freegr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Πανάκριβα και απλησίαστα στην Ελλάδα την ώρα που μπορείς να αγοράσεις το βολικό iPad με πολύ πολύ λιγότερα και να το κάνεις υπολογιστή με ποντίκι για πληκτρολόγιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Πως και δεν είναι στο topic των προσφορών; Θενξ πάντως TS, πήρα 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrRush Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 47 λεπτά πριν, Thresh είπε Αν δεν κάνω λάθος, παλιότερα τα έπαιρναν δωρεάν ή αρκετά φτηνά μαζί με το συμβόλαιο κινητής, δεν ξερω αν ισχύει ακόμα. Και Αγγλία με τα συμβόλαια τα παίρνεις τζάμπα σχεδόν. Κάπου 45 λίρες μου είπε φίλος που πήρε το 13 Pro Max με 40gb data 23 λεπτά πριν, freegr είπε Πανάκριβα και απλησίαστα στην Ελλάδα την ώρα που μπορείς να αγοράσεις το βολικό iPad με πολύ πολύ λιγότερα και να το κάνεις υπολογιστή με ποντίκι για πληκτρολόγιο. Την ώρα που αγοράζεις M1 με λιγότερα γιατί το iPad καλό χρυσό αλλά Mac δεν είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psof Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1700€ μηχάνημα Maximum 3 καρτέλες ανοιχτές στο chrome με 8gb μνήμη. Αν ανοίξεις το facebook το λάπτοπ θα εκραγεί. 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μηχάνημα το 2022 με 256GB SSD και 8GB μνήμη είναι απλά για γέλια. Minimum 512gb μην πω 1TB έπρεπε να έχουν αυτά τα μηχανήματα για τα λεφτά που ζητάνε με βάση τις τιμές των μνημών και SSD στην αγορά. Apple, κλασσικά. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis kor Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Στο τελος θα χρειαζομαστε απο ενα νεφρο για μια συσκευη! Να δω που θα τα φτασουνε..κινητα στον θεο.. υπολογιστες στον θεο.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, stsp είπε Λοιπόν, κάπου χάνεται η μπάλα με τις τιμές στην Ελλάδα. Οπωσδήποτε η ποιότητα κοστίζει , όπως είπε ένα φίλος εδώ, αλλά η συγκεκριμένη ποιότητα δεν κοστίζει το ίδιο στην Αμερική, στη Γερμανία ή στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί εδώ υπάρχει τεράστια διαφορά στο εισόδημα. Πιο συγκεκριμένα , ένας καθηγητής σε σχολείο στις ΗΠΑ, ανάλογα με την πολιτεία, έχει ΚΑΘΑΡΟ εισόδημα περίπου, 2000 δολάρια το 15νθήμερο! Το νέο mac book air κοστίζει εκεί 1199 $, δηλαδή περίπου το 1/4 του μηνιαίου μισθού! Αναλογικά, με την τιμή του mac book air στα 1600€, και με δεδομένο ότι το εισόδημα ενός καθηγητή εδώ είναι 800€, για να υπάρχει ο ίδιος βαθμός δυσκολίας στην αγορά, θα έπρεπε ή να κοστίζει 200€ ή να απευθύνεται σε ένα μηνιαίο εισόδημα των 5400€! Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζει κανείς, εάν όσοι κόπτονται εδώ, διαθέτουν τέτοια εισοδήματα ή είναι επιχειρηματίες, γιατί τέτοια ποσά στην ελληνική πραγματικότητα αφορούν επιχειρηματίες . Θυμίζω πάντως ότι η apple, δεν κατασκεύασε την απλή εκδοχή του mac book air m2, απευθυνόμενη σε επιχειρηματίες άλλα σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους, μάλιστα κάθε φθινόπωρο κάνει και ειδική έκπτωση σε εκπαιδευτικούς εκεί προκειμένου τα προiόντα να χρησιμοποιούνται από το εκπαιδευτικό σύστημα της χωράς τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Φίλε μου και στην Ινδία και στη Σουαζιλάνδη οι μισθοί είναι τρισχειρότεροι απτους Ελληνικούς και όμως τόσο θα κοστίζει και εκεί. Η κάθε εταιρεία έχει μια τιμολογιακή πολιτική, δεν θα κάτσει να ασχοληθεί για το αν το μηχάνημα της θα το πάρει ο καθηγητής του Harvard ή ο «καθηγητακος» (μισθολογικά και μόνο) της ΑΣΟΕΕ. Ας πρόσεχε να δίδασκε εξωτερικό. Φαντάζομαι και στο πανεπιστήμιο της Ουγκάντας κανα 250€ το μήνα θα παίρνουν, και πολλά λέω. 1 ώρα πριν, psof είπε 1700€ μηχάνημα Maximum 3 καρτέλες ανοιχτές στο chrome με 8gb μνήμη. Αν ανοίξεις το facebook το λάπτοπ θα εκραγεί. Not really, αλλά μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει όχι M1, αλλά ούτε καν MacBook γενικά. Χωρις να σημαίνει ότι τα 8gb είναι αποδεκτά πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetrabitos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Ας τα βάλουν όσο θέλουν παραπάνω. Από πίτα που δεν τρως, δεν σε νοιάζει και αν καεί. Όσο για τους υπόλοιπους θα το αγοράσουν αν φέτος κάνουν 1600€, του παραχρονου 1900€ και σε 3 χρόνια 2100€. Άμα θέλεις κάτι το αγοράζεις και ας ανεβαίνει 200€ κάθε χρόνο. Εκεί θα κολλήσετε; 22 λεπτά πριν, Charis kor είπε Στο τελος θα χρειαζομαστε απο ενα νεφρο για μια συσκευη! Να δω που θα τα φτασουνε..κινητα στον θεο.. υπολογιστες στον θεο.. Να μην έχετε τρέλα με τα ηλεκτρονικά ώστε να σκέφτεστε νεφρά ακόμα και για πλάκα. Τι έγινε μείνε με το περσινό, προπερσινο λάπτοπ. Ας έχουν οι αδερφές Καρντάσιαν τα πιο καινούργια Apple προϊόντα και τι έγινε; 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasim Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 το φαντάστηκα ότι θα ήταν τόσο ακριβό και πήρα πριν κανένα μήνα το MBP M2. Μέχρι τώρα για τις δουλείες που το θέλω είναι άψογο σε τιμή 1620 ευρώ. Ούτε δίσκο αργό βλέπω (σε σύγκριση με ένα Mac Mini M1 που έχω ούτε τίποτα.) Περιμένω τα reviews για το base μοντέλο όπως το δικό μου και για το aIr να δω αν έχει τον ίδιο δίσκο με το δικό μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bil79 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Με 8 κατοσταρικα παιρνεις ενα περσινο με Μ1 μεταχειρισμενο και εισαι αρχοντας... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stsp Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, polaki είπε Φίλε μου και στην Ινδία και στη Σουαζιλάνδη οι μισθοί είναι τρισχειρότεροι απτους Ελληνικούς και όμως τόσο θα κοστίζει και εκεί. Η κάθε εταιρεία έχει μια τιμολογιακή πολιτική, δεν θα κάτσει να ασχοληθεί για το αν το μηχάνημα της θα το πάρει ο καθηγητής του Harvard ή ο «καθηγητακος» (μισθολογικά και μόνο) της ΑΣΟΕΕ. Ας πρόσεχε να δίδασκε εξωτερικό. Φαντάζομαι και στο πανεπιστήμιο της Ουγκάντας κανα 250€ το μήνα θα παίρνουν, και πολλά λέω Φυσικά, είναι σωστό ότι είναι χειρότερα εκεί ενω το κόστος τους είναι περίπου το ίδιο. Ομως οι κατασκευαστές απευθύνονται σε κανονικές αγορές κ τιμολογούν τα προιοντα τους με τρόπο που να μπορούν να σταθούν στην αγορά. Πάντα θα υπάρχουν πελάτες που θα μπορούν να αγοράσουν στην Ζουαζιλάνδη αλλά κ στην Ελλάδα. . Εγώ απλως αναφερω ότι η apple θεωρεί πελάτη μιας νορμαλ αγοράς, όταν αυτοσ μπορεί να διαθέσει το 1/4-1/3 του μηνιαίου εισοδήματος του για την αγορά του MacBook Air m2. Από εκεί κ πέρα ο καθενας κάνει τις εκτιμήσεις του , βλέπει την τσέπη του κ αποφασίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
invisiblesurfer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, stsp είπε Οι τιμές είναι εκτός πραγματικότητας . Στην υπόλοιπη ΕΕ και ΗΠΑ εάν το εισόδημα ήταν 600-800€ δεν επρόκειτο να βρουν αγοραστή. Τώρα εάν οι Έλληνες είναι μαθημένοι να βάζουν 40 δοσεις και να αδιαφορούν για τους υπολοιπους συντελεστές στην καθημερινότητα τους, είναι άλλο θέμα. Οι τιμές είναι εκτός πραγματικότητάς ΣΟΥ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsofras Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Charis kor είπε Στο τελος θα χρειαζομαστε απο ενα νεφρο για μια συσκευη! Να δω που θα τα φτασουνε..κινητα στον θεο.. υπολογιστες στον θεο.. Δεν νομίζω ότι είναι στο θεό φίλε μου Μία χαρά laptop και κινητά υπάρχουν σε πολύ καλύτερες τιμές χωρίς να σου λείψει τίποτα. Μην κοιτάς τις ανάγκες που μας δημιουργεί το μάρκετιγκ τόσα χρόνια, αν κάτσεις να σκεφτείς τι ανάγκες έχεις φαντάζομαι με 800€ θα έχεις και laptop και κινητό χωρίς να σου λείψει τίποτα και αν γουστάρεις σε 2 χρόνια τα πετάς παίρνεις άλλα και πάλι κερδισμένος θα είσαι. Από την άλλη αν τα είχες πραγματικά ανάγκη θα τα έκανες όντως και απόσβεση οπότε δεν θα σε πείραζε η τιμή. Συγνώμη για τον ενικό, απλά πάτησα στο σχόλιο που έκανες, είναι γενική η απάντηση μου 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis kor Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν νομίζω ότι είναι στο θεό φίλε μου Μία χαρά laptop και κινητά υπάρχουν σε πολύ καλύτερες τιμές χωρίς να σου λείψει τίποτα. Μην κοιτάς τις ανάγκες που μας δημιουργεί το μάρκετιγκ τόσα χρόνια, αν κάτσεις να σκεφτείς τι ανάγκες έχεις φαντάζομαι με 800€ θα έχεις και laptop και κινητό χωρίς να σου λείψει τίποτα και αν γουστάρεις σε 2 χρόνια τα πετάς παίρνεις άλλα και πάλι κερδισμένος θα είσαι. Από την άλλη αν τα είχες πραγματικά ανάγκη θα τα έκανες όντως και απόσβεση οπότε δεν θα σε πείραζε η τιμή. Συγνώμη για τον ενικό, απλά πάτησα στο σχόλιο που έκανες, είναι γενική η απάντηση μου Ναι φυσικα καταλαβαινω τι λες απλα το κακο ειναι οτι ολα ανεβαινουν! Καποτε επαιρνες ναυαρχιδα με 400-500 ευρω και τωρα πας μπαμ στο χιλιαρικο + δυστυχως οντως το μαρκετινγκ κανει τη ζημια και καταστρεφει τις τσεπες! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsofras Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Charis kor είπε Ναι φυσικα καταλαβαινω τι λες απλα το κακο ειναι οτι ολα ανεβαινουν! Καποτε επαιρνες ναυαρχιδα με 400-500 ευρω και τωρα πας μπαμ στο χιλιαρικο + δυστυχως οντως το μαρκετινγκ κανει τη ζημια και καταστρεφει τις τσεπες! Και εγώ έτσι σκεφτόμουν και έπαιρνα ναυαρχίδα για να με βγάλει αρκετά χρόνια, τελικά προτιμώ να δίνω 200€ κάθε 2 χρόνια και να έχω τελευταία τεχνολογία, updates και να μην κλαίω αν μου πέσει και σπάσει. Απλά το έγραψα γιατί το θέμα σε όλο αυτό είναι κατά πόσο έχουμε ανάγκη τις ναυαρχίδες στα πάντα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα