Προς το περιεχόμενο

Κλήση τροχαίας από Γερμανία

makdan1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.

Σε ένα  ταξίδι στη Γερμανία πριν 2 χρόνια περίπου (μάλλον) πέρασα το όριο ταχύτητας  με το νοικιασμένο αυτοκίνητο...η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 27.5€ στην πιστωτική διαχειριστικά έξοδα για να δώσει τα στοιχεία μου στη γερμανική τροχαία και ήρθε κ επιστολή που το ανέφερε αυτό κ ότι θα μου έρθει πρόστιμο τις επόμενες εβδομάδες αλλά από τότε δεν έχει έρθει τίποτα.. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναπάω Γερμανία και επειδή δεν θέλω να βγάλω 15αυγουστο σε κάποια γερμανικο κρατητήριο  οι ερωτήσεις είναι οι εξής;Πως μπορώ να μάθω αν έχει επιβληθεί πρόστιμο ή έχει γίνει κάποιο δικαστήριο κ έχω δικαστεί ερήμην φυσικά χωρίς να μου έχει κοινοποιηθεί κάποιο έγγραφο ή email ...να επικοινωνήσω με το προξενείο θα βάλω άκρη; Έχει τύχει κάτι ανάλογο σε κάποιον;

Ολλανδία που με είχε γράψει κάμερα τροχαίας πάντως μου είχε έρθει κανονικά η κλήση σε 20 μέρες

Επεξ/σία από makdan1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, makdan1 είπε

η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 27.5€ στην πιστωτική διαχειριστικά έξοδα

Mήπως μέσα σε αυτά τα 27,5 ευρώ ήταν και το ποσό της κλήσης και το πλήρωσε η εταιρία? 

Έχει και κάποια χαμηλά ποσά για κλήσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_2022-07-10-15-19-56-34.jpg

9 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Mήπως μέσα σε αυτά τα 27,5 ευρώ ήταν και το ποσό της κλήσης και το πλήρωσε η εταιρία? 

Έχει και κάποια χαμηλά ποσά για κλήσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας

Δε νομίζω .. πάντως εκεί που υποψιάζομαι ότι αστραψε η κάμερα άντε να ημουν 10-20 χλμ πάνω από το όριο 

Screenshot_2022-07-10-15-19-56-34.jpg

Επεξ/σία από makdan1
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί οι Γερμανοί σε κυνηγάνε παντού και δεν αφήνουν τίποτα. Δεν τους κατηγορώ βέβαια, καλά κάνουν αφού έχουν ένα καλό κράτος που δεν χαρίζεται σε παρατυπίες και παρανομίες. 

Για το θέμα του ts, κανεις δεν μπορεί να απαντήσει. Ρώτα όμως άτομα από Γερμανία να σου πούνε έστω αν με το που σε εντοπίσουν ξανά εκεί σε πάνε σε κανένα κρατητήριο η μόνο με μια απευθείας πληρωμή του προστίμου δεν μπλέκεις παραπάνω. 

Σε εμένα είχε συμβεί το εξής σκηνικό πριν χρόνια. Ερχόταν στο ισόγειο του σπιτιού μου μια επιστολή ανά τακτά διαστήματα στα Γερμανικά που δεν καταλαβαινα Χριστό. Τα μόνα που καταλάβαινα ήταν η οδός μου, το όνομα μιας γυναίκας εδώ στην Ελλάδα που υπήρξε ηθοποιός από ότι έψαξα και δεν ζούσε,, και ένα μικρό ποσό κάποιων ευρώ. 

Έγραφε επάνω το όνομα κάποιας εταιρείας Kollagen η Kollegen και εγώ νόμιζα μήπως ήταν από κανένα κολέγιο. Το έστειλα σε φίλο μου δικηγόρο που έκανε διδακτορικό στην Γερμανία να μου πει τι παίζει. Αυτός μου λέει ότι κάποια ελληναρου που πήγε εκεί έφαγε πρόστιμο επειδή μπήκε χωρίς εισητηριο στις αστικές συγκοινωνίες του Βερολίνου και δεν είχε ταυτότητα ή κάτι μαζί της για να ταυτοποιηθει από τους ελεγκτές έτσι έδωσε ψεύτικα στοιχεία στους ελεγκτές και τα δέχτηκαν καλή τη πίστει για να στείλουν ταχυδρομικά το πρόστιμο. Την δική μου οδό δεν την έβαλε στην τύχη αλλά ήξερε ότι εδώ είναι το κτίριο διατηρητέο και νόμιζε ότι δεν διαμένει κανένας αλλά έκανε λάθος.

Εγώ από μέρους μου τους έστειλα ένα email στα αγγλικά αφού με δυσκολία είχα βρει το email του φορέα τους είπα ότι είμαι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επί της τάδε διευθυνσης και δεν μένει κανένας εδώ με το όνομα που αναφέρουν. Ήρθανε άλλες δύο επιστολές μέχρι που σταμάτησαν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Επισκέπτης
9 ώρες πριν, makdan1 είπε

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.

Σε ένα  ταξίδι στη Γερμανία πριν 2 χρόνια περίπου (μάλλον) πέρασα το όριο ταχύτητας  με το νοικιασμένο αυτοκίνητο...η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 27.5€ στην πιστωτική διαχειριστικά έξοδα για να δώσει τα στοιχεία μου στη γερμανική τροχαία και ήρθε κ επιστολή που το ανέφερε αυτό κ ότι θα μου έρθει πρόστιμο τις επόμενες εβδομάδες αλλά από τότε δεν έχει έρθει τίποτα.. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναπάω Γερμανία και επειδή δεν θέλω να βγάλω 15αυγουστο σε κάποια γερμανική φυλακή  οι ερωτήσεις είναι οι εξής;Πως μπορώ να μάθω αν έχει επιβληθεί πρόστιμο ή έχει γίνει κάποιο δικαστήριο κ έχω δικαστεί ερήμην φυσικά χωρίς να μου έχει κοινοποιηθεί κάποιο έγγραφο ή email ...να επικοινωνήσω με το προξενείο θα βάλω άκρη; Έχει τύχει κάτι ανάλογο σε κάποιον;

Ολλανδία που με είχε γράψει κάμερα τροχαίας πάντως μου είχε έρθει κανονικά η κλήση σε 20 μέρες

Δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο Γερμανία  για υπερβαση του ορίου ταχύτητας ούτε φυσικά φυλακή. Έλεος. Απλά το προστιμο. 

Σου παραθέτω τα πρόστιμα για εντός αστικών περιοχών, innerorts, 

και εκτός, Autobahn, außerorts. 

Πας κανονικά, με το χαρτί που έχεις. Μην αγχώνεσαι, στη χειρότερη πληρώνεις επί τόπου αν σε πιάσουν σε τυχαίο ελεγχο. 

Screenshot_20220711_001100_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20220711_001047_com.android.chrome.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις χρόνο επικοινωνείς με την εταιρεία ενοικίασης και ζητάς τον αριθμο κλήσης, και τηλ στην τροχαία που έκοψε την κλήση. Αγγλικά μιλάνε όλοι. 

Τωρα αν είναι για 10-20χλμ πιθανότατα να μην ασχολήθηκαν καν για αλλοδαπό οδηγό.

Τα πρόστιμα ΚΟΚ  Γερμανία είναι κοντά στη λογική.Και η εκεί τροχαία επίσης. 

Επεξ/σία από jmmys

11 ώρες πριν, Nabuko είπε

Επειδή είδα κάποιες περίεργες κριτικές για αυτή την εταιρία μήπως σου πούλησαν παραμύθι για να σου φάνε τα 27,5 ευρώ?

μπορει...κ γω τις είδα 🙂

12 ώρες πριν, jmmys είπε

Αν έχεις χρόνο επικοινωνείς με την εταιρεία ενοικίασης και ζητάς τον αριθμο κλήσης, και τηλ στην τροχαία που έκοψε την κλήση. Αγγλικά μιλάνε όλοι. 

Τωρα αν είναι για 10-20χλμ πιθανότατα να μην ασχολήθηκαν καν για αλλοδαπό οδηγό.

Τα πρόστιμα ΚΟΚ  Γερμανία είναι κοντά στη λογική.Και η εκεί τροχαία επίσης. 

Το εκανα ήδη κ αναμένω απάντηση

Στις 11/7/2022 στις 1:10 ΠΜ, Nabuko είπε

Επειδή είδα κάποιες περίεργες κριτικές για αυτή την εταιρία μήπως σου πούλησαν παραμύθι για να σου φάνε τα 27,5 ευρώ?

Αν το καλοσκεφτεις, χρεωσαν 27,5 ευρω "διαχειριστικα εξοδα" για να κανουν copy-paste 5 γραμμες και forward στην τροχαια. Αυτες ειναι μπιζνες. 

• Like 1

αν γραφουμε κ εμεις τους τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα,απο κρανη μεχρι παρκιν κλπ, κ μετα αποστολη με ελτα, σκεψου τι χρημα θα μαζεψουμε

• Like 1

Τελικά μετά από αποστολές πολλαπλών email  έλαβα  απάντηση απο την εταιρεία ενοικίασης σήμερα να επικοινωνήσω με τις τοπικές αρχές ώστε να διευθετηθεί το τεράστιο πρόστιμο των 15€ 

• Like 1

16 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

αν γραφουμε κ εμεις τους τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα,απο κρανη μεχρι παρκιν κλπ, κ μετα αποστολη με ελτα, σκεψου τι χρημα θα μαζεψουμε

Ναι.... Θα μας γράψουν στα τέτοια τους οι τουρίστες. 

12 λεπτά πριν, makdan1 είπε

πρόστιμο των 15€ 

15 ευρώ το πρόστιμο της Γερμανικής τροχαίας και 27,5 ευρώ αυτά που τσέπωσε η εταιρία ενοικιάσεων για "διαδικαστικά". 😅

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...