gianso Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους, Εχω adsl 24 και ενώ το downstream είναι ανεκτό το upstream είναι πολύ κακό. Router έχω το fritzbox 7530ax. Απο το ίδιο ζεύγος χαλκού δε περνάει όλη η κίνηση ; Μάταια ζητάω πολλές μέρες στο 13888 του ΟΤΕ να γίνει κάτι με το upstream όπως να μου αλλάξουν το up profile σε SNR 9 όπως στο downstream Εχω line attenuation 10 στο up και 14 στο down , δε θα πρέπει να είχα κάπως πιο αξιοπρεπές upstream ? Είμαι στη τελευταία έκδοση του router, μπορώ να δοκιμάσω το hack λέτε ; Σας ευχαριστώ εξ των προτέρων ! Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από gianso
jkoukos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Στο DSL η κίνηση λόγω πρωτοκόλλου είναι ασύμμετρη. Το download πάντα είναι υπερδιπλάσιο του upload και αυτό επιδρά αντίστοιχα στις τιμές της σύνδεσης. Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του Upload, που εξαρτάται από την ρύθμιση του download και του Annex της γραμμής. Οι τιμές του συγχρονισμού εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως την ποιότητα του χάλκινου δικτύου, την σωστή συνδεσμολογία, τις ρυθμίσεις του DSLAM, το CPE του χρήστη και την συμβατότητα του chipset αυτού με το αντίστοιχο του DSLAM. Δοκιμάζοντας στην ίδια γραμμή διαφορετικά CPE, έχουμε άλλες τιμές συγχρονισμού, και αρκετές φορές με μεγάλες διαφορές είτε χειρότερες είτε καλύτερες.
gianso Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, jkoukos είπε Στο DSL η κίνηση λόγω πρωτοκόλλου είναι ασύμμετρη. Το download πάντα είναι υπερδιπλάσιο του upload και αυτό επιδρά αντίστοιχα στις τιμές της σύνδεσης. Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του Upload, που εξαρτάται από την ρύθμιση του download και του Annex της γραμμής. Οι τιμές του συγχρονισμού εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως την ποιότητα του χάλκινου δικτύου, την σωστή συνδεσμολογία, τις ρυθμίσεις του DSLAM, το CPE του χρήστη και την συμβατότητα του chipset αυτού με το αντίστοιχο του DSLAM. Δοκιμάζοντας στην ίδια γραμμή διαφορετικά CPE, έχουμε άλλες τιμές συγχρονισμού, και αρκετές φορές με μεγάλες διαφορές είτε χειρότερες είτε καλύτερες. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά δεν δύναται να αυξηθεί η τιμή του upload από τη πλευρά του παρόχου ; Πέρα από αλλαγή profile σε κάποιο με χαμηλότερο SNR δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις από τον πάροχο για βελτίωση της ταχύτητας ; Ειμαι σε σπίτι με 1 μπριζα τηλεφώνου όποτε δύσκολο να μπορώ να κάνω κάτι στην εσωτερική μου καλωδίωση από τη πλευρά τους δε μπορούν να κάνουν κάτι ;
jkoukos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Σε ADSL ή μόνη αύξηση που μπορεί να γίνει στο upload είναι με το Annex M, αλλά εις βάρος της ταχύτητας του Download. Μην φανταστείς κάτι εξωφρενικό, απλά θεωρητικά μπορεί να πάει στο 2,5Mbps με το πραγματικό να είναι έως 1,8Mbps. Ωστόσο κανείς πλέον πάροχος δεν το δίνει εδώ και 2 χρόνια, ενώ η Cosmote ουδέποτε. Οπότε σε ADSL έχουμε αποκλειστικά είτε Annex A είτε Β.
gianso Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Σε ADSL ή μόνη αύξηση που μπορεί να γίνει στο upload είναι με το Annex M, αλλά εις βάρος της ταχύτητας του Download. Μην φανταστείς κάτι εξωφρενικό, απλά θεωρητικά μπορεί να πάει στο 2,5Mbps με το πραγματικό να είναι έως 1,8Mbps. Ωστόσο κανείς πλέον πάροχος δεν το δίνει εδώ και 2 χρόνια, ενώ η Cosmote ουδέποτε. Οπότε σε ADSL έχουμε αποκλειστικά είτε Annex A είτε Β. Σε Annex M ειμαι παντωσ και εχω αυτο το πενιχρο upstream ... Adsl2+ Annex M με βαση το fritzbox. Εγω και 1 Mbps να ειχα θα εκανα τη δουλεια μου αλλα τωρα σε speedtest πραγματικο εχω ουτε 0.5 😕
jkoukos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, gianso είπε Σε Annex M ειμαι παντωσ και εχω αυτο το πενιχρο upstream ... Adsl2+ Annex M με βαση το fritzbox. Δεν υπάρχει περίπτωση σε Cosmote να έχεις Annex M. Ουδέποτε έδωσε. Προφανώς είναι λάθος ένδειξη της συσκευής. Μόνον αν ήσουν πελάτης της Vodafone θα ίσχυε καθώς είναι η μόνη που το έδινε δωρεάν τα τελευταία 10 χρόνια (οι άλλοι επί πληρωμή) ,αλλά και αυτή το σταμάτησε πριν από 2 χρόνια και σήμερα το έχουν ενεργό μόνο η παλιοί πελάτες. Κανείς νέος. Τι στοιχεία σου δείχνει η συσκευή του παρόχου, όπως γράφει ο φίλος από πάνω;
gianso Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 11 ώρες πριν, Andresalonika είπε Με το ρούτερ του ΟΤΕ τι νούμερα πιάνεις; 10 ώρες πριν, jkoukos είπε Δεν υπάρχει περίπτωση σε Cosmote να έχεις Annex M. Ουδέποτε έδωσε. Προφανώς είναι λάθος ένδειξη της συσκευής. Μόνον αν ήσουν πελάτης της Vodafone θα ίσχυε καθώς είναι η μόνη που το έδινε δωρεάν τα τελευταία 10 χρόνια (οι άλλοι επί πληρωμή) ,αλλά και αυτή το σταμάτησε πριν από 2 χρόνια και σήμερα το έχουν ενεργό μόνο η παλιοί πελάτες. Κανείς νέος. Τι στοιχεία σου δείχνει η συσκευή του παρόχου, όπως γράφει ο φίλος από πάνω; Δεν ειμαι στο εξοχικο για να σασ στειλω αλλα μου έδινε λίγο καλύτερο συγχρονισμο (speedport entry 2i ειχα) αλλα οχι κάτι τραγικά καλύτερο (δεν βλεπω να έχω screen-shot για να σασ στειλω δυστηχωσ).
poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 On 10/07/2022 at 22:28, jkoukos said: Δεν υπάρχει περίπτωση σε Cosmote να έχεις Annex M. Ουδέποτε έδωσε. Προφανώς είναι λάθος ένδειξη της συσκευής. Μόνον αν ήσουν πελάτης της Vodafone θα ίσχυε καθώς είναι η μόνη που το έδινε δωρεάν τα τελευταία 10 χρόνια (οι άλλοι επί πληρωμή) ,αλλά και αυτή το σταμάτησε πριν από 2 χρόνια και σήμερα το έχουν ενεργό μόνο η παλιοί πελάτες. Κανείς νέος. Τι στοιχεία σου δείχνει η συσκευή του παρόχου, όπως γράφει ο φίλος από πάνω; και ομως εχει αναφερθει και πιο παλια και εδω και στο adslgr. για καποιο λογο αν εχεις κλικαρει το annex m στο ρουτερ τοτε θα συγχρονισει σε annex m αλλα..... α.το download θα μειωθει λιγακι αφου καποια bits per tone θα χρησιμοποιηθουν για το παραπανω Upload. β.και βασικο. το upload σου θα ανεβει μεχρι 1021 σαν να εχουν βαλει οριο 1021. ναι μεν μπορει να παιξεις καλυτερα απο τα 800 900 αλλα δεν θα παει 2 Mbit. ειναι σαν να το κοβουν στο sync στα 1021.δεν ξερω γιατι το εχουν κανει. σε πολλους χρηστες που ειχαν θεμα με χαμηλο download και ειχαν ανοιξει θεμα στο ινσομνια αν εβγαζες το annex m και αφηνες annex a τοτε κερδισες στο download ενω το upload επεφτε λιγακι. δεν ξερω για ποιο λογο το ειχε κανει ο οτε αυτο. υπαρχουν αρκετα θεματα για αυτο το προβλημα αλλα ειναι παλια αφου οι περισσοτεροι ειναι vdsl ή 27/2,5 ποσο ειναι απο το Kv.
gianso Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, poulinos είπε και ομως εχει αναφερθει και πιο παλια και εδω και στο adslgr. για καποιο λογο αν εχεις κλικαρει το annex m στο ρουτερ τοτε θα συγχρονισει σε annex m αλλα..... α.το download θα μειωθει λιγακι αφου καποια bits per tone θα χρησιμοποιηθουν για το παραπανω Upload. β.και βασικο. το upload σου θα ανεβει μεχρι 1021 σαν να εχουν βαλει οριο 1021. ναι μεν μπορει να παιξεις καλυτερα απο τα 800 900 αλλα δεν θα παει 2 Mbit. ειναι σαν να το κοβουν στο sync στα 1021.δεν ξερω γιατι το εχουν κανει. σε πολλους χρηστες που ειχαν θεμα με χαμηλο download και ειχαν ανοιξει θεμα στο ινσομνια αν εβγαζες το annex m και αφηνες annex a τοτε κερδισες στο download ενω το upload επεφτε λιγακι. δεν ξερω για ποιο λογο το ειχε κανει ο οτε αυτο. υπαρχουν αρκετα θεματα για αυτο το προβλημα αλλα ειναι παλια αφου οι περισσοτεροι ειναι vdsl ή 27/2,5 ποσο ειναι απο το Kv. Νομιζω οτι σαν επιλογες μου εχει μονο Annex Α & B αλλα δεν ειμαι στο εξοχικο για να το δω και να σασ πω. Υπαρχει περιπτωση να ειμαι σε Annex M και να εχω τοσο κακο upload ? Αν τουσ ζητησω να μου πανε το SNR profile του up σε 9αρι ή 7αρι θα βελτιωθει λογικα λιγο η κατασταση σωστα ? Η γραμμη εχει περιπου 800 σφαλματα αν δε κανω λαθοσ σε 1 μηνα (βγαζει στο per minute 0.01 στα στατιστικα). Αν βρω "καλο" Οτετζη λετε να μπορει να με ξεκλειδωσει απο το κοφτη των 1021 ? Σασ ευχαριστω εκ των προτερων ολουσ για το χρονο σασ !
poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 45 minutes ago, gianso said: Νομιζω οτι σαν επιλογες μου εχει μονο Annex Α & B αλλα δεν ειμαι στο εξοχικο για να το δω και να σασ πω. Υπαρχει περιπτωση να ειμαι σε Annex M και να εχω τοσο κακο upload ? Αν τουσ ζητησω να μου πανε το SNR profile του up σε 9αρι ή 7αρι θα βελτιωθει λογικα λιγο η κατασταση σωστα ? Η γραμμη εχει περιπου 800 σφαλματα αν δε κανω λαθοσ σε 1 μηνα (βγαζει στο per minute 0.01 στα στατιστικα). Αν βρω "καλο" Οτετζη λετε να μπορει να με ξεκλειδωσει απο το κοφτη των 1021 ? Σασ ευχαριστω εκ των προτερων ολουσ για το χρονο σασ ! α.δεν νομιζω οτι θα σου αλλαξουν το snr margin. β.οτι θα σου ξεκλειδωσει το 1021 δεν σημαινει οτι α.μπορει να το κανει.β.οτι θα παιξει αφου μπορει να υπαρχει Policy στο account. γ. καποια ρουτερ εχουν και annex m. θεωρητικα δεν φταιει το annex m για το upload>θεωρητικα θα πρεπε να παιζεις καλυτερα με annex m στο Upload. αλλα σε οτε δεν παιζει να δεις 1021 1
gianso Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, poulinos είπε α.δεν νομιζω οτι θα σου αλλαξουν το snr margin. β.οτι θα σου ξεκλειδωσει το 1021 δεν σημαινει οτι α.μπορει να το κανει.β.οτι θα παιξει αφου μπορει να υπαρχει Policy στο account. γ. καποια ρουτερ εχουν και annex m. θεωρητικα δεν φταιει το annex m για το upload>θεωρητικα θα πρεπε να παιζεις καλυτερα με annex m στο Upload. αλλα σε οτε δεν παιζει να δεις 1021 Σε ευχαριστώ για την κατατοπιστικη απαντηση οπωσ παντα ! 1
poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 1 minute ago, gianso said: Σε ευχαριστώ για την κατατοπιστικη απαντηση οπωσ παντα ! οτι θες Just ask.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα