vorlon68 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Σχεδόν σε όλες τις δουλείες ειναι ο θανατός σου, η ζωή μου. Με τον σταυρό στο χέρι το πολύ να βρεθείς στον ΟΑΕΔ για επίδομα. Κοιτα τι μπορείς να κάνεις εσυ για να μείνεις, γιατί απο εκεί θα ζήσεις με τον μισθό και θα έχεις ενσημα που θα τα χρειάζεστεις αργότερα. Στην αρχή νομίζεις οτι όλοι πανε με τον νόμο, με την ηθική και όλα ειναι αγγελικά πλασμένα. Όταν θα φας 2-3 κατραπακίες σε δουλείες και γυρίσεις και ξανα διαβάσεις τι έγραφες θα πείς "τι μ@λ@κιες εγραφα και σκεφτόμουν" Αν έχεις μέσο, βάλτο και δεν μιλάς σε κανέναν. Αν δεν πάρεις εσυ την θέση, ο επόμενος δεν θα έχει τους δικού σου ενδιασμούς.
SlickNick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, lp_fan_1 είπε Ναι ειπα με βυσμα η με σύσταση αλλα εννοούσα στα σημερινά χρόνια, γιατι μερικοί απο τους παλιούς πρόλαβαν να μπουν και με συνέντευξη και κανονικά.Ειπα οτι σίγουρα θα κάνω λάθη γιατί δεν τα εχω μάθει όλα ακομα αλλά εχω εναν μπούσουλα γενικά πάνω στην δουλειά.Το οτι δεν θα μπορεί να με διώξει δεν το γνωρίζω ακόμα και με βυσμα αν μπω, το θεμα ειναι οτι δεν θελω να εχω άσχημες σχέσεις και με τον προϊστάμενο και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί όπως προείπα γενικά ο ενας βοηθάει τον άλλον πάνω στην δουλειά αλλα υπάρχει και συχνή επικοινωνία και με προϊστάμενο οποτε όπως καταλαβαίνεις είναι σχεδόν αδύνατον να δουλέψεις μονος σου ακομα και αν γνωριζα την δουλεια τέλεια. Είναι δυνατόν να έχεις 100% κακές σχέσεις με κάθε ένα άτομο ξεχωριστά εκεί μέσα; Το βρίσκεις ρεαλιστικό σε μία ομάδα ανθρώπων να έχουν ο καθένας τους ακριβώς την ίδια γνώμη για εσένα; Και όχι μόνο την ίδια γνώμη, αλλά να κρατήσουν αυτή τη γνώμη απαράλλαχτη από τη μέρα που θα προσληφθείς μέχρι τη μέρα που θα φύγεις; Θα ήθελα να μου πεις εάν το βρίσκεις ρεαλιστικό όλο αυτό. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από SlickNick
giwrgos555 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στην Ελλάδα είσαι αδερφέ όποιος πήγε σε αυτό το τόπο με τον σταυρο στο χέρι έμεινε με το πουλί στο χέρι.Αν έχεις βύσμα βάλτο και μην ακούς τον καθενα που θα σε αποθαρρύνει οι περισσότεροι λερωμένη την φωλιά τους έχουν που θα σου πούν κατι τέτοιο.Οταν βλέπεις σε ελληνικές εταιρείες και υπάρχουν γενιές που έχουν δουλέψει εκεί είναι π.χ ο πατέρας που ειναι κοντά 60+ και είναι γενικός διευθυντής ή μελος του ΔΣ ή κάποιος ανώτατος και μετά απο πίσω ακολουθούν παιδιά και πολλές φορές όλα τα παιδιά και ανεβαίνουν θέσεις τα παιδιά και γίνονται προϊστάμενοι και διευθυντές δεν έγιναν με την αξία τους ούτε επειδή ήταν δουλευταράδες.Ειδικά αν μιλάμε για εταιρεία που ιδιωτικοποιήθηκε όπως και μέχρι πρότινως ηταν κάποιος φορέας του ευρύτερου δημοσίου τομέα είτε ΝΠΔΔ είτε ΝΠΙΔ εκεί έχουν κάνει πάρτυ βυσματοκρατίας όσα σόγια βουλευτών,υπουργών,προέδρων και διευθύνοντως συμβούλων με την σέσουλα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από giwrgos555 3
KapaEpsilon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, είχα ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό όταν έμπαινα στο στρατό. Το βύσμα δεν ήταν τίποτα το ιδίαιτερο, παρόλα αυτά, είχα διπλές-τριπλές σκέψεις στο ηθικό του πράγματος και δεν προχώρησα σε επικοινωνία- ζήτημα χάρης λόγο των ηθικών φραγμών μου. Κατά την διάρκεια της θητείας μου, μου ξαναδώθηκε η ευκαίρια να χρησιμοποιήσω βύσμα(άλλο), στέλνοντας με σε βουλετικό γραφείο για να ζητήσω την μετάθεση που με βόλευε. Δεν πήγα καθώς δεν ήθελα να υποχρεωθώ. Μέσα από γνωριμίες εντός στρατοπέδου και συμπεριφοράς πήρα την μετάθεση μου τελικά αξιοκρατικά. Εκεί που πήγα λοιπόν, όλοι οι φαντάροι σαν εμένα είχαν χρησιμοποιήσει βύσμα ή ήταν βύσματα από οικογενειάς ή συγγενικής κατάστασης. Ήρθα σε αντιπαράθεση από την πρώτη μέρα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο ή αποτέλεσμα, πιο πολύ για να δηλώσω την διαφορετικότητα μου, παρόλα αυτά καταλαβαίνεις άμεσα ότι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, το συμφέρον του και το πως θα την βγάλει πιο εύκολα-ανώδυνα. Οι μέρες κύλησαν ομάλα και απολύθηκα και δεν κράτησα επαφή με κανέναν από τα παιδιά εκείνα, παρόλο που οι γνωριμίες μαζί τους θα μου άνοιγαν αρκετές πόρτες. Η εμπειρία μου αυτή, είναι απο τις πολλές που έρχεσαι αντιμέτωπος καθημερίνα. Στην περίπτωση μου ήταν απλά η στρατιωτική θητεία μου και δεν με πολύ-εκαιγε. Παρόλα αυτά παίρνεις μια γεύση για το υσχίει γενικότερα στην ζωή. Κλέινοντας λοιπόν, χαίρομαι που δεν χρησιμοποιήσα βύσμα, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί λ.χ. (ιατρική περίθαλψη - οικονομική αποκάτασταση, κτλ.), θα το χρησιμοποιούσα χωρίς δεύτερες σκέψεις.
lp_fan_1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, SlickNick είπε Είναι δυνατόν να έχεις 100% κακές σχέσεις με κάθε ένα άτομο ξεχωριστά εκεί μέσα; Το βρίσκεις ρεαλιστικό σε μία ομάδα ανθρώπων να έχουν ο καθένας τους ακριβώς την ίδια γνώμη για εσένα; Και όχι μόνο την ίδια γνώμη, αλλά να κρατήσουν αυτή τη γνώμη απαράλλαχτη από τη μέρα που θα προσληφθείς μέχρι τη μέρα που θα φύγεις; Θα ήθελα να μου πεις εάν το βρίσκεις ρεαλιστικό όλο αυτό. Κοίτα δεν έχουν κάτι προσωπικό μαζί μου ούτε εγώ μαζί τους και δεν υπάρχει λόγος κιόλας να ασχοληθούν επι προσωπικού όταν μιλάμε για δουλειά.Όταν λέω "άσχημες σχέσεις και με τον προϊστάμενο και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αναφέρομαι καθαρά πάνω στην δουλειά,γιατί κάνοντας εγώ λάθη θα πρέπει να ζητάω την βοήθεια τους και ενδεχομένως να τους κουράσει αυτό και να μου την λένε συνέχεια καθώς επίσης δεν υπάρχει και ιδιαίτερα μεγάλο χάσιμο χρόνου στην δουλειά αφού πρέπει ο καθένας ξεχωριστά σαν μονάδα να είναι παραγωγικός. Φαντάζομαι αν μάθω την δουλειά και δεν τους βάζω σε μπελάδες,σίγουρα θα αλλάξει η γνώμη τους,αφού θεωρητικά δεν θα είμαι βάρος για αυτούς,ίσα ίσα θα βγάζω δουλειά..Το θέμα είναι μέχρι να φτάσει αυτή η ώρα και πόσο διατεθειμένοι είναι να με βοηθήσουν μέχρι να φτάσω στο σημείο ώστε να πατάω στα πόδια μου μόνος μου. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από lp_fan_1
Aggeluska Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) ναι, αυτο που σου λενε οι περισσοτεροι και δεν αντιλαμβανεσαι ειναι οτι κανείς μολις βγει απο μια σχολη και παει σε μια δουλεια δεν ειναι αμεσα παραγωγικος ή αλάνθαστος. Και αυτο ειναι απολύτως φυσιολογικο. Δεδομένου αυτού λοιπόν, δεν βρισκω τον λογο καποιος παλιοτερος να νευριασει μαζι σου για οποιονδήποτε λόγο. Εκτος αν, στα εχουν πει 1000 φορες και εισαι εκει πολυ καιρο και εξακολουθεις να ρωτας τα ιδια. Αλλα αυτη δεν ειναι η περιπτωση σου απο ο,τι καταλαβαινω. Τέλος, ασχετα αν σου αρεσει πολυ η συγκεκριμενη δουλεια/εταιρια, αν πιστευεις οτι τα ατομα με τα οποια θα συναναστρεφεσαι ειναι τοξικα και θα σου προκαλουν προβληματα, τοτε καλυτερα να το ξανα σκεφτεις. Ειναι πολυ σημαντικο στον χωρο εργασιας να μην υπαρχουν τετοιες συμπεριφορες γιατι θα τους τρως στην μουρη 8+ ωρες καθε μερα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από Aggeluska 1
Tronis20 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τρομακτική ηττοπάθεια από όλες τις πλευρές. Κοίτα να δουλέψεις αυτό και άσε τα άλλα. Είσαι σε κακό δρόμο με αυτή την νοοτροπία, οτι και να κάνεις. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από Tronis20 2
bilya Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, lp_fan_1 είπε Κοίτα δεν έχουν κάτι προσωπικό μαζί μου ούτε εγώ μαζί τους και δεν υπάρχει λόγος κιόλας να ασχοληθούν επι προσωπικού όταν μιλάμε για δουλειά.Όταν λέω "άσχημες σχέσεις και με τον προϊστάμενο και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αναφέρομαι καθαρά πάνω στην δουλειά,γιατί κάνοντας εγώ λάθη θα πρέπει να ζητάω την βοήθεια τους και ενδεχομένως να τους κουράσει αυτό και να μου την λένε συνέχεια καθώς επίσης δεν υπάρχει και ιδιαίτερα μεγάλο χάσιμο χρόνου στην δουλειά αφού πρέπει ο καθένας ξεχωριστά σαν μονάδα να είναι παραγωγικός. Φαντάζομαι αν μάθω την δουλειά και δεν τους βάζω σε μπελάδες,σίγουρα θα αλλάξει η γνώμη τους,αφού θεωρητικά δεν θα είμαι βάρος για αυτούς,ίσα ίσα θα βγάζω δουλειά..Το θέμα είναι μέχρι να φτάσει αυτή η ώρα και πόσο διατεθειμένοι είναι να με βοηθήσουν μέχρι να φτάσω στο σημείο ώστε να πατάω στα πόδια μου μόνος μου. Σε μια παράγραφο έγραψες την ελληνική σαπιλα που μεταδίδεται απο γενιά σε γενιά. Τελείωσες πανεπιστήμιο άρα είσαι έτοιμος για δουλειά, αρα δεν πρέπει να κατσω να σε μαθω τπτ. Πραγματικά ο πρώτος των πρώτων να σαι, δεν είσαι έτοιμος για δουλειά γιατί κανένα πανεπιστήμιο ακόμη κ του εξωτερικού δεν μπορει να σε ετοιμάσει για πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ξεκίνα δούλευε κ μην πετάς ευκαιρίες ετσι. Μόνο αν το βύσμα ειναι πολιτικό θα χα θέμα προσωπικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις