s_sentio Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) — Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από s_sentio
DrKo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, s_sentio είπε Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη γνώμη κάποιου γνώστη, σχετικά με τις επιλογές για διδακτορικό στην Ελλάδα μέσω κολλεγίου. Τομείς: Διοίκηση Επιχειρήσεων -Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και συναφή με το βασικό πτυχίο μου --στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ. Αν γνωρίζετε και ενδεικτικό κόστος, θα βοηθούσε πολύ. Υ.Γ. Μέχρι στιγμής, οι τιμές που ακούω είναι 7-8 χιλ ανά έτος, που για μένα, είναι πλέον απαγορευτικές. Θα προτιμούσα κάτι έως και 3-4 χιλ κατ' έτος. Ευχαριστώ! Οι διδακτορικοί φοιτητές στην χειρότερη δεν πληρώνονται, στην καλύτερη παίρνουν και 3000-4000€/μήνα (σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα). Το να πληρώσεις για διδακτορικό είναι εντυπωσιακό, ελλείψει ευγενικότερου χαρακτηρισμού. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από DrKo 9
xgol Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, DrKo είπε Οι διδακτορικοί φοιτητές στην χειρότερη δεν πληρώνονται, στην καλύτερη παίρνουν και 3000-4000€/μήνα (σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα). Το να πληρώσεις για διδακτορικό είναι εντυπωσιακό, ελλείψει ευγενικότερου χαρακτηρισμού. Μπα σε κατι βουλγαρορουμανίες ειναι κοινή πρακτική 1
fmarulezkd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Προσωπικά, παίρνω περίπου 3κ τον μήνα στο Όσλο, με όλες τις προβλεπόμενες άδειας και τα σχετικά. Πιστεύω δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω για να περάσω την άποψή μου.
DrKo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, xgol είπε Μπα σε κατι βουλγαρορουμανίες ειναι κοινή πρακτική Ένα παράδειγμα με link στο πανεπιστήμιο και την αγγελία/προκήρυξη;
bilya Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Εγω είμαι περίεργος τι phd θα κάνει σε τέτοιο κλάδο. 2
xgol Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, DrKo είπε Ένα παράδειγμα με link στο πανεπιστήμιο και την αγγελία/προκήρυξη; Οχι φυσικα.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Εμένα μου αρέσει που πηγαίνετε και παίρνετε πτυχία πανεπιστημίου , κάνετε μεταπτυχιακά , κάνετε διδακτορικά για ποιο λόγο? στην ελλάδα αν παραμείνετε οι επιλογές σας είναι ή το δημόσιο ή ο ιδιωτικός τομέας που στην καλύτερη περίπτωση θα βρείτε δουλειά σερβιτόρος ή διανομέας εκτός αν είστε τυχεροί και δουλέψετε στον τουριστικό / εποχιακό τομέα βαριά βιομηχανία δεν έχουμε εργοστάσια δεν έχουμε αγροτικό τομέα δεν έχουμε δεν ξέρω αν αξίζει να μάθετε ειδικότητες όπως ηλεκτρολόγου - υδραυλικού - ηλεκτρονικού - ψυκτικού - μηχανικού - κτλ... όλα τα παραπάνω θα σας ωφελήσουν μόνο αν φύγετε από την ελλάδα και πάτε εξωτερικό στην ελλάδα κανείς δεν θα σας πληρώσει για το πτυχίο πανεπιστημίου ή το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό ή το Master ή το Phd 1 ώρα πριν, fmarulezkd είπε Προσωπικά, παίρνω περίπου 3κ τον μήνα στο Όσλο, με όλες τις προβλεπόμενες άδειας και τα σχετικά. Πιστεύω δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω για να περάσω την άποψή μου. πόσο είναι το κόστος ζωής/διαβίωσης εκεί?
pi314 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, s_sentio είπε Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη γνώμη κάποιου γνώστη, σχετικά με τις επιλογές για διδακτορικό στην Ελλάδα μέσω κολλεγίου. Τομείς: Διοίκηση Επιχειρήσεων -Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και συναφή με το βασικό πτυχίο μου --στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ. Αν γνωρίζετε και ενδεικτικό κόστος, θα βοηθούσε πολύ. Υ.Γ. Μέχρι στιγμής, οι τιμές που ακούω είναι 7-8 χιλ ανά έτος, που για μένα, είναι πλέον απαγορευτικές. Θα προτιμούσα κάτι έως και 3-4 χιλ κατ' έτος. Ευχαριστώ! 1. Αναγνωρίζονται τα PhD των κολεγίων στο Δημόσιο? 2. Συνήθως το αντίστροφο δεν συμβαίνει, δηλαδή οι Υ.Δ. να πληρώνονται με κάποιο τρόπο από την Σχολή και όχι να πληρώνουν?
yanis13 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Παντως το παρον ποστ συγκεντρωνει υψηλες πιθανοτητες να γινει ροντεο μετα τη 2η-3η σελιδα. 3 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ikorolis είπε βαριά βιομηχανία δεν έχουμε εργοστάσια δεν έχουμε αγροτικό τομέα δεν έχουμε Και τα τρια εχουμε. Ξερω πολλους συναδελφους μηχανικους που δουλευουν στη βιομηχανια. Δεν χρειαζεται φυσικα διδακτορικο για να βρεις δουλεια στη βιομηχανια, ενα πτυχιο αρκει. 3 ώρες πριν, s_sentio είπε Τομείς: Διοίκηση Επιχειρήσεων -Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και συναφή με το βασικό πτυχίο μου --στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μάνατζμεντ. Αν γνωρίζετε και ενδεικτικό κόστος, θα βοηθούσε πολύ. Υ.Γ. Μέχρι στιγμής, οι τιμές που ακούω είναι 7-8 χιλ ανά έτος, που για μένα, είναι πλέον απαγορευτικές. Εχεις σπουδες στα οικονομικα να φανταστω. Ενας διδακτορικο απαιτει περιπου 3-5 χρονια. Ας παρουμε το πιο ευνοικο σεναριο για εσενα, 3 χρονια. Ακομα και αν δεν πληρωσεις καθολου διδακτρα, αυτα τα τρια χρονια θα εχεις απωλεια δυνητικων εισοδηματων χοντρικα 36.000 ευρω. Επισης μενοντας εξω απο την αγορα εργασιας "χανεις" και πιθανες προαγωγες που θα ειχες αν δουλευες. Στο κακο σεναριο των 5 ετων η απωλεια των δυνητικων εισοδηματων παει στο 60.000. Θα πρεπει φυσικα να εχεις καποια πηγη ρευστοτητας για να χρηματοδοτησεις τα προσωπικα σου εξοδα. Προσεθεσε σε ολα αυτα και τα 3-4k τον χρονο που εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις σε διδακτρα και βγαινει ενα καλο κοστουμι. Ολα αυτα για να κανεις διδακτορικο σε ενα πανεπιστημιο-κολλεγιο με θεματα αναγνωρισης απο το ελληνικο κρατος ενω ακομη κι αν αναγνωριστει ο τιτλος σου μαλλον θα εχει χαμηλοτερη αξια απο τον αντιστοιχο του ΟΠΑ η καποιου αναλογου ιδρυματος. Στον ιδιωτικο τομεα ενα τετοιο διδακτορικο θα σου ειναι σχεδον αχρηστο. Αν θες να πας για ακαδημαικη καριερα ισως Ελλαδα να εχεις θεμα αναγνωρισης ενω χωρις βυσμα δεν εχεις πιθανοτητες. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από OxiGiannisGiannakis 1
-Dimitris- Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, ikorolis είπε στην ελλάδα αν παραμείνετε οι επιλογές σας είναι ή το δημόσιο ή ο ιδιωτικός τομέας Ποια η τρίτη επιλογή εαν δεν παραμείνουμε Ελλάδα; Ωραία η καταστροφολογική λογική. Μας συμφέρει ενίοτε για να νίωθουμε καλά με τον εαυτό μας. 3
fmarulezkd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, ikorolis είπε πόσο είναι το κόστος ζωής/διαβίωσης εκεί? Για μένα με μισθό 1ετή phd, τα βασικά δηλαδλή σπίτι(συγκατοίκηση) + σούπερμαρκετ είναι 1000ε. Αν έμενα μόνος θα πήγαινε ~1500. Τα υπόλοιπα είναι ανάλογα το λάιφ στάιλ. 2
DrKo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, fmarulezkd είπε Για μένα με μισθό 1ετή phd, τα βασικά δηλαδλή σπίτι(συγκατοίκηση) + σούπερμαρκετ είναι 1000ε. Αν έμενα μόνος θα πήγαινε ~1500. Τα υπόλοιπα είναι ανάλογα το λάιφ στάιλ. Φυσικά τα 30000 κορώνες είναι προ φόρων, σωστά;
fmarulezkd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, DrKo είπε Φυσικά τα 30000 κορώνες είναι προ φόρων, σωστά; Καθαρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις