Joshua21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 50 λεπτά πριν, haris_216 είπε Εμείς 2 άτομα με τα μπάνια μας, λάτρα μας, μπαλκόνια, φυτά, γατιά και γενικά ότι συνεπάγεται ένα σπίτι καμιά 100τμ με ένοικους και του ζωικού αλλά και του φυτικού βασιλείου χτυπάμε κάνα 25άρι (λίγο πάνω, λίγο κάτω) την τριμηνία. Σχεδόν τζάμπα τη βγάζετε, στον δικό μου Δήμο τόσο είναι μόνο τα πάγια (15€/δίμηνο, άρα στην τριμηνία 22,5€). Με 72 κυβικά κατανάλωση στο τετράμηνο με χρέωσαν συνολικά 81€, 60 και κάτι ψιλά δλδ στην τριμηνία.
haris_216 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, TheHunter122 είπε Πες τα ρε φίλε! Για βοήθησε με φίλε. Όταν λες κυνήγι νομικό, εννοείς καταγγελία για κερδοσκοπία εις βάρος μου ας πούμε; Το μισθωτήριο ήταν παραδοσιακό με τη συμφωνία μεσίτη και εμένα να είναι και το νερό μέσα. Αλλά δυστυχώς το συμφωνητικό δεν γράφει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τώρα αν είναι και παράνομο, 1 παροχή για 3 σπίτια πάντως ο ιδιοκτήτης όσο ήμουν μέσα, ποτέ δεν με πήρε τηλέφωνο να μου πει για το νερό. Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο (υπογραμμισμένο) γιατί απλά δεν είμαι νομικός. Όταν όμως "τα παίρνω στο κρανίο" (όπως θα συνέβαινε και εδώ αν ήμουν στη θέση αυτού που του ζητάνε 300€ νερό) κοιτάω να το τερματίσω. Δυστυχώς το τι σου είπε ο μεσίτης λίγη σημασία έχει, αφού τα γραπτά είναι αυτά που έχουν ισχύ. Επειδή όμως ακριβώς "τα γραπτά έχουν ισχύ" πρέπει και ο ιδιοκτήτης να σου τεκμηριώσει από που προκύπτει το 300άρι Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από haris_216
VonLoutsos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 5 hours ago, SilentVoice said: Αν δεν δέχεται τα κλειδιά, φωνάζεις δικαστικό επιμελητή να τα παραλάβει και να τα παραδώσει αυτός. Κρατάω επιφύλαξη αν πρέπει να συνταχθεί και εξώδικό. Αλλά νομίζω δεν χρειάζεται το εξώδικο. Φυσικά, με παρουσία του δικαστικού επιμελητη, τραβάς και ενα βίντεο όλο το σπίτι, πλακάκια, μπάνιο , τοίχους, πόρτες, μπαλκόνια, για να μην βρεθείς εκπληκτος σε όποια άλλη κατηγορία. Οσο για τα νοίκια που χρωστάς, αν σε κυνηγήσει, θα τα πληρώσεις. Προκαταβολή-εγγύηση είχες δώσει; Πάντως σε αντίστοιχη περίπτωση που κάποιος έσπασε το συμβόλαιο(ζητούσε εγγύηση πίσω) χωρίς να έχει ενημερώσει έγκαιρα (με αποτέλεσμα να χαθεί η περίοδος που μπορούσες να βρεις ευκολα ενοικιαστή - το σπίτι έμεινε εξι μήνες ξενοίκιαστο), πήγε να κάνει το κόλπο αυτό με τον δικαστικό επιμελητή + εξώδικο. Αυτό που έγινε ήταν ο ιδιοκτήτης να μην δεχτεί τα κλειδιά (δεν σημαίνει πως επειδη κάποιος σου δίνει κάτι εσύ πρέπει να το πάρεις) τα κράτησε ο επιμελητής και μετά από μερικές ημέρες κατάλαβε ο δικηγόρος του ενοικιαστή πως έκανε μαλακία ο πελάτης του και όλα έληξαν,
SilentVoice Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Πάντως σε αντίστοιχη περίπτωση που κάποιος έσπασε το συμβόλαιο(ζητούσε εγγύηση πίσω) χωρίς να έχει ενημερώσει έγκαιρα (με αποτέλεσμα να χαθεί η περίοδος που μπορούσες να βρεις ευκολα ενοικιαστή - το σπίτι έμεινε εξι μήνες ξενοίκιαστο), πήγε να κάνει το κόλπο αυτό με τον δικαστικό επιμελητή + εξώδικο. Αυτό που έγινε ήταν ο ιδιοκτήτης να μην δεχτεί τα κλειδιά (δεν σημαίνει πως επειδη κάποιος σου δίνει κάτι εσύ πρέπει να το πάρεις) τα κράτησε ο επιμελητής και μετά από μερικές ημέρες κατάλαβε ο δικηγόρος του ενοικιαστή πως έκανε μαλακία ο πελάτης του και όλα έληξαν, Ότι δεν δέχεται ο ιδιοκτήτης τα κλειδιά, είναι πρόβλημα του. Ο ενοικιαστής μπορεί να αποδείξει ότι έκανε χρήση του μισθίου μέχρι την ημερομηνία παράδοσης των κλειδιών σε δικαστικό επιμελητή. Συνεπώς, παύει να μετράει οποιοδήποτε νοίκι από εκεί και πέρα και οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω χρέωση. Στην αντίστοιχη περίπτωση που αναφέρεις, είναι λάθος του ενοικιαστή να ζητάει την εγγύηση πίσω όταν σπάει ένα συμβόλαιο. Στο μισθωτηριο αναφέρεται ξεκάθαρα συνήθως πως υπάρχουν ρήτρες και αν δεν αναγράφεται, ο ιδιοκτήτης έχει το νόμιμο δικαίωμα του να ζητήσει όλα τα νοίκια που θα εισέπραττε μέχρι την λήξη του συμβολαίου. Οπότε συνήθως, το να κρατάνε την προκαταβολή -εγγυηση τους αρκεί, για να μην τρέχουν στα δικαστήρια. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από SilentVoice
SabotazNic Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Για το νερό, αφού δεν είναι στο όνομα του, να μην δώσει. Έκανε ο ιδιοκτήτης 3 διαμερίσματα από 1 μεγαλύτερο, ας έβαζε και το χέρι λίγο πιο βαθιά για να κάνει και 3 παροχές για να πληρώνονται όλα τα πάγια και η κατανάλωση όπως έπρεπε. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 15 ώρες πριν, TheHunter122 είπε Καλησπέρα σας! Έχω ένα πρόβλημα τώρα που έφυγα από το σπίτι το οποίο νοίκιαζα μέχρι και πριν 10 μέρες. Πριν 1 μήνα είχα ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι τέλη του μήνα θα φύγω καθώς βρήκα κάτι πιο φθηνό. Συμφώνησε και μου είπε όπως θέλετε. Πριν 10 μέρες, που πήγα να του παραδώσω τα κλειδιά μου λέει, "δεν τα δέχομαι γιατί από ότι είδα χρωστάς 3 ενοίκια και το νερό. Αν δεν τα πληρώσεις, είμαι έτοιμος να πάω σε δικηγόρο". Να σημειώσω ότι το συμβόλαιο έληξε τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τώρα τον Ιούνιο δεν είχαμε κάνει κάποια ανανέωση. Τα 3 ενοίκια που του χρωστάω λέω να τα πληρώσω. Όχι όμως το νερό καθώς δεν θυμάμαι να είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο συν του ότι εκεί που έμενα, μέναμε και άλλα 2 άτομα (Είναι χωρισμένο στα 3 και υπάρχει κοινή παροχή νερού και για τους 3). Η ερώτηση είναι μπορεί να μου κάνει κάτι αν δεν πληρώσω το 1/3 του νερού που λέει και επίσης τώρα που δεν δέχτηκε να πάρει τα κλειδιά, υπάρχει περίπτωση να φαίνεται ότι ακόμα μένω μέσα; Κανονικά. Τα ενοικια πρέπει να πληρωθούν γιατί έμενες μέσα. Τώρα το αν παίζει ρόλο ότι δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο δεν ξέρω. Παλιά υπήρχε η σιωπηρή ανανέωση αλλά είχα ακούσει ότι πλέον δεν ισχύει και θέλει ανανεωση. Το νερό απορώ πως το πληρώνατε με κοινό ρολόι. Κάνατε διαίρεση δια του τρία; Σε τέτοια περιπτωση πιθανότατα θα το άφηνα απλήρωτο. Δεν φταίω εγώ ρε φίλε αν δεν έχεις φροντίσει να βάλεις ξεχωριστούς μετρητες σε κάθε ιδιοκτησία και ο ενοικιαστής δεν ξέρει τι καταναλώνει και πληρώνει καταναλώσεις έστω δια τρία που κάλλιστα μπορεί να μην έκανε. Για τα κλειδιά. Αν έχει email, στέλνεις ένα καλογραμμένο email ότι μετά την άρνηση παραλαβής των κλειδιών που σου εξέφρασε προφορικά για τους τάδε λόγους. Λόγω του ότι έχεις αποχωρήσει από το ακίνητο και έχεις την υποχρέωση να τα παραδώσεις, θα του τα αφήσεις κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας την τάδε ημέρα. Είτε θα του τα αποστείλεις ταχυδρομικά στην διεύθυνση που μένει αν ξέρεις ποια είναι. Σε τέτοια περιπτωση δεν μπορείς να εγγυηθείς την ασφάλεια των κλειδιών, δηλαδή αν τα πάρει άλλος η αν δεν υπάρξει παραλαβή από το ελτα. Έξω από την πόρτα μην τα βάλεις που να είναι ορατά.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Για το νερό, αφού δεν είναι στο όνομα του, να μην δώσει. Έκανε ο ιδιοκτήτης 3 διαμερίσματα από 1 μεγαλύτερο, ας έβαζε και το χέρι λίγο πιο βαθιά για να κάνει και 3 παροχές για να πληρώνονται όλα τα πάγια και η κατανάλωση όπως έπρεπε. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν ότι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις κοινές παροχές/μετρητές σε νερό (ΕΥΔΑΠ) ή σε ρεύμα (ΔΕΗ) είναι παράνομες.
makis269 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, TheHunter122 είπε Ίσως αυτό με τα ενοίκια, έτσι όπως το είπα ακούστηκε κάπως. Δεν το είπα με την έννοια σου κάνω χάρη εννοείται ότι τα ενοίκια που έμενα μέσα θα τα πληρώσω. Άλλωστε αυτή την τιμή είχαμε συμφωνήσει κιόλας. Το νερό με καίει εμένα και αν με κρατάει μέσα τώρα. Το σπίτι όταν έφυγα, το έβγαλα φωτογραφίες και επίσης υπάρχουν και μάρτυρες ότι έχω φύγει. Σκέφτηκα να τα στείλω με κούριερ και να έχω ως απόδειξη την απόδειξη πληρωμής ή να καταφύγω σε κάποιον δικαστικό επιμελητή. Να σημειώσω ότι ο συγκεκριμένος μου είπε εντελώς μπακαλίστικα μπροστά μου: Ήσουν 2μιση χρόνια εκεί άρα 30 μήνες επί 10 ευρώ το μήνα το νερό = 300 ευρώ θέλω. Καλά, είναι δυνατόν να πληρώνω για μια κοινή παροχή 300 ευρώ τα 2μιση χρόνια μόνο εγώ; θέλει και 10 ευρώ τον μήνα νερό δηλαδή 40 ευρώ την τετραμηνία χειμώνα καλοκαίρι , τι έκανες πότιζες 10 στρέμματα βασιλικό ??? καταγγελία για μία παροχή νερού σε τρία σπίτια για να πληρώσει ένα ωραίο ραβασάκι στην ΕΥΔΑΠ . 1
Basilhs1982 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 @TheHunter122 φιλαράκο εδώ μέσα κλασικά όταν ανοίγει θέμα για ενοίκια πλακώνουν οι εκμισθωτές και προσπαθούν να περάσουν την κλασική γραμμή ότι ο μισθωτής έχει μόνο υποχρεώσεις και εκείνοι μόνο δικαιώματα. Νοικιάζω για πάρα πολλά χρόνια και στην Ελλάδα όταν είσαι τυπικός και εντάξει στις υποχρεώσεις σου στο τέλος σε λένε και μ@λ@κ@. Έχοντας φάει στην μάπα τον κάθε κηφήνα-ιδιοκτήτη σας λέω να καθίσετε και να μάθετε τα δικαιώματα σας αλλά και τις υποχρεώσεις σας για να μην έχετε ντράβαλα. Καταρχάς για να σου αξιώσει τα χρωστούμενα θα πρέπει να σου κάνει εξώδικο το οποίο κοστίζει κοντά στα ~150-200 ευρώ (εξαρτάται) κι από εκεί και μετά αν δεν υπάρξει συμβιβασμός θα πάρει το δρόμο της... δικαιοσύνης (έξτρα έξοδα). Κατά δεύτερον πρέπει να πληρώσεις τα χρωστούμενα ενοίκια έστω και σιγά-σιγά άμα δεν έχεις να τα δώσεις όλα μαζί για να είσαι εντάξει αλλά και καλυμμένος. Στο θέμα του νερού μπορείς να του δώσεις ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Το νερό κοστίζει λιγότερο από το νομικό κόστος και δεν μπορεί να αποδείξει πόσο νερό ξόδευες εσύ σε ένα κοινόβιο κτίσμα σε ένα ρολόι της ΕΥΔΑΠ που δεν σου ανήκει (βάση των όσων έγραψες) για αυτό και σε παρόμοιες περιπτώσεις κοινοβίου στη τιμή του ενοικίου συμπεριλαμβάνονται νερά, ρεύματα κτλ από τη στιγμή που υπάρχουν κοινοί μετρητές. Τέλος να πω κάτι που αρκετοί δεν γνωρίζουν, αν έχετε δώσει ενοίκια μπροστά ως εγγύηση κανονικά βάση νόμου θα πρέπει να καταβάλετε μέχρι και τον τελευταίο μήνα του μισθώματος και ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης) κατά την αποχώρηση σας θα πρέπει να σας επιστρέψει τις εγγυήσεις στο ακέραιο. Αν όμως δεν το κάνει -γιατί έτσι γουστάρει στη τελική- για να πάρετε τα χρήματα σας πίσω θα πρέπει να του κάνετε εξώδικο (κόστος 150-200 ευρώ) οπότε ειδικά όταν μιλάμε για ενοίκια 200-300-400-500 ποτέ δεν αφήνουμε τις εγγυήσεις μέσα όταν θέλουμε να αποχωρίσουμε, τις κλείνουμε στα ενοίκια και αφήστε τους να λένε τα δικά τους. 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Το νερό απορώ πως το πληρώνατε με κοινό ρολόι. Κάνατε διαίρεση δια του τρία; Σε τέτοια περιπτωση πιθανότατα θα το άφηνα απλήρωτο. Δεν φταίω εγώ ρε φίλε αν δεν έχεις φροντίσει να βάλεις ξεχωριστούς μετρητες σε κάθε ιδιοκτησία και ο ενοικιαστής δεν ξέρει τι καταναλώνει και πληρώνει καταναλώσεις έστω δια τρία που κάλλιστα μπορεί να μην έκανε. Δεν έβαλε μετρητές της ΕΥΔΑΠ ρε φίλε γιατί έπρεπε να κάνει αιτήσεις, να περιμένει καμπόσους μήνες και να βάλει το χέρι στη τσέπη. Το νοίκι όμως ήξερε και το κοπάναγε για τις κοινόβιες τρύπες που νοίκιαζε. 1 1
mechpanos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Του δίνεις τα ενοίκια, του δίνεις τα κλειδιά και του λες το νερό ήταν μέσα στη συμφωνία, κάνε ό,τι θες. Μπάι μπάι. Αν δεν τα δέχεται φωνάζεις επί τόπου το 100 για καταγραφή του συμβάντος. Από εκεί και πέρα ας κάνει ότι θέλει και με δικηγόρους και με όλα. Δεν τον συμφέρει. 1
zoupous Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Λιγο πολυ ολοι ξερουμε.... 1)Οτι το 95% αυτων που το παιζουν ιδιοκτητες και λενε θα σε κυνηγησει ειναι στην καλυτερη στο νοικι και στη χειρότερη με τη μανουλα ακόμα. 2)Οτι τα γραπτα μενουν,ισχυουν αλλα εχουν πολλα εξοδα δικαστικα και υπαρχει μεγαλη περιπτωση αν ειναι ανεργος ή χωρις περιουσιακα στοιχεια να παρεις και .....τη βαλιτσουλα στο χερακι σου(ειδικα η ιστοριουλα με την παραδοση κλειδιων με κλητηρα κλαιω απ τα γελια) 3)Οτι ολα τα θεματα παρομοιου περιεχομενου κατα κυριο λογο οπως και θεματα τυπου εχω 500000 ευρω σε ποια περιοχη να παρω οικοπεδο κ σπιτι αποτελουν προιον φαντασιας. 4)Οτι οντως καποιοι τσιμπανε στα τρολοθεματα τετοιου ειδους αλλα υπαρχουν ξεκαθαρα καποιοι που μπαινουν και γραφουν αδειαζοντας με μενος την χοληδοχο κυστη τους.
gpapadakis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Basilhs1982 είπε Καταρχάς για να σου αξιώσει τα χρωστούμενα θα πρέπει να σου κάνει εξώδικο το οποίο κοστίζει κοντά στα ~150-200 ευρώ (εξαρτάται) κι από εκεί και μετά αν δεν υπάρξει συμβιβασμός θα πάρει το δρόμο της... δικαιοσύνης (έξτρα έξοδα). Εχεις απολυτο δικιο. Μετα μην απορεις ομως που καλεισαι να πληρωσεις ενοικιο σημερα αναλογο του 2009 χωρις τους αντιστοιχους μισθους. Η επισφαλεια πληρωνεται...
sphinxgr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Απορώ που δεν το έχει γράψει κανείς. Ξεχωριστό νερό δεν έχει, γιατί έπρεπε να κάνει 3 νέες παροχές με κάπου 800€ την κάθε μία. Οπότε αντί για 2400,πλήρωσε 800. Το αποτέλεσμα ποιο είναι? Όταν μόνος σου θα πλήρωνες για 10m3 2€ τώρα να πληρώνεις για 10m3 10€. Γιατί? Γιατί η χρέωση στο λογαριασμό δεν είναι σταθερή. Τα πρώτα κυβικά έχουν πχ 0,2€ και όσο καταναλώνεις η χρέωση ανά κυβικό πολλαπλασιαζεται. Εύκολα φτάνεις να πληρώνεις πάνω από 1€ ανά κυβικό Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από sphinxgr
Basilhs1982 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, gpapadakis είπε Εχεις απολυτο δικιο. Μετα μην απορεις ομως που καλεισαι να πληρωσεις ενοικιο σημερα αναλογο του 2009 χωρις τους αντιστοιχους μισθους. Η επισφαλεια πληρωνεται... Ναι αυτός είναι ο λόγος 🤣🤣 πως και δεν το είχαμε σκεφτεί απορώ... ΥΓ. Το άλλο με Τοτό και την Αννούλα πες μας. 1
TsoliasGR Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, TheHunter122 είπε Ίσως αυτό με τα ενοίκια, έτσι όπως το είπα ακούστηκε κάπως. Δεν το είπα με την έννοια σου κάνω χάρη εννοείται ότι τα ενοίκια που έμενα μέσα θα τα πληρώσω. Άλλωστε αυτή την τιμή είχαμε συμφωνήσει κιόλας. Το νερό με καίει εμένα και αν με κρατάει μέσα τώρα. Το σπίτι όταν έφυγα, το έβγαλα φωτογραφίες και επίσης υπάρχουν και μάρτυρες ότι έχω φύγει. Σκέφτηκα να τα στείλω με κούριερ και να έχω ως απόδειξη την απόδειξη πληρωμής ή να καταφύγω σε κάποιον δικαστικό επιμελητή. Να σημειώσω ότι ο συγκεκριμένος μου είπε εντελώς μπακαλίστικα μπροστά μου: Ήσουν 2μιση χρόνια εκεί άρα 30 μήνες επί 10 ευρώ το μήνα το νερό = 300 ευρώ θέλω. Καλά, είναι δυνατόν να πληρώνω για μια κοινή παροχή 300 ευρώ τα 2μιση χρόνια μόνο εγώ; Kαλά είναι.Στο ίδιο διάστημα εγώ έδωσα για νερό 290 γιατί όλο το ξέχναγα.Ε κάποιο πρωί είδα το λογαριασμό και λέω μήτσο πάρτον τώρα που τον είδες γιατί θα φτ΄σει εφταετία στο τέλος και δέν λέει.(Τουλάχιστον κάθε φορά που ερχόταν ο λογαριασμός έβανα τα λεφτά στην άκρη αλλά άμα δουλεύεις 7/7 17-18 ώρες....) Υ.Γ. Δεν έχω κοινη παροχή αλλά είχα κάτι τόκους και προσαυξήσεις.Μην παραπονιέσαι για το νερό λοιπόν. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από TsoliasGR
Προτεινόμενες αναρτήσεις