JimxxZe Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Χαίρετε, Είμαι μόνος μου, παίρνω ένα ικανοποιητικό μισθό (~1600€) και φιλοξενούμαι σε μια γκαρσονιέρα της ξαδέρφης μου το τελευταιο χρόνο η οποία είναι ολίγον χάλι, είναι για προσωρινή διαμονή τέλος πάντων. Αναζητώντας σπίτια στην xe με βασικά κριτηρια ενός αξιοπρεπούς σπιτιού δηλαδή από 1ο όροφο και πάνω και ιδανικά garage ή θέση παρκινγκ σε πυλωτή, και μου έχουν πέσει τα αυτιά από τις τιμές που βλέπω. Κοίταζα αρχικά σε κάποιο καλό προάστιο Ηλιούπολη - Αργυρούπολη - Ανω Γλυφάδα και πραγματικά όλες οι τιμές είναι από 600€ και πάνω, ξανα λέω για ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο σπιτι που να μπαίνεις μέσα και να μη σε πιάνει κατάθλιψη (π.χ. πολυκατοικίες του 60-70'). Λέω ντάξει κοιτάω μάλλον σε ακριβές περιοχές πάω πιο κεντρικά Νέα Σμύρνη, Αγιο Δημήτριο ακόμα και στο Βύρωνα - Καισαριανή - Ζωγράφου πάλι ίδιες τιμές. Καλά ρε είστε τρελοί; Άντε να τα δώσω τα 600€ για τη γλυφάδα αλλά 600€ μέσα στα μπετά στο Βύρωνα; Πάω δυτικά προάστια, Περιστέρι που μένω και τώρα, Πετρούπολη παντού τα ίδια. Εντος λεκανοπεδίου για ένα αξιοπεπές σπιτι, για εργένη κιόλας, θες 600-800€. Ποιοί έχουν τόσα λεφτά και τα δίνουν ρε παιδιά; Τι να κάνω να πάω να μείνω στο κορωπί στο τέλος; Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από JimxxZe 1 4
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Είναι μεγάλο και πολυσυζητημένο θέμα. 600 που λες δεν είναι πολλά. Με τα λεφτά που βγάζεις άνετα το νοικιάζεις πόσο μάλλον αν μένεις με άλλο άτομο. Γενικά οι τιμές είναι έτσι γιατί υπάρχει ζήτηση και ο κόσμος μπορεί να τα δώσει. Γενικά πολλοί έχουν εισόδηματα από ενοίκια κτλ Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από ΠάρηςΓ 1 4 1
thanasisxask Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Είναι μεγάλο και πολυσυζητημένο θέμα. 600 που λες δεν είναι πολλά. Με τα λεφτά που βγάζεις άνετα το νοικιάζεις πόσο μάλλον αν μένεις με άλλο άτομο. Γενικά οι τιμές είναι έτσι γιατί υπάρχει ζήτηση και ο κόσμος μπορεί να τα δώσει. Γενικά πολλοί έχουν εισόδηματα από ενοίκια κτλ Μπορούν; Κόβουν από αλλού οι άνθρωποι για να μην ζουν στον δρόμο. 13 3
phanispal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, thanasisxask είπε Μπορούν; Κόβουν από αλλού οι άνθρωποι για να μην ζουν στον δρόμο. Και για να μη ζουν σε τρώγλες, για τις οποίες παρεμπιπτόντως δε ζητάνε π.χ. τα μισά, αλλά λίγα λιγότερα. Αν δηλαδή για ένα αξιοπρεπές τριάρι του 1990 ζητάνε 600-650€, για ένα άθλιο και καταθλιπτικό τριάρι του 1960 στην ίδια περιοχή ζητάνε 500€. 12
The_Other_One Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Σύντομα παλατάκι θα σου φαινεται η γκαρσονιέρα της ξαδέρφης. 6
momotis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 35 λεπτά πριν, JimxxZe είπε και φιλοξενούμαι σε μια γκαρσονιέρα της ξαδέρφης μου το τελευταιο χρόνο η οποία είναι ολίγον χάλι, είναι για προσωρινή διαμονή τέλος πάντων. Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Δε το ξέρει. 3
mclein² Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 εγω που ειμαι απο χωριο να ρωτησω τι οριζει ως καλό προάστιο τις πολεις Ηλιούπολη - Αργυρούπολη - Ανω Γλυφάδα ;;;
filip123go Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, mclein² είπε εγω που ειμαι απο χωριο να ρωτησω τι οριζει ως καλό προάστιο τις πολεις Ηλιούπολη - Αργυρούπολη - Ανω Γλυφάδα ;;; Δεν είναι πόλεις. Είναι περιοχές. Και "καλές περιοχές" τις ορίζουν πολλά πράγματα. Όμορφα σπίτια, λιγότερη εγκληματικότητα, λιγότερη κίνηση - θόρυβο, περισσότερο πράσινα, λιγότερες πιθανότητες να πέσεις σε κάποιον καφρο γείτονα κλπ κλπ. TS, δοκίμασε να ψάξεις άνω Ηράκλειο. Spoiler Επίσης εκεί που έχουν φτάσει τα ενοίκια, ρίχνεις ένα πιστόλι τα 3-4 τελευταία μηνιατικα, όπως το παλικάρι στο δίπλα θέμα, και έρχεσαι στα ίσια σου . 1
Bitbit Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Είναι γνωστό το θέμα αλλά με 1600€ μισθό δε νομίζω να είναι δύσκολο να δώσεις 600€ για νοίκι. Σου μένουν 1000€. Εδώ άλλοι παίρνουν 600€ και 700€ και δεν έχουν σπίτι. Αυτοί τι να πούνε δηλαδή; 4 2
filip123go Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Bitbit είπε Είναι γνωστό το θέμα αλλά με 1600€ μισθό δε νομίζω να είναι δύσκολο να δώσεις 600€ για νοίκι. Σου μένουν 1000€. Εδώ άλλοι παίρνουν 600€ και 700€ και δεν έχουν σπίτι. Αυτοί τι να πούνε δηλαδή; Το ότι παίρνει τόσα ο TS δεν το κάνει λιγότερο παράλογο. 24 2
Bitbit Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, filip123go είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Επίσης εκεί που έχουν φτάσει τα ενοίκια, ρίχνεις ένα πιστόλι τα 3-4 τελευταία μηνιατικα, όπως το παλικάρι στο δίπλα θέμα, και έρχεσαι στα ίσια σου . σωστά. Και μετά αν αρχίσουν να ζητάνε οι ιδιοκτήτες 3-4 ενοίκια μπροστά μη μπείτε στο ινσομνια να κλαίγεστε 2
Manolo7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, filip123go είπε Το ότι παίρνει τόσα ο TS δεν το κάνει λιγότερο παράλογο. Ακριβώς αυτό θα λεγα. Με αυτή τη λογική ας τα βάλουν 1000 τα ενοίκια οι ιδιοκτητες, πάλι θα βρεθούν κάποιοι να τα νοικιάζουν. Οι υπόλοιποι με τον βασικο μισθό ας πάνε να.. 2 λεπτά πριν, Bitbit είπε σωστά. Και μετά αν αρχίσουν να ζητάνε οι ιδιοκτήτες 3-4 ενοίκια μπροστά μη μπείτε στο ινσομνια να κλαίγεστε Αν είναι στο τέλος του συμβολαίου να επιστρέφουν η να συμψηφιστουν τα 4 ενοίκια να τα δώσω. Αν είναι όμως στο τέλος να μου βρει φανταστικές ζημιές ο ιδιοκτήτης στο σπίτι για να κρατήσει την εγγύηση όπως κάνουν οι περισσότεροι τότε ούτε ευρώ μπροστά.. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από Manolo7
JimxxZe Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά το πρόβλημα είναι σημαντικό, εμείς που είμαστε από επαρχία και ήρθαμε, σπουδάσαμε Αθήνα και πλέον εργαζόμαστε εδώ, το να μη βρίσκεις αξιοπρεπές σπίτι κάτω από 600€ θα έπρεπε να ήταν 1ο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Πραγματικά μόνο με συγκατοίκηση βγαίνουν τα νούμερα. Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική της ραγδαίας αυτής αύξησης των τιμών ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνται υποδοιέστερες ως προς τη ποιότητα ζωής και το πράσινο. Δε ξέρω πραγματικά τι να κάνω, να καταλήξω σε μεσίτη αλλά που θα βρεί και αυτός αξιοπρεπές σπίτι μέχρι 50τμ με 450€ ανακαινισμένο και σε όροφο. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από JimxxZe 2 1
filip123go Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, Bitbit είπε σωστά. Και μετά αν αρχίσουν να ζητάνε οι ιδιοκτήτες 3-4 ενοίκια μπροστά μη μπείτε στο ινσομνια να κλαίγεστε Ας ζητήσουν και 10 φίλε μου. Και εάν βρουν ενοικιαστές, μαγκιά τους! 2 λεπτά πριν, JimxxZe είπε Παιδιά το πρόβλημα είναι σημαντικό, εμείς που είμαστε από επαρχία και ήρθαμε, σπουδάσαμε Αθήνα και πλέον εργαζόμαστε εδώ, το να μη βρίσκεις αξιοπρεπές σπίτι κάτω από 600€ θα έπρεπε να ήταν 1ο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Πραγματικά μόνο με συγκατοίκηση βγαίνουν τα νούμερα. Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική της ραγδαίας αυτής αύξησης των τιμών ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνται υποδιεέστερες ως προς τη ποιότητα ζωής και το πράσινο. Δε ξέρω πραγματικά τι να κάνω, να καταλήξω σε μεσίτη αλλά που θα βρεί και αυτός αξιοπρεπές σπίτι μέχρι 50τμ με 450€ ανακαινισμένο και σε όροφο. Υπάρχουν τέτοια σπίτια, αλλά σε μέτριες περιοχές. Πχ κυψέλη. Spoiler Το θέμα είναι πως αν τα βάλεις κάτω, 600€ είναι μια ωραιότατη δόση δανείου. Παίρνεις το σπίτι και το νοικιάζεις μετά εσύ. 2
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, filip123go είπε Ας ζητήσουν και 10 φίλε μου. Και εάν βρουν ενοικιαστές, μαγκιά τους! 10 δε νομίζω να ζητήσει ποτέ κανένας, αλλά δεν είμαστε μακριά από να γίνει αυτό που γίνεται και στο εξωτερικό, δλδ για να νοικιάσεις να περνάς κυριολεκτικά από ιερά εξέταση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις