Προς το περιεχόμενο

Nut -Network UPS Tools

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα ένα Power Walker δηλαδή έφυγα από την ευκολία στο πως μπορείς να  δουλέψεις με  ένα APC και πήγα σε κάτι που θέλεις τις ρυθμίσεις του.

Φυσικά τα official προγράμματα για linux είναι τελείως crap και αναγκάστηκα να το κάνει να δουλέψει μέσω nut. 

Aυτός εδώ ο οδηγός με βοήθησε αρκετά καθώς μπόρεσα και έστησα και το web interface για να βλέπω όλες τις πληροφορίες μαζεμένες 

https://docs.technotim.live/posts/NUT-server-guide/

o ίδιος έχει κάνει και ένα πολύ καλό αναλυτικό αντίστοιχο video

Θελω να ρωτήσω τώρα για όσους γνωρίζουν από nut και το έχουν δουλέψει γιατί σε αυτούς τους οδηγούς δεν είναι ξεκάθαρο ενώ έχω χαθεί μετά από search μέσα από την άπειρη τεκμηρίωση που υπάρχει για το nut και όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές τα πιο προφανή απλά δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα.

Θέλω να ρωτήσω που βρίσκεται το αρχείο που ρυθμίζει πότε θα γίνει shutdown σε loss power η αν μπορείς να το ρυθμίσεις πότε θα ξεκινήσει ο τερματισμός του υπολογισμού δλδ σε πιο ποσοστό μπαταρίας κτλ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, πολύ ενδιαφέρον, δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω.

Εγω δοκίμασα με το upsmon, εχω ενα APC pro, αλλα δεν κατάφερα να συνδεθώ μαζι του και το παράτησα. Δεν με πειράζει και τοσο γιατι συνήθως οταν δεν ειμαι σπιτι ο Η/Υ ειναι κλειστός. Θα ηθελα να κανω μια δοκιμή και το Nut, αλλα φαίνεται λιγο πολύπλοκο το setup του και μάλλον.. not!. Καλη τύχη με το powerwalker ελπίζω να σου βγει κάλο.

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

πάντως σε nut τρέχει πλέον μια χαρά το ups. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το σετάρεις να δουλέψει το nut. 

Aπό τι είδα έχει κάποιες default ρυθμίσεις για διαχείριση της ενέργειας δλδ πότε θα μπει σε διαδικασία shutdown σε απώλεια ρεύματος κτλ αλλά δεν έχω βρει ακόμα πως μπορείς να τις αλλάξεις αυτές τις ρυθμίσεις. 

Aπό τι έχω δει σε ubuntu υπάρχει στο power management διαχείριση του ups αν έχεις ρυθμίσει το nut στο kde δεν έχω βρει κάτι γραφικό μέχρι στιγμής.

Στο video που έχω ανεβάσει αναφέρει σε ένα από τα αρχεία ρυθμίσεων του nut αυτό που είναι για απομακρυσμένη πρόσβαση ότι μπορείς να αλλάξεις και τις παραμέτρους shutdown σε απώλεια ρεύματος, φαντάζομαι θα ισχύουν παντού αυτές. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Tώρα να ρωτήσω υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσεις kill command σε ένα πρόγραμμα όταν το σύστημα μπει σε διαδικασία shutdown επειδή το ups του τελειώνει η μπαταρία. Δηλαδή αυτό να συμβεί πριν γίνει το shutdown του συστήματος. 

Οσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει τίποτα. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 29/8/2022 στις 9:06 ΜΜ, chek2fire είπε

Tώρα να ρωτήσω υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσεις kill command σε ένα πρόγραμμα όταν το σύστημα μπει σε διαδικασία shutdown επειδή το ups του τελειώνει η μπαταρία. Δηλαδή αυτό να συμβεί πριν γίνει το shutdown του συστήματος. 

Οσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει τίποτα. 

αυτό θέλει script στο bash που να τρέχει σαν service και μόλις δίνει εντολή το ups οτι τελειώνει η μπαταριά να κάνει kill command την εφαρμογή

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...