Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/7/2022 στις 6:04 ΜΜ, bkran είπε

Βορινό το δωμάτιο που αν δεν θερμανθεί ανεβάζει υγρασία έτσι κι αλλιώς. Απλά το κλιματιστικό δεν την έριχνε. Βέβαια κι αυτό ένα βράδυ το δοκιμάσαμε, την άλλη μέρα πήρα το θερμοπομπο. Μας είχε πει και ο παιδίατρος ότι αν μπορούμε να το αποφύγουμε το κλιματιστικό, δεν ήθελα και πολύ να βρω άλλη λύση. 

Ο θερμοσίφωνας είναι που τσακίζει, αν είχα κάποια επιλογή αυτό θα κοιτούσα, πχ για ηλιακό ή μέσω της θέρμανσης. 

Δες προγράμματα για ρεύμα, τότε είχα κάνει σε ΔΕΗ ένα πρόγραμμα και είχα προπληρώσει για να έχω μεγαλύτερη έκπτωση 

Τα κλιματιστικά δεν ρίχνουν την υγρασία του χώρου σε λειτουργία θέρμανσης.  Αν έχετε πρόβλημα υγρασίας θα κάνετε καλούς αερισμους δύο φορές την ημέρα και θα πάρετε αφυγραντήρα.

Για τα μωρά δεν θέλουμε πολύ ζέστη. Το δωμάτιο του το είχαμε στους 20. Τον προηγούμενο χειμώνα που ήταν 2 χρονών και τον είχαμε σε υπνοφορμα, το δωμάτιο ήταν στους 17. Πιο πάνω έσκαζε.

• Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και κάπου εδώ θυμήθηκα μερικούς που είχαν κατά νου ότι χειμώνα καλοκαίρι η θερμοκρασία για τα μωρά πρέπει να είναι ίδια... και την έβαζαν χειμώνα καλοκαίρι στο κλιματιστικό 24C....

Δημοσ.

Φίλε μου το μωρό συνήθως τους πρώτους μήνες θα το έχεις δίπλα στην μαμά του. Θα το θηλάζει κάθε 3 ώρες. Θα πηγαίνει στο δωμάτιο του, να το αλλάξει, να το θηλάσει, να το κάνει να ρευτει, να το κοιμησει κτλ. Θα κατασκηνωσει η γυναίκα σου στο δωμάτιο του δηλαδή; που θα κοιμάται αυτή; το δωμάτιο σου οργάνωσε πως θα το ζεστάνεις αν και δεν χρειάζεται ζέστη θερμοκρασία το παιδί. Μην ανησυχείς. Γύρω στους 20 είναι μια χαρά. 

Στις 10/7/2022 στις 3:52 ΜΜ, Marios1981 είπε

Μέτοχος της ΔΕΗ δηλαδή από το νέο έτος... Κ δεν έχω κ ηλιακό να γλιτώνω τίποτα από εκεί... 

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας αν κ τελικά δεν έβγαλα πόρισμα. Οι απόψεις διίστανται.

Μάλλον θα πάω προς το κλιματιστικό που είναι η ποιο οικονομικη λύση όσο αφορά το ρεύμα κ θα δουλεύει χειμώνα καλοκαιρι 

Κοίτα να δεις εάν μπορείς να βάλεις κάνα boiler. Εάν αντέχεις, βάλε ηλιακό. Ο καλός ηλιακός ακόμη και με ελάχιστο ήλιο θα σου έχει ζεστό νερό την ημέρα. Στο σπίτι μου, περιοχή Αττική, από τον Μάρτη έως Οκτώβρη ειμαι μόνο με ηλιακό. Θερμοσίφωνα κάποιες ημέρες τον χειμωνα. Όσες δεν έχει καθόλου ηλιοφάνεια. 

Δημοσ.

Θα παω να βρω τους γονεις μου και θα τους κανω σκηνη που δεν μου ειχαν ειδικη θερμανση δωματίου οταν ημουν βρεφος. Απορω πως επιβιωσαμε οσοι ειμασταν μωρα στα τελη 80s!

/s

• Super Moderators
Δημοσ.
37 minutes ago, *nenya* said:

Θα παω να βρω τους γονεις μου και θα τους κανω σκηνη που δεν μου ειχαν ειδικη θερμανση δωματίου οταν ημουν βρεφος. Απορω πως επιβιωσαμε οσοι ειμασταν μωρα στα τελη 80s!

/s

Με  φτηνότερο ρεύμα/πετρέλαιο. 😛

Θυμάμαι 80-90ς να κουμπώνουν κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας 25+ βαθμούς στα 2/3 της μέρας.

• Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, Thresh said:

Με  φτηνότερο ρεύμα/πετρέλαιο. 😛

Θυμάμαι 80-90ς να κουμπώνουν κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας 25+ βαθμούς.

Αναγκαστικά θα το παω σε πολιτικα μονοπάτια, με προκαλεις. ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΡΕ τοτε! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, james01gr είπε

Φίλε μου το μωρό συνήθως τους πρώτους μήνες θα το έχεις δίπλα στην μαμά του. Θα το θηλάζει κάθε 3 ώρες. Θα πηγαίνει στο δωμάτιο του, να το αλλάξει, να το θηλάσει, να το κάνει να ρευτει, να το κοιμησει κτλ. Θα κατασκηνωσει η γυναίκα σου στο δωμάτιο του δηλαδή; που θα κοιμάται αυτή; το δωμάτιο σου οργάνωσε πως θα το ζεστάνεις αν και δεν χρειάζεται ζέστη θερμοκρασία το παιδί. Μην ανησυχείς. Γύρω στους 20 είναι μια χαρά. 

Κοίτα να δεις εάν μπορείς να βάλεις κάνα boiler. Εάν αντέχεις, βάλε ηλιακό. Ο καλός ηλιακός ακόμη και με ελάχιστο ήλιο θα σου έχει ζεστό νερό την ημέρα. Στο σπίτι μου, περιοχή Αττική, από τον Μάρτη έως Οκτώβρη ειμαι μόνο με ηλιακό. Θερμοσίφωνα κάποιες ημέρες τον χειμωνα. Όσες δεν έχει καθόλου ηλιοφάνεια. 

Το μωρό θα έρθει στο δικό μας δωμάτιο. Θα βγάλω το ένα κομοδίνο κ θα κολλήσω το κρεβάτι στον τοίχο ωστε να έχουμε το χώρο. 

Μένω Γέρακα κ ρετιρέ 4ο όροφο οπότε έχουμε λίγο κρύο ειδικά όταν πιάνουμε χιόνι. 

Τώρα για ηλιακό δεν ξέρω αν έχει εγκατάσταση για να πάρει. Άλλο να πληρώσω μόνο το θερμοσίφωνα κ άλλο θερμοσίφωνα κ εγκατάσταση σωληνώσεων. Κ στην τελική του χρόνου ελπίζω θα έχω κατέβει μόνιμα στα Χανιά. Ότι γίνει θα είναι για ένα χρόνο ακόμα. 

Μίλησα κ με μερικούς φίλους μου κ τελικά άλλαξα γνώμη κ θα πάω στον θερμοπομπο...

Σας ευχαριστώ όλους... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, *nenya* είπε

/s

Απλα τα πράγματα. Έκαιγαν συνέχεια τα καλοριφέρ και δεν τους ενδιέφερε λόγω άλλης σχέσης κόστος πετρελαίου και κόστος ζωής. Εγώ μεγάλωσα σε τεράστιο σπίτι με σομπα πετρελαίου έκαιγε όλη μέρα. 

Στα μεν διαμερίσματα είχαμε αυτά τα ωραία υπερδιαστασιολογημενα καλοριφέρ και λέβητες και να σκάμε σε ορισμένα σπίτια όπως του κολλητού μου που είναι με το φανελάκι. Σχεδόν σε όλους φυσικά υπήρχε και το αερόθερμο στο σπίτι. 

Τώρα που το κόστος ενέργειας τσούζει, όλοι ρωτάνε και ψάχνουν πληροφορίες αλλιώς δεν θα ρωτούσαν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
5 ώρες πριν, *nenya* είπε

Αναγκαστικά θα το παω σε πολιτικα μονοπάτια, με προκαλεις. ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΡΕ τοτε! 

Όχι απλά πασοκ, ΑΝΤΡΕΑΣ! Το παλιό το ορθόδοξο... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...