Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, s_sentio είπε

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα τη γνώμη κάποιου γνώστη, σχετικά με τις επιλογές για διδακτορικό στην Ελλάδα μέσω κολλεγίου.

Τομείς: Διοίκηση Επιχειρήσεων -Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και συναφή με το βασικό πτυχίο μου --στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ.

Αν γνωρίζετε και ενδεικτικό κόστος, θα βοηθούσε πολύ.

Υ.Γ. Μέχρι στιγμής, οι τιμές που ακούω είναι 7-8 χιλ ανά έτος, που για μένα, είναι πλέον απαγορευτικές.

Θα προτιμούσα κάτι έως και 3-4 χιλ κατ' έτος.

Ευχαριστώ!

Οι διδακτορικοί φοιτητές στην χειρότερη δεν πληρώνονται, στην καλύτερη παίρνουν και 3000-4000€/μήνα (σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα).

Το να πληρώσεις για διδακτορικό είναι εντυπωσιακό, ελλείψει ευγενικότερου χαρακτηρισμού. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Like 9
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrKo είπε

Οι διδακτορικοί φοιτητές στην χειρότερη δεν πληρώνονται, στην καλύτερη παίρνουν και 3000-4000€/μήνα (σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα).

Το να πληρώσεις για διδακτορικό είναι εντυπωσιακό, ελλείψει ευγενικότερου χαρακτηρισμού. 

Μπα σε κατι βουλγαρορουμανίες ειναι κοινή πρακτική

• Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά, παίρνω περίπου 3κ τον μήνα στο Όσλο, με όλες τις προβλεπόμενες άδειας και τα σχετικά. Πιστεύω δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω για να περάσω την άποψή μου.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, xgol είπε

Μπα σε κατι βουλγαρορουμανίες ειναι κοινή πρακτική

Ένα παράδειγμα με link στο πανεπιστήμιο και την αγγελία/προκήρυξη;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrKo είπε

Ένα παράδειγμα με link στο πανεπιστήμιο και την αγγελία/προκήρυξη;

Οχι φυσικα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει που πηγαίνετε και παίρνετε πτυχία πανεπιστημίου , κάνετε μεταπτυχιακά , κάνετε διδακτορικά

για ποιο λόγο? στην ελλάδα αν παραμείνετε οι επιλογές σας είναι ή το δημόσιο ή ο ιδιωτικός τομέας που στην καλύτερη περίπτωση θα βρείτε δουλειά σερβιτόρος ή διανομέας εκτός αν είστε τυχεροί και δουλέψετε στον τουριστικό / εποχιακό τομέα

βαριά βιομηχανία δεν έχουμε

εργοστάσια δεν έχουμε

αγροτικό τομέα δεν έχουμε

δεν ξέρω αν αξίζει να μάθετε ειδικότητες όπως ηλεκτρολόγου - υδραυλικού - ηλεκτρονικού - ψυκτικού - μηχανικού - κτλ...

όλα τα παραπάνω θα σας ωφελήσουν μόνο αν φύγετε από την ελλάδα και πάτε εξωτερικό

στην ελλάδα κανείς δεν θα σας πληρώσει για το πτυχίο πανεπιστημίου ή το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό ή το Master ή το Phd

1 ώρα πριν, fmarulezkd είπε

Προσωπικά, παίρνω περίπου 3κ τον μήνα στο Όσλο, με όλες τις προβλεπόμενες άδειας και τα σχετικά. Πιστεύω δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω για να περάσω την άποψή μου.

πόσο είναι το κόστος ζωής/διαβίωσης εκεί?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, s_sentio είπε

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα τη γνώμη κάποιου γνώστη, σχετικά με τις επιλογές για διδακτορικό στην Ελλάδα μέσω κολλεγίου.

Τομείς: Διοίκηση Επιχειρήσεων -Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και συναφή με το βασικό πτυχίο μου --στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ.

Υ.Γ. Μέχρι στιγμής, οι τιμές που ακούω είναι 7-8 χιλ ανά έτος, που για μένα, είναι πλέον απαγορευτικές.

Θα προτιμούσα κάτι έως και 3-4 χιλ κατ' έτος.

Ευχαριστώ!

1. Αναγνωρίζονται τα PhD των κολεγίων στο Δημόσιο?

2. Συνήθως το αντίστροφο δεν συμβαίνει, δηλαδή οι Υ.Δ. να πληρώνονται με κάποιο τρόπο από την Σχολή και όχι να πληρώνουν?

Δημοσ.

Παντως το παρον ποστ συγκεντρωνει υψηλες πιθανοτητες να γινει ροντεο μετα τη 2η-3η σελιδα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

βαριά βιομηχανία δεν έχουμε

εργοστάσια δεν έχουμε

αγροτικό τομέα δεν έχουμε

Και τα τρια εχουμε. Ξερω πολλους συναδελφους μηχανικους που δουλευουν στη βιομηχανια. Δεν χρειαζεται φυσικα διδακτορικο για να βρεις δουλεια στη βιομηχανια, ενα πτυχιο αρκει.

3 ώρες πριν, s_sentio είπε

Εχεις σπουδες στα οικονομικα να φανταστω. Ενας διδακτορικο απαιτει περιπου 3-5 χρονια. Ας παρουμε το πιο ευνοικο σεναριο για εσενα, 3 χρονια. Ακομα και αν δεν πληρωσεις καθολου διδακτρα, αυτα τα τρια χρονια θα εχεις απωλεια δυνητικων εισοδηματων χοντρικα 36.000 ευρω. Επισης μενοντας εξω απο την αγορα εργασιας "χανεις" και πιθανες προαγωγες που θα ειχες αν δουλευες. Στο κακο σεναριο των 5 ετων η απωλεια των δυνητικων εισοδηματων παει στο 60.000. Θα πρεπει φυσικα να εχεις καποια πηγη ρευστοτητας για να χρηματοδοτησεις τα προσωπικα σου εξοδα. Προσεθεσε σε ολα αυτα και τα 3-4k τον χρονο που εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις σε διδακτρα και βγαινει ενα καλο κοστουμι.

Ολα αυτα για να κανεις διδακτορικο σε ενα πανεπιστημιο-κολλεγιο με θεματα αναγνωρισης απο το ελληνικο κρατος ενω ακομη κι αν αναγνωριστει ο τιτλος σου μαλλον θα εχει χαμηλοτερη αξια απο τον αντιστοιχο του ΟΠΑ η καποιου αναλογου ιδρυματος. Στον ιδιωτικο τομεα ενα τετοιο διδακτορικο θα σου ειναι σχεδον αχρηστο. Αν θες να πας για ακαδημαικη καριερα ισως Ελλαδα να εχεις θεμα αναγνωρισης ενω χωρις βυσμα δεν εχεις πιθανοτητες.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Δημοσ.

στην ελλάδα αν παραμείνετε οι επιλογές σας είναι ή το δημόσιο ή ο ιδιωτικός τομέας

Ποια η τρίτη επιλογή εαν δεν παραμείνουμε Ελλάδα;

Ωραία η καταστροφολογική λογική. Μας συμφέρει ενίοτε για να νίωθουμε καλά με τον εαυτό μας.

• Like 3
Δημοσ.

πόσο είναι το κόστος ζωής/διαβίωσης εκεί?

Για μένα με μισθό 1ετή phd, τα βασικά δηλαδλή σπίτι(συγκατοίκηση) + σούπερμαρκετ είναι 1000ε. Αν έμενα μόνος θα πήγαινε ~1500. Τα υπόλοιπα είναι ανάλογα το λάιφ στάιλ. 

• Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fmarulezkd είπε

Για μένα με μισθό 1ετή phd, τα βασικά δηλαδλή σπίτι(συγκατοίκηση) + σούπερμαρκετ είναι 1000ε. Αν έμενα μόνος θα πήγαινε ~1500. Τα υπόλοιπα είναι ανάλογα το λάιφ στάιλ. 

Φυσικά τα 30000 κορώνες είναι προ φόρων, σωστά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...