lighto Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 καλημερα σε ολους, παρακαλω της γνωσεις σας 😄 θελω να συνδεσω απο το ρουτερ με καλωδιο (speedport cosmote ) , να παει μεσα στην τηλεοραση / ps5 / cosmote tv . καλωδιο θα περαστει απο εξω το μπαλκονι κ θα μπει μεσα στο σαλονι. ερωτηση : τι switch να παρω για αυτην την δουλεια? τι καλωδιο να παρω ? αρα θα περασω ενα καλωδιο απο το ρουτερ θα παει εξωτερικα (μπαλκονι) και θα μπει στο switch (σαλονι) και απο εκει καλωδιο και θα συνδεσω τις αλλες συσκευες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Οποιοδήποτε Gigabit switch, ανάλογα πόσες πόρτες χρειάζεσαι για να συνδεθούν οι ενσύρματες συσκευές. Οποιοδήποτε καλώδιο UTP τουλάχιστον Cat5e και πάνω. Πάρε Cat6 αφού η διαφορά κόστους είναι ελάχιστη. Ωστόσο μην πάρεις έτοιμο που 99% θα είναι πολύκλωνο (stranded). Θα πάρεις μονόκλωνο (solid) χωρίς βύσματα και θα τερματίσεις τα 2 άκρα του σε επίτοιχη πρίζα δικτύου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lighto Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 οπα σε εχασα ηδη χαχα. switch ποιο? εχει τοσα πολλα για επιλογη το ενα εχει 10ε και το αλλο 95ε και τα δυο 1Gbps. 4 ειναι αρκετες. 3ς συσκευες θελω να συνδεσω. UTP καλωδιο, cat6 , τι εννοεις χωρις βυσματα? θα τερματισω τα 2 ακρα 👽? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, lighto είπε οπα σε εχασα ηδη χαχα. switch ποιο? εχει τοσα πολλα για επιλογη το ενα εχει 10ε και το αλλο 95ε και τα δυο 1Gbps. 4 ειναι αρκετες. 3ς συσκευες θελω να συνδεσω. UTP καλωδιο, cat6 , τι εννοεις χωρις βυσματα? θα τερματισω τα 2 ακρα 👽? Αυτο πάρε https://www.skroutz.gr/s/13988619/TP-LINK-TL-SG1008D-v8-Unmanaged-L2-Switch-με-8-Θύρες-Gigabit-1Gbps-Ethernet.html Καλώδιο cat5e ειναι υπέρ αρκετό ...και ναι εσυ θα περάσεις τα φισακια στις ακρες, αν δεν ξερεις υποχρεωτικά θα φέρεις ηλεκτρολόγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lighto Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 δεν εχω προβλημα και 50ε να δωσω για switch αν εχει διαφορα σε κατι. εννοεις να μην παρω ετοιμο καλωδιο. να παω πχ στον καυκά και να ζητησω cat5e η cat6 και καποιος να περασει τα 2 rj45 στις ακρες? αλλα αυτο πρεπει να τα κανει για ολα τα καλωδια που θελω να συνδεσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Καλώδιο θα πάρεις από τον Καυκά που λες, όσα μέτρα θέλεις UTP Cat5e ή Cat6 (ανάλογα την διαθεσιμότητα που έχουν) και θα ζητήσεις να είναι μονόκλωνα (solid). Επίσης θα πάρεις 2 πρίζες δικτύου εξωτερικές μαζί με ένα καρφωτικό ακροδεκτών (το φθηνότερο που έχει) ώστε να τερματίσουν τα καλώδια στις 2 πρίζες. Καλώδια για σύνδεση των Router και Switch με τις πρίζες, όπως και τις ενσύρματες συσκευές, πάρε έτοιμα, εκτός αν θέλεις να τα φτιάξεις εσύ οπότε θα χρειαστείς καλώδιο UTP πολύκλωνο (stranded), βύσματα RJ45 και μία πρέσα ακροδεκτών, αλλά αν δεν θα το χρησιμοποιείς στο μέλλον, δεν αξίζει η βαβούρα έναντι των έτοιμων. Για switch καλύτερα 8 θέσεων για μελλοντική χρήση. Ωστόσο αν θέλεις 5 θέσεων πάρε το TP-LINK TL-SG105E. Η διαφορά του με τα απλά (unmanaged) είναι ότι είναι smart (εν μέρη managed) που σημαίνει ότι έχει κανονικά ΙΡ και μερικές ευκολίες και ρυθμίσεις που δεν έχουν τα άλλα, όπως π.χ. bandwidth control. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lighto Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 μπορει να κανω χαζή ερώτηση , bear with me παρακαλώ γιατι χρειαζόμαστε 2 πρίζες δυκτύου , εφόσον τα καλώδια απλά θα πάνε στο switch και στις συσκεύες ? ένα καλώδιο απο ρούτερ που θα βγάινει απο το μπαλκόνι και θα μπεί στο σαλόνι στο switch και απο εκέι καλώδιο switch στις συσκευες. λέω κατι λάθος ή δεν καταλαβαίνω κάτι? 😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 O αδύναμος κρίκος στις καλωδιώσεις δικτύου (και τηλεφωνίας) είναι τα βύσματα. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα χαλάσουν (ευτυχώς δεν γίνεται συχνά) Οπότε μόνον με κόψιμο και πέρασμα άλλου βύσματος βρίσκεται λύση. Ωστόσο με αυτή την κοπτοραπτική, μειώνεται το μήκος του καλωδίου και κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει ικανό περιθώριο για να προσθέσουμε άλλο βύσμα. Είναι κανόνας λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις που περνάμε μεγάλο μήκος καλωδίου μεταξύ χώρων, να το κάνουμε σωστά, όπως γίνεται και με τις απλές πρίζες τηλεφώνου και ρεύματος. Δεν μας ενδιαφέρει πόσες φορές θα αφαιροτοποθετήσουμε τα εξωτερικά βύσματα των καλωδίων που θα συνδέονται οι συσκευές στις πρίζες και αν π.χ. προκληθεί βλάβη και θα πρέπει να τα αλλάξουμε. Η καλωδίωση μαζί με την επίτοιχη πρίζα, ουδέποτε θα έχουν θέμα και δεν θα χρειασθεί την την πειράξουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApoGal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, lighto είπε καλημερα σε ολους, παρακαλω της γνωσεις σας 😄 θελω να συνδεσω απο το ρουτερ με καλωδιο (speedport cosmote ) , να παει μεσα στην τηλεοραση / ps5 / cosmote tv . καλωδιο θα περαστει απο εξω το μπαλκονι κ θα μπει μεσα στο σαλονι. ερωτηση : τι switch να παρω για αυτην την δουλεια? τι καλωδιο να παρω ? αρα θα περασω ενα καλωδιο απο το ρουτερ θα παει εξωτερικα (μπαλκονι) και θα μπει στο switch (σαλονι) και απο εκει καλωδιο και θα συνδεσω τις αλλες συσκευες? Γιατί δεν το κάνεις με power line, ίσως σε βόλευε καλύτερα από το να μπλέκεις με καλώδια εξωτερικά. Κάτι τέτοιο ίσως : https://www.skroutz.gr/s/17355005/TP-LINK-TL-PA8033P-KIT-v2-Powerline-Διπλό-για-Ενσύρματη-Σύνδεση-με-Passthrough-Πρίζα-και-3-Θύρες-Ethernet.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Υπάρχει σύγκριση μεταξύ καλωδίου δικτύου και powerline; Ούτε στα όνειρα και μάλιστα ακριβότερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApoGal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, jkoukos είπε Υπάρχει σύγκριση μεταξύ καλωδίου δικτύου και powerline; Ούτε στα όνειρα και μάλιστα ακριβότερα. Σίγουρα δεν υπάρχει και παίζει ρόλο και η κατάσταση της ηλεκτρικής καλωδίωσης φυσικά, αλλά για κάποιον που δεν θέλει να μπλέκει, μπορεί με κάποιο αξιόπιστο powerline να κάνει τη δουλειά του. Γούστα είναι αυτά. Εγω πχ από το να περάσω απ' έξω καλώδια καλύτερα θα διάλεγα τη λύση με το powerline. Πάντως το συγκεκριμένο το έχω δει σε σπίτι συγγενικού μου προσώπου και είναι απόλυτα ευχαριστημένος και με τις ταχύτητες, έτσι και το πρότεινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Καταρχήν στο 1ο μήνυμα αναφέρει ότι θα περάσει καλώδιο και ζητά προτάσεις, για το είδος και για switch. Αφήνοντας απ' έξω το switch (αφού θα είναι κοινό), το PLC κοστίζει 100€ όταν με 15€ έχει απευθείας καλωδίωση ή στην χειρότερη στα 30€ που έγραψα με τις έξτρα πρίζες. Διαφορά 70€ που όπως λες κι εσύ δεν υπάρχει σύγκριση στην λειτουργία. Αξίζει άραγε; Μπορεί πριν 2-3 χρόνια να ήταν μία λύση, αν δεν μπορούσαμε να περάσουμε καλώδιο, αλλά σήμερα πλέον το ίδιο περίπου κόστος υπάρχει η λύση του WiFi Mesh που είναι μεν υποδεέστερη της ενσύρματης αλλά σαφώς ανώτερη των PLC και των χειρότερων απλών Repetares/Extenders. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lighto Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 καλημερα, Η αλήθεια ειναι προτιμώ να περάσω ενα καλώδιο και να βάλω ένα switch, παρά να αγοράω PLC (όπου έχω κατι παλιά netgear ) , αλλα επειδή θέλω να εχω την μέγιστη απόδοση, θα προτιμήσω να τραβήξω ενα καλώδιο εξωτερικά. switch , https://www.skroutz.gr/c/124/network-switch/m/66/NetGear/f/849524/5.html?o=switch+netgear μπορειτε να μου πειτε γτ εχουν διαφορα στην τιμή . εφόσον ειναι unmanaged / 1Gbps /5 θυρες. netgear. και γιατι TP link και οχι netgear? @ jkoukos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, lighto είπε καλημερα, Η αλήθεια ειναι προτιμώ να περάσω ενα καλώδιο και να βάλω ένα switch, παρά να αγοράω PLC (όπου έχω κατι παλιά netgear ) , αλλα επειδή θέλω να εχω την μέγιστη απόδοση, θα προτιμήσω να τραβήξω ενα καλώδιο εξωτερικά. switch , https://www.skroutz.gr/c/124/network-switch/m/66/NetGear/f/849524/5.html?o=switch+netgear μπορειτε να μου πειτε γτ εχουν διαφορα στην τιμή . εφόσον ειναι unmanaged / 1Gbps /5 θυρες. netgear. και γιατι TP link και οχι netgear? @ jkoukos καλωδιο εξωτερικα και παρε και μια σωληνα ηλεκτρολογικη να το βαλεις μεσα...γνωμη μου περνα 2 καλωδια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 @lighto, ανέφερα το TP-LINK διότι είχε προταθεί από άλλον πριν και απλά έγραψα ότι καλύτερα είναι το συγκεκριμένο που είναι smart. Μπορείς να πας στο αντίστοιχο smart Netgear GS-105E (ή το απλό χωρίς το Ε). Προσωπικά έχω το 8πορτο GS-108E. Η διαφορά τιμής στα απλά unmanaged είναι ότι τα φθηνότερα έχουν πλαστικό κουτί ενώ τα λίγο ακριβότερα μεταλλικό, οπότε καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Τα πολύ ακριβότερα έχουν επιπλέον δυνατότητα PoE για να δίνουν τροφοδοσία σε συμβατές συσκευές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα