Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω γαστρεντερίτιδα, και πήγα στο κέντρο υγείας. Μου κοπάνησαν έναν ορό και μία ένεση και επίσης
μου έδωσαν αναρρωτική για 3 ημέρες + θεραπεία με κάτι χάπια.

Τώρα είμαι λίγο καλύτερα αλλά πάλι μόλις τρώω μου έρχεται να πάω τουαλέτα άρα είπα να σεβαστώ την
αναρρωτική και να μην πάω δουλειά.

Ξέρει κανείς να μου πει τι γίνεται με τα μεροκάματα; Το μόνο που βρήσκω στο ιντερνετ είναι για μόνιμη απασχόληση.
Με δουλειές σεζόν τι γίνεται;

Δουλεύω δεύτερη σεζόν, με την πρώτη η οποία διήρκεσε 3 μήνες (πέρσυ) και η φετινή θα διαρκέσει 6 μήνες (τώρα είμαστε στην μέση).

Είναι η πρώτη φορά που παίρνω και δεν ξέρω πως δουλεύει. Εγώ έστειλα το χαρτι στον HR πάντως.

Άλλοι λένε δεν τα πληρώνεσαι καθόλου, άλλοι τα πληρώνεσαι μισά και άλλοι τις πρώτες 2 μέρες στα πληρώνουν κανονικά και μετά μισά.

Σας τα ρωτάω γιατί αν δικαιούμαι κάτι είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να τα κλέψουν ή να μου πούνε μην πάρεις τα ρεπό σου και
έλα δούλεψε για να ισορροπήσουν οι μέρες που έχασες (αυτό έχω δει να το κάνουν και με άλλους εργαζομένους).

Ευχαριστώ!

Βρήκα αυτό αλλά δεν ξέρω αν ισχύει:

Αναφορά σε κείμενο

Α) ΑΝΥΠΑΙΤΙΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ
Τα άρθρα 648, 652-655 του Α.Κ. αναφέρουν ότι ο μισθός καταβάλλεται εφόσον πραγματικά παρασχέθηκε εργασία από τον εργαζόμενο. Εξαίρεση αποτελούν τα ανυπαίτια κωλύματα, τα οποία αναφέρονται στα άρθρα 657-658 του Α.Κ. Τέτοια είναι η ασθένεια, το εργατικό ατύχημα, η εγκυμοσύνη, η στράτευση, η άσκηση υποχρεωτικών από το νόμο καθηκόντων του εργαζόμενου ως πολίτη, καθώς και ο αποκλεισμός του λόγω ανωτέρας βίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα άρθρα 657-658 του Α.Κ. ο εργαζόμενος, εφόσον έχει κάποιους απ΄ τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορεί να απουσιάσει από την εργασία του, και ταυτόχρονα διατηρεί την αξίωση προς είσπραξη του μισθού του για ορισμένο χρονικό διάστημα

source: https://www.ergasiaka-gr.net/2011/03/blog-post_2296/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, babaliaris είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω γαστρεντερίτιδα, και πήγα στο κέντρο υγείας. Μου κοπάνησαν έναν ορό και μία ένεση και επίσης
μου έδωσαν αναρρωτική για 3 ημέρες + θεραπεία με κάτι χάπια.

Τώρα είμαι λίγο καλύτερα αλλά πάλι μόλις τρώω μου έρχεται να πάω τουαλέτα άρα είπα να σεβαστώ την
αναρρωτική και να μην πάω δουλειά.

Ξέρει κανείς να μου πει τι γίνεται με τα μεροκάματα; Το μόνο που βρήσκω στο ιντερνετ είναι για μόνιμη απασχόληση.
Με δουλειές σεζόν τι γίνεται;

Δουλεύω δεύτερη σεζόν, με την πρώτη η οποία διήρκεσε 3 μήνες (πέρσυ) και η φετινή θα διαρκέσει 6 μήνες (τώρα είμαστε στην μέση).

Είναι η πρώτη φορά που παίρνω και δεν ξέρω πως δουλεύει. Εγώ έστειλα το χαρτι στον HR πάντως.

Άλλοι λένε δεν τα πληρώνεσαι καθόλου, άλλοι τα πληρώνεσαι μισά και άλλοι τις πρώτες 2 μέρες στα πληρώνουν κανονικά και μετά μισά.

Σας τα ρωτάω γιατί αν δικαιούμαι κάτι είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να τα κλέψουν ή να μου πούνε μην πάρεις τα ρεπό σου και
έλα δούλεψε για να ισορροπήσουν οι μέρες που έχασες (αυτό έχω δει να το κάνουν και με άλλους εργαζομένους).

Ευχαριστώ!

Βρήκα αυτό αλλά δεν ξέρω αν ισχύει:

source: https://www.ergasiaka-gr.net/2011/03/blog-post_2296/

Σε περίπτωση ασθένειας 1-3 ημερών δεν πληρώνει ο ΕΦΚΑ επίδομα ασθενείας. Πληρώνει από την 4 μέρα και μετά. Για αυτές τις πρώτες 1-3 ημέρες ο εργοδότης υποχρεούται να πληρώσει το μισό μισθό που αντιστοιχεί ή τα 1-3 ημερομίσθια ανάλογα την σύμβαση με την προϋπόθεση η πρόσληψη να έχει γίνει τουλάχιστον 10 μέρες πριν. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ

www.kepea.gr

8 ώρες πριν, babaliaris είπε

Επεξ/σία από gx2
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης αν έχεις γαστρεντερίτιδα δεν πρέπει να τρως ό,τι να ναι και σε οση ποσοτητα να ναι. Δεν θα σου φύγει ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Επίσης αν έχεις γαστρεντερίτιδα δεν πρέπει να τρως ό,τι να ναι και σε οση ποσοτητα να ναι. Δεν θα σου φύγει ποτέ.

Πήγα σε γιατρό, μου έδωσε θεραπεία. Καλύτερα είμαι τώρα, μόνο πονοκέφαλο έχω και είμαι αδύναμος.

Επίσης ξέρεις αν η αναρρωτική μπαίνει αυτόματα στο σύστημα μέσο Εργάνη? Εγώ το έστειλα (το αποδεικτικό που μου έδωσε η γιατρός) και στον HR με eMail αλλά δεν μου απάντησε. Δεν θέλω να τους δίνω αφορμές να με διώξουν χωρίς απόλυση γιατί αυτοί ψήνονται σίγουρα για κάτι τέτοιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...