Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας!

Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε να υπάρχει κόφτης ταχύτητας όταν συνδέουμε το κινητό για USB Tethering.

4G σύνδεση Cosmote (What's up - Όχι Unlimited Data). Samsung Galaxy J6+.

Στο ίδιο σημείο πιάνει 18mbps upload speed μόνο του και το πολυ 5mbps με tethering.

Εχω δοκιμάσει διάφορα καλώδια, USB ports αλλα και διαφορετικούς υπολογιστές και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Με ενδιαφέρει πιο πολυ το upload stream λόγω δουλειάς. Εχω 50/5 στο σπιτι και το 4G με παει εως 6 φορες πανω.

--> Ξερουμε τι Upload speed πιάνει το 5G στην Ελλάδα σε καλες συνθήκες; 

Σας ευχαριστώ :)

Επεξ/σία από SpyrosP
Δημοσ.

Δε ξέρω τι παίζει με τα συμβόλαια cosmote και αν αλλάζει κάτι αλλά ναι όντως στην καρτοκινητή συμβαίνει αυτό που λες δυστυχώς.Και εμένα με ενδιαφέρει πολύ το upload και γιαυτό το λόγο χρησιμοποοιώ 4g/5g για ιντερνετ. Σε καλές συνθήκες το upload 5g μπορεί να πιάνει και 100+ upload αλλά πρακτικά στο tether δε θα δεις παραπάνω απο 8-10mbps upload πέραν πολύ σπάνιων περιπτώσεων με καρτοκινητό πάντα. 1-2 φορές έτυχε να πιάσω 25-30mbps σε tethering αλλά μετά δεν.. Πραγματικά δε ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση ή κόφτης.Προσωπικά δεν έχω βρει λύση σε αυτό,πέραν του να αντιγράφω το αρχείο που θέλω στο κινητό και να το ανεβάζω απο εκεί απευθείας.

Και η άλλη λύση που έχω βρει είναι vodafone cu.. Ναι η vodafone δεν έχει τις ταχύτητες της cosmote αλλά όπου πιάνει αξιοπρεπώς και σωστά,ότι σου δίνει στο upload στο speedtest θα στο δώσει και στο tethering με πολύ μικρή απόκλιση,σε αντίθεση με cosmote που κόβει..

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, bbbb είπε

Δε ξέρω τι παίζει με τα συμβόλαια cosmote και αν αλλάζει κάτι αλλά ναι όντως στην καρτοκινητή συμβαίνει αυτό που λες δυστυχώς.Και εμένα με ενδιαφέρει πολύ το upload και γιαυτό το λόγο χρησιμοποοιώ 4g/5g για ιντερνετ. Σε καλές συνθήκες το upload 5g μπορεί να πιάνει και 100+ upload αλλά πρακτικά στο tether δε θα δεις παραπάνω απο 8-10mbps upload πέραν πολύ σπάνιων περιπτώσεων με καρτοκινητό πάντα. 1-2 φορές έτυχε να πιάσω 25-30mbps σε tethering αλλά μετά δεν.. Πραγματικά δε ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση ή κόφτης.Προσωπικά δεν έχω βρει λύση σε αυτό,πέραν του να αντιγράφω το αρχείο που θέλω στο κινητό και να το ανεβάζω απο εκεί απευθείας.

Και η άλλη λύση που έχω βρει είναι vodafone cu.. Ναι η vodafone δεν έχει τις ταχύτητες της cosmote αλλά όπου πιάνει αξιοπρεπώς και σωστά,ότι σου δίνει στο upload στο speedtest θα στο δώσει και στο tethering με πολύ μικρή απόκλιση,σε αντίθεση με cosmote που κόβει..

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κι εγώ σε αυτά τα συμπεράσματα έχω καταλήξει.

Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με την Cosmote, και μου ειπανε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται κι ότι ποτέ δεν θα το έλεγαν αλλιώς διότι η κλήση μας ηχογραφείται κλπ. Δεν ξερω τι να σκεφτώ πλέον. Μήπως είναι το Samsung που κόβει την ταχύτητα του tethering? Πολύ δύσκολο.

• Λύση
Δημοσ.

το πρόβλημά σου είναι στη συσκευή που χρησιμοποιείς για το διαμοιρασμό και όχι το δίκτυο κινητής.

θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τη sim σου σε ένα νεώτερο τηλέφωνο ανώτερου επιπέδου και να κάνεις το ίδιο πείραμα να δεις οτι θα τερματίσει.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

το πρόβλημά σου είναι στη συσκευή που χρησιμοποιείς για το διαμοιρασμό και όχι το δίκτυο κινητής.

θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τη sim σου σε ένα νεώτερο τηλέφωνο ανώτερου επιπέδου και να κάνεις το ίδιο πείραμα να δεις οτι θα τερματίσει.

Σε ευχαριστώ πολύ για την σύσταση. Θα πάρω μια 5G συσκευή έτσι κι αλλιώς.

Αυτό υπηρέτησε 3 χρόνια+ ως τώρα. Το πιο ανθεκτικό smartphone που είχα ποτέ.

Δημοσ.

Αυτό που λεει ο παραπάνω , 2 realme στο ιδιο σημείο , το ενα συμβόλαιο το αλλο wapp με το 9.90 αυτο τον μηνα δίνουν με tethering ακριβως το ιδιο upload.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, SpyrosP said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την σύσταση. Θα πάρω μια 5G συσκευή έτσι κι αλλιώς.

Αυτό υπηρέτησε 3 χρόνια+ ως τώρα. Το πιο ανθεκτικό smartphone που είχα ποτέ.

3+ χρόνια για τη κατηγορία τιμής του μια χαρά τα έβγαλε τα λεφτά του.

αν με τη νέα συσκευή λυθεί το ζήτημα κάνε μια ανανέωση στο θέμα

• Thanks 1
Δημοσ.

Eχω 5g συσκευή και πάλι δεν πιάνει όσο δίνει.Μετρήσεις με το galaxy a42 5g. Απο το κινητό  και μέσω tethering με το pc. Ειτε με καλώδιο,είτε με wifi hotspot στα 5ghz φυσικά. Το θέμα εδώ είναι ότι δεν πιάνει ούτε αυτά τα 14mbps αφού όπου και αν ανεβάσω δεν ξεπερνάει τα 8-10mbps μέγιστο. Σε ότι αφορά το download ανάλογα και το που κατεβάζω φυσικά, έχω πιάσει μέχρι 120mbps.Aνεβάζοντας το ίδιο αρχείο απο το κινητό,τερματίζει

Screenshot_20220711-193318_Speedtest.jpg

Firefox_Screenshot_2022-07-11T16-33-40.831Z.png

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά, αγόρασα ενα Χiaomi Redmi Note 11 Pro 5g.

Πιάνει τα ίδια πλέον, tethered και μόνο του. 4G στο σπιτι, 80 κάτω 14 πάνω.

Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόταν αν είχε τις ταχύτητες του παιδιού απο πάνω. Παρατηρώ ότι έχει κι αυτός Samsung.

Θα πάω να ερευνήσω που μπορώ να πιάσω 5G στο νησί τώρα. Αν έχει τις ταχύτητες που λέτε, φορτώνω τα αρχεια στο κινητό και γεια χαρα νταν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλομίλητο. Αν φταίει οντως το ότι έχω samsung και εγώ, θα είναι κάτι ευχάριστο. Πέραν του speedtest δοκίμασε το σε πραγματικές συνθήκες upload και αν θες μετέφερε την εμπειρία σου

Eπίσης δοκίμασε να στείλεις και ένα μήνυμα με τη λέξη 5G στο 1333 ίσως χρειάζεται για να σου ενεργοποιηθεί το 5g

Επεξ/σία από bbbb
  • Like 1
Δημοσ.

@SpyrosP

με γειες καλοδούλευτο. κοπάνα και ένα solution στην πρώτη απάντηση μου για να κλειδώσει και ο τίτλος να δει τη λύση και ο επόμενος που θα αναρωτιέται τα ίδια.

• Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, bbbb είπε

Καλομίλητο. Αν φταίει οντως το ότι έχω samsung και εγώ, θα είναι κάτι ευχάριστο. Πέραν του speedtest δοκίμασε το σε πραγματικές συνθήκες upload και αν θες μετέφερε την εμπειρία σου

Eπίσης δοκίμασε να στείλεις και ένα μήνυμα με τη λέξη 5G στο 1333 ίσως χρειάζεται για να σου ενεργοποιηθεί το 5g

Το δοκίμασα πριν μου το γράψεις και έφαγα πόρτα. Βλέπω ότι η συσκευή υποστηρίζεται απο το 5G της Cosmote.

Μάλλον είναι κάποιο glitch, επειδη δεν το στηρίζει η περιοχή;

Μονο 4G+ καταφερα να πιάσω εδώ στην Σαλαμίνα. Θα δω τι πιάνει και σε άλλες περιοχές.

Για καλή μου τύχη, υπάρχει κεραία αναμετάδοσης της Cosmote κοντά στο σπίτι μου. Πήγα κοντά κι έπιασα  314,7mbps down / 61,7mbps up.

12,3 φορές το upstream της VDSL του σπιτιού μου. Που μέχρι πριν μερικά χρόνια έπιανε 2mbps/0,2(?).

Λίγο παιδιάστικα όλα αυτά αλλα είμαστε με χώρες σαν το Bangaldesh στο ranking του Internet. Κι αμα το χρειάζεσαι για την δουλειά σου, είναι πρόβλημα. Δεν ξερω τι κάνουν στην Ελλάδα με το θέμα Internet. Μου ανέβασαν τις προάλλες κάτι αρχεία 20gb απο Γερμανία λες και ήταν φωτογραφία κι έπαθα πλάκα ^^ Άκουσα ότι έχουν σχέδιο πενταετίας να πάνε οπτικές ίνες σε όλα τα σπίτια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...