DoubleX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, μήπως ξέρει κανείς πως λέγεται η μουσική που ακούγεται (χωρίς λογία) όταν η μυρσίνη έκαιγε τα ρούχα του Σέργιου; Έχω ακούσει όλο το playlist που είναι για τις άγριες μέλισσες στο YouTube, αλλά δε το βρήκα... σαν Epic music μου κάνει. Επίσης, έβαλα το shazam μήπως βρει κάτι, αλλά τίποτα. Melises Song.mp3
Tsoukos87 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Καλησπερα, νομιζω ολη την μουσικη της σειρας την γραφει ο Alex Sid, το γνωριζω γιατι η γυναικα μου εχει κατεβασει καμποσα τραγουδια απο το αλμπουμ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Φοβερή φόλα αυτή η σειρά. Τη βλέπαμε λίγο στο σπίτι επί lockdown, τις δύο πρώτες σεζόν, αλλά πολύ σύντομα κούρασε. Άκουγα διθυράμβους για την τρίτη σεζόν, που υποτίθεται "πραγματεύεται" την περίοδο της δικτατορίας. Ένα κάρο γελοιότητες, που μεταξύ των άλλων αναπαράγουν και το μύθο της "πάνδημης αντίστασης" στη χούντα (γι' αυτό κάποιοι έψαχναν σύννεφο να πέσουν όταν ξετρούπωσαν οι νοσταλγοί στο πρόσφτατο πολιτικό μας παρελθόν), από τη μια ο καλός λαός κι από την άλλη οι μουχαχά κακοί, ο μοχθηρός Ακύλλας, ο καραγκιόζης νομάρχης, οι κλασικές καρικατούρες. Κάτοικοι ενός θεσσαλικού χωριού τη δεκαετία του '60 και '70 χωρίς ίχνος προφοράς, να κάθονται αμφιθεατρικά στο καφενείο (με τον τενεκέ το τυρί πάνω στον πάγκο, γιατί αν δεν μυρίσει ξυνίλα το κατακαλόκαιρο δεν καταλαβαίνεις χωριό) και να λένε ένα σωρό στομφώδεις σαχλαμάρες. Άνθρωποι που δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο στο πέρασμα των χρόνων (αν εξαιρέσουμε τη μοδίστρα που έκανε ένα χτένισμα εντελώς εκτός εποχής δεν θυμάμαι πρόχειρα κάποιον να αλλάζει ούτε τρίχα από τα μαλλιά του έστω), να συμπεριφέρονται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Και στο τέλος, στυγνοί εγκληματίες, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί δολοφονιών, τραμπούκοι, ολίγον τι αιμομείκτες, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν, συγχωρέθηκαν, είδαν το φως το αληθινό μέσα στο εγκεφαλικό τους και πέρασαν στο επέκεινα. Είχαμε και μια βαλκανική απομίμηση της σκηνής της καθόδου της Ρόουζ από τη μεγάλη σκάλα του Τιτανικού, με την "αρχόντισσα" να χορεύει αγαπημένη με τον τύπο που βριζόταν σκαιώς και απειλούσαν ο ένας τον άλλο επί μία ολόκληρη σεζόν, και μετά ήρθε κι η αγέλαστη αδερφή να χαϊδέψει τα στάχυα και να μας κάνει κι ηθικό δίδαγμα για το πώς μετράμε το πέρασμα από τη ζωή. Η άλλη, έδωσε τα ονόματα των εκβιαστών/φονιάδων/υπερασπιστών του ανθρώπου που πήγε να τη βιάσει, δηλαδή των πεθερικών της στα παιδιά, γιατί φακ λότζικ, καλοκαίριασε, πρέπει να κλείσουμε. Κι αυτά τα μπουγαδόνερα, μας λένε πως είναι "αριστούργημα". Τι να πω.. Εντωμεταξύ, έβλεπα νωρίτερα πριν "προλάβω" το τελευταίο επεισόδιο από τις Μέλισσες, το εξαιρετικό Sherwood, στην Cosmote. Αστυνομική σειρά που έχει για κεντρικό άξονα μια σειρά από δολοφονίες στο Νότινχαμσαϊρ, στην σύγχρονη εποχή, αλλά η υπόθεση συνδέεται με τις απεργίες των ανθρακορύχων στη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του '80, μια εποχή επώδυνη, η οποία εξακολουθεί να ρίχνει βαριά σκιά στο παρόν. Προφανώς δεν περιμένει κανείς πλήρη ανάλυση σύνθετων κοινωνικών φαινομένων σε μια αστυνομική σειρά, όμως το Sherwood, αντίθετα με τις καρικατούρες των Μελισσών, έχει χαρακτήρες, ανθρώπους με ψεγάδια και πλεονεκτήματα, αχτένιστους, ρυτιδιασμένους, άυπνους, τσαλακωμένους, καμμένους από τη ρουτίνα, μπλεγμένους με παρανομίες, που όμως είναι άνθρωποι, έχουν παρελθόν, προφορές, έχουν το βάρος της ζωής πάνω τους. Και σου δίνει να καταλάβεις και πέντε πράγματα γιατί συνέβη αυτό που συνέβη. Στην Ελλάδα, η χούντα συνέβη... απλά. Και μετά, "όλοι μαζί" αντισταθήκαμε στους μουχαχά κακούς. Θα πει κανείς, "συγκρίνεις το BBC με τον ANT1"... Εντάξει, δεν περιμένω τα ίδια production values, αλλά τέλος πάντων υπάρχει απόσταση μεταξύ του να αναγνωρίσω τους περιορισμούς μιας ελληνικής -σχεδόν καθημερινής- σειράς απέναντι σε μια παραγωγή του BBC λίγων επεισοδίων, και του να χαρακτηρίζεται αυτή η σύγχρονη Φωσκολειάδα... "αριστούργημα". 3
firewalker Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Ήταν μια σειρά με πολύ καλές έως εξαιρετικές ερμηνείες, με καλή σκηνοθεσία, με αισχρούς κομπάρσους και με εξαιρετικά αστείο σενάριο.
d_gkal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 εντάξει μυθοπλασία η σειρά, προφανώς και θα κουραζε αν 3 σεζόν είχαν προφορά Λάρισας (μην παρεξηγηθω - δεν έχω κάτι με τις προσφορές, ίσα ίσα μου αρέσει να ακούω τις ομιλίες/διαλέκτους του κάθε τόπου) Την έχω δει (για την ακρίβεια έχω καμία δεκαπέντε επεισόδια για να τελειώσει). Είναι απίστευτα βαρετή και απλά την παρακολουθώ γιατί επιτέλους μετά από 3 σεζόν τελείωσε. Ξέρω τι έγινε αλλά θέλω να δω τα επεισόδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα