξοδεύει πολύ παραπάνω από το 30%. Αλλά όπως πάνε τα πράγματα, τουλάχιστον σε Αθήνα και Θεσσαλονική, η συγκατοίκηση θα γίνει ολοένα και πιο αναγκαία, κάτι που φρενάρει και την ραγδαία άνοδο των ενοικίων. 

Ναι φίλε μου, αυτό λέω.... Δεν είναι νορμάλ να δουλεύεις για να έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου ... Ούτε να δουλεύεις και να μην έχεις καμία ιδιωτικότητα επειδή δεν τα ενοίκια είναι υπερβολικά....

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Τι να κάνω να πάω να μείνω στο κορωπί στο τέλος;

Λοιπόν, ακου τι θα κάνεις...

Αν υποθέσουμε οτι πας σε ενα σπιτι με 600ε για 6μηνο τοτε θα δωσεις 3600ε

Πανε ριξε αυτα τα λεφτα στο σπιτι της ξαδελφης σου.. φτιάξτο να γινει κατοικισιμο.

Ετσι κ εσυ θα εισαι κομπλε και θα συνεχισεις να μενεις εκει, και αυτη θα σε ευχαριστει που της εφτιαξες το σπιτι!

• Like 12
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...