Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, DrKo είπε

Οι διδακτορικοί φοιτητές στην χειρότερη δεν πληρώνονται, στην καλύτερη παίρνουν και 3000-4000€/μήνα (σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα).

Το να πληρώσεις για διδακτορικό είναι εντυπωσιακό, ελλείψει ευγενικότερου χαρακτηρισμού. 

Κοινή πρακτική εκεί που δεν τραβάει η ομάδα, αλλά για κάποιο λόγο θέλει διδακτορικό ο υποψήφιος/α.
Ακόμη και σε καλά πανεπιστήμια έχω δει να γίνεται, με ένα ιδιαίτερο βούρλο να βγάζει PhD.
Της άνοιξε ο μπαμπάκας "εργαστήριο" δωρίζοντας την μόλις 2,2 εκατομμύρια $ όταν τελείωσε.
Καράφλιασα όταν το είπε.

4 ώρες πριν, s_sentio είπε

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα τη γνώμη κάποιου γνώστη, σχετικά με τις επιλογές για διδακτορικό στην Ελλάδα μέσω κολλεγίου.

Τομείς: Διοίκηση Επιχειρήσεων -Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και συναφή με το βασικό πτυχίο μου --στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ.

Αν γνωρίζετε και ενδεικτικό κόστος, θα βοηθούσε πολύ.

Υ.Γ. Μέχρι στιγμής, οι τιμές που ακούω είναι 7-8 χιλ ανά έτος, που για μένα, είναι πλέον απαγορευτικές.

Θα προτιμούσα κάτι έως και 3-4 χιλ κατ' έτος.

Ευχαριστώ!

Για αυτή την καριέρα το πρώτο και ουσιαστικά μόνο που χρειάζεσαι είναι εμπειρία, όχι διδακτορικό.
Άντε βαριά-βαριά κανένα μεταπτυχιακό στο τσακίρ κέφι να λες ότι έχεις MBA.
Το διδακτορικό είναι κυριολεκτικά πεταμένος χρόνος και από βλέπω και λεφτά.

Επίσης το μάρκετινγκ είναι πολύ διαφορετικό από την διοίκηση επιχειρήσεων.
Άλλα φρούτα εκεί και άλλες απαιτήσεις. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, -Dimitris- είπε

Ποια η τρίτη επιλογή εαν δεν παραμείνουμε Ελλάδα;

Ωραία η καταστροφολογική λογική. Μας συμφέρει ενίοτε για να νίωθουμε καλά με τον εαυτό μας.

δεν είναι καθόλου λογική της καταστροφής

είναι οι επιπτώσεις/κυρώσεις για τις επιλογές που έχουμε κάνει όλοι τα προηγούμενα χρόνια

για εμένα είναι 50 χρόνων για άλλους είναι περισσότερα

αν θες να κάνεις καριέρα στην εργασία σου να ζήσεις με αξιοπρέπεια και να έχεις ανάλογο μισθό με την εργασία σου η λύση είναι το εξωτερικό

αλλιώς μένεις στην ελλάδα με τις επιλογές που έχεις και με τις ανάλογες επιπτώσεις/κυρώσεις

εμένα στην ηλικία των 50 χρονών δεν με ενδιαφέρει καθώς θα κλείσω την επαγγελματική μου καριέρα (έως την σύνταξη) στο δημόσιο με τις αποδοχές που θέλω

αυτά που θέλω στην ζωή μου τα έχω φτιάξει μένει να τα απολαύσω όταν βγω στην σύνταξη.

το μέλλον είναι για τους νέους-ες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LongTom είπε

Κοινή πρακτική εκεί που δεν τραβάει η ομάδα, αλλά για κάποιο λόγο θέλει διδακτορικό ο υποψήφιος/α.
Ακόμη και σε καλά πανεπιστήμια έχω δει να γίνεται, με ένα ιδιαίτερο βούρλο να βγάζει PhD.
Της άνοιξε ο μπαμπάκας "εργαστήριο" δωρίζοντας την μόλις 2,2 εκατομμύρια $ όταν τελείωσε.
Καράφλιασα όταν το είπε.

Τι να σου πω; Ακούγεται σαν σενάριο από Αμερικάνικη ταινία. Και πάλι όμως, άλλο το πλάγιο (όπως αυτό που λες) και άλλο να έχει δημιουργηθεί «πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών» με δίδακτρα. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, και το ΟΡ κάνει λόγο για το δεύτερο.

Το οποίο δεύτερο, δεν νομίζω να γίνεται πουθενά. Εάν κανείς γνωρίζει ότι γίνεται (και δεν τα λέει από την φαντασία του, στυλ «το κάνουν στην Βουλγαρία» ), τότε ένα link από το πρόγραμμα αυτό θα ήταν χρήσιμο. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω μήπως δεν κατάλαβα καλά, αλλά αν το ερώτημα είναι αν υπάρχουν προγράμματα διδακτορικών σπουδών όπου ο υποψήφιος διδάκτορας πληρώνει δίδακτρα, η απάντηση είναι ναι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο που είμαι εγώ τα πανεπιστήμια γενικά ζητάνε δίδακτρα για να κάνεις διδακτορικό. Κι όταν λέμε δίδακτρα, αν μιλάμε για μη Βρετανούς φοιτητές, μπορεί να είναι 30 και 40 χιλιάδες λίρες τον χρόνο (επί 3 χρόνια). 

Στην πράξη οι περισσότεροι φοιτητές είτε σπουδάζουν με υποτροφία από κάποιον φορέα ή το ίδιο το πανεπιστήμιο είτε κάνουν χρηματοδοτούμενο διδακτορικό (π.χ. μέσω ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος). Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χρηματοδότης πληρώνει τα δίδακτρα συν έναν «μισθό» (stipend) στον υποψήφιο διδάκτορα. Υπάρχουν όμως και υποψήφιοι διδάκτορες οι οποίοι χρηματοδοτούν οι ίδιοι το διδακτορικό τους πληρώνοντας δίδακτρα και τα έξοδά τους από την τσέπη τους. Για το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει διαφορά στις απαιτήσεις ή τη διαδικασία, οπότε ο τίτλος είναι ισότιμος ανεξαρτήτως του ποιος πληρώνει. 

Από εκεί και πέρα, στο αρχικό ερώτημα, θα έλεγα κι εγώ ότι το διδακτορικό είναι τουλάχιστον 3 χρόνια από τη ζωή σου. Αν είναι να το κάνεις, κάν’το κάπου που να αξίζει τον κόπο. Αμφιβάλλω αν τα κολλέγια στην Ελλάδα πληρούν αυτό το κριτήριο. 

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Δεν ξέρω μήπως δεν κατάλαβα καλά, αλλά αν το ερώτημα είναι αν υπάρχουν προγράμματα διδακτορικών σπουδών όπου ο υποψήφιος διδάκτορας πληρώνει δίδακτρα, η απάντηση είναι ναι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο που είμαι εγώ τα πανεπιστήμια γενικά ζητάνε δίδακτρα για να κάνεις διδακτορικό. Κι όταν λέμε δίδακτρα, αν μιλάμε για μη Βρετανούς φοιτητές, μπορεί να είναι 30 και 40 χιλιάδες λίρες τον χρόνο (επί 3 χρόνια). 

Στην πράξη οι περισσότεροι φοιτητές είτε σπουδάζουν με υποτροφία από κάποιον φορέα ή το ίδιο το πανεπιστήμιο είτε κάνουν χρηματοδοτούμενο διδακτορικό (π.χ. μέσω ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος). Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χρηματοδότης πληρώνει τα δίδακτρα συν έναν «μισθό» (stipend) στον υποψήφιο διδάκτορα. Υπάρχουν όμως και υποψήφιοι διδάκτορες οι οποίοι χρηματοδοτούν οι ίδιοι το διδακτορικό τους πληρώνοντας δίδακτρα και τα έξοδά τους από την τσέπη τους. Για το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει διαφορά στις απαιτήσεις ή τη διαδικασία, οπότε ο τίτλος είναι ισότιμος ανεξαρτήτως του ποιος πληρώνει. 

Από εκεί και πέρα, στο αρχικό ερώτημα, θα έλεγα κι εγώ ότι το διδακτορικό είναι τουλάχιστον 3 χρόνια από τη ζωή σου. Αν είναι να το κάνεις, κάν’το κάπου που να αξίζει τον κόπο. Αμφιβάλλω αν τα κολλέγια στην Ελλάδα πληρούν αυτό το κριτήριο. 

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Προσωπικά δεν ήξερα πως η χρηματοδότηση καλύπτει τα δίδακτρα plus μισθό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ikorolis είπε

είναι οι επιπτώσεις/κυρώσεις για τις επιλογές που έχουμε κάνει όλοι τα προηγούμενα χρόνια

αν θες να κάνεις καριέρα στην εργασία σου να ζήσεις με αξιοπρέπεια και να έχεις ανάλογο μισθό με την εργασία σου η λύση είναι το εξωτερικό

αλλιώς μένεις στην ελλάδα με τις επιλογές που έχεις και με τις ανάλογες επιπτώσεις/κυρώσεις

εμένα στην ηλικία των 50 χρονών δεν με ενδιαφέρει καθώς θα κλείσω την επαγγελματική μου καριέρα (έως την σύνταξη) στο δημόσιο με τις αποδοχές που θέλω

αυτά που θέλω στην ζωή μου τα έχω φτιάξει μένει να τα απολαύσω όταν βγω στην σύνταξη.

Όχι, δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες εταιρείες και στην Ελλάδα. Οι περισσότερες είναι μαζεμένες Αθήνα βέβαια. 

Μόλις εχθές μιλούσα με μια φίλη μου hrου που χτύπησε δουλειά σε εταιρεία με μισθό 1300€ καθαρά.

Τώρα εάν έχεις κάτι πτυχία Θεολογίας ή ξέρω γω Λατινικών , ε ναι, sry κιόλας, αλλά είναι ψιλό - άχρηστα στον εταιρικό κόσμο.

Edit: ts, τι στο καλό το θέλεις το PhD σε αυτούς τους τομείς;; Θα σου πάρει minimum 4 χρόνια να το τελειώσεις και θα είσαι και πάρα πολύ πίσω στην αγορά εργασίας σε σχέση με κάποιον που έχει master και 2 χρόνια πραγματική προϋπηρεσία.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ikorolis είπε

Το να είσαι απόλυτος δε βοηθάει.

Αναγάγεις τη δική σου εμπειρία ζωής ως κανόνα. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Αυτά μας έφαγαν σε αυτή τη χώρα.

Υ.Γ. H διαδικασία συγγραφής της διατριβής σε καθιστά ικανό να κρατάς τις γνώσεις του up to date, ώστε να είναι ανταγωνιστικός σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ikorolis είπε

πόσο είναι το κόστος ζωής/διαβίωσης εκεί?

Οσο και να ειναι αμα δε χρειαζεται εξτρα βοηθεια ειναι μια χαρα.

7 ώρες πριν, yanis13 είπε

Παντως το παρον ποστ συγκεντρωνει υψηλες πιθανοτητες να γινει ροντεο μετα τη 2η-3η σελιδα.

Αμα εχεις λιγο elon,apple, πτυχια τει αει κολλεγια, ζωη στο εξωτερικο vs Ελλαδα , ενοικια αποδομεις και ξαναφτιαχνεις τις παρασκευες και οχι μονο πια. Συνδρομη 7 ατομα

Επεξ/σία από flexpick
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Ο στόχος της τοποθέτησής μου ήταν μήπως συλλέξω περισσότερες πληροφορίες για τα διδακτορικά από κολλέγια ιδιωτικά πανεπιστήμια, εντός της χώρας.

[ Για την ιστορία, διαθέτω 2 μεταπτυχιακά εκ των οποίων το ένα είναι ΜΒΑ, και πρόσφατα επιχείρησα να σπουδάσω ακόμη ένα πτυχίο βασικό αλλά μετάνιωσα που γύρισα τόσο πίσω ακαδημαϊκά. Είμαι στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα για χρόνια και ναι προέρχομαι από οικογένεια που αν χρειαστώ οικονομική βοήθεια θα στηρίξουν. Δεν θα με ενδιέφερε να φύγω στο εξωτερικό, λόγω οικογένειας (μην δω τίποτα σεξιστικά σχόλια --είμαι γυναίκα)]. 

Καλή συνέχεια σε όλους.

Υ.Γ. Για να βοηθήσω για ότι σχδετίζεται με τα κολλέγια και τα ιδ.πανεπιστήμια, λόγω του ότι εργαζόμουν και σε αυτά, ισχύει το εξής:

τα πτυχία κάποιων κολλεγίων στην Ελλάδα, αναγνωρίζονται με επαγγελματικά δικαιώματα και όχι ακαδημαϊκά, μπορεί κανείς να εργαστεί και στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, χωρίς δικαιώματα υπογραφής από επιμελητήρια, φυσικά δεν μπορεί να συνεχίσει να σπουδάζει σε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο. Βέβαια παρατηρείται οτι και διάφορες σχολές δημοσιων πανεπιστημίων και ΕΑΠ  δεν δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα και κωδικούς ΠΕ, για κάποιον που δεν είναι ήδη μόνιμος δημόσιος υπάλληλος.

Για τους μεταπτυχιακούς τίτλους ισχύει η αναγνώριση ως έχει χωρίς δηλαδή αντιστοιχία με κάποια συγκεκριμένη σχολή πανεπιστημίου δημόσια, καθότι είναι μεταπτυχιακός και όχι βασικός τίτλος σπουδών.

Για τα διδακτορικά, γνωρίζω οτι έχουν απευθείας σύνδεση με το πανεπιστήμιο εξωτερικού (χωρίς να περνάει απτο κολλέγιο), άρα ίσως αναγνωρίζεται από ΔΟΑΤΑΠ και όχι ΣΑΕΠ // ΑΤΤΕΝ, δεν έχω δεί κάποιον τίτλο αναγνωρισμένο όμως για να έχω πραγματική άποψη.

Φυσικά και υπάρχουν διάφορες οπτικές για εξ αποστάσεως διδακτορικό με κάποια χώρα της Ευρώπης αλλά πρέπει κανείς να διαθέτει μεγάλο budget (κατά την προσωπική μου άποψη) και δεν αναγνωρίζονται πάντα τα εξ αποστάσεως από τον ΔΟΑΤΑΠ (υπήρχε σχετική λίστα στο website τους).

Ευχαριστώ και πάλι και καλή συνέχεια σε όλους!

Με χαρά βλέπω τα σχόλια σας!!!!!!! 

Δημοσ.

Mια μικρη διευκρινιση ως προς το ΕΑΠ, για να μην δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις σε ατομα που δε γνωριζουν και ψαχνονται. Το ΕΑΠ εχει 8 προπτυχιακα προγραμματα, απ τα οποια τα 6 εχουν πληρως αναγνωρισμενα επαγγελματικα και ακαδημαϊκα δικαιωματα, και κωδικους ΠΕ!

Τα 2 θεωρητικα προγραμματα σπουδων ΕΠΟ και ΕΛΠ εχουν κανονικα επαγγελματικα και ακαδημαϊκα δικαιωματα κατοχυρωμενα, εκτός απο κωδικους ΠΕ, δηλαδη δε μπορουν να διδαξουν σε δημοσια σχολεια, κοινως να διοριστουν ως καθηγητες. 

Δημοσ.

Φίλε με όλο το σεβασμό και όσο πιο ευγενικά μπορώ να το πω είναι μεγάλη κοροϊδία και εκμετάλλευση να κάνεις διδακτορικό χωρίς να πληρώνεσαι καθώς πρόκειται ουσιαστικά για σκληρή δουλειά πλήρους απασχόλησης η οποία διαρκεί χρόνια.

Το ανέκδοτο με την Πόντια ιερόδουλη η οποία αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονται ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...