nikangel Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Φέτος μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ; Για να δούμε, θα μειωθούν αντίστοιχα τα ενοίκια; Δεν έχει μειωθεί σε όλες τις περιοχές. Μειώθηκε στις λεγόμενες λαϊκές γειτονιές. Τα προάστια που αναζητεί ο TS έχουν ίδιες και αυξημένες τιμές σε κάποιες περιπτώσεις. Το κράτος υπερφορολογει από εκεί που μπορεί να τα πάρει ως αντιστάθμισμα της παραοικονομίας. Ξέρουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Συνταξιούχοι και μισθωτοί στηρίζουν την οικονομία. Όλοι οι άλλοι κλάδοι ψάχνουν παράθυρα. Υπερφορολογηση λοιπόν σε κατοικίες αυτοκίνητο βενζίνη τσιγάρα που είναι σταθερά έσοδα για το κράτος. Ελεύθερη οικονομία έχουμε πάντως. Ο καθένας πουλάει στην τιμή που θέλει. Η προσφορά σε ακίνητα δείχνει πως τα ενοίκια αυτά μπορούν να δοθούν γιατί ακριβώς υπάρχει μαύρο χρήμα. Στον αντίποδα οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού έχουν βοηθήματα όπως επιδότηση ενοικίου. Δεν είναι όλα ρόδινα για όλους αλλά υπάρχει πολύ χρήμα σε σεντούκια και βαλίτσες. Οι διακοπές, η χρήση πολυτελών αυτοκινήτων, πολυτελών κινητών, ακριβών ενδυμάτων και ακριβής ποιότητας ζωής το αποδεικνύει. 1
spectaculator Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Ελπίζω μετά από καμιά 100αριά σελίδες εδώ να πέσουν τελικά τα νοίκια! Δυστυχώς έτσι είναι η πραγματικότητα με τα νοίκια στην Αττική τουλάχιστον. Μάλιστα, με το νοίκι στα 600+ η δόση του στεγαστικού ακόμα και σ' εκείνες τις περιοχές φαντάζει λουκούμι.
MariaLog Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 εγω παντως εδω παγκρατι που ειμαι, μεσα σε ενα χρονο ξεπεταχτηκαν 8-9 ! νεες οικοδομες, ωραιες πολυκατοικιες οι οποιες ειναι σχεδον ετοιμες και ολα τα διαμερισματα πουλημενα! ναι ολα! δλδ ολο αυτο το χρημα που βρισκεται μετα απο 12 χρονια κρισης? 1
phanispal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Σε λίγους που γίνονται ολοένα και πλουσιότεροι και σε ξένους; 2
spectaculator Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, MariaLog είπε εγω παντως εδω παγκρατι που ειμαι, μεσα σε ενα χρονο ξεπεταχτηκαν 8-9 ! νεες οικοδομες, ωραιες πολυκατοικιες οι οποιες ειναι σχεδον ετοιμες και ολα τα διαμερισματα πουλημενα! ναι ολα! δλδ ολο αυτο το χρημα που βρισκεται μετα απο 12 χρονια κρισης? Η κρίση δεν είχε τον ίδιο αντίκτυπο σε όλους. Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που την χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους (σε βάρος άλλων φυσικά). 6
MariaLog Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Σε λίγους που γίνονται ολοένα και πλουσιότεροι και σε ξένους; δε ξερω, μου φαινεται περιεργο, ολοι οι πλουσιοι στο παγκρατι μαζευτηκαν ?
Bakxos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, nikangel είπε Κανένας ενοικιαστής δεν σέβεται το ακίνητο που μπαίνει μέσα. Όλοι μα όλοι προκαλούν ζημιές η οποίες θα πρέπει να συντηρηθούν με τα χρήματα του ενοικίου. . Αυτό είναι μια γενικοτητα δική σου γιατί δεν ισχύει. Προσωπικά από το 1998 έχω αλλάξει 4 φορές σπίτι λόγω κάθε φορά ότι χρειαζόμουν μεγαλύτερο (ξεκίνησα από 19τετραγωνικα) και πάντα οι ιδιοκτήτες με ευχαριστουσαν για το πως άφηνα το σπίτι. Σε κάποια δε έφτιαχνα και πράγματα. Τώρα αν εσύ για ζημιές εννοείς τα πέντε καρφιά ή βίδες που θα βάλει ο άλλος για να κρεμάσει κουρτίνες πχ καδρα ή air-condition τότε για μένα θα σου πω ότι αυτά είναι φυσιολογική φθορά και αν δεν θες να το κάνει βάλε απλά εσύ τα κουρτινοξυλα κτλ. Μην γενικεύεις δεν ειναι καλό. Επίσης κάθε δουλειά έχει φορολογία οπότε μην το πάμε εκεί γιατί αν αρχίσει ο καθένας και λέει τι εφορία πληρώνει δεν θα βγει πουθενά. Απλά όλοι τα ακίνητα τα βλέπουν σαν επένδυση που θέλουν να την αποσβεσουν σε μια δεκαετία. Εμ δεν πάει έτσι. 2 3
Charismo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, MariaLog είπε δε ξερω, μου φαινεται περιεργο, ολοι οι πλουσιοι στο παγκρατι μαζευτηκαν ? Πάντως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αγοραστεί πολλές πολυκατοικίες και συγκροτήματα από Ισραηλινούς. Δεν ξέρω τι ποσοστό αυτών που αγοράζονται στην Αθήνα είναι από Έλληνες. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Στα Γιάννενα ειναι έτσι εδώ και 20 χρόνια, θα το συνηθίσετε 1
giwfys Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μισο λεπτο ρε παιδια Αυτο δεν ειναι θεμα μονο της Αθηνας. Δηλαδη στο Παρισι, στο Λονδινο, στο Μοναχο, βρισκεις με λογικα χρηματα να μεινεις μονος σου σε ψιλοανακαινισμενο διαμερισμα στο κεντρο? Ουτε κατα διανοια Προφανως κανεις καποιες υποχωρησεις, ειτε δινεις πολλα για ενοικια και σου μενουν λιγα, ειτε συμβιβαζεσαι να μενεις με αλλους ειτε πας αρκετα μακρυα απο το κεντρο. Τι να κανουμε, ετσι ειναι νομος προσφορας και ζητησης.
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, MariaLog είπε δε ξερω, μου φαινεται περιεργο, ολοι οι πλουσιοι στο παγκρατι μαζευτηκαν ? Αλήθεια, πόσα λεφτά/εισόδημα πρέπει να έχει κάποιος για να θεωρείται πλούσιος? Πλούσιος θεωρείται κάποιος που αγόρασε με δάνειο ένα διαμερισματάκι στο παγκράτι με 100-150k?
phanispal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, giwfys είπε Μισο λεπτο ρε παιδια Αυτο δεν ειναι θεμα μονο της Αθηνας. Δηλαδη στο Παρισι, στο Λονδινο, στο Μοναχο, βρισκεις με λογικα χρηματα να μεινεις μονος σου σε ψιλοανακαινισμενο διαμερισμα στο κεντρο? Ουτε κατα διανοια Προφανως κανεις καποιες υποχωρησεις, ειτε δινεις πολλα για ενοικια και σου μενουν λιγα, ειτε συμβιβαζεσαι να μενεις με αλλους ειτε πας αρκετα μακρυα απο το κεντρο. Τι να κανουμε, ετσι ειναι νομος προσφορας και ζητησης. Πάλι καλά που δεν είναι όλοι έτσι και βρίσκεις και ιδιοκτήτες να νοικιάζουν σε πιο φυσιολογικές τιμές. Απλά είναι λίγοι και θες τύχη ή μέσο για να τους βρεις.
MariaLog Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αλήθεια, πόσα λεφτά/εισόδημα πρέπει να έχει κάποιος για να θεωρείται πλούσιος? Πλούσιος θεωρείται κάποιος που αγόρασε με δάνειο ένα διαμερισματάκι στο παγκράτι με 100-150k? το "πλουσιος" πηγε σαν απαντηση σε αυτον που μου ανεφερε τους "πλουσιοτερους" τα διαμερισματα επειδη ρωτησα ηταν το φθηνοτερο στα 210κ στον πρωτο οροφο. μεγαλα διαμερισματα . τωρα αν πηρε δανειο, αν του τα εδωσε το σοι κτλ δε το ξερω. το ανεφερα γιατι μου εκανε εντυπωση απο το πουθενα να πεταγονται τοσες οικοδομες και να πουλιουνται τοσο γρηγορα Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από MariaLog
obiwankenobiroz Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, Helionar είπε Μου αρέσει που ο TS θεωρεί Ζωγράφου και Καισαριανή φτηνές περιοχές για να νοικιάσεις. Φτωχό μου παιδί. 1ον χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο πριν ενταχθείς σε τέτοιο σχήμα. 2ον Το σπίτι θα το πληρώσεις πιο ακριβό αποσο αν το αγόρασες με ίδια μέσα οπότε τεχνηεντως εμπεριέχει "τόκο". Άλλα σε περιόδους σαν αυτή που ζούμε είναι τίμια επιλογή σε σχέση με ενοίκιο στα 500+ Δεν χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο. Αυτή είναι και η σημαντικότερη διαφορά από τη δανειοδότηση. 1
user2163 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αλήθεια, πόσα λεφτά/εισόδημα πρέπει να έχει κάποιος για να θεωρείται πλούσιος? Πλούσιος θεωρείται κάποιος που αγόρασε με δάνειο ένα διαμερισματάκι στο παγκράτι με 100-150k? Ορισμός : Αυτός που δεν σκέφτεται τα χρήματα, δεν ξέρει καν τι είναι, απλά έχει ότι θέλει όποτε το ζητήσει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις