makdan1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Σε ένα ταξίδι στη Γερμανία πριν 2 χρόνια περίπου (μάλλον) πέρασα το όριο ταχύτητας με το νοικιασμένο αυτοκίνητο...η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 27.5€ στην πιστωτική διαχειριστικά έξοδα για να δώσει τα στοιχεία μου στη γερμανική τροχαία και ήρθε κ επιστολή που το ανέφερε αυτό κ ότι θα μου έρθει πρόστιμο τις επόμενες εβδομάδες αλλά από τότε δεν έχει έρθει τίποτα.. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναπάω Γερμανία και επειδή δεν θέλω να βγάλω 15αυγουστο σε κάποια γερμανικο κρατητήριο οι ερωτήσεις είναι οι εξής;Πως μπορώ να μάθω αν έχει επιβληθεί πρόστιμο ή έχει γίνει κάποιο δικαστήριο κ έχω δικαστεί ερήμην φυσικά χωρίς να μου έχει κοινοποιηθεί κάποιο έγγραφο ή email ...να επικοινωνήσω με το προξενείο θα βάλω άκρη; Έχει τύχει κάτι ανάλογο σε κάποιον; Ολλανδία που με είχε γράψει κάμερα τροχαίας πάντως μου είχε έρθει κανονικά η κλήση σε 20 μέρες Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από makdan1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, makdan1 είπε η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 27.5€ στην πιστωτική διαχειριστικά έξοδα Mήπως μέσα σε αυτά τα 27,5 ευρώ ήταν και το ποσό της κλήσης και το πλήρωσε η εταιρία? Έχει και κάποια χαμηλά ποσά για κλήσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makdan1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Nabuko είπε Mήπως μέσα σε αυτά τα 27,5 ευρώ ήταν και το ποσό της κλήσης και το πλήρωσε η εταιρία? Έχει και κάποια χαμηλά ποσά για κλήσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας Δε νομίζω .. πάντως εκεί που υποψιάζομαι ότι αστραψε η κάμερα άντε να ημουν 10-20 χλμ πάνω από το όριο Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από makdan1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 έχεις μπλέξει αυτό είναι το μόνο σίγουρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτοί οι Γερμανοί σε κυνηγάνε παντού και δεν αφήνουν τίποτα. Δεν τους κατηγορώ βέβαια, καλά κάνουν αφού έχουν ένα καλό κράτος που δεν χαρίζεται σε παρατυπίες και παρανομίες. Για το θέμα του ts, κανεις δεν μπορεί να απαντήσει. Ρώτα όμως άτομα από Γερμανία να σου πούνε έστω αν με το που σε εντοπίσουν ξανά εκεί σε πάνε σε κανένα κρατητήριο η μόνο με μια απευθείας πληρωμή του προστίμου δεν μπλέκεις παραπάνω. Σε εμένα είχε συμβεί το εξής σκηνικό πριν χρόνια. Ερχόταν στο ισόγειο του σπιτιού μου μια επιστολή ανά τακτά διαστήματα στα Γερμανικά που δεν καταλαβαινα Χριστό. Τα μόνα που καταλάβαινα ήταν η οδός μου, το όνομα μιας γυναίκας εδώ στην Ελλάδα που υπήρξε ηθοποιός από ότι έψαξα και δεν ζούσε,, και ένα μικρό ποσό κάποιων ευρώ. Έγραφε επάνω το όνομα κάποιας εταιρείας Kollagen η Kollegen και εγώ νόμιζα μήπως ήταν από κανένα κολέγιο. Το έστειλα σε φίλο μου δικηγόρο που έκανε διδακτορικό στην Γερμανία να μου πει τι παίζει. Αυτός μου λέει ότι κάποια ελληναρου που πήγε εκεί έφαγε πρόστιμο επειδή μπήκε χωρίς εισητηριο στις αστικές συγκοινωνίες του Βερολίνου και δεν είχε ταυτότητα ή κάτι μαζί της για να ταυτοποιηθει από τους ελεγκτές έτσι έδωσε ψεύτικα στοιχεία στους ελεγκτές και τα δέχτηκαν καλή τη πίστει για να στείλουν ταχυδρομικά το πρόστιμο. Την δική μου οδό δεν την έβαλε στην τύχη αλλά ήξερε ότι εδώ είναι το κτίριο διατηρητέο και νόμιζε ότι δεν διαμένει κανένας αλλά έκανε λάθος. Εγώ από μέρους μου τους έστειλα ένα email στα αγγλικά αφού με δυσκολία είχα βρει το email του φορέα τους είπα ότι είμαι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επί της τάδε διευθυνσης και δεν μένει κανένας εδώ με το όνομα που αναφέρουν. Ήρθανε άλλες δύο επιστολές μέχρι που σταμάτησαν. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, makdan1 είπε Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Σε ένα ταξίδι στη Γερμανία πριν 2 χρόνια περίπου (μάλλον) πέρασα το όριο ταχύτητας με το νοικιασμένο αυτοκίνητο...η εταιρία ενοικιάσεως ένα μήνα μετά με χρέωσε 27.5€ στην πιστωτική διαχειριστικά έξοδα για να δώσει τα στοιχεία μου στη γερμανική τροχαία και ήρθε κ επιστολή που το ανέφερε αυτό κ ότι θα μου έρθει πρόστιμο τις επόμενες εβδομάδες αλλά από τότε δεν έχει έρθει τίποτα.. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναπάω Γερμανία και επειδή δεν θέλω να βγάλω 15αυγουστο σε κάποια γερμανική φυλακή οι ερωτήσεις είναι οι εξής;Πως μπορώ να μάθω αν έχει επιβληθεί πρόστιμο ή έχει γίνει κάποιο δικαστήριο κ έχω δικαστεί ερήμην φυσικά χωρίς να μου έχει κοινοποιηθεί κάποιο έγγραφο ή email ...να επικοινωνήσω με το προξενείο θα βάλω άκρη; Έχει τύχει κάτι ανάλογο σε κάποιον; Ολλανδία που με είχε γράψει κάμερα τροχαίας πάντως μου είχε έρθει κανονικά η κλήση σε 20 μέρες Δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο Γερμανία για υπερβαση του ορίου ταχύτητας ούτε φυσικά φυλακή. Έλεος. Απλά το προστιμο. Σου παραθέτω τα πρόστιμα για εντός αστικών περιοχών, innerorts, και εκτός, Autobahn, außerorts. Πας κανονικά, με το χαρτί που έχεις. Μην αγχώνεσαι, στη χειρότερη πληρώνεις επί τόπου αν σε πιάσουν σε τυχαίο ελεγχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makdan1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Οκ ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν έχεις χρόνο επικοινωνείς με την εταιρεία ενοικίασης και ζητάς τον αριθμο κλήσης, και τηλ στην τροχαία που έκοψε την κλήση. Αγγλικά μιλάνε όλοι. Τωρα αν είναι για 10-20χλμ πιθανότατα να μην ασχολήθηκαν καν για αλλοδαπό οδηγό. Τα πρόστιμα ΚΟΚ Γερμανία είναι κοντά στη λογική.Και η εκεί τροχαία επίσης. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Επειδή είδα κάποιες περίεργες κριτικές για αυτή την εταιρία μήπως σου πούλησαν παραμύθι για να σου φάνε τα 27,5 ευρώ? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makdan1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 11 ώρες πριν, Nabuko είπε Επειδή είδα κάποιες περίεργες κριτικές για αυτή την εταιρία μήπως σου πούλησαν παραμύθι για να σου φάνε τα 27,5 ευρώ? μπορει...κ γω τις είδα 🙂 12 ώρες πριν, jmmys είπε Αν έχεις χρόνο επικοινωνείς με την εταιρεία ενοικίασης και ζητάς τον αριθμο κλήσης, και τηλ στην τροχαία που έκοψε την κλήση. Αγγλικά μιλάνε όλοι. Τωρα αν είναι για 10-20χλμ πιθανότατα να μην ασχολήθηκαν καν για αλλοδαπό οδηγό. Τα πρόστιμα ΚΟΚ Γερμανία είναι κοντά στη λογική.Και η εκεί τροχαία επίσης. Το εκανα ήδη κ αναμένω απάντηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Στις 11/7/2022 στις 1:10 ΠΜ, Nabuko είπε Επειδή είδα κάποιες περίεργες κριτικές για αυτή την εταιρία μήπως σου πούλησαν παραμύθι για να σου φάνε τα 27,5 ευρώ? Αν το καλοσκεφτεις, χρεωσαν 27,5 ευρω "διαχειριστικα εξοδα" για να κανουν copy-paste 5 γραμμες και forward στην τροχαια. Αυτες ειναι μπιζνες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stefanos683 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 αν γραφουμε κ εμεις τους τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα,απο κρανη μεχρι παρκιν κλπ, κ μετα αποστολη με ελτα, σκεψου τι χρημα θα μαζεψουμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makdan1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Τελικά μετά από αποστολές πολλαπλών email έλαβα απάντηση απο την εταιρεία ενοικίασης σήμερα να επικοινωνήσω με τις τοπικές αρχές ώστε να διευθετηθεί το τεράστιο πρόστιμο των 15€ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 16 ώρες πριν, Stefanos683 είπε αν γραφουμε κ εμεις τους τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα,απο κρανη μεχρι παρκιν κλπ, κ μετα αποστολη με ελτα, σκεψου τι χρημα θα μαζεψουμε Ναι.... Θα μας γράψουν στα τέτοια τους οι τουρίστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, makdan1 είπε πρόστιμο των 15€ 15 ευρώ το πρόστιμο της Γερμανικής τροχαίας και 27,5 ευρώ αυτά που τσέπωσε η εταιρία ενοικιάσεων για "διαδικαστικά". 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις