Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, defaultuser2003 είπε

Έχεις να προτείνεις κάποια καλή αυτόματη τέντα;

Αν δεν δοκιμασω δεν μπορω να προτεινω γιατι και εγω στα τυφλα πηγα. Νομιζω, οτι ολες λιγο πολυ κανουν δουλεια αναλογως τι ζητας. Για ποσα ατομα, αν θελεις τελειως ανοιχτη ή με καποια διακριτικοτητα. Με παραθυρα αερισμου ή οχι κλπ. Με 28€ που εχει η ομπρελα δεν τιθεται θεμα επιλογης, αλλα αν βαλεις και το κρουστικο αλλα 30 που θεωρειται must, αλλαζει το πραγμα. Της hupa μου φανηκαν αξιοπιστα. Τα terranation ξεφευγουν σε τιμη.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Αν δεν δοκιμασω δεν μπορω να προτεινω γιατι και εγω στα τυφλα πηγα. Νομιζω, οτι ολες λιγο πολυ κανουν δουλεια αναλογως τι ζητας. Για ποσα ατομα, αν θελεις τελειως ανοιχτη ή με καποια διακριτικοτητα. Με παραθυρα αερισμου ή οχι κλπ. Με 28€ που εχει η ομπρελα δεν τιθεται θεμα επιλογης, αλλα αν βαλεις και το κρουστικο αλλα 30 που θεωρειται must, αλλαζει το πραγμα. Της hupa μου φανηκαν αξιοπιστα. Τα terranation ξεφευγουν σε τιμη.

Με ενδιαφέρει κάτι που να στήνεται/ξεστήνεται γρήγορα, για 2-3 άτομα τουλάχιστον, να αντέχει στον αέρα, διακριτικότητα/ύπαρξη παραθύρων κτλ δεν με ενδιαφέρει.

Ουσιαστικά, άμα είναι να δώσω 50-60-70 για ένα σετ ομπρέλα/κρουστικό, θέλω να δω άμα υπάρχει κάποια καλή και δοκιμασμένη εναλλακτική.

Εσύ ποια τέντα έχεις πάρει, είσαι ευχαριστημένος από την επιλογή σου;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, defaultuser2003 είπε

Με ενδιαφέρει κάτι που να στήνεται/ξεστήνεται γρήγορα, για 2-3 άτομα τουλάχιστον, να αντέχει στον αέρα, διακριτικότητα/ύπαρξη παραθύρων κτλ δεν με ενδιαφέρει.

Ουσιαστικά, άμα είναι να δώσω 50-60-70 για ένα σετ ομπρέλα/κρουστικό, θέλω να δω άμα υπάρχει κάποια καλή και δοκιμασμένη εναλλακτική.

Εσύ ποια τέντα έχεις πάρει, είσαι ευχαριστημένος από την επιλογή σου;

Εγω πηρα αυτη

https://www.skroutz.gr/s/36150768/Hupa-Τέντα-Σκίαστρο-Παραλίας-με-Αυτόματο-Μηχανισμό-Coastline-I-Sand-50-1007-108-SAND.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios

Οπως εγραψα και στο 1ο μηνυμα, θα δειξει στη χρηση. δεν την εχω χρησιμοποιησει ακομη

κοιτουσα και αυτη

https://www.skroutz.gr/s/35934869/Hupa-Τέντα-Σκίαστρο-Παραλίας-με-Αυτόματο-Μηχανισμό-Coastline-II-501008-15.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, bjj-p είπε

Εγω πηρα αυτοματη τεντα. Νομιζω οτι με την ομπρελα κυνηγας τον ηλιο οταν αλλαζει θεση και πρεπει να μετακινησε συνεχως. Θα δειξει απο ευκολια στη χρηση.

1η παρατηρηση εινα οτι στο αμαξι χωραει μια χαρα με μηκος 85 εκ. σε σχεση με την ομπρελα που ειχε 1.3 μ και η μικροτερη ομπρελα ειχε 1.1 μ περιπου.

Δυστυχώς κανείς λάθος και εγώ το ίδιο σκεπτικό με εσένα είχα πριν 2-3 χρόνια. Και πήρα και εγώ ενα και συγκεκριμένα αυτή https://www.skroutz.gr/s/35934412/TerraNation-Τέντα-Σκίαστρο-Παραλίας-με-Αυτόματο-Μηχανισμό-Reka-Kohu-Plus-231801.html

Όταν την στήσεις πανευκολα λες τι γαμάτο πράγμα είναι αυτό, με χώρο κλπ κλπ. Για θερμοκρασίες μέχρι 35 το πολύ είναι καλουτσικα, τώρα ντάλα μεσημέρι με πολύ ζέστη και να μην φυσάει καθόλου δεν αντέχεις. Η ομπρέλα όπως και να το κάνεις σου προσφέρει ίσκιο και ακόμα το ανεπαισθητο αεράκι το καταλαβαίνεις. Ένα άλλο πρόβλημα με αυτές τις τέντες είναι η "είσοδος" του. Θεωρητικά την στήνεις να "κοιτάει" προς την θάλασσα. Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι εφικτό πάντα είτε λόγω θέσης της παραλίας σε σχέση με τον ήλιο είτε αν κάτσεις πολλές ώρες ο ήλιος αλλάζει από μόνος τους οπότε για να έχεις ίσκιο πρέπει να κάθεσαι πιο μέσα από την πόρτα, που μέσα κάνει πιο πολύ ζέστη. Με λίγα λόγια εγώ την πήρα ένα καλοκαιρι όλο χαρά για να αποφύγω κοντάρια ομπρέλα κλπ κλπ την χρησιμοποίησα πραγματικά 4-5 φορές και την έβαλα αγγελία την πήρε ένα παιδί από το insomnia. Πήρα Maui ομπρελιτσα κρουστικό και ησυχασα

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, bjj-p είπε

Εχει δοκιμασει κανεις με το 32mm και να βάλει ολη την ομπρελα μέσα. δηλ και το πανω και το κατω μερος;  Ανεβαινει πολυ ψηλα απο το εδαφος μετα;

Την δευτερη που πηρα, ειναι η 2,2, πηρα κονταρι που ταιριαζει στο κατω μερος. Με αυτο εχω την δυνατοτητα να μπει και ολοκληρος ο μηχανισμος ανακλησης μεσα στο κατω κονταρι της ομπρελας και ειναι τοσο χαμηλη ωστε ενας ανθρωπος 1,70 να πρεπει να μπει απο κατω σκυφτος.
Νομιζω οτι ειναι μια χαρα.
Επειδη εχω παρει παλιοτερα και μια 1,90 τοτε ειχα παρει και εγω το κρουστικο που ταιριαζει για το πανω μερος μονο, παρα πολυ χαμηλα, και ο ενας σωληνας ηταν λιγο μεσα στον αλλο

20 ώρες πριν, kastoria74 είπε

Πήγα εχθες σε ένα κατάστημα και διαπίστωσα πως το κοντάρι δεν σφίγγει καλά μέσα στο κρουστικό μετά το βίδωμα. Έχω την αίσθηση πως σε έναν δυνατό αέρα η ομπρέλα θα φύγει αφού συγκρατείται πολύ χαλαρά μέσα το κρουστικό.

Έχετε διαπιστώσει και εσείς κάτι παρόμοιο ;

Στο δικο μου οχι, σφιγγει καλα, σε ενα πολυ δυνατο αποτομο αερα δεν ξερω τι θα κανει, Περνας σκοιχακια (εβαλα paracord) το οποιο πλεκεται απο τον κεντρικο ιστο και φευγει σε δυο κρικους απο την ιδια μερια για να δενω ειτε καρεκλακια ειτε μεγαλες πετρες απο την μερια που φυσαει. Μπορεις να βαλεις αλλο ενα απο τον κεντρικο ιστο παλι και απλα να κρεμεται κατω, μολις βαλεις οπου θες και σφιξεις οσο σφιξει απλα πιανεις το σχοινι και το γυρνας 5-6 φορες γυρω απο την μεγαλη χειροβιδα.

12 ώρες πριν, fanis1234 είπε

Να συμπληρώσω, επειδή το πήρα και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα και το έψαξα αρκετά (υπάρχει και θέμα στο Insomnia) πως στο 32άρι για να μπει και το κάτω τμήμα της ομπρέλας πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθεί το πριτσίνι που κρατάει την μυτερή πλαστική άκρη

Στις καινουργιες ισχυει, στις παλιοτερες ειχαν ενα πιο χωνευτο πριτσινι και δεν χρειαζοταν να το βγαλεις. Το εχω βγαλει και εγω με την μυτη, ετσι και αλλιως με το κρουστικο αχρηστη ειναι η μυτη.

Επεξ/σία από safridia
Δημοσ.

Είχα πάρει πέρυσι απο Σκλαβενίτη την 2.20 m με κρουστικό 28 mm αν θυμάμαι σωστά, για να εφαρμόζει χωρίς κενά.Ειχα δοκιμάσει και το μεγαλύτερο πριν το πάρω, νομίζω το επόμενο είναι 32 mm, δεν θυμάμαι αν βγάζει κρουστικό και σε 30 mm.

Ετυχε να πάω σε παραλία με βότσαλο και είχα μαζί μου και το απλό κοντάρι της ομπρέλας.Εβαλα κατευθείαν το κρουστικό, αλλιώς ακόμα θα κάρφωνα το απλό κοντάρι με πέτρα σαν τους flintstones. 🦴 ☂️

Αν προσέξετε στο κατάστημα (Σε ανοιχτή ομπρέλα δείγμα), στα ανοιχτά χρώματα ομπρέλας περνάει ο φωτισμός, λογικά και κάποια ποσότητα ακτινοβολίας-ζέστης.Είχα πάρει το μπλέ σκούρο, με το σκεπτικό πως το μαύρο χρώμα θα απορροφούσε ακτινοβολία, κάτι που μάλλον δεν ισχύει.

Η 1.90 m μπαίνει πιο εύκολα σε πολλά αυτοκίνητα, αλλά δεν νομίζω να καλύπτει 2 άτομα.Στα μικρά, σίγουρα η 2.20 m δεν χωράει.

Νομίζω πως έχει αναφερθεί στα παλαιότερα θέματα, πως ο μηχανισμός ανάκλισης φθείρεται όταν φυσάει γιατί υπάρχει κάποια ελάχιστη κίνηση στο σημείο.Κάτι το οποίο πιθανόν να φτιάχνεται με πατέντα αν χαλάσει.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Amaretos είπε

Δυστυχώς κανείς λάθος και εγώ το ίδιο σκεπτικό με εσένα είχα πριν 2-3 χρόνια. Και πήρα και εγώ ενα και συγκεκριμένα αυτή https://www.skroutz.gr/s/35934412/TerraNation-Τέντα-Σκίαστρο-Παραλίας-με-Αυτόματο-Μηχανισμό-Reka-Kohu-Plus-231801.html

Όταν την στήσεις πανευκολα λες τι γαμάτο πράγμα είναι αυτό, με χώρο κλπ κλπ. Για θερμοκρασίες μέχρι 35 το πολύ είναι καλουτσικα, τώρα ντάλα μεσημέρι με πολύ ζέστη και να μην φυσάει καθόλου δεν αντέχεις. Η ομπρέλα όπως και να το κάνεις σου προσφέρει ίσκιο και ακόμα το ανεπαισθητο αεράκι το καταλαβαίνεις. Ένα άλλο πρόβλημα με αυτές τις τέντες είναι η "είσοδος" του. Θεωρητικά την στήνεις να "κοιτάει" προς την θάλασσα. Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι εφικτό πάντα είτε λόγω θέσης της παραλίας σε σχέση με τον ήλιο είτε αν κάτσεις πολλές ώρες ο ήλιος αλλάζει από μόνος τους οπότε για να έχεις ίσκιο πρέπει να κάθεσαι πιο μέσα από την πόρτα, που μέσα κάνει πιο πολύ ζέστη. Με λίγα λόγια εγώ την πήρα ένα καλοκαιρι όλο χαρά για να αποφύγω κοντάρια ομπρέλα κλπ κλπ την χρησιμοποίησα πραγματικά 4-5 φορές και την έβαλα αγγελία την πήρε ένα παιδί από το insomnia. Πήρα Maui ομπρελιτσα κρουστικό και ησυχασα

Στη δικη μου περιπτωση με καλυπτει η τοποθεσια διοτι οι παραλιες ειναι βορειες.Αρα θεωρω οτι δεν θα εχω ποτε φατσα τον ηλιο. 
Την υποθεση νημεμιας την εχω σκεφτει,    εχοντας στο μυαλο μου οτι επειδη εξεχει το κατωφλι θα κανει σκια και ουσιαστικα μπορεις να καθεσαι σχεδον εκτος της σκηνης με σκια.

επισης, θεωρω οτι οι θερμοκρασιες μεσα στη  σκηνη θα ειναι αρκετα κατω διοτι δεν υπαρχει αντανακλαση απο την αμμο και η σκια παραμενει σταθερη σε σχεση με της ομπρελας που μετακινειται και αρα παντα μετακινεισαι και εσυ σε μερος που το χτυπαγε ο ηλιος πριν λιγο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, στο πράκτικερ έχει κρουστικά 28, 30, 32. Εμένα η κοπέλα δεν με άφησε να βγάλω μια 2.2 να δοκιμάσω και επέμενε ότι κάνει μόνο το 32! 😕

Τη χρησιμοποιώ με το μέρος της ομπρέλας μόνο και έχει ένα ελάχιστο τζόγο, αλλα ασφαλίζει κανονικά δεν φοβάμαι μην φύγει. Δεν έχω τσεκάρει αν μπαίνει και το κάτω μέρος, αλλά γιατί να το κάνω; Θα ωφελήσει κάπου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bjj-p είπε

Στη δικη μου περιπτωση με καλυπτει η τοποθεσια διοτι οι παραλιες ειναι βορειες.Αρα θεωρω οτι δεν θα εχω ποτε φατσα τον ηλιο. 
Την υποθεση νημεμιας την εχω σκεφτει,    εχοντας στο μυαλο μου οτι επειδη εξεχει το κατωφλι θα κανει σκια και ουσιαστικα μπορεις να καθεσαι σχεδον εκτος της σκηνης με σκια.

επισης, θεωρω οτι οι θερμοκρασιες μεσα στη  σκηνη θα ειναι αρκετα κατω διοτι δεν υπαρχει αντανακλαση απο την αμμο και η σκια παραμενει σταθερη σε σχεση με της ομπρελας που μετακινειται και αρα παντα μετακινεισαι και εσυ σε μερος που το χτυπαγε ο ηλιος πριν λιγο.

Μακαρι φιλε μου να ειναι οπως τα λες αλλα θα δεις οτι δεν ειναι ετσι. Κανε μας ενα update μετα τις καλοκαιρινες σου διακοπες για εντυπωσεις. Το κατωφλι που λες θα σου κανει σκια για νακαθεσαι "εξω" οταν ο ηλιος θα ειναι στην πλατη σου, απο το μεσημερι και μετα που θα ειναι πανω απο το κεφαλι θα μου πεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρυσι επικοινώνησα με την Golden Fleece και η απάντηση σχετικά με το ποιο κρουστικο να επιλέξω ήταν η παρακάτω :

Τα κρουστικα αντικαθιστουν τα κονταρια των ομπρελων που δινονται μαζι με την ομπρελα

Δεν συστηνονται τοποθετουνται σαν βασεις μεσα στις βασεις των κονταριων και στη συνεχεια στην βαση της ομπρελας

Ετσι θα εχετε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα στην αεροδυναμικη αλλα και στο κεντρο βαρους

Προτεινόμενο κρουστικό από την Golden Fleece σύμφωνα με τα παραπάνω για την Maui 2,2m είναι το 10106

εχω τον παραπάνω συνδυασμό από πέρυσι και δεν αντιμετωπίζω κανένα θέμα , σε μερη με ισχυρούς ανέμους(μικρές κυκλαδες) , θα χρειαστεί επιπρόσθετα 2-3 σχοινάκια τα οποία θα τα δένετε σε μια πέτρα το καθένα .

για όσους είναι αυτού του lifestyle , πραγματικά προτείνεται ανεπιφύλακτα ανεξαρτήτως έκπτωσης .

Επεξ/σία από kostakiss
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, safridia είπε

Την δευτερη που πηρα, ειναι η 2,2, πηρα κονταρι που ταιριαζει στο κατω μερος. Με αυτο εχω την δυνατοτητα να μπει και ολοκληρος ο μηχανισμος ανακλησης μεσα στο κατω κονταρι της ομπρελας και ειναι τοσο χαμηλη ωστε ενας ανθρωπος 1,70 να πρεπει να μπει απο κατω σκυφτος.
Νομιζω οτι ειναι μια χαρα.

Πηρα μια και εγω για backup.

Ειδα καποια σιδερακια που εξεχουν, ειναι φυσιολογικο αυτο;

C4CFA50C-E780-416F-8EF0-1A868623A4F8.jpeg

19 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Μακαρι φιλε μου να ειναι οπως τα λες αλλα θα δεις οτι δεν ειναι ετσι. Κανε μας ενα update μετα τις καλοκαιρινες σου διακοπες για εντυπωσεις. Το κατωφλι που λες θα σου κανει σκια για νακαθεσαι "εξω" οταν ο ηλιος θα ειναι στην πλατη σου, απο το μεσημερι και μετα που θα ειναι πανω απο το κεφαλι θα μου πεις.

θα δειξει στη χρηση… ολα αυτα υποθεσεις ειναι. Ολα τα ειδη εχουν τα υπερ και τα κατα τους, ειναι τι ια βολεψει τον καθενα.

Επεξ/σία από bjj-p
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, bjj-p είπε

Εχω δοκιμασει τετοιες και δυστυχως υστερα απο ενα καλοκαιρι χρησης με βρισιδι εχουν μεινει και καθονται στην αποθηκη.

Ο λογος? Οταν φυσαει (και συνηθως ιδιως καλοκαιρι σε νησι στις Κυκλαδες-Κρητη φυσαει πολυυυυυ) αυτες τις παιρνει και τις σηκωνει πολυ ευκολοτερα απο ομπρελα.

Περσι δοκιμη ενα τετοιο στην Παρο, εγω καθομουν μεσα ως αντιβαρο για να μην το σηκωσει ο αερας απο το εδαφος (κινδυνευε να απογειωθει και με εμενα απανω) ενω διπλα τυποι με ομπρελες με κρουστικα απλα γελουσαν τις ειχαν πιασμενες και με δυο σχοινακι κοντρα στον αερα και δεν καταλαβαιναν τιποτα.

Το βασικο ειναι για εμενα να εχει διοδο διαφυγης ο αερας που φυσαει αλλιως γινεται μπαλονι/αλεξιπτωτο και απλα ο αερας το σπρωχνει να το διωξει απο εκει που ειναι.

2 ώρες πριν, bjj-p είπε

Συμφωνω απολυτα επισης μεγαλα προβληματα των τεντων, σε διακοπες εχω "ψηθει" μεσα σε τετοιο γιατι προφανως δεν αναπνεει το ιδιο καλα με ομπρελα δεν επιτρεπει την κινηση της θερμης μαζας που μαζευεται μεσα και ψηνεται σαν φουρνος. Συν του οτι αναλογως πως γυριζει ο ηλιος καθε τρεις και λιγο την περιστρεφεις να ειναι η πλατη στον ηλιο.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bjj-p είπε

Πηρα μια και εγω για backup.

Ειδα καποια σιδερακια που εξεχουν, ειναι φυσιολογικο αυτο;

C4CFA50C-E780-416F-8EF0-1A868623A4F8.jpeg

Ναι, φυσιολογικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostakiss είπε

Πέρυσι επικοινώνησα με την Golden Fleece και η απάντηση σχετικά με το ποιο κρουστικο να επιλέξω ήταν η παρακάτω :

Τα κρουστικα αντικαθιστουν τα κονταρια των ομπρελων που δινονται μαζι με την ομπρελα

Δεν συστηνονται τοποθετουνται σαν βασεις μεσα στις βασεις των κονταριων και στη συνεχεια στην βαση της ομπρελας

Ετσι θα εχετε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα στην αεροδυναμικη αλλα και στο κεντρο βαρους

Προτεινόμενο κρουστικό από την Golden Fleece σύμφωνα με τα παραπάνω για την Maui 2,2m είναι το 10106

Όπου το 10106 είναι το 30άρι. Τη βλαμμένη στο πράκτικερ! 🤬

https://www.skroutz.gr/s/11865508/Golden-Fleece-Κρουστικό-Κοντάρι-για-Ομπρέλα-Θαλάσσης-10106-Μεταλλικό-με-Διάμετρο-30mm-Πράσινο-113εκ.html

Δημοσ.
7 minutes ago, xenos3 said:

Είναι πολύ εξειδικευμένο για να το γνωρίζει , και σε παλιότερα τοπικ της προσφοράς οι απόψεις διίστανται , οπότε πήρα πρωτοβουλία να μιλήσω με την εταιρεία που τα παράγει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...