dionisis1925 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Το βλέπεις λάθος , τέλος πάντων δική σου άποψη.
GrKata Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 38 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε Άλλο σύσταση μέσα από τον χώρο εργασίας και άλλο να πέσει βύσμα εντελώς έξω από τον χώρο εργασίας. To βυσμα ειναι βυσμα. Τι σημασια εχει αν ειναι απο μεσα η εξω, μονο εσυ ξερεις 😁
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 αν δεν το βάλεις εσύ θα το βάλει αλλος. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 58 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε Άλλο σύσταση μέσα από τον χώρο εργασίας και άλλο να πέσει βύσμα εντελώς έξω από τον χώρο εργασίας.Με την πρώτη περίπτωση,έχεις ένα άλλοθι ότι ο προιστάμενος είδε κάτι σε σένα και σε θεωρεί ικανό και συνεργάσιμο και μπορείς να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες τις δουλειάς και άλλο να πέσει βύσμα από εξωτερικό παράγοντα και κατά κάποιο τρόπο να το επιβάλει στον προιστάμενο να προσληφθώ όπως και να χει.Τους δένει τα χέρια στην 2η περίπτωση.Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Κανεις δεν επιβάλει τίποτα σε κανεναν. Αν θέλει σε προσλαμβάνει αν δεν θέλει όχι.... ....τον προθυπουργό έχεις και φοβάσε μην σε πούνε κομματόσκυλο? Και ο προθυπουργός να ήτανε, για να "περάσει" το βήσμα σημάινει πέρνει "κονδίλια" η εταιρία οπότε όλα καλα. Έχεις κολλήσει με το βήσμα. Λες και έχεις κολλήσει στο 1990. Μιλάμε για ιδιωτικό τομέα. Αν είχα βήσμα τον CEO του facebook (ένα χαζώ παράδειγμα), θα τον έβαζα να με πληρώνει για εργαζόμενο και να κάθομαι να σερφάρω στο facebook όλη μέρα, και ας με λέγανε βησματία απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Και στην τελική, εαν έχουν πρόβλημα είναι δικο τους. Κάτι είπες πριν...απο δημοσια έγινε ιδιοτικη...μάλλον οι τωρινοί είναι όλοι βησματίες καθώς είναι και μεγαλύτεροι πολύ σε ηλικία . Αν στον ιδιωτικό τομέα θεωρείς το έχω ένα γνωστό που είπε σε ένα γνωστό να με πάρει είναι "βήσμα" ... μαλλον έχεις μεταπολιτευτικα σύνδρομα και δεν ξέρω γιατί!!! δεν είχες γεννηθεί ακομα! Για να το κλείσω επέιδη έχω γράψει πολλά, οι προβληματισμοί σεβαστοί και νομίζω δεν υπάρχει σωτηρία γιατί θα πηγαίνεις για δουλειά και θα τρέμεις μην σε πούνε βησματία. Άστο ...και βγες αγορά εργασία μόνος σου να δεις απο πρώτο χέρι τι παίζει. Να "οριμάσεις" ψυχολογικά για να μπορείς να εκτιμήσεις μόνος σου αν άξιζε η όχι να πας τελικά. Έχω αλάξει 4 δουλειες σε μεγάλες εταιρίες, οι συγγενείς τον υψηλά υσταμένων και όχι μόνο απλά ερχότανε μια μέρα και ξεκινούσανε δουλεια χωρίς interview χωρις να ερωτηθεί κανενας απο τους υπευθυνους. Τους είπανε βισματίες? ναι οι κουστομπόλες του γραφείου και όχι μόνο. Έγινε κατι? ναι, χέστηκε η φοράδα στο αλώνη. Καλή συνέχεια ότι και να επιλεξεις!!
kostasbm Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 τι λες τώρα??? όλοι οι νεοπροσληφθέντες με πτυχία η μη δεν έχουν την εμπειρία και κανείς δεν είναι αλανθαστος δηλαδή θα ντρέπεσαι να ρωτήσεις τους άλλους για κάτι που δεν ξέρεις ???/αυτό είναι μέγα λάθος ρωτώντας μαθαίνεις ....κανένας μας δεν έμαθε δια μαγειας αλλά μέσα από το χρόνο και τις οδηγίες συμβουλές των παλαιοτερων προχωρά κάνε ότι πρέπει να πάρεις τη δουλειά και άσε τις αναστολές φιλικά
Nabuko Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε αν δεν το βάλεις εσύ θα το βάλει αλλος. 🤭
Macosj Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, sphinxgr είπε Θα το θέσω κάπως διαφορετικά. Όταν προσλαμβάνουμε κάποιον, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι random υποψήφιοι είναι γίδια, θα προτιμήσουμε κάποιον που θα μας προτείνει κάποιος γνωστός, ήδη εργαζόμενος κλπ. Αυτό μειώνει εν μέρη τις πιθανότητες της εντελώς άσχετης πρόσληψης, να βγει αναξιόπιστος ο νέος εργαζόμενος. Οπότε το να σε προτείνει κάποιος, επειδή πιστεύει σε σένα, κακό δεν είναι. Σου δίνει την ευκαιρία της εργασίας και μετά είσαι μόνος σου και θα τα βγάλεις πέρα μόνος σου. Μια φορά στην αρχή του εργασιακού σου βίου, ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον γνωστό. Μέχρι εκεί όμως. Ούτως ή αλλως στη ζωή, το πιο σημαντικό εφόδιο για να εξελιχθείς είναι να έχεις γνωστούς. Ένα πτυχίο ή μόνο η εμφάνιση ή μόνο να είσαι ευχάριστος, δεν φτάνουν. Χρειάζεται ένα σύνολο δεξιοτήτων για έναν εργαζόμενο. Όλη η νεοελλεηνική κουλτούρα σε ένα ποστ 4 ώρες πριν, lp_fan_1 είπε Όχι αναφέρομαι σε εταιρεία ιδιωτικοποιήθηκε προσφατα..Λάθος πάνω στην δουλειά εννοώ Στην ΔΕΗ μπήκες και εσείς τον κλασσικό βύσμα. Εκεί το 99% βύσματα είναι ούτως ή άλλως. Τουλάχιστον είσαι από τους λίγους Έλληνες που σκέφτεσαι ότι αυτό δεν είναι ηθικά σωστό. Φυσικά θα υποκύψεις, όμως αυτό οφείλεται στους υπόλοιπους νεοέλληνες που θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη και έτσι δημιουργούν αδυσώπητο ανταγωνισμό Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από Macosj
Son^Goku Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Αν έχεις μέσο διαβαινε και αν έχεις βύσμα περιπατει
lp_fan_1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Macosj είπε Όλη η νεοελλεηνική κουλτούρα σε ένα ποστ Στην ΔΕΗ μπήκες και εσείς τον κλασσικό βύσμα. Εκεί το 99% βύσματα είναι ούτως ή άλλως. Τουλάχιστον είσαι από τους λίγους Έλληνες που σκέφτεσαι ότι αυτό δεν είναι ηθικά σωστό. Φυσικά θα υποκύψεις, όμως αυτό οφείλεται στους υπόλοιπους νεοέλληνες που θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη και έτσι δημιουργούν αδυσώπητο ανταγωνισμό Οχι σκέφτομαι τελικά να μιλήσω στον προιστάμενο και να του πω τα πραγματα ετσι οπως τα νιωθω δηλαδη οτι υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ερθει μηνυμα στον ιδιο απο καπου πιο ψηλα για προσληψη που αφορα εμενα και γιατι θελω να τα εχω πρωτα καλα με τα παιδια του τμηματος και μετα με τον ιδιο δεν θα μπορουσα να ειμαι σε ενα τμημα που δεν με σηκωνει το κλιμα γιατι δεν ειμαι τετοιο ατομο.Γιατι ειναι τετοια η φυση της δουλειας που ειναι ομαδικη και θα χρειαστω σιγουρα την βοηθεια τους και δεν ξερω ποσο στραβα θα το παρουν και αν ειναι προθυμοι να με βοηθησουν.. 3 ώρες πριν, GrKata είπε To βυσμα ειναι βυσμα. Τι σημασια εχει αν ειναι απο μεσα η εξω, μονο εσυ ξερεις 😁 Δεν ειναι το ιδιο η συγκεκριμενη δουλεια,οταν υπαρχουν προβληματα σοβαρα το αναφερεις στον προισταμενο και ο προισταμενος σου δινει την λυση και επειδη γενικα με εχει συμπεριφθει καλα στην πρακτικη ασχετα που τον βλεπω 1 φορα τον μηνα δεν θελω να του κανω τετοιο χουνερι δηλαδη να του ερθει εντολη οτι πρεπει να προσληφθω και θα γινει οπως και να χει.Ειναι αλλο αν θα με ειχε συστησει ο ιδιος γιατι ετσι νιωθω μια ασφαλεια στον χωρο και γενικα θα υπαρχει ενα πιο ευχαριστο κλιμα απτο να βαλω κωλοβυσμα του κερατα 1 ώρα πριν, kostasbm είπε τι λες τώρα??? όλοι οι νεοπροσληφθέντες με πτυχία η μη δεν έχουν την εμπειρία και κανείς δεν είναι αλανθαστος δηλαδή θα ντρέπεσαι να ρωτήσεις τους άλλους για κάτι που δεν ξέρεις ???/αυτό είναι μέγα λάθος ρωτώντας μαθαίνεις ....κανένας μας δεν έμαθε δια μαγειας αλλά μέσα από το χρόνο και τις οδηγίες συμβουλές των παλαιοτερων προχωρά κάνε ότι πρέπει να πάρεις τη δουλειά και άσε τις αναστολές φιλικά Δεν ειναι οτι θα ντρεπομαι να τους ρωτησω,αλλα δεν μπορω να φανταστω επισης οτι θα βρισκομαι σε ενα κλιμα με εντασεις και με την καθε ευκαιρια που θα βρισκουν θα ειναι να με την πουνε η στην χειροτερη μεχρι και να με σαμποταρουνε Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από lp_fan_1
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε Οχι σκέφτομαι τελικά να μιλήσω στον προιστάμενο και να του πω τα πραγματα ετσι οπως τα νιωθω δηλαδη οτι υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ερθει μηνυμα στον ιδιο απο καπου πιο ψηλα για προσληψη που αφορα εμενα και γιατι θελω να τα εχω πρωτα καλα με τα παιδια του τμηματος και μετα με τον ιδιο δεν θα μπορουσα να ειμαι σε ενα τμημα που δεν με σηκωνει το κλιμα γιατι δεν ειμαι τετοιο ατομο.Γιατι ειναι τετοια η φυση της δουλειας που ειναι ομαδικη και θα χρειαστω σιγουρα την βοηθεια τους και δεν ξερω ποσο στραβα θα το παρουν και αν ειναι προθυμοι να με βοηθησουν.. MHN TO KANEIΣ!!!Δεν θα πεις σε κανέναν για το βυσμα σου. 1
lp_fan_1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε MHN TO KANEIΣ!!!Δεν θα πεις σε κανέναν για το βυσμα σου. Θα το μαθουν,πιστεψε με και αν δεν το μαθουν οι ιδιοι θα με ρωτησουν τα παιδια του τμηματος πως μπηκα δεν μπορω να τους πω τιποτα θα ψαξουν και θα βγαλουν ακρη ειναι 10+ χρονια στην δουλεια,γνωριζουν προισταμενους απο ολη την ελλαδα. Περα αυτου σκεφτομαι να του πω οτι με συμβουλεψει αυτος θα κανω..δηλαδη υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ερθει χαρτι προσληψης και να παραιτηθω αν ο ιδιος θεωρησει οτι δεν ειμαι ετοιμος. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από lp_fan_1 2 1
Andytse13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Αν θεωρείς τον εαυτό σου ικανό για τη δουλειά θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των υπολοίπων όσο και αν στραβωσουν στην αρχή.Αν υπάρχει έστω και μια μικρή αξιοκρατία όλα θα πάνε καλά.Ολοι από κάπου ξεκίνησαν με βύσμα η χωρίς ...
GrKata Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Εγω βλεπω καποιες αντιφασεις παντως στην ολη ιστορια. Απο τη μια δε θελεις να βυσματωθεις στην θεση, αλλα μονος σου λες οτι ολοι οι υπολοιποι ειναι βυσματιες (??) αρα που ειναι το προβλημα?? Απο την αλλη μας λες οτι δε ξερεις αν θα εισαι αρκετα καλος, αν θα κανεις λαθη κτλ κτλ, αλλα ταυτοχρονα λες κιολας οτι θα ερθει ανωθεν εντολη για να γινει η προσληψη σου στον προισταμενο, ακομα και αν θεωρει οτι δεν αξιζεις για τη θεση. Αρα φανταζομαι, ουτε να σε διωξει θα μπορει, οποτε δε καταλαβαινω τι σε καιει αμα θα κανεις λαθη η οχι, η υτι θα σχολιασουν οι συναδελφοι. Αφου θα εισαι ακουνητος απο κει μεσα ετσι και αλλιως, ο κοσμος να χαλασει. Αλλοι θα παρακαλαγαν να ειναι στη θεση σου, ανοιξε λιγο τα ματια σου και δες τι ανεργια και τι εργασιακες συνθηκες επικρατουν εκει εξω, ασε τις εξυπναδες και αφου σου εχει εμφανιστει η ευκαιρια αρπαξε την απο τα μαλλια. Και ασε τους ολους να τραγουδανε κλεφτικα. 1
lp_fan_1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, GrKata είπε Εγω βλεπω καποιες αντιφασεις παντως στην ολη ιστορια. Απο τη μια δε θελεις να βυσματωθεις στην θεση, αλλα μονος σου λες οτι ολοι οι υπολοιποι ειναι βυσματιες (??) αρα που ειναι το προβλημα?? Απο την αλλη μας λες οτι δε ξερεις αν θα εισαι αρκετα καλος, αν θα κανεις λαθη κτλ κτλ, αλλα ταυτοχρονα λες κιολας οτι θα ερθει ανωθεν εντολη για να γινει η προσληψη σου στον προισταμενο, ακομα και αν θεωρει οτι δεν αξιζεις για τη θεση. Αρα φανταζομαι, ουτε να σε διωξει θα μπορει, οποτε δε καταλαβαινω τι σε καιει αμα θα κανεις λαθη η οχι, η υτι θα σχολιασουν οι συναδελφοι. Αφου θα εισαι ακουνητος απο κει μεσα ετσι και αλλιως, ο κοσμος να χαλασει. Αλλοι θα παρακαλαγαν να ειναι στη θεση σου, ανοιξε λιγο τα ματια σου και δες τι ανεργια και τι εργασιακες συνθηκες επικρατουν εκει εξω, ασε τις εξυπναδες και αφου σου εχει εμφανιστει η ευκαιρια αρπαξε την απο τα μαλλια. Και ασε τους ολους να τραγουδανε κλεφτικα. Ναι ειπα με βυσμα η με σύσταση αλλα εννοούσα στα σημερινά χρόνια, γιατι μερικοί απο τους παλιούς πρόλαβαν να μπουν και με συνέντευξη και κανονικά.Ειπα οτι σίγουρα θα κάνω λάθη γιατί δεν τα εχω μάθει όλα ακομα αλλά εχω εναν μπούσουλα γενικά πάνω στην δουλειά.Το οτι δεν θα μπορεί να με διώξει δεν το γνωρίζω ακόμα και με βυσμα αν μπω, το θεμα ειναι οτι δεν θελω να εχω άσχημες σχέσεις και με τον προϊστάμενο και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί όπως προείπα γενικά ο ενας βοηθάει τον άλλον πάνω στην δουλειά αλλα υπάρχει και συχνή επικοινωνία και με προϊστάμενο οποτε όπως καταλαβαίνεις είναι σχεδόν αδύνατον να δουλέψεις μονος σου ακομα και αν γνωριζα την δουλεια τέλεια. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από lp_fan_1
yanis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, lp_fan_1 είπε Οχι σκέφτομαι τελικά να μιλήσω στον προιστάμενο και να του πω τα πραγματα ετσι οπως τα νιωθω δηλαδη οτι υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ερθει μηνυμα στον ιδιο απο καπου πιο ψηλα για προσληψη που αφορα εμενα και γιατι θελω να τα εχω πρωτα καλα με τα παιδια του τμηματος και μετα με τον ιδιο δεν θα μπορουσα να ειμαι σε ενα τμημα που δεν με σηκωνει το κλιμα γιατι δεν ειμαι τετοιο ατομο.Γιατι ειναι τετοια η φυση της δουλειας που ειναι ομαδικη και θα χρειαστω σιγουρα την βοηθεια τους και δεν ξερω ποσο στραβα θα το παρουν και αν ειναι προθυμοι να με βοηθησουν.. Δεν ειμαστε στον στρατο φιλε, που βγαζαμε εξω τα βυσματα μας να τα μετρησουμε. Τουμπεκι κανε σε τετοιες περιπτωσεις. Ειναι δυνατον να πας να του πεις να περιμενει μηνυμα απ το ρουσφετι σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις